Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Demba Ba (2013-2014, 33 nastupa)

Istaknuti odgovori

ne krivim ja njega uopste.Evo prost primer Aspilikuete, kontinuitetom igara je sve bolji i bolji, e pa tako je i sa Dembom. Ne igra,ulazi 5 minuta pre kraja sa klupe. Kako ocekujemo da jednom u mesec dana kad dobije priliku od prve minute da da 3 komada i da resi utakmicu. Bio je borben,trcao je trudio se,zalagao,da je bolje odigrala ekipa i on bi dosao do izrazaja vise.
  • Odgovori 1 hilj.
  • Pregledi 65,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Bojim se da se dešava ono čega sam se pribojavao - Chelsea loše utječe na njega. Ba stagnira. Nešto nisam ni siguran da je on napadač za momčad gdje se u vrhu napada nalazi samo jedan igrač. Volio bih da odigramo jednu utakmicu u 4-4-2 formaciji i da on i Moses budu dva napadača. Bar da se proba. Vjerujem da bi bio bolji tad.

I naravno da igra konstatno. A ne često 5 min i to je to.
Nemojte mu ovu utakmicu uzeti za zlo, ekipa nije povezala par dobrih akcija, ono je bilo negledljivo, devastiranje obično, ne može se on iskazat u takvoj tekmi osim da sam nešto napravi. A ako Mata i Hazard nisu sami uspijeli kako će on.
Nitko mu ne uzima za zlo ništa. Ali sami su neki pričali da nama treba napadač koji SAM rješava utakmice. Valjda je sad jasnije da takvih napadača praktički nema jer ako je vezni red odsječen i neprimjetan za kurac ti je što imaš napadača.
[quote name='CFC1905' timestamp='1361797875' post='109090']
Nitko mu ne uzima za zlo ništa. Ali sami su neki pričali da nama treba napadač koji SAM rješava utakmice. Valjda je sad jasnije da takvih napadača praktički nema jer ako je vezni red odsječen i neprimjetan za kurac ti je što imaš napadača.
[/quote]
pricali smo da nam trebaju igraci koji prilike pretvaraju u gol, jucer je demba ima polupriliku, iznudia pennal,
ne znam o čemu pričamo...Ba nije uopće loše odigrao, jest da ga je malo bilo, ali smirio je dosta visokih lopti (podsjetite me još jednom molim vas, kako je naš dragi Trolles smirivao lopte?)...još kad uzmemo u obzir da prema naprijed nismo nikako igrali...

to je za 4 klase bolje od Trollesa... nema više zaletavanja u protivnika, gubljenja lopti bezveze, promašivanja zicera, padanja ko curica itd...
Problem je što se njega uspoređuje s Torresom pa svaka imalo bolja partija nama dobro dođe. Torres je propao igrač i ako budemo Dembu s njim uspoređivali onda možemo bit zadovoljni sa svakom utakmicom....
  • Autor
[img]http://www.chelseafc.com/javaImages/8b/71/0,,10268%7E11694475,00.jpg[/img]

[b]BA: VRIJEME JE ZA MEDALJE[/b]

Demba Ba vidi FA Cup kao idealnu priliku za osvajanje svoje prve medalje u profesionalnom fudbalu.

Chelsea putuje u Middlesbrough, da bi zauzeo svoje mjesto u najboljih 8 ekipa i otputovao u Manchester, gdje ih čeka veliki Manchester United.
Demba je odlučan da nadoknadi izgubljeno vrijeme i želi da počne skupljati medalje, počevši od FA Cupa.

[i]'Svi mogu otići na internet i vidjeti da nikad nisam ništa osvojio, zato postajem gladan (trofeja)' [/i]kaže napadač, januarsko pojačanje iz Newcastlea, i dodaje: [i]'U prošlosti, klubovi za koje sam igrao su se više fokusirali na ligu i pri tome su zanemarivali kupove i zato do sada ništa nisam osvojio. Sada kad sam u Chelseaju, znam da ćemo u budućnosti osvajati titule.'

'Realno, ove sezone imamo dvije šanse za osvajanje trofeja, a pošto ne mogu igrati u Europa Ligi, nadam se da možemo osvojiti FA Cup.[/i] [i]Znam za Wembley Stadion, čuo sam dosta o njemu i zaista želim tamo da igram sa Chelseajem.'

'Nisam se naigrao puno u FA Cupu, ali znam koliko taj kup znači klubu i navijačima[/i]. [i]To je Engleski Kup, [/i][i]zato moramo uraditi nešto dobro u ovom takmičenju. Moj zadnji trofej je iz mlađih kategorija, U17 ili U18, vjerovatno.'[/i]

Middlesbrough ulazi u utakmicu sa samo jednom pobjedom u zadnjih 7 utakmica, poslije odličnog starta na početku sezone. Sedmi su na tabeli u Championshipu i sigurno će pokušati da izbore promociju i povratak u Premier Ligu.

[i]'Ne znam puno o njima, ali vidim da dobro stoje na tabeli u Championshipu.' [/i]kaže Ba. [i]'Izgubili si prošli vikend od Millwalla, gledao sam utakmicu na povratku kući, poslije gostovanja Man City-ju.
'Trebamo biti koncentrisani jer znamo da je ovo velika utakmica. Znam da su rivali sa Newcastleom, ali nikad nisam igrao protiv njih.'[/i]

Još se oporavlja od povrede nosa, koju je zaradio protiv bivšeg kluba, Ba kaže da će proći još vremena prije nego što će skinuti masku.

[i]'Nos je dobro, mnogo bolje izgleda nego ranije, ali mislim da će proći još sedam ili 10 dana prije nego što skinem ovu masku. Još pomalo boli, ali je mnogo bolje nego ranije.' [/i]

[i](preveo, sa chelseafc.com, Kalouda)[/i]
[quote name='Kalouda' timestamp='1361964890' post='109362']

[b]BA: VRIJEME JE ZA MEDALJE[/b]

Demba Ba vidi FA Cup kao idealnu priliku za osvajanje svoje prve medalje u profesionalnom fudbalu.

Chelsea putuje u Middlesbrough, da bi zauzeo svoje mjesto u najboljih 8 ekipa i otputovao u Manchester, gdje ih čeka veliki Manchester United.
Demba je odlučan da nadoknadi izgubljeno vrijeme i želi da počne skupljati medalje, počevši od FA Cupa.

[i]'Svi mogu otići na internet i vidjeti da nikad nisam ništa osvojio, zato postajem gladan (trofeja)' [/i]kaže napadač, januarsko pojačanje iz Newcastlea, i dodaje: [i]'U prošlosti, klubovi za koje sam igrao su se više fokusirali na ligu i pri tome su zanemarivali kupove i zato do sada ništa nisam osvojio. Sada kad sam u Chelseaju, znam da ćemo u budućnosti osvajati titule.'

'Realno, ove sezone imamo dvije šanse za osvajanje trofeja, a pošto ne mogu igrati u Europa Ligi, nadam se da možemo osvojiti FA Cup.[/i] [i]Znam za Wembley Stadion, čuo sam dosta o njemu i zaista želim tamo da igram sa Chelseajem.'

'Nisam se naigrao puno u FA Cupu, ali znam koliko taj kup znači klubu i navijačima[/i]. [i]To je Engleski Kup, [/i][i]zato moramo uraditi nešto dobro u ovom takmičenju. Moj zadnji trofej je iz mlađih kategorija, U17 ili U18, vjerovatno.'[/i]

Middlesbrough ulazi u utakmicu sa samo jednom pobjedom u zadnjih 7 utakmica, poslije odličnog starta na početku sezone. Sedmi su na tabeli u Championshipu i sigurno će pokušati da izbore promociju i povratak u Premier Ligu.

[i]'Ne znam puno o njima, ali vidim da dobro stoje na tabeli u Championshipu.' [/i]kaže Ba. [i]'Izgubili si prošli vikend od Millwalla, gledao sam utakmicu na povratku kući, poslije gostovanja Man City-ju.
'Trebamo biti koncentrisani jer znamo da je ovo velika utakmica. Znam da su rivali sa Newcastleom, ali nikad nisam igrao protiv njih.'[/i]

Još se oporavlja od povrede nosa, koju je zaradio protiv bivšeg kluba, Ba kaže da će proći još vremena prije nego što će skinuti masku.

[i]'Nos je dobro, mnogo bolje izgleda nego ranije, ali mislim da će proći još sedam ili 10 dana prije nego što skinem ovu masku. Još pomalo boli, ali je mnogo bolje nego ranije.' [/i]

[i](preveo, sa chelseafc.com, Kalouda)[/i]
[/quote]

Od sad ovako kad prevedeš nešto samo me obavjesti na fejsu da mogu objaviti na sajtu pod tvojim pseudonimom :P
[quote name='reLo' timestamp='1361969899' post='109370']
Ne mogu sve da pohvatam, zato želim da me obavjeste kad prevedu :P
[/quote]

da ne preterujem sad,preveo imao je sigurno 15 prevoda,svakog dana po neku pa kad imas vremena proveri,značilo bi za portal,pošto neki od tih baš nisu bili na portalu a prevedeni si isto sa službene stranice
  • Autor
Majstor, evo ga, donio nam 3 boda.. ;) Šalim se,naravno nije on sam nego celi tim ali jedini gol na utakmici daje, to volim od špica
[quote name='Kalouda' timestamp='1362244103' post='109990']
Majstor, evo ga, donio nam 3 boda.. ;) Šalim se,naravno nije on sam nego celi tim ali jedini gol na utakmici daje, to volim od špica
[/quote]

U prevodu,da je igrala plavusa bod bi nam bio maksimum.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.