4. mart 2013.13 god. comment_110352 Izvor: ChelseaFC.com Demba Ba i njegov gol su odlučili kome idu bodovi sa subotnjeg okršaja sa West Bromom, ali nakon pitanja o njegovom pogledu utakmice on je bio više zainteresiran za razgovor o njegovom timu. Zimsko pojačanje je dalo zasluženo vodstvo Chelseu u prvom poluvremenu, te odlučilo pobjednika na Stamford Bridgeu. Ovoj je bio njego četvrti gol nakon dolaska iz Newcastlea, te nakon veljače bez gola, bio je zadovoljan napokon zabiti. Ba je izjavio: "Sve u svemu, igrali smo dobru utakmicu, cijeli tim je igrao dobru utakmicu. Kombinacije koje smo radili su bile jako dobre i da, vjerojatno smo trebali dati više nego jedan gol ali na kraju dana je taj jedan bio dovoljan. Chelsea je igrao onakav nogomet zbog kojeg sam ja i došao. Stvarali smo mnogo prilika, čestitam i našoj obrani koja se dobro snalazila jer nije davala gostima puno prilika. Bilo je veoma važno pobijediti ovu utakmicu jer su dan nakon nas igrali Spursi i Arsenal pa smo znali da će jedan on njih izgubiti bodove na toj utakmici. Način na koji smo igrali utakmicu je bio odličan, davali smo potporu igraču koji je imao loptu, te smo davali maksimum za trenera, momčad, klub i navijače, jer nas navijači podržavaju te treba dati sve od sebe za njih. Igrači stoje iza trenera, on ima našu punu potporu." Subotnji gol je došao nakon dobre akcije koja je počela dodavanjem Lamparda i Oscara nakon kornera te ubačaja prema Luiza koji glavom dodaje Dembi koji završava akciju golom. Ba nadodaje: "Akcija je savršeno odigrana. Znao sam da Luiz ne može zabiti gol zbog pozicije u kojoj se tad nalazio te sam samo čekao loptu. Vidio me, dodao mi je i ja sam završio sa usmjeravanjem lopte u mrežu." Ba ulazi u svoj treći mjesec u londonskom klubu. Ovaj Senegalac kaže da se već osjeća udobno i integrirano u momčad: "Smjestio sam se dobro i mislim da se to vidi i dok igram. U ovom klubu su brilijatni igrači i s njima se osjećam ugodno. Malo se promijenilo od igranja sa Newcastleom, iza mene su tri odlična igrača. Moja igra se malo promijenila, ali ja sam se adaptirao. Svaki bod je sada važan i pristupiti ćemo svakoj utakmici sa istim ciljem, da pobijedimo te da završimo sezonu među prva tri mjesta. Ovo je kvalitetna ekipa i znam da možemo doći do kraja Europa Lige. Utakmica FA Kupa protiv Uniteda sljedeću nedjelju će biti teška, ali dok je na terenu 11 igrača sa svake strane, sve je moguće." Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111238 i Demba mi počinje na kurac ić u 2 situacije trebo je dodat, a on puco...1 u golmana traljavo, a 1 u blok Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111241 Kada Torres ne smije da suta smeta vam kada Demba suta isto vam ne godi. Odlucite se vec.Covjek se jedini trudi koliko toliko je opasan po gol Uniteda. Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111242 Brate ne mozes pucat stalno i sa 30 m.Cekaj lepo pravu situaciju. Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111342 Meni je drago da je pucao, doduše mogao je još malo povuč, ali nikako dodat, to se nikad ne završi dobro, ne valja petljat, ima on dobar udarac uć će jedna Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111345 Ma biće on dobar dogodine kad ne bude prva špica, za rotacije se ubio. Uzeti Cavanija i ajmo po trofeje. Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111363 Evo Cavani već 7-8 utakmica ne zna za gol, nisam baš siguran za njega, po meni treba vratit Lukakua i dovest jednog napadača, ali ne nekog od 50 mil, nešto jeftinije, ne moramo uvijek mi najviše dat, evo Demba dođe za 10-15mil, a zvijer je, igra odlično Prijavi
10. mart 2013.13 god. comment_111401 Napadač je i treba da puca. Ali danas sveukupno, jest podbacio. Nije se plaho vidio, no bit će bolje drugi put ;) Prijavi
11. mart 2013.13 god. Autor comment_111482 Ma biće on dobar dogodine kad ne bude prva špica, za rotacije se ubio. Uzeti Cavanija i ajmo po trofeje. Da, da daj 70 miliona na Cavanija, zatvori put Lukakuu i uništi Dembu. :-bd Demba je pravi špic, zapeli ste za jedan njegov šut. Jeste trebao povući još jedan korak ali šta sad. Vidi se da je napadač i da je željan golova, primi loptu i odma šuta. Bez šuta nema golova. I kako niko nije vidio koliko je samo lopti, u stilu velikog Didiera, spuštao prsima za Matu, Hazarda i Oscara. I to radi iz utakmice u utakmicu. S njim u igri Chelsea je 30% opasnija ekipa. Ima skok igru. Eeej, skok igra - nešto što mi, navijači, nismo vidjeli od maja prošle godine. 19. maja, tačnije. Pričajte vi šta hoćete, Demba je izmislio fudbal za vašeg Torresa. 7 milona > 50 miliona :- Prijavi
11. mart 2013.13 god. comment_111511 Demba je doktor za Torresa Torres ko mrtvac kad je usao, sut sa 16metara kao kod curice i Ferdinand kad ga je srusio, pogubio se lik Sent from my Brain using Tapatalk Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112884 oj bože šta fula čovjek realno, ono bi i Torres ladno pospremio Dembo čovječe što ti je Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112893 Mnogo promasuje covjek,sto ne mi se dopalo.Ajmo sad vtoro poluvreme! Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2 Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112908 Danas loš. Previše promašaja a to si ne smije dopuštat, sreća pa nas nije koštalo. I nemojte samo govorit kako ulazi u prilike, za kurac je što uđe u priliku ako neće barem svaku drugu stopostotnu realizirat. Ako ne i svaku. Prijavi
17. mart 2013.13 god. Autor comment_112913 Alo ljudi, pa nije Demba plaćen 50 miliona. Može čovjek imati loš dan ;) Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112918 Jednostavno ga nije išlo, to je sada nebitno, recimo da je prošlu tekmu (WBA) on odlučio ;) Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112942 Bacio mu Torres sihre. Ništa Demba, glavu gore i idemo dalje. Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112945 Bit' ce bolje , mora . Kao sto je neko rekao i on mora imati los dan . Kad smo Torresu na pocetku oprastali 2331 losa dana mozemo i Ba-u jedan . Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_112981 previse slab u ovoj utakmici,promasivao ciste prilike za gol,sreca pa nas to nije kostalo ali onakve sanse se moraju realizovati. Prijavi
17. mart 2013.13 god. comment_113009 Kad je tek došao u klub, rekao je da mu je drago što igra Torres tu, te da od njega ima štošta naučit. E pa eto, naučio je ;) Nisam još pogledao tekmu, ne znam šta je promašio, ali svejedno nedirajte ga. Dobar je Demba. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.