4. maj 2015.11 god. comment_216260 Tako je King očito da se ljudima ne čita nešto ovako Nisam htio ovaj post pisati dok se ne osvoji prvenstvo matematički. Sačekao sam evo do danas. Titula je tu nakon 5 godina i Jose jeste ponovo začepio usta kritičarima. Osvojili smo pored toga Capital One kup zaokruživši prilično uspješnu sezonu. Prilično kažem jer su partije protiv PSG-a u LP, te Bradforda u FA kupu dvije velike velike mrlje. Govorio sam čitave prošle sezone svima koji su kritikovali Josea da se strpe i sude mu na kraju naredne odnosno ove sezone. Evo desilo se ono što sam priželjkivao, osvojili smo taj Premiership i to izuzetno uvjerljivo, gledajući bodove. Jose je učinio veliki iskorak naprijed s ovom ekipom, od nedorečenog rostera punog talenata je stvorio šampionski tim. Uradio je najvažnije, usadio im je pobjednički mentalitet. Ova sezona je bila puna pritiska, stalno se govorilo da moramo osvojiti ligu, da konkurenti nisu nikad lošiji, da ostali opadaju u formi...Možemo slobodno podijeliti tu godinu u dva dijela, baš onako kalendarski. Prvi dio od utakmice sa Burnleyem pa do Tottenhama u gostima. Taj meč sa Tottenhamom je (kao oni mečevi sa Stokeom i Sunderlandom u 13/14 sezoni) poslužio kao prekretnica u igri. Činjenica je da ima sličnosti u tim mečevima, a to je da smo izgubili primivši 3, tj. 5 golova. Do 1.1.2015 smo izgledali zaista fenomenalno, uz tek poneki kiks. Rastrčani, agresivni, efikasni, ma milina je bila gledati taj tim. Posebno se ističe nekoliko utakmica, po meni gostovanja Liverpoolu, Schalkeu i kod kuće Aston Villa. Najviše mi se svidio pristup igri. Presing kojim smo slamali protivnike je bio impresivan. Izgledali smo kao tim koji može otići jako daleko na svim frontovima. Šta se tačno desilo poslije Tottenhama nije mi još uvijek jasno. Mislim da je tu nekoliko faktora uključeno. Jose je morao više rotirati u prvom dijelu sezone bez obzira na formu igrača, jer je očigledno bilo da su neki od njih u velikom padu kasnije. Matić koji je ključni igrač naše ekipe uz Hazarda je ilustracija toga. Ovaj sadašnji Matić je blijeda sjenka onog iz oktobra/novembra. Sav mi djeluje usporen, i u trku, i u predaji lopte. Fabregas je isto tako prilično opao, Ivanović je imao problema s formom... Druga stvar opet je promijenjen pristup utakmicama, gdje se umjesto presinga odlučujemo na pasivniju igru defanzivno a prema naprijed šta Hazard iskreira. Malo je reći da je bilo mučno gledati mnoge utakmice u drugom dijelu. Smatram da je pred Joseom ogroman posao naredne sezone, otprilike jednako težak kao dosad. Odbraniti titulu je uvijek puno teže nego je osvojiti. Uostalom, najbolji primjer nam je Man City. Mi ne smijemo poći tim putem, nadam se da nećemo stvarno. Puno je upitnika pred 2015/16. Iskreno se brinem da li je ova ekipa i ovaj način igre pročitan. Da li su u stanju podignuti nivo igre? Shvatam da je ovo bilo završavanje posla, ali neki nastupi su bili zaista katastrofalni. Još više boli kada znaš kakav je kontrast bio u prvoj polovini, odnosno kad si već vidio šta je ekipa u stanju pružiti. Jose ne smije kočiti u nekim utakmicama. Ispadanje od PSG-a nije samo po sebi velika sramota, ali način na koji smo ispali je prilično gorak. Onako pogubljen tim Chelseaja nisam odavno gledao. O Bradfordu ne želim ni pričati. Joseu predstoji sada zadatak sa kojim se još nije suočio u karijeri. Dosad je uvijek bilo osvajanje trofeja pod bilo koju cijenu, pa tako i ove sezone. Međutim, od naredne se očekuju i neke druge stvari. Vjerujem da mu je to i Roman Abramovič rekao, prilično sam siguran. Ono što ja kao navijač želim vidjeti je hrabrija igra, malo više slobode prema naprijed. Evo baš danas protiv Palacea smo pobijedili 1:0 kući, znam da je bilo odrađivanje posla ali vidjeti Mikela, Zoumu, Matića i Filipea Luisa u sredini terena protiv takve ekipe na domaćem terenu je smiješno. Smiješno je isto tako način na koji smo razbili Liverpoola u prvoj polusezoni kad ga uporedim sa partijom u Capital One kupu isto na Anfieldu gdje je završilo 1:1, ali gdje smo odigrali toliko bezmudno i loše da smo zaslužili primiti tri komada. Mogu razumjeti 4-5 utakmica godišnje da se igra defanzivno i isključivo na kontranapade uz primarni cilj osvajanje boda, ali ne mogu provariti da smo tako nastupili protiv svakog iole jačeg protivnika ove godine, s ekipom kakvu imamo i s potencijalom koji možemo ostvariti. Nezadovoljan sam da se kući branimo protiv bilo koga na svijetu, taman i ona najjača Barcelona došla. Jedno je prepustiti posjed protivniku uz efikasne kontranapade i čekanje na sredini, a nešto sasvim drugo smo mi igrali. Ofanzivna igra se mora poboljšati, ne smije jedini sistem biti 'daj Edenu loptu pa šta bude'. Ekipa se mora osvježiti na ljeto definitivno. Josea čeka težak prijelazni rok jer je sada bitno riješiti se nekih igrača te potpisati adekvatna pojačanja. A ne potpisati Cuadrada za 25-30 miliona pa mu davati minute na kapaljku. Isto vrijedi za Luisa. Isto tako veoma je zanimljivo šta će se dogoditi vezano za mlade igrače o kojima se toliko pričalo, odnosno o kojima je Jose toliko pričao. Hoće li Loftus-Cheek igrati za Chelsea? Zaista bi bilo šteta da se ne iskoristi silan potencijal i talenat koncentrisan u našoj akademiji, među tim mladićima koji su se doslovno prošetali do titule najboljeg tima u Evropi. Da podvučem crtu, sezonu smo završili s uspjehom. Mogu reći da od svih Chelseajevih prvenstava ovo mi je ipak najmanje drago, bez obzira na sve rekorde i samo 2 poraza. No to ne umanjuje činjenicu da smo nakon 5 godina došli do tog željenog trofeja pa makar se patili pola godine. Zaslužili su igrači svojom borbom, bili su najkonstantniji kroz sezonu u odnosu na protivnike. Zaslužio je i Jose zbog rada koji je uložio da pretvori tim u šampione. Siguran sam da nema boljeg trenera na svijetu za Chelsea. Volim Josea i želim da ostane ovdje što duže, neka bude i 10-15 godina. Neke stvari će u tom slučaju ipak morati popraviti ako i on želi stvoriti dinastiju. Nadam se zaista da je u stanju učiniti taj korak naprijed i optimističan sam da nas naredne godine očekuje još više od Chelseaja. Uz par kvalitetnih pojačanja, par akademaca i hrabrijom igrom idemo u nove pobjede ! JOSE MOURINHO - ONE OF US nego nešto ovako na ovom forumu izgleda nema više mjesta za mene :( kmeeeeeeee Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216262 Tako je King očito da se ljudima ne čita nešto ovako hmmmmmmmmmm, možda tebi.... ja sam ga pročito odma čim je postavio wis al čiba skontaj, krv na racku će se pamtit dok je foruma a neki najozbiljniji, najkvalitetniji post će se pročitat i eventualno ostavit komentar i zagubit Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216263 Za chat podforum ne treba neka strogoća, to može i dalje biti mesto za zezanje, zato se i zove chat/spam headquarters. A ne kao na nekom drugom forumu gde su delili kazne zato što su "chatovali" u temi namenjenoj za spam lol. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216366 ako si pod ovim mislio malčice na mene, a jesi, mogu ti reć da nisi u pravu (crveno)Znas ti o fudbalu. Nisi ti bot kao sto se predstavljas oke si momak ali moras da porastes. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216369 Pa 12-i. Trollam i ja malo prika, cudi me da nisi skonto :D Prijavi
4. maj 2015.11 god. Autor comment_216370 Toliko o tome da sam ja poremećen :D Lik ima jedno 10 lažnih profila i malo je reći da mu je ovaj forum sve u životu, pa zato navraća svaki dan. Sjedi jadnik sam u čošku svoje zamračene sobe i pokušava se uklopiti tamo gdje je odavno odjeban. Boga mi, ja bih odustao i dokazao da mi ovaj forum nije sve. Ali ti ne možeš, jer ti je forum sve u životu. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216374 Generalno sam uvek protiv vlasti i svakog ko je iznad ali realno upravu su chiba, reLo i ostali, niko ne trazi sad neku nazi disciplinu i stalnu ozbiljnost bez ikakve zajebancije, samo treba postovati neke naznacene stvari da ne bi bilo sovinizma i slicnih gluposti i da bi se smanjio spam i trolovanje, sto automatski dovodi do povecanja kvaliteta foruma i korisnih stvari na njemu, a za zajebanciju imamo pun **rac tema u Spam headquartersu gde je u sustini dozvoljeno sve osim sovinizma :D Prijavi
4. maj 2015.11 god. Autor comment_216379 Neće se on više vratiti, u to budi siguran, jer su mu pobrisani svi profili i stavljena je zabrana registracija osim ako ja ne odobrim registraciju. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216383 Bezveze mu je obrisan originalni profil, a nije ništa loše pisao sa drugog. Smejurija. Prijavi
4. maj 2015.11 god. Autor comment_216386 Ja nikad ne brišem profile bez veze. Zažmurio sam na jedno oko dupuštajući mu da nastavlja pisati sa duplog profila Vagabundo, potajno očekujući nešto tipa izvinjenja ili poluizvinjenja za ono zbog čega je banovan, kako bih mu mogao skinuti ban s prvog profila, ali umjesto toga sam dobio novu porciju vrijeđanja, tako da za njega ovdje više nikada nema mjesta. Možda sam ja egoista, al' on je egoista na kub. Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216422 Pa realno 12-ti nije baš čist. Vratio se čovjek na drugom profilu, nije dobio ban, i onda dođe ovdje i vrijeđa reLu. Mogu samo reći da je dobio što je tražio. Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216424 jbme li ga ne volim da pričam o privatnim stvarima i da komentarišem korisnika,bilo koga al sad moram da napravim izuzetak ne kontam dal možete tolko blentavi da budete da padate na TM fore ,šta god da je radio pre ovoga ne može da ga opere sad i najgore je to što je sad tolko ujebao stvar da ne mogu više da ga povadim još se mi zauzeli za njega(i to nisam hteo) al eto kukao mi je Igi pa sam zbog njega najviše podržao to a pretpostavljao sam šta će da se desi jer ranije kad sam cimao TM da predje na drugi forum da se ne nervira ovde(a to je bilo davno) on mi je odgovorio da mu je ok ovde i da mu odgovara da dodje ovde i "podjebava" ljude i sad ne znam dal mi se više sere od tih koji sad kukaju za njega (koji očito ne mogu neke stvari da sagledaju sa šire strane a bogami naivni su ko telići ) il TM koji bi crko samo da njegova bude poslednja pustio ga je Relo i niko ga ne bi ni dirao nit bi bilo šta neko komentarisao ali ne kralj se vraća i ponovo proziva i nastavlja sa svojim krstaškim ratovima a Igi,Wisey i Whis i Ker i dalje svršavaju na njega a lika boli kurac na kub za njih i najgore je to što to radi u trenutku kad smo krenuli da sakcionišemo spam i trol i ej sad dolazi nešto da dokazuje,kome bre,kome još ste kukali onda što nisu banovani ostali što se relo ne iskulira,nakon toga banovani svi koji su učestvovali u raspravi u troli bez izuzetka da ne ispadne ponov TM vaše žrtveno jagnje i ponovo kmečete još se Relo nije ništa mešao i to vam ja garantujem,nit smo razmenili nikakav PM u vezi togalik jbt gleda samo svoje dupe i boli ga tuki za vas a ja što se ubijam za sve vas da sredim neke stvari za to val boli kurac e neka vam je kad ste žene Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216427 Pa dobro chiba, ja ću govoriti u svoje ime i reći da nisam bio protiv bana TM zbog toga što ne mogu funkcionisat bez njegovih postova, niti sam bio protiv bana zbog toga što mi TM znači nešto u životu, dok sa druge strane kada sam vidio kakve se rasprave vode u "Trola bez kontrolora" nisam tamo ni ulazio pa zapravo i ne znam kakve su uvrede bili ili šta već. Ja sam bio protiv njegovog bana samo na osnovu njegovih postova u da tako kažem u fudbalskim temama, znao je on napisati dobar i kvalitetan post, istina i u takvim temama on je znao provocirati i u svakoj situaciji koju je mogao okrenuti na tenziju on je to i uradio, sjećam se kada je se jedno vrijeme nakačio na hamcu koji je skroz OK, znači klasični "kontraš". Opet kažem, nisam upoznat sa komplet situacijom, pa je teško biti objektivan, uglavnom slažem se da mu ovo sa lažnim profilima nije trebalo i da nakon ovog zaslužuje svaku kaznu, sada mi krivo što sam uopšte učestvovao u onoj anketi da se vrati TM. Uglavnom ne shvatam trajni ban TM kao neki veliki gubitak, bitno mi je da mogu ući na forum i pročitati nešto kvalitetno i nešto iskreno, a sada ko će to napisati, sasvim je nebitno. Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216428 j pustio ga je Relo i niko ga ne bi ni dirao nit bi bilo šta neko komentarisao ali ne kralj se vraća i ponovo proziva i nastavlja sa svojim krstaškim ratovima a Igi,Wisey i Whis i Ker i dalje svršavaju na njega a lika boli kurac na kub za njih Ja ti rekoh ne tako davno da me izostavis iz toga, nemam nikakvog udela ili uloge, i ne zelim da ih imam. Meni se lik cak ni ne svidja, nekada smo mogli komunicirati na temu fudbala i Celsija ovde, al onda se on okacio i sve je prestalo. Vase sukobe resavajte medjusobno, ne uvlacite ostatak Foruma u iste. Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216430 što se onda whis javljas i pričaš da je forum cirkus i kolko znam ti,wisey,igi ste podržali kakav bojkot a sad se pravite pametni jer i ti si kao i TM dobio ponudu od mene da dodjes na drugi forum al si na kraju iskulirao jer ti je tamo bilo dosadno a sad se ovde zalis nesto i još ono najbitnije vi ste uvukli ostatak forum u resavanje sukoba jer ste kukali i kmečali sve vreme tolko Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216432 Ja ne svrsavam ni na koga, vec sam rekao sta mislim o banu i smatrao sam da to nije zasluzeno. Naravno ne opravdavam ni ovo sto je TM kasnije radio. NEUTRALAN sam. Chiba mi je u top tri forumasa i sve sto sam ikad ovde rekao nije bilo licno. Vise necu pisati u vezi ovoga. Pozdrav svima. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216433 lik jbt gleda samo svoje dupe i boli ga tuki za vas i mene boli tuki za sve sem mene, pa šta ? Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216434 što se onda whis javljas i pričaš da je forum cirkus i kolko znam ti,wisey,igi ste podržali kakav bojkot a sad se pravite pametni jer i ti si kao i TM dobio ponudu od mene da dodjes na drugi forum al si na kraju iskulirao jer ti je tamo bilo dosadno a sad se ovde zalis nesto i još ono najbitnije vi ste uvukli ostatak forum u resavanje sukoba jer ste kukali i kmečali sve vreme tolko Ja sam stavio FMP iz zezanja, nesto ne vidim da bojkotujem forum :D A ako sam rekao da ste napravili cirkus od ovog mesta, sto jeste istina, ne znaci da podrzavam bilo koju stranu, vec da mi smeta to sto ste narusili kompletnu harmoniju foruma svojim neslaganjima i igrajuci se good cop, bad cop... Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216436 Ja sam stavio FMP iz zezanja, nesto ne vidim da bojkotujem forum :D A ako sam rekao da ste napravili cirkus od ovog mesta, sto jeste istina, ne znaci da podrzavam bilo koju stranu, vec da mi smeta to sto ste narusili kompletnu harmoniju foruma svojim neslaganjima i igrajuci se good cop, bad cop... bravo Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.