Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Carlo Ancelotti (2009-2011, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 235
  • Pregledi 25,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ove sezone Manchester City nece dovoditi trenera, jer cisto sumnjam da bi Anceloti izdigao Milan I preuzeo ih a reko im da uzima odmor.
  • 4 mjeseca kasnije...
Opa, lijepa vijest. Ali samo kod nas, nemoj nas izdat...

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

• 5 sedmica kasnije...
Legendarni Italijan otkrio i koji ga je poraz zaboleo još više nego onaj čuveni od Liverpula u finalu Lige šampiona 2005. godine...

USPOMENA NA ATLETIKO NAJBOLNIJA - KARLO ANČELOTI

Trostruki prvak Evrope, šampion u Italiji, Francuskoj i Engleskoj, čovek koji je Realu doneo toliko željenu "desimu"... Karlo Ančeloti je bez svake sumnje jedan od najvećih trenera u istoriji fudbalske igre. Miran i kada pobeđuje i kada gubi. I posle osvajanja najznačajnijih trofeja i posle najtežih poraza. A svi znamo koliko je bolan bio onaj od Liverpula u finalu Lige šampiona 2005. godine u Istanbulu posle vođstva od 3:0 na poluvremenu.

Nismo međutim znali da je jedna druga izgubljena utakmica, prilično skora, ostavila još veće posledice na nervno stanje italijanskog stručnjaka.
"Da li je poraz od Liverpula 2005. bio moj najteži poraz? A šta kažete na 0:4 u derbiju Madrida? Imali smo niz od 22 pobede, ali sve se zaboravili 7. februara kada nas je Atletiko ubio sa 4:0. Real je uopšteno najteži posao na svetu. Nenormalan pritisak. To je ipak najvažniji klub na svetu", kaže Ančeloti u ekskluzivnom intervjuu za Sportsmejl.

Da govori istinu mogli smo da vidimo i na njegovom ličnom primeru. Osvojio je “desimu“ i godinu kasnije dobio otkaz, iako su ga igrači obožavali. Uspeh se brzo zaboravlja u svetu fudbala.
"To nije bilo pravedno. Zaista sam bio mnogo nesrećan, jer sam imao fantastičan odnos sa igračima, uživao sam da radim sa njima. Bili su ozbiljni, pravi profesionalci. Ronaldo? On je najveći profesionalac od svih. Bilo je večeri kad smo se sa evropskih utakmica u tri ujutru, svi su išli kući, ali on je odlazi u trening centar na ledenu kupku da se oporavi. Svi su bili profesionalci, Kasiljas, Modrić, Bejl, ali on je neverovatan".
Dobar odnos sa igračima nije pomogao u Madridu DOBAR ODNOS SA IGRAČIMA NIJE POMOGAO U MADRIDU

Sličnu situaciju kao nekad Karleto u Madridu sada na Stamfordu proživljava Žoze Murinjo. Samo nekoliko meseci posle šetnje do titule u Premijer ligi Čelsi ne može da se prepozna. Ali...
"Neće Žoze biti otpušten", uverava Ančeloti i pojašnjava.
"Nekad ne možeš da objasniš šta se dešava sa timom. Šta se pokvarilo. Za mene je ta istanbulska noć i poraz od Milana i dalje misterija. Ali Murinjo najbolje zna šta se dešava u timu. Možda su previše lako osvojili titulu prošle godine i sada im nedostaje motivacije, a trener tu ne može mnogo da uradi bez samih igrača. Ne radi ekipa na prekidač, potrebno je vreme. Ali Murinjo je jedan od najboljih na svetu. Srediće on to".

Mediji su naravno već krenuli sa licitacijom. Pominjao se i Ančeloti, koga je navodno tražio i Liverpul pre no što je doveo Jirgena Klopa. Italijan tvrdi da ni sa kim nije razgovarao, jer želi da se odmori do sledećeg leta. Sada je vreme da se opusti. Idealan trenutak za razgovor o njegovoj profesionalnoj filozofiji. Retki su tako mirni treneri u današnjem svetu.
"Ne koristim bič, to je tačno. Ali nije da nisam imao problema sa igračima. Jedan je mom bivšem pomoćniku Polu Klementu rekao da od...e. Odmah sam ga poslao kod Uprave da zamoli da ga prodaju. Ja sam trener, učitelj i rad sa igračima je najlepša stvar u ovom poslu. Ali mora da se zna da sam ja šef. Ja imam moć. I ako kažem da se trenira u šest ujutru tako će i da bude, ali ja ću da budem pored njih. To je odnos koji se gradi. U nekim klubovima su mi uzimali kao slabost kada sam posle poraza igračima davao slobodan dan, reli su da moram da iz izbičujem. Uvek sam imao isti odgovor: ’Nađite novog trenera’. Ni mene nisu bičevali. Ni treneri dok sam bio igrač, pa ni moj otac ni učitelj u školi", odmahuje rukom.

Naravno, i Ančeloti ume da izgubi živce.
"Dešava se. U Pari Sen Žermenu sam posle poraza od Evijana u kupu bio toliko ljut da sam šutnuo neku kofu i pogodio Ibrahimovića u glavu. Slično kao ser Aleks Ferguson i čuvena kopačka sa Dejvidom Bekamom. Posle smo se zajedno smejali".

Meni je ovo gospodin covek, rado bi ga video nazas na klupi.
Ma Carlo sve to govori jer nece sad pobogu nesto u losem smislu rec za Josea svog ljubimca. Njegov advokat Carlo ovako nesto da kaze, pa on nema jebenog pojma o fudbalu
  • 4 sedmice kasnije...

Otkaz njemu nakon drugog mjesta a dovodjenje Villas Boasa je na nivou Florentina Pereza. Pod Carlom sam čak navijao ponekad i za mrske kraljeve, jako drag i dobar trener. 

Spominje se i prelazak u Manchester Utd, ako ode tamo taj klub ce samo nastaviti ono sto je osvajao sa Fergusonom svo ovo vrijeme.

Ancelotti: Kada sam saznao za interes Bayerna, drugi klubovi me nisu zanimali

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ancelotti-kada-sam-saznao-za-interes-bayerna-drugi-klubovi-me-nisu-zanimali/151220029

Hajmo realno. Svaki dobar trener koji je na dobrom glasu želi doći u Bayern. Iz sljedećih razloga:

1. Zna da će u Bayernu održati dobru reputaciju, biti trener najvećeg njemačkog kluba i jednog od najvećih europskih i svjetskih klubova

2. Zna da će s Bayernom bez problema osvojiti Bundesligu, jer Bayern nema istinskog konkurenta u ligi

3. Zna da će s Bayernom bez problema doći do polufinala Lige prvaka, jer Bayern poslije Barcelone ima najjači tim u Europi

Don Carlo. Jedan od najvecih gospodina i majstora, steta sto ga mi nismo mogli priustit nakon ovog svega.
  • 7 mjeseci kasnije...

Maloprije gledao emisiju posvecenu treningu Bayerna pod vodstvom Ancelotija. I porede ljudi sa Pepom kako se 80 % igra salata i sto brze dodavanje i izbjegavanje da ti igrac oduzme loptu, dok kod Ancelotija svaki trening se zadnjih pola sata igra utakmica.

Primjera radi, sinoc su igrali 7 na 7 i jedna ekipa igra na posjed dok druga na kontre, jedna ekipa igra presing na covjeka po citavom terenu a druga zonski i tako naizmjenicno. 

Imam neki filing da ce Bayern ove sezone sve osvojiti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.