Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michael Essien (2005-2014, 168 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 635
  • Pregledi 45,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Iduće sezone će biti udarna violina Plavaca.

ako je sarkazam, onda je namjenjen krivoj osobi, jer bizon to nije zaslužio ali baš ničime..

ako je ozbiljno, onda još gore, jer naš dobri stari essien je svoje izudarao, koljena  su mu u haosu, može biti dobar back-up igrač, i dio velike i kvalitetne momčadi (kakvu smo po meni zadnji put imali pod carlom, u sezoni double-a)..

to je moje objektivno mišljenje, a ono što bi ja htio je sasvim druga priča...mislim da bi svatko želio odgledati još par sjajnih sezona našeg bizona na dmf-u, i još koji gol ala ona kifla protiv arsenala ili ona bomba protiv ovih iz katalonije, a o razbijanjima protivničkih napada i uzimanju duela da i ne govorim..

u svakom slučaju sretno mu, vratio se u chelsea ili ne..jer njega je nemoguće ne voljeti..

živio essien

ako je sarkazam, onda je namjenjen krivoj osobi, jer bizon to nije zaslužio ali baš ničime..

ako je ozbiljno, onda još gore, jer naš dobri stari essien je svoje izudarao, koljena  su mu u haosu, može biti dobar back-up igrač, i dio velike i kvalitetne momčadi (kakvu smo po meni zadnji put imali pod carlom, u sezoni double-a)..

to je moje objektivno mišljenje, a ono što bi ja htio je sasvim druga priča...mislim da bi svatko želio odgledati još par sjajnih sezona našeg bizona na dmf-u, i još koji gol ala ona kifla protiv arsenala ili ona bomba protiv ovih iz katalonije, a o razbijanjima protivničkih napada i uzimanju duela da i ne govorim..

u svakom slučaju sretno mu, vratio se u chelsea ili ne..jer njega je nemoguće ne voljeti..

živio essien

Nije sarkazam. Essien mi je jedan od najdražih igrača. Vjerujem u njega, bez obzira na koljena. Nadam se da će se vratiti u PRVU postavu. On nije rekao svoje zadnje riječi. Večeras u obrani Reala fenomenalan.

živio essien

Nije sarkazam. Essien mi je jedan od najdražih igrača. Vjerujem u njega, bez obzira na koljena. Nadam se da će se vratiti u PRVU postavu. On nije rekao svoje zadnje riječi. Večeras u obrani Reala fenomenalan.

Imao je i boljih utakmica, dosta grešaka i krivih dodavanja, pred kraj malo podigao igru, a do tada ispod razine.

Sent from my Xperia S using Tapatalk 2

Svojedobno sam prije nekoliko godina bio apsolutno oduševljen Essienom. Tada sam govorio da u životu nisam vidio polivalentnijeg igrača, a uz to je i fizički bio dominantan - brz i jak. Uvijek sam imao osjećaj da, koju god poziciju igrao, će razvaliti. Mogao si ga stavit u vezu i bio je najbolji pit-bull na kugli zemaljskoj, a još je znao i potegnut, osvojit prostor i fino podvalit loptu. Mogo si ga stavit u zadnji red i imaš stopera od formata koji je jedino malo tanak u skok-igri. Mogo si ga stavit na beka gdje bi njegova brzina i građenje odmah došli do izražaja. 

Čak mislim da bi trpao ko zvijer i da ga staviš u špicu! :D

Ali, to je sad nažalost prošlo svršeno vrijeme... Zamor materijala, sve ima svoj rok trajanja.  =((

Ali kralj.

• 2 sedmice kasnije...

Ja bi ovog kralja volio viditi onako kao nekada kada je bio masina na sredini terena.Mislim da njega treba zadrzati u ekipi jer smatram da u njemu jos uvijek ima želje i znanja da bude ako ne onaj stari Essien onda bar da bude solidna opcija sa klupe.On sada ima 30 godina i sigurno moze odraditi jos bar dvije sezone samo da ga ponovo povrede ne savladaju.Uvijek je bio onako pozitivan i uvijek je davao 200% od sebe na terenu.U Realu sam ga gledao par puta i igrao je vecinom beka tako da neznam kako bi se uklopio u sredinu terena kod nas ali ja vjerujem u njega...

https://www.youtube.com/watch?v=ODxuMH0_M5M

• 3 sedmice kasnije...

Kog god da je svrstavao, nije bitno koji Britanski portal ali to se nije smjelo prekopirati. Nikako mi nije jasno kako ce Essina svrstati u srednje dobre kupovine, to je malo je reci neposteno prema legendi plavaca.
Brzo to ispravite, Ferrira je zeleni a Essien je zuti. Cija je ovo logika?

Prekopirano sa dailymaila je sve to.

Da ga povrede nisu cesto yebale zelenio bi se on itekako.. Cijena da mu je manja bila stavili bi oni njemu zeleno.

Prekopirano sa dailymaila je sve to.

Da ga povrede nisu cesto yebale zelenio bi se on itekako.. Cijena da mu je manja bila stavili bi oni njemu zeleno.

Istina mogao je biti jos bolji da nije bilo tih uvestalih povreda, sigurno je mogao jos vise da je imao malo vise srece u karijeri ali i ovako ce biti zapamcen kao jedan od najboljih u istrojiji kluba.

Nije jeftino placen ali nije Roman stedio ni na drugim igracima. Ako se uzme u obzir da je bio najbolji veznjak ili jedan od najboljih u jednom periodu i da je dirigirao nasom defanzivom linijom, njega se ne moze svrstatu u srednje dobre kupovine.

Ako je Mikel placen 16 kao mladic onda nije puno ni tih 24 za Essiena, posebno ako to uporedimo sa danasnjim cijenama onda to nije bilo malo.

Imali smo srecu da je Makelele dobio istinskog nasljednika, sposobnog da ga zamjeni iako volim Mikela boim se da on nije sposoban za to, nije on razbijac ko pomenuta dvoica.

Dailymail je napravio grubu gresku ovdje.

Bice zanimljivo vidjet kako ce ga Mou tretirati,  to nije onaj stari Essien a ko bi bio nakon takvih povreda i pehova.

Kako god, Essien je za mene odlican transfer i jedan od boljih igraca koje sam gledao u Celziju. Pravi ratnik i pouzdan igrac. Oznaciti Essiena kao srednje dobra kupovina je promasaj za ove osrednje novinare. Essien je znao popuniti skoro svaku rupu, igrao skoro sve pozicije, samo eto nije branio. Na prirodnoj poziciji je bio neprikosnoven. Povrede koje su mu se desile ne znace da je bio i osrednja kupovina. Od ovog igraca smo dosta dobili, i time je zasluzio postovanje svih navijaca Celzija. Nema tog navijaca koji ne gaji simpatije prema Essienu.

vise je dao ovom klubu nego Mikel ako cemo biti realni.Njegova cijena nije puno veca od cijene koju smo platili kad smo kupili Mikela i igrao je na raznim pozicijama i uvijek je davao svoj maksimum.Esien je jedna od najboljih kupovina uz Cecha,Carvala,Balacka,Drogbu.Navijaci ga itekako vole i nadam se da ce se ove sezone naigrati utakmica.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.