25. februar 2022.4 god. comment_324785 Nije samo klubu, vec je vise pomogao tokom pandemije, nego citav parlament UKa. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324795 https://twitter.com/CFCDaily/status/1497350929573728258?t=5K-LuVsrHTindrXR2FHm3Q&s=19 Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324797 izgubicemo puno njegovim odlaskom, a definitivno i uprava odlazi sa njim. sad izabrati najmanje zlog, vjerovatno bolje da nas neki arap kupi nego amer. kad bi bilo nacina da se ogradi od putina, ali nema od toga nista. nadam se nekom scenariju gdje ce putinov rezim pasti kao i on sam, pa da ce se u tom slucaju roman moci ograditi od istog. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324798 Moje misljenje da ga KGB-ovac drzi u saci.I ako bi se ogradio, odradili bi ga novicokom , kao Skriplja . Jebena situacija u svakom slucaju. Arapi su najidealniji, oni su bas u dobrim odnosima sa zapadom, tu ne bi bilo problema. Zato su Ameri debilcine, pravili bi profit, a tavorili bi oko 7 mesta. Nadam se da ce Romanovo carstvo mrsiti konce engleskim licemerima, a i evropskim velikanima jos dugo. Ovo pricam sa aspekta fudbala, nisam rusofil. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324799 izgubicemo puno njegovim odlaskom, a definitivno i uprava odlazi sa njim. sad izabrati najmanje zlog, vjerovatno bolje da nas neki arap kupi nego amer. kad bi bilo nacina da se ogradi od putina, ali nema od toga nista. nadam se nekom scenariju gdje ce putinov rezim pasti kao i on sam, pa da ce se u tom slucaju roman moci ograditi od istog. Njegova cerka se vec ogradila, objavila na Instagramu kako je laz da su svi Rusi uz Putina. Nisam siguran da bi to uradila da je Roman 100% posvecen. A i navodno su britnaci trazili da se Usmanov i Roman javno odreknu Putina da ne bi trpeli sankcije. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324800 Ma nama je najveci problem sto je tesko naci vlasnike koji vole klub kao sto Roman voli Chelsea. Istog sam misljenja da bi bolje bio neki Arap nego Amer, Amerima je bitno da nisu na "glavi" i da prave profit sto je vec napisao Corto Maltese. Da cemo pasti u prosjek cisto sumnjam, primamljiv smo klub iz glavnog grada Engleske sa dosta osvojenih trofeja i jedan od najpopularnijih klubova na svijetu, nije to mala stvar u ocima potencijalnih kupaca. Uglavnom svi dijelimo misljenje da bi najbolje bilo da Roman nastavi svoj posao onako kako on najbolje zna. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324801 Treba biti objektivan pa pogledati ko je Roman Abramovic. Sanse da se on odrikne ovog postsovjetskog rezima u Ruskoj Federaciji su minimalne. Evo sutra je finale kupa u kojem igra nas klub. Mnoge oci ce biti uprte u Wembley, cijela britanska i svjetska javnost ce pratiti mec. Izvrsna prilika nasima da posalju jasnu poruku na kojoj su strani. No, tesko je ocekivati bilo kakav potez kluba. Abramovic zasad samo odlaze ono sto je neminovno. A mogao bi sankcijama izgubiti i ono sto ima. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324802 Meni je to bolesno, sta klub ima da pokazuje na kojoj je strani? Svijet je postao poremecen jer su se politika i kontrola uvukli u svaki segment zivota, ocekuje se od kompanija, poznatih licnosti pa i klubova da propagiraju stavove sa vrha pa svako pola godine imamo neku novu kravu za musti, ili su homoseksualci ili crnci ili korona, evo sad je i Ukrajina stigla na red. Nemoguce je kloniti se i pokazati da to nije tvoja stvar i dati do znanja gdje se rjesavaju takve stvari. U svakom slucaju zelim da Roman ostane vlasnik kluba, boli me uvo da li je Jevrej, Rus, Ukrajinac, Amerikanac, da li podrzava Putina ili ne, da li voli svoju zenu ili je potajno zaljubljen u komsiju Jevgenija. I kad je kupovao klub znalo se ko je i sta je, kao da je dobar sa Putinom od juce. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324803 Kakav stav? Zar itko normalan ima drugačiji stav od toga da usuđuje Ruse? Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324804 https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-10554901/Chelsea-BUST-Roman-Abramovich-faces-sanctions-government.html Procitati ovaj clanak. Buducnost kluba je itekako ugrozena trenutno. @ker Ne vidim slicnosti izmedju pandemije i rata. Na stradanja neduznih ljudi ne bi smio niko biti neutralan, politicki ili bilo kako. Bas nas klub ciji je vlasnik zna se ko, ima itekako veliku odgovornost da reaguje. A boga mi i navijaci isto tako, tj.ne mi vec oni koji ce biti na utakmici. Znalo se i prije, zato je, kad su krenula sranja sa progonima i ubijanjem protivnika rezima po svijetu, i dobio zabranu ulaska u Englesku i odbijena mu je viza. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324805 Ne bih sad da ulazimo u teme oko globalnih ratova, ali ne vidim zasto ne bismo sad mogli biti neutralni i jednostavno ne petljati se u ono sto nema veze sa sportom, a ruku na srce bili smo (a bili su i svi ostali) neutralni kada su u pitanju bila bombardovanja drugih zemalja, npr. zemalja Bliskog Istoka. Problem je generalno sto jedna drzava (ili skupina njih) na svijetu ima trademark na to sta je ispravno i istina, a bome i da tu istu istinu i ispravnost raznose po svijetu. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324806 Sport je sporedna stvar na svijetu. Nema sporta nikakvog ako se pocne ratovati. Tada sve postaje manje bitno. Britanci to dobro znaju iz proslih vremena. Rekao si da ne zelis ulaziti u tematiku ratova a onda si opet u to usao. Ja cu se zadrzati na Celziju i stojim pri tome da su navijaci i klub sutra duzni svijetu pokazati da nisu "neutralni". Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324809 Sport je sporedna stvar na svijetu. Nema sporta nikakvog ako se pocne ratovati. Tada sve postaje manje bitno. Britanci to dobro znaju iz proslih vremena. Rekao si da ne zelis ulaziti u tematiku ratova a onda si opet u to usao. Ja cu se zadrzati na Celziju i stojim pri tome da su navijaci i klub sutra duzni svijetu pokazati da nisu "neutralni". Prvi si ti usao. Momci ili sidjite tamo dole u spam il se manite toga. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324810 https://twitter.com/fabrizioromano/status/1497644999667851266?s=21 Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324811 Sta ovo znaci, dugorocnohttps://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1497647219037585416?t=7CL0buX63QMHorsqrTgaXQ&s=19 Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324813 Koliko ja razumijem ovo, i dalje je vlasnik kluba, ali nece imati nikakvu funkciju upravljanja u odredjenom vremenu (tj. dok se ovo ne smiri). Pametno. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324814 Niko ne zna jos sta i zasto ali smatraju da je ovo potez kako sam klub ne bi dobio sankcije kao njegovo vlasnistvo. Npr blokirani racuni, sto automatski znaci nikakav priliv novca i koristenje istog a svi znamo kakav bi to domino efekat bio. E sad da li je ovo trenutno ili zauvijek, niko ne zna. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324818 Nek nam je bog u pomoci sada. Bicemo kao ovce za klanje Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324820 Koliko ja razumijem ovo, i dalje je vlasnik kluba, ali nece imati nikakvu funkciju upravljanja u odredjenom vremenu (tj. dok se ovo ne smiri). Pametno. Moguce da se tome nada. Ali ja bih prije rekao da je ovo pocetak kraja. Vrijeme je za novu eru. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324823 Ma ostaje u biti sve isto, ali prepusta toj fondaciji i ljudima oko kluba da rade taj posao. Cech i Marina ce i dalje donositi odluke oko transfera i ostalih stvari, tako kaze Matt Law. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324824 https://twitter.com/fabrizioromano/status/1497655928207908871?s=21 Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324825 Koja je rezlika izmedju Grankovskaje i Romana. Oboje su ruski drzavljani, jedino sto Marini ne mogu da se spocitavaju veze sa putinom. Ali kakav stav su zauzele britanske vlasti: ako nisi sa nama onda si protiv nas (da ne mesam politiku, ali je klasican neonacisticki princip), ne bi me cudilo da i nju zigosu i priteraju. Tek bi oduzimanje Celsija od strane vlasti napravilo haos tako da ne verujem da bi to smeli da urade. On uvek ima mogucnost fiktivne prodaje kluba kako bi se zastitio ali da upravlja svakako ce biti sprecen i to je kljuc svega. Na kraju, ja verujem da cemo sada biti glineni golubovi za sudije. Prijavi
26. februar 2022.4 god. comment_324826 Napisah i na temu o sutrasnjoj utakmici, ocekujem da nadju nove ,, Tejlore" koji ce nas krasti nevidjeno. A fora bi bila da Tuhel da otkaz i prati trend zapadnjaka da nece da uzima ruske pare. Cak UEFA hoce sa Gazpromom da raskine ugovor. Velika histerija vlada, samo sacuvati razum. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.