Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Carlo Ancelotti (2009-2011, trener)

Istaknuti odgovori

Ma on je najbolji trener trenutno, najvise mi je zao kad je on otisao iz kluba a doveden Vilas Boas na njegovo mjesto. S konja na magarca je to bilo a covjek prvu sezonu i 3 trofeja, drugu krenuo odlicno i zavrsio drugi, bar kod njega nismo strepili za ligu prvaka, nadam se da ce se jednog dana vatiti u klub, sam je rekao da nema nista protiv povratka u Chelsea i da mu je bilo lijepo.

• Odgovori 235
  • Pregledi 25,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Maloprije gledao emisiju posvecenu treningu Bayerna pod vodstvom Ancelotija. I porede ljudi sa Pepom kako se 80 % igra salata i sto brze dodavanje i izbjegavanje da ti igrac oduzme loptu, dok kod Ancelotija svaki trening se zadnjih pola sata igra utakmica.

Primjera radi, sinoc su igrali 7 na 7 i jedna ekipa igra na posjed dok druga na kontre, jedna ekipa igra presing na covjeka po citavom terenu a druga zonski i tako naizmjenicno. 

Imam neki filing da ce Bayern ove sezone sve osvojiti.

Pa i mora osvojit sve u suprotnom neče ispunit očekivanja... U biti vodit Bayerna je vrlo ne zahvalno, jer osvajanje svega u Njemačkoj se očekuje i nije ništa što ni lošiji treneri nisu ostvarivali, i onda ti ostaje samo LP gdje se igra na ispadanje i teško ga je zaokružit kao cilj... To se i Pepu dogodilo, ništa mu nevrijedi što je sve osvojio u Njemačkoj kad su to napravili i njegovi prethodnici...

• 3 sedmice kasnije...
Startao sa pobjedom na klupi Bayern Munchena sa 6:0 protiv Werder Bremena. Rutinski reklo bi se, vjerujem da ce i tamo ostvariti veliki uspjeh.
  • 4 sedmice kasnije...
Na prvoj slici ovaj desno do Ancelotia je radio u Chelseaju nakon odlaska Ancelotia iz kluba vodio ga je u skoro sve klubove gdje trenirao.
  • 3 sedmice kasnije...

Zaštekao gospodin. Prvo poraz od Atletico Madrida u Ligi Prvaka, a zatim dva remija u Bundesligi. Ni igra uopšte nije bajna.

Zato sto mu se igra i taktika zasnivaju na potpuno drugacijoj filozofiji nego Gvardiolina. Igraci su jos uvijek pod uticajem Guardiole i cini mi se da Karlo pokusava uvesti neki svoj stil sto igracima stvara totalnu konfuziju. Takodjer mnogi igraci su van forme i prave pocetnicke greske sto je cudno s obzirom o kakvim igracima je rijec. 

Zato sto mu se igra i taktika zasnivaju na potpuno drugacijoj filozofiji nego Gvardiolina. Igraci su jos uvijek pod uticajem Guardiole i cini mi se da Karlo pokusava uvesti neki svoj stil sto igracima stvara totalnu konfuziju.

Pobeđivali su dok su bili pod njegovim uticajem ehehheehhe.

Pa treba mu vremena, kao i našem Conteu, ne sumnjam da će Bayern igrat s vremenom sve bolje i bolje, te da će na kraju opet osvojit bundesligu, a iduće sezone ide i po lp...

Karlo ove sezone uzima LS, tempira se forma za prolece jer reanlo uzece Bundesligu kako god budu igrali i moze da isproba sve zivo sta planira i tamo negde od februara marta krece gazenje u nokaut fazi LS.
I u Realu je pocetkom prve sezone slabije poceo i igrali su ispod ocekivanja, lako izgubili El klasiko.. I onda dominacija cista, gazenje Bajerna u polufinalu LS 5-0 ukupno, 4-1 Atletiko u finalu pa izbacivanje Barse u kupu..
On i Pep ubedljivo najbolji treneri pa 10 mesta prazno.

Karlo ove sezone uzima LS, tempira se forma za prolece jer reanlo uzece Bundesligu kako god budu igrali i moze da isproba sve zivo sta planira i tamo negde od februara marta krece gazenje u nokaut fazi LS.
I u Realu je pocetkom prve sezone slabije poceo i igrali su ispod ocekivanja, lako izgubili El klasiko.. I onda dominacija cista, gazenje Bajerna u polufinalu LS 5-0 ukupno, 4-1 Atletiko u finalu pa izbacivanje Barse u kupu..
On i Pep ubedljivo najbolji treneri pa 10 mesta prazno.

Slažem se sa tobom oko toga da je Bayern favorit, ali ja ne bih otpisao ni Atletico ni Real, tu su negdje. 

Tog istog Guardiolu je sa Realom poslao po šibice, ne mogu u istu rečenicu.

• 7 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseca kasnije...

"Dobra večer, Don Carlo je, jel može jedan separe za večeras oko 00:30 ako nije problem? Došli bi ja, Kaka, Ronaldo i Dida."

"Poštovanje gospodine Ancelotti, može, nema problema. Al vam je dida još živ?"

"Ala lika, ma to je onaj šta...aj nema veze, zaboravi, dobro je sve, bit ćeš bolje sutra...

21105451_848639528638128_430418002795044

• 5 sedmica kasnije...

Dobio otkaz u Bayernu prema pisanju različitih medija, sasvim zasluženo. Njegov angažman u Bayernu od početka nije imao smisla.

Totalno zasluzeno ako jeste. Unistio je Bayern kada tako moram reci.

Pitanje je ko ce ga naslediti. Verovatno je najveća želja Bayerna onaj mladi trener Hoffenhajma (ako se ne varam) koji čini čuda. Samo je pitanje autoriteta i jel može da se nametne zvezdama koje ima Bayern.

"Uništio" je pregruba reč, ali da ih je unazadio, jeste. Njegov ležeran karakter nikako ne odgovara klubu poput Bayerna. Ekipu će predvoditi asistent dosadašnji, Willy Sagnol, a spominju se upravo trener Hoffenheima Nagelsmann i Tuchel.

https://fcbayern.com/en/news/2017/09/press-release-bayern-and-ancelotti-part-company

Zvanično je.

Najgore sto je Anceloti mogao uraditi je upravo to i uradio. Zadrzao je Guardiolin stil igre iako to nije njegov nacin vodjenja neke ekipe. Obzirom da je pokusao nesto sto samo Guardiola i slicni njemu to znaju, drugacije nije ni moglo se ocekivati.

U pravu si Igi jeste pregruba reč bila. Unazadio ih je dobro. Kako su oni mleli pre Gvardiole ono nije bilo humano. Mislim da su i pod Gvardiolom nazadovali, a pogotovo sada posle Ancelotija. Nemcima treba nemac. To je drugačiji mentalitet. Red, rad i disciplina.

Po meni malo glubav potez davat mu otkaz ovako usred sezone, pogotovo što idu na privremeno rješenje. Nije baš da su u toliko očajnoj sitaciji da moraju odmah ić u promjenu a rijetko se dogodi RDM. A i Ancelottieve ekipe se obično dižu u drugom dijelu sezone. Ja bih ga ostavio do kraja a onda na ljeto po novog trenera. (Navadno će doć onaj trener Hoffenheima, nedavno je izjavio da mu je želja jednog dana doć u Bayern)

Ali u svakom slučaju Ancelotti je (suprotno mojim očekivanjima) žešče podbacio i zasluženo dobio otkaz (iako bi po meni im bilo pametnije s otkazom ipak pričekat do ljeta), očito njegovo vrijeme isto lagano prolazi... Niti imaju neku igru, niti neki poseban rezultat i još se previše oslanja na starce i zanemario dosta dobrih mladih igrača koje Bayern ima...

Po meni nije do Ancelottija nego do smjene generacija u Bayernu, a očekivanja su i dalje visoka, netko je morao to platiti. Očekujem i daljnji pad bayerna bez obzira tko ga preuzeo, nije lagano obaviti tu smjenu generacija, trebat će neki period da se vrate

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.