Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Roman Abramovič (2003-2022, vlasnik)

Istaknuti odgovori

Reko sam na drugoj temi, ko će se ba prihvatit radit meÄ‘u budalama. Svi ti se miješaju u posao, ja prvi nebi.

Roman nas je digao na veći nivo, ali će nas haman vrlo brzo i spustit, možda i niže nego gdje smo bili...
  • Odgovori 1,6 hilj.
  • Pregledi 140,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Covek dokazano nije imao nikakve veze sa ratom u Ukrajini. Pre toga kada je Covid harao nijedan radnik Chelsea nije otpusten. Klupski hoteli korisceni su kao smestaj za zdravstvene radnike. 

• King Chelsea
    King Chelsea

Odlazak ovog čovjeka iz kluba je datum kada smo postali prosječan klub, proći će godine i godine prije nego što mi dostignemo i dio onog Chelseaja kada se ovaj čiko pitao. Mislim da je Wisey na n

• Samo pratim da li će govna iz kluba staviti zvaničnu čestitku na stranicu i društvenim mrežama. Da vidim i da li će neko od igrača da mu čestita ili su svi jad. Ali bitno je da se pederi i svakakav ol

Objavljene slike

A ladno kako sada da taj buduci trener vjeruje kad mu neko kaze: Dodji kod nas da pravimo buducnost... U Chelseaju rijec vazi kao i ovdje na Balkanu.
Dobro si rekao. Ako iko nedaje podršku to je rukovodstvo Chelseaja, tako da teško da će doći bolji trener.

A iskreno (možda čudno zvuči), ja bih volio da doÄ‘e slabiji, pa da nas još više sroza. Nek sve ide u sto lijepih...
[quote name='how yes no' timestamp='1330947311' post='32506']
Reko sam na drugoj temi, ko će se ba prihvatit radit meÄ‘u budalama. Svi ti se miješaju u posao, ja prvi nebi.

Roman nas je digao na veći nivo, ali će nas haman vrlo brzo i spustit, možda i niže nego gdje smo bili...
[/quote]

Heh - pare cine cuda. Ja bi rado uzeo poziciju trenera Chelsea-a obzirom da ne bi trebao da radim ostatak zivota kad dobijem otkaz. :)
Opet da govorimo o tim kvalitetnim trenerima. Misliš da oni slabo zaraÄ‘uju?? Nema šanse, svi oni imaju prejaku platu i nebi puno više imali u Chelseaju.

A ja ne bih, ako sam recimo u nekom jačem klubu, imam jaku platu npr. 4 miliona eura. Zove me Abramovic (ovaj koji jebe trenere u mozak) i nudi 6 miliona (dva miliona više), ja bih odbio. Zato šz već uveliko zaraÄ‘ujem, a ako želim još više onda bih otišao lijepo u Katar, Emirate i bez pritiska radio. A milioni bi kapali.

Ne bih mu dao da se zajebava sa mnom, treba imati i dostojanstvo. Zato je Mourinho pametan bio kad je otišao, te i sad je što, ako bi se vratio, tražio bi da ima potpunu kontrolu. Pusti me da radim, malo odriješi kesu, ako hoćeš rezultate i zaradu..
[quote name='how yes no' timestamp='1330954234' post='32540']
Opet da govorimo o tim kvalitetnim trenerima. Misliš da oni slabo zaraÄ‘uju?? Nema šanse, svi oni imaju prejaku platu i nebi puno više imali u Chelseaju.

A ja ne bih, ako sam recimo u nekom jačem klubu, imam jaku platu npr. 4 miliona eura. Zove me Abramovic (ovaj koji jebe trenere u mozak) i nudi 6 miliona (dva miliona više), ja bih odbio. Zato šz već uveliko zaraÄ‘ujem, a ako želim još više onda bih otišao lijepo u Katar, Emirate i bez pritiska radio. A milioni bi kapali.

Ne bih mu dao da se zajebava sa mnom, treba imati i dostojanstvo. Zato je Mourinho pametan bio kad je otišao, te i sad je što, ako bi se vratio, tražio bi da ima potpunu kontrolu. Pusti me da radim, malo odriješi kesu, ako hoćeš rezultate i zaradu..
[/quote]

Aman bre, to ljudi tako ne gledaju. Oni vide 6 miliona godisnje, plus raskid ugorova. Znaci, za godinu dana posla, 12 milionceta. Nisu to lose pare, a moze da se vrati u drugi klub lako a la Carlo. Uzeo bi svako osim oni kojima bas ne treba - tipa Mourinho. A on nece da dodje, nema leba.
Ja nebih tako, na prvom mjestu bi mi bila karijera, još ako već imam dobru platu, kud ću u piz.du materinu onda..

A opet imaš pravo, Carlo zaradi ode u PSG, Mourinho isto tako, Boas će sad najvjerovatnije u Inter, dakle i on dobro prošao.

Jbt kad sve sagledaš, ovaj Roman sam sebe kopa. ÄŒudna biljka
Roman je napravio jednu fatalnu gresku, a to je bilo kada je odkaz dao Mourinhu!!!!!!!!
A sto se tice AVB-a potpuno ga razumijem, imo je najlosiju statistiku od Chelsijevih trenera u zadnjih 15 godina , Ruud Gullit je posljednji trener sto je imao losije rezultate. A u pitanju je kvalificiranje za Ligu Prvaka, Roman Abramovic je morao regirat.
Tesko se nasljedniku AVB-a !!!

[quote name='dubrovcanin' timestamp='1330894156' post='32377']

Ti znaš najbolje, zato on i jest vlasnik Chelseaja a ti visiš na forumu.
[/quote]
A vidim ti si neki uspjesan covjek ! RESPECT !!!

Lik samo kontrira Boze dragi .
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1330964529' post='32655']

Pa jesam se ja pravio pametniji od Romana ili hyn?
[/quote]

Ja samo kazem da me nervira to sto se medjusobno vrijedjate , ti kazes da on nije uspio u zivotu da visi na forumu , a ti isto to radis ! :D
I nervira me to sta god neko napise za AVB ti mu kontriras sto u mnogim slucajevima nema veze s vezom , samo je bitno da tim postom popljujes Andrea.
[quote name='EdvinTrueBlue' timestamp='1330960494' post='32613']Roman je napravio jednu fatalnu gresku, a to je bilo kada je odkaz dao Mourinhu!!!!!!!! A sto se tice AVB-a potpuno ga razumijem, imo je najlosiju statistiku od Chelsijevih trenera u zadnjih 15 godina , Ruud Gullit je posljednji trener sto je imao losije rezultate. A u pitanju je kvalificiranje za Ligu Prvaka, Roman Abramovic je morao regirat.[/quote]

Ne, napravio je gresku kad je dao otkaz Carlu. Mourinho je morao da ode, to jednostavno doslo do kraja tog partnerstva. Ali Carlo, sa malo para bi mogao ipak bolje rezultate da ostvari a AVb bi dosao za jedno dve-tri godine umesto sada. Sve bi bilo drugacije.
[quote name='zulu' timestamp='1330968102' post='32708'] Ne, napravio je gresku kad je dao otkaz Carlu. Mourinho je morao da ode, to jednostavno doslo do kraja tog partnerstva. Ali Carlo, sa malo para bi mogao ipak bolje rezultate da ostvari a AVb bi dosao za jedno dve-tri godine umesto sada. Sve bi bilo drugacije.[/quote]da i kod ancelotia smo prvu sezonu igrali najbolji fudbal od svih koji su bili u chelsea i osvojili smo ligu, fa cup i comunity shield i drugu smo sezonu dobro poceli ali povrede africki kup nacija gdje bilo dosta odsutni igraca i izgubili smo bitku za titulu i na kraju smo se vratili i opet bili drugi
[quote name='Zemo Celikovic' timestamp='1330969008' post='32712']da i kod ancelotia smo prvu sezonu igrali najbolji fudbal od svih koji su bili u chelsea i osvojili smo ligu, fa cup i comunity shield i drugu smo sezonu dobro poceli ali povrede africki kup nacija gdje bilo dosta odsutni igraca i izgubili smo bitku za titulu i na kraju smo se vratili i opet bili drugi[/quote]

africki kup nacija prosle sezone? o cemu ti?
Sve više i više želim da Abramovič ode iz kluba. Možda bi Chelsea tada pao iz vrha nogometa (ovisi naravno o tome tko bi bio novi vlasnik) ali bar se navijači ne bi zavaravali da je Chelsea nešto velik klub. Chelsea trenutno ne ispunjava ni jedan od uvjeta da bude velik klub nažalost a klupski identitet je totalno izgubljen zbog ludog Rusa. Nemojte me krivo shvatiti, Chelsea je velik ali tek pri kraju u nekoj B klasi sa Arsenalom, Portom isl. (ako je A klasa Real, Milan isl.)

Chelsea je veći od Abramoviča i on ako to ne može prihvatiti može odlepršati što se mene tiče. Dobro ljudi govore, Chelsea je Abramovičeva igračka i to će uvijek biti tako. Ove sezone se činilo da gradi nešto za budućnost, da se promjenio ali ne, ipak je on ostao ista budala.

I mrzite me zbog ovog koliko hoćete, mene novci ne mogu kupiti nit će ikad moći. I radije ću gledati Plavce u Euro ligi i znati na čemu sam nego se zavaravati ovako
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1330964529' post='32655'] Pa jesam se ja pravio pametniji od Romana ili hyn?[/quote]

A šta tebe zaboli kurčić, da li se pravim pametniji od Abramovica ili ne... Ohladi dijete..
@Tinmar

Cim si napisao da bi Chelsea pao iz vrha ukoliko bi dosao novi vlasnik pobio si ostatak svog posta. Jer da Chelsea nije veliki klub, ne bi bio u vrhu. Malo si pretjerao sa ovim kao "mene ne mogu novci kupiti" bla-bla... ne mogu slusati ta sranja. Novac se ulagao otkad je ljudi i svijeta i fudbala. Sa godinama on je pratio trendove i ulagao se u skladu sa vremenom. Kako vrijeme ide, ide i uloga novca. Znaci ti bi volio da budemo kao Arsenal? Neka hvala, ja ne bih. Pa njihovi navijaci pizde sto su im vlasnici prokleti, samo gledaju kako da izvuku svaku kintu od prodaje igraca. Isto tako je i Inter imao velika ulaganja jedan period a nista nisu mogli osvojiti. Promijenili su 5 trenera u posljednjih 9 godina, a evo i Ranieri bi mogao postati 6. trener. Liverpool ulozio 100m€ u zelji da se vrati u vrh, Barcelona skoro svake godine potrosi oko 50m€ na 2 igraca, da malo osvjezi tim. Da ne govorim o tome koliko ocajnih transfera je imao jedan Real koji je tek prosle godine vidio 1/2 finale LS nakon cini mi se 7 godina posta, redovnog ispadanja i blamiranja od Lyona itd. Samo da ti malo povucem paralelu.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1330972693' post='32728']
@Tinmar

Cim si napisao da bi Chelsea pao iz vrha ukoliko bi dosao novi vlasnik pobio si ostatak svog posta. [b]Jer da Chelsea nije veliki klub, ne bi bio u vrhu. [/b]Malo si pretjerao sa ovim kao "mene ne mogu novci kupiti" bla-bla... ne mogu slusati ta sranja. Novac se ulagao otkad je ljudi i svijeta i fudbala. Sa godinama on je pratio trendove i ulagao se u skladu sa vremenom. Kako vrijeme ide, ide i uloga novca. Znaci ti bi volio da budemo kao Arsenal? Neka hvala, ja ne bih. Pa njihovi navijaci pizde sto su im vlasnici prokleti, samo gledaju kako da izvuku svaku kintu od prodaje igraca. Isto tako je i Inter imao velika ulaganja jedan period a nista nisu mogli osvojiti. Promijenili su 5 trenera u posljednjih 9 godina, a evo i Ranieri bi mogao postati 6. trener. Liverpool ulozio 100m€ u zelji da se vrati u vrh, Barcelona skoro svake godine potrosi oko 50m€ na 2 igraca, da malo osvjezi tim. Da ne govorim o tome koliko ocajnih transfera je imao jedan Real koji je tek prosle godine vidio 1/2 finale LS nakon cini mi se 7 godina posta, redovnog ispadanja i blamiranja od Lyona itd. Samo da ti malo povucem paralelu.
[/quote]
Ovime si pokazo šta za tebe znači velik klub. Po tome je City velik klub. Tako je, novac se ulagao ali novac nije bitniji od stabilnosti i identiteta kluba.

U mojoj glavi je jedna vaga - na jednoj strani vage su svi silni novci koje je Abramovič uložio i zalaganje za klub - na drugoj su sve njegove glupe odluke i bačeni milijuni, drugim riječima sramoćenje Chelseaja. Prva strana je donekle bila teža od druge ali poslije ovoga bome više i nije.

Otkaz Mourinhu, pa Wilkinsu i sad AVB-u su katastrofa za jedan klub. Da ne pričam o tome da Chelsea u zanjih deset godina nema menadžera jer je menadžer uvijek Abramovič, ovi dolje su samo potrčci (neka mi Bog oprosti ali ovo podsjeća na Dinama i Mamića), da ne pričam o svim glupim transferima koje je on napravio. Ali ovo što sam ja ljut na njega nije ništa, ne mogu zamisliti koliko je ljut netko tko 30-50 godina navija za Chelsea i sad mu odjednom doÄ‘e Rus i uzme sve ono što je na Chelseaju volio.

Chelsea ovisi samo o Abramoviču i nikome više. Meni će porast u očima jedino ako vrati Hiddinka, Wilkinsa ili čak Mourinha. Ili ako Di Matteo bude solidan trener ove sezone pa ga ostavi i naredne.

Evo da ti objasnim u jednoj rečenici.. pitao si želim li da budemo kao Arsenal.

Ne, ne želim da budemo kao Arsenal, želim samo da budemo više kao Arsenal ali nikad potpuno kao Arsenal.
City je na dobrom putu da postane veliki klub. Ali potrebne su im godine konstantnosti...

Pogledaj "all time" tabelu PL, mi smo 3. po uspjehu u posljednjih 21 godinu. Dio smo Velike cetvorke... Ako ti to nije pokazatelj velicine kluba, onda ne znam sta da ti kazem... Moja poenta je da neki mnogo seru, kao nebitne su pare. Kurac moj su nebitne, ja sam ti naveo veoma dobre primjere u kojima se ulazu pare a ti si se uhvatio samo jedne moje recenice koja je opet tacna, a to je da je Chelsea veliki klub. Fino sam ti rekao za Inter. Mnogo ulagali, nisu nista osvajali. Onda su zahvaljujuci skandalu u Italiji i izbacivanjem Juventusa, stavljanjem Milana u bodovni minus, uzeli titule. Dosad promijenili 5 trenera a vrlo moguce da ce promijeniti i 6, slicno kao i kod nas. Pitanje kada ce opet nesto osvojiti...

Pa ne znam onda zasto si i poceo navijati za Chelsea?
Dvanaesti krivo si shvatio što je Tinamar htio reć, ja osobno sam protiv Abramoviča odavna, zašto ?

zato što Roman ima 2 strane ,s jedne on je digao klub, financira ga i to ne skromno dapače jako velikodušno,

s druge strane puno toga je zasrao , to zapravo izgleda jako malo jer su tu "samo" par trenera i igrača koje je dovodio na svoju ruku al sve to se veže i kad se pogleda da klub zbog toga pati, da je klub nakon 8 godina opet ne početku jer treba smjenit generaciju a nemamo ni trenera.

i ono što je Tinamr htio reć , ako sam ja dobro shvatio je to da bi odjebao novce , zbog svih sranja koje je Roman narpravio, jer ruku na srce osim novaca ništa dobro nije ni donio.
Ako sam te shvatio Tinamre slažem se s tobom , ovo je otprilike moje mišljenje. ROMAN JE NAPRAVIO VIŠE LOŠEGA NEGO DOBROGA KLUBU!

di si našao tu "all time" tablicu, daj link ako možeš , baš me interesira :)
Nemojte se prosipati ljudi moji, pobogu... Pa da nema Romana, nikada ne bismo ni pomislili o novom stadionu, o osvajanju LS. Kako ne mozete shvatiti da se bez ulaganja ne moze dozivjeti uspjeh? Svi veliki klubovi ulazu/ulagali su...

Evo ucinak u posljednjih 21 godinu, all time PL table:

[url="http://www.dodaj.rs/f/15/10Q/2lcabSWg/zuuuuuu.png"]http://www.dodaj.rs/f/15/10Q/2lcabSWg/zuuuuuu.png[/url]
Evo gdje izvor problema. Sva 4 navedena čovjeka su nogometni laici, ljudi koji o ovoj igri ne znaju ništa više od nas ovdje forumaša. I oni donose odluke o nečemu stručnom, isključivo fudbalskim stvarima. Zato i jesmo tu gdje jesmo.

[color=#666666][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]''Abramovich, Tenenbaum and Gourlay were joined by the technical director, Michael Emenalo, in addressing the first-team squad in one of the changing rooms on Sunday, when their dissatisfaction with the squad's performances were made clear...''[/size][/font][/color]
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1330975362' post='32748']
City je na dobrom putu da postane veliki klub. Ali potrebne su im godine konstantnosti...

Pogledaj "all time" tabelu PL, mi smo 3. po uspjehu u posljednjih 21 godinu. Dio smo Velike cetvorke... Ako ti to nije pokazatelj velicine kluba, onda ne znam sta da ti kazem... Moja poenta je da neki mnogo seru, kao nebitne su pare. Kurac moj su nebitne, ja sam ti naveo veoma dobre primjere u kojima se ulazu pare a ti si se uhvatio samo jedne moje recenice koja je opet tacna, a to je da je Chelsea veliki klub. Fino sam ti rekao za Inter. Mnogo ulagali, nisu nista osvajali. Onda su zahvaljujuci skandalu u Italiji i izbacivanjem Juventusa, stavljanjem Milana u bodovni minus, uzeli titule. Dosad promijenili 5 trenera a vrlo moguce da ce promijeniti i 6, slicno kao i kod nas. Pitanje kada ce opet nesto osvojiti...

Pa ne znam onda zasto si i poceo navijati za Chelsea?
[/quote]
Treći samo zato što je Liverpool posustao u zadnje vrijeme. Dio velike četvorke? Ne nasmijavaj me, to više na postoji a to je imalo takav naziv jer su Englezi imali jedne godine 3 kluba u polufinalu LP-a. Opet ponavljam, Chelsea JE veliki klub ali nije ni blizu Uniteda, Milana isl. tj. onih koje sam svrstao u neku A klasu. Ne kenjaj za Inter, oni su 4-5 godina za redom bili svjetlosnim godinama ispred svih u Italiji tako da im je bilo svejedno tko im je trener, samo im je trebao netko tko će osvojiti LP i zato su mijenjali trenere.
Za Chelsea navijam zbog Zole, Terryja, Lamparda, zato što većinom imaju puno igrača u repci, zato što se (inače) bore ko lavovi i puno drugih razloga. Zasigurno ne zbog bogatog vlasnika.

[quote name='Vinko' timestamp='1330975584' post='32749']
di si našao tu "all time" tablicu, daj link ako možeš , baš me interesira :)
[/quote]
[url="http://en.wikipedia.org/wiki/Premier_League_records_and_statistics#All-Time_FA_Premier_League_Table"]http://en.wikipedia.org/wiki/Premier_League_records_and_statistics#All-Time_FA_Premier_League_Table[/url]
[quote name='Wisey' timestamp='1330978228' post='32765']Evo gdje izvor problema. Sva 4 navedena čovjeka su nogometni laici, ljudi koji o ovoj igri ne znaju ništa više od nas ovdje forumaša. I oni donose odluke o nečemu stručnom, isključivo fudbalskim stvarima. Zato i jesmo tu gdje jesmo. [color=#666666][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]''Abramovich, Tenenbaum and Gourlay were joined by the technical director, Michael Emenalo, in addressing the first-team squad in one of the changing rooms on Sunday, when their dissatisfaction with the squad's performances were made clear...''[/size][/font][/color][/quote]

Dok je ovako, ne piše se dobro Chelsea-ju, a ni nama kao navijačima.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.