24. novembar 2015.10 god. comment_242308 Svidja mi se projekat Jesica sa mladim igracima, evo primjer Kadusica dobio priliku i na pravi nacin je iskoristio. Ima puno dobrih igraca u akademiji. Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242366 AHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA, je li ovo sala, iz mijanmarskog tima HAHHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHA jebem ti sudija majku, na kakve vi poluproizvode trosite pare. Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242381 AHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA, je li ovo sala, iz mijanmarskog tima HAHHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHA jebem ti sudija majku, na kakve vi poluproizvode trosite pare. Pogledaj samo gdje tvoj Zeljeznicar a gdje Sarajevo. Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242383 Moj je Chelsea, a za zelju sam navijao davno, davno, sada ih samo malo simpatisem, barem jos necu navijati za njih dok je liga kao liga namjestena. Kako god, to ne mijenja cinjenicu da se vi "pojacavate" igracima sto igraju u MIJANMARSKOJ LIGIIIIII AHAHHAHAHAAHAHHAHAAHAHHA Pa kakvi su to brazilci, koji ne mogu ni u svojoj ligi igrati jebo te :D Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242386 Svidja mi se projekat Jesica sa mladim igracima, evo primjer Kadusica dobio priliku i na pravi nacin je iskoristio. Ima puno dobrih igraca u akademiji. još jedna dobra vijest, koja se trebala desiti još prije nekoliko mjeseci unazad Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242387 Sta je to avaz pisao ? Vjerovatno neke istinite stvari, cim su ovako butthurt :D Prijavi
25. novembar 2015.10 god. comment_242397 pisao dosta losih stvari, na pocetku se tolerisalo, ali vise ne, oni koji su vise upuceni u to, sinan sinanovic je tu najvise pljuvao po sarajvu. http://sportsport.ba/bh_fudbal/bordo-je-u-modi-sarajevo-najgledanije-i-kod-kuce-i-na-strani/176983 neka živi Bosna, naša država Prijavi
26. novembar 2015.10 god. comment_242440 Sta je to avaz pisao ? Vjerovatno neke istinite stvari, cim su ovako butthurt :D Hahahahaha. Upravo tako. Avaz ih je razotkrio i za aferu "viršle". Prijavi
26. novembar 2015.10 god. comment_242493 Spaha bil ti kao navijač Sarajeva volio da Azmir Husić ostane predsjednik Slobode zbog boljitka lige, ili bi volio da nas napusti pa da Sarajevo suvereno vlada?! Prijavi
26. novembar 2015.10 god. comment_242496 Naravno da bih volio da ostane, upoznat sam ja jako dobro, ko je Azmir i sta znaci za Slobodu. Ja ti više ne pratim reprezentaciju kao nekada, jer ponajviše zbog saveza, kojem je reprezetnacija na prvom mjestu, a liga totalno nebitna. bitan mi je napredak naše lige svakako Prijavi
26. novembar 2015.10 god. comment_242501 Jebo te nasa liga, logicno da ce im biti repka na prvom mjestu. Ne vide ljudi buducnost u nasoj ligi, i potpuno ih razumijem, ali na drugu ruku, kako to oni gledaju na repku, kada i dalje zovu poluproizvode, umjesto nekih talenata po citavom svijetu. Prijavi
27. novembar 2015.10 god. comment_242561 Mi u Srbiji smo nasli balans. Nebitna nam je i liga i repstacia podjednako. U istom su kanalu i niko ne moze da se zali da je onom drugome bolje. SRBIJAA Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242616 Srbija se voli i kad gubi i kad vodi Murinjo se voli samo kad vodi. Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242617 Vi na forumu ste klasični istočni Europljani. I razumijem vas. Ne možete da razmišljate van svojih malih država i nacija. To vam je svetinja. Lako se naložite, još lakše psujete. Ali kada se isključe te smješne emocije ponosa banana država, shvatit će da je trenutni UEFA sustav nacionalnih liga totalno neodrživ. Smješne su lige poput danske, švedske, norveške, češke, slovačke, slovenske, hrvatske, bosanskohercegovačke, srprske, crnogorske, albanske, maledonske, rumunske,bugarske, mađarske. Takve lige dugoročno gledano nisu održive, nisu isplative, nisu zanimljive i nema nikakve logike da lige prate države granica. Na kraju će se taj sustav urušiti radi dobrobiti nogometa. U Europi će ostati možda 10ak najjači, a ostali će morati tražiti spas kroz regionalne lige. Pa bi tu bila skandinavska liga, baltička liga, srednjeeuropska liga, balkanska liga i slično. I to da te lige imaju maksimalno 16 klubova. Ovo trenutno stanje je jadno. Svi mi gledamo i uživamo u Premiershipu, Bundesligi, Primeri, ali tko od nas gleda poljsku ligu, tko od nas gleda naše lige? U jednoj engleskoj ligi prosječna posjećenost 40.000, a u našoj 1.000 ljudi. Totalni disbalans vlada u Europi, zarad nekog nacionalnog ponosa. Pri kreiranju liga u Europi treba pobrisati državne granice. Nogomet nema državne granice, što prije to shvatite to bolje. Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242621 Lahko je to reći i zamisliti ali regionalnu ligu je teško sprovesti u djelo. U nogometu je isuviše emocija i ovakvih i onakvih da bi to bilo bajno kako ti zamišljaš.I ja sam za to, (mnogo se priča o tome, posebno ovih zadnjih mjeseci) ali samo ako se fašističke parole budu strogo kažnjavale a toga će sigurno biti ako se odmah u startu ne preduzmu određene mjere i sankcije. Ne možeš ti sad mijenjati narav ljudi i njihove poglede na druge i drugačije ali možeš sankcionisati, kažnjavati, zabraniti ulaske na stadione itd. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242625 od regionalne lige nema ništa, na našim prostorima, to bi značio novi rat. cuo sam više puta od starijih kako su se prije rata gurali dinamo, czv, partizan, hajduk, i šta bi to značilo recimo za bosanskohercegovačke klubove fk sarajevo trenutno najstabilniji i najjaci klub u drzavi nije u stanju rahat osvojit ovu ligu, željo se čupa da ne završi u drugoj ligi. pored te gore velike četvorke, valja dodati i slovenski maribor, ti klubovi bi grabili veći dio kolača od regionalne lige onda za početak navijači pravili velike nerede, uvjek ce tu biti budala koji moraju neki zijan napraviti, ili jedino uvesti pravilnik neki na pocetku, da nema gostujucih navijaca ili da im se ogranici broj ulaznica na 100-200. u teoriji, regionalna liga jako dobro zvuči, dok je to u praksi jako teško izvodljivo Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242626 Veliki problem bi bio izlazak u europu tim klubovima. Svi nabrojani klubovi su manje vise najaci u svojim drzavama i u europu bi isla maksimalno 2-3 kluba. Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242629 Regionalna liga u fudbalu je utopija. Prerano je za to.Kosarka se igra i odlicno to funkcionise vec dugi niz godina i skoro bez ikakvih vecih incidenata.Rukomet isto tako je bilo jedno vrijeme, ne znam dal jos igraju ali to je sporedni sport.Uglavnom klubovi mogu samo profitirati od takvog takmicenja jer bi se igrale jace utakmice i kvalitet fudbala bi morao rasti. Medjutim, nije to trenutno izvodivo niti ce biti u blizoj buducnosti nazalost. Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242632 Spaha i Zemo, previše uskogrdno razmišljate. Kao prvo 'ko to igra u Europi? Igra Dinamo u Ligi prvaka i obruka se. Ostali igraju kvalifikacije i tu završe svoj put. Pa više bi učeščem u jednoj jakoj regionalnoj ligi profitirali klubovi koji igraju kvalifikacije u Europu. Pogotovo kada bi tu bio jak sponzor. I ta liga bi imala dva predstavnika u Ligi prvaka vremenom što je realno. Neki bi išli direkt u Europa ligu. Više bi šanse i to Sarajevo imalo za učešćem u regionalnoj ligi nego ovako. A to guranje Velike četvorke u bivšoj ligi, istina gurali su se, pogotovo Zvezda. Ali to sada ne bi bilo moguće kada bi se napravila jaka i respektabilna liga s jakim sponzorima koja bi bila u žiži javnosti i europskih sportskih medija. Kontajte kada je bila jugoliga, to je bila jedna država i postojali su državni klubovi kao Zvezda koji su se kao projekti gurali. A sada bi to bila naddržava liga komercijalnog karaktera i nema više državnih projekata da se guraju. Malo smješno razmišljate. Vama je izgleda u glavi ona "bolje biti prvi na selu, nego zadnji u gradu". Šta to Sarajevo ima pozitivno od BH lige? Ili itko drugi? To što je osvojio titulu smješnu koja se slavila kao titula Lige prvaka? I onda paf kvalifacije za Europu i pum brukanje. Dobiju par stotina tisuća eura od sudjelovanja u kvalifikacijama i to je to. A ovako bi više dobili od TV-prava u toj jednoj regionalnoj ligi i imali veću šansu da igraju Europa ligu jer bi recimo 3. i 4. klub išli direknto. A Sarajevo bi u jednoj takvoj ligi, s trenutim vlasnikom Tanom i s nešto boljom Upravom sigurno mogli ići u TOP4 te lige i samim time u Europu. Neka to bude pošteno, trudi se i izbori se. Dalja Adise, ljudi ovdje misle da smo mi Bogom dani divljaci, pa Englezi su bili stotinu puta gori divljaci od naših. I to još nemaju tu političko-nacionalnu pozadinu, pa bez obzira na to bili su kromanjonci za naše. Sve se svodilo na huliganizam. Ali odlučnost vlasti, države i premjerke to je sve sasječeno u korijenu. Isto se može u svakoj državi svijeta. Navijači naprave jedan ispad odmah im klub ispada iz regionalne lige, nema uspjeha, nema slave, nema novca. Pa neka igraju u kozijoj ligi. Fora regionalne lige treba biti takva da se jasno da doznanja da se i bez najvećih može, pa navijači ne bi pravili belaje. A kada govorim o regionalnim ligama, vama je prvo u glavi balkanska - ok, shvatam. Živite tu. Ali ja govorim o reorganizaciji europskog nogometa, može se prvo početi sa skandinavskom ligom Švedske, Norveške, Danske i Finske, pa onda s baltičkom ligom, pa sa srednjeeuropskom ligom Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, pa tek onda na red da dođe balkanska liga. Jer ako se odluče problemi u korijenu i početku sasiječi oni će se sasiječi. Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242635 Spaha i Zemo, previše uskogrdno razmišljate. Kao prvo 'ko to igra u Europi? Igra Dinamo u Ligi prvaka i obruka se. Ostali igraju kvalifikacije i tu završe svoj put. Pa više bi učeščem u jednoj jakoj regionalnoj ligi profitirali klubovi koji igraju kvalifikacije u Europu. Pogotovo kada bi tu bio jak sponzor. I ta liga bi imala dva predstavnika u Ligi prvaka vremenom što je realno. Neki bi išli direkt u Europa ligu. Više bi šanse i to Sarajevo imalo za učešćem u regionalnoj ligi nego ovako. A to guranje Velike četvorke u bivšoj ligi, istina gurali su se, pogotovo Zvezda. Ali to sada ne bi bilo moguće kada bi se napravila jaka i respektabilna liga s jakim sponzorima koja bi bila u žiži javnosti i europskih sportskih medija. Kontajte kada je bila jugoliga, to je bila jedna država i postojali su državni klubovi kao Zvezda koji su se kao projekti gurali. A sada bi to bila naddržava liga komercijalnog karaktera i nema više državnih projekata da se guraju. Malo smješno razmišljate. Vama je izgleda u glavi ona "bolje biti prvi na selu, nego zadnji u gradu". Šta to Sarajevo ima pozitivno od BH lige? Ili itko drugi? To što je osvojio titulu smješnu koja se slavila kao titula Lige prvaka? I onda paf kvalifacije za Europu i pum brukanje. Dobiju par stotina tisuća eura od sudjelovanja u kvalifikacijama i to je to. A ovako bi više dobili od TV-prava u toj jednoj regionalnoj ligi i imali veću šansu da igraju Europa ligu jer bi recimo 3. i 4. klub išli direknto. A Sarajevo bi u jednoj takvoj ligi, s trenutim vlasnikom Tanom i s nešto boljom Upravom sigurno mogli ići u TOP4 te lige i samim time u Europu. Neka to bude pošteno, trudi se i izbori se. Pa u kojoj to nasoj ligi na balkanu i jedan klub ide direktno u neko takmicenje, u europa ligi nema direktnom plasmana u europska takmicenja, evo ti West Ham je igrao doigravanje sa Astrom ove godine. Regionalna liga je neizvodljiva, po meni najbolja opcija je da se napravi ta regionalna liga od nekih 12 klubova i da je igraju za vrijeme ove zimske pauze, uzeti najbolje klubove oni svakako imaju dobre terene i napraviti neku nagradu za najbolje plasirane, to ce ujedno biti i dobra prilika da se igraci pripreme za nastavak sezone u svojim ligama. Prijavi
28. novembar 2015.10 god. comment_242648 A to guranje Velike četvorke u bivšoj ligi, istina gurali su se, pogotovo Zvezda. Ali to sada ne bi bilo moguće kada bi se napravila jaka i respektabilna liga s jakim sponzorima koja bi bila u žiži javnosti i europskih sportskih medija. Kontajte kada je bila jugoliga, to je bila jedna država i postojali su državni klubovi kao Zvezda koji su se kao projekti gurali. Ne mozes da razmisljas na ovaj nacin a da o ljudima koji razmisljaju "istocnoevropski" pricas u drugom licu. Jer i ti razmisljas na taj nacin. Prijavi
29. novembar 2015.10 god. comment_242727 Sarajevo-Travnik 4:0 (Benko, Duljevic, Kovacevic, Osmanovic) Prijavi
29. novembar 2015.10 god. comment_242732 Iduce kolo Siroki-Sarajevo.Zrinjski igra u gostima, prilika da se Sloboda jos vise bodovno odvoji. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.