Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ruben Loftus-Cheek (2012-2023, 155 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 939
  • Pregledi 66,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Moram ga pohvaliti za jučerašnju partiju. Ne znam da je imao neku grešku. Mislim da on sasvim solidno može pokriti tu poziciju RWB po potrebi. Momak nema pojma koliko je talentovan, bukvalno pokriva n

• To je ta rak-rana modernog fudbala, dodavanje od jedne gol linije do druge. Samo dodaj dodaj dodaj, niko nema muda da šutne niti iko ima šut. Prije je svaka ekipa imala makar jednog veznjaka za kojeg

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Po meni dobar danas bio na Jamesovoj poziciji. Svidja mi se kako barata loptom sa onom visinom, pa je tako i kao bocni igrac prolazio protivnike i dosta davao pasove u prostor za nase klasetine od nap

on ima 24 godine, stvarno treba prestati tražiti izgovore za njegove partije, nije on ni prvi ni poslednji koji se vraćao posle povrede

fakat je juče loše odigrao i to je to

druga je stvar što je do 24 godine imao put kakav je imao i to je već neko drugo pitanje, jebeš mu mater, valjda bi malo bolje izgledao da je bar nekog iskustva skupio

pogledajte postove u temi, ej ima ih iz 2012, znači neki od nas imaju upise od pre 8 godina i dalje se vrtimo u krug, ne znam da li je smešno ili žalosno

sad jedino što možemo jeste da se hvatamo za slamku, da ne kažemo za Lamparda, ako uspe nešto da izvuče iz njega, svaka mu čast

• 3 sedmice kasnije...

Meni malo nije jasna njegova uloga na terenu, doduše u onoj prvoj tekmi protiv Ville nisam očekivao nešto previše jer nije igrao godinu dana a i Lamps ga je gurnuo negdje na krilo.

Ali evo večeras, nikako da skontam koja je njegova uloga, mora više da se uključi u igru, pogotovo kad je napad u pitanju više da se ubacuje iz drugog plana i da više ima loptu u nogama.

Meni malo nije jasna njegova uloga na terenu, doduše u onoj prvoj tekmi protiv Ville nisam očekivao nešto previše jer nije igrao godinu dana a i Lamps ga je gurnuo negdje na krilo.

Ali evo večeras, nikako da skontam koja je njegova uloga, mora više da se uključi u igru, pogotovo kad je napad u pitanju više da se ubacuje iz drugog plana i da više ima loptu u nogama.

Uloga mu je da carini loptu koliko god može i da igra cacak oko nje dok stoji u mestu.
Ni sjena onog Rubena iz prosle sezone. Jel noguce da ga je ovoliko povreda unazadila?

Sljedece sezone cemo mu suditi. Nadam se da ce se pipraviti, prvenstveno psihicki.

Samo lagano, box to box treba da bude, ali nije llahko kada odsustvujes sa terena toliko dugo.

Kako ćeš biti Box to Box sa Kanteom i Kovačićem

Uloga mu je da carini loptu koliko god može i da igra cacak oko nje dok stoji u mestu.

Ali opet i mi kao da smo nekako limitirani napadački sa akcijama, ako uspijes da nam krila odsječeš, raspad sistema, uopšte nema nekih akcija ili pokušaja da se RLC ubaci iz drugog plana, da se nešto odigra kroz sredinu, samo lopta striktno na stranu ide

Kako ćeš biti Box to Box sa Kanteom i Kovačićem

Ali opet i mi kao da smo nekako limitirani napadački sa akcijama, ako uspijes da nam krila odsječeš, raspad sistema, uopšte nema nekih akcija ili pokušaja da se RLC ubaci iz drugog plana, da se nešto odigra kroz sredinu, samo lopta striktno na stranu ide

Jer smo jebeno spori sa protokom lopte. Od svih igraca koji učestvuju u napadu jedino je Pulisic i Kovacic ne peglaju i ne carine. Svi ostali se trude maksimalno da uspore svaku akciju. A i kretnja igraca bez lopte je blagi uzas. To je tek katastrofa.

A i kretnja igraca bez lopte je blagi uzas. To je tek katastrofa.

Ovo je bio problem i kod Sarrija

Sinoc gledam Kovacica stoji iza jednog igraca Norwicha i dize ruke kao trazi loptu od Jorginha, i Jorginho je na drugu stranu posalje.

Nema nikako otkrivanja kad neki igrac ima loptu, zato se i dodaju do iznemoglosti i vraćaju loptu nazad.

Sve to stoji sto kazete za kretnju bez lopte i slazem se. 

Medjutim, ja licno mislim da je generalno najveci problem individualne prirode kod nekih igraca koji koce tecnu i brzu igru. Ponajvise tu mislim na Alonsa, Rudigera, Azpi, Williana koji previse carine loptu. To sve proizilazi iz loseg prijema lopte, gdje u startu ti treba makar 2 kontakta da bi je umirio, pa onda jos i dok dodas, prodje 5 sekundi. Nema igre iz prve, nema duplih pasova, nema pregleda i ideje upravo kod tih igraca. Ja sam se juce toliko ogrijesio svaki put kad Willian primi loptu, samo zbog toga sto je gusi i carini svaki put, ali svaki put kad primi loptu. Ne mogu jednostavno da gledam neke igrace vise, prosto ne mogu, bolno mi je za oci.

Pa i kad se otkrije igrac ne moze dobiti pas na vrijeme jer ti zadnji vezni a kamoli stoperi ne znaju nijednu loptu u dubinu dati. Vrhunac njihovog znanja je odigrati pas na stranu beku i sto eventualno nekad ubodu koju dijagonalu. Mada vecinom ti duzi pasovi u aut odu. I kad pogode pas tad loptu primaju Alonso ili Azpi, odnosno igraci veoma limitirani u smislu brzog razmisljanja.

Pa Pulisic i Kova su sinoc nekoliko puta nalazili prostor odlicno izmedju linija al dzaba kad Jorginho daje prvom do sebe. I kad doda naprijed to je mekan pas a ne dovoljno ostar da igrac koji prima loptu moze vec u prijemu izbaciti protivnika.

Ta nije se dzaba Hazard vracao na svoju polovinu po loptu stalno, zna covjek kad bi ostao gore i cekao neki dobar pas da ga ne bi za 2 utakmice dobio.

Pa i kad se otkrije igrac ne moze dobiti pas na vrijeme jer ti zadnji vezni a kamoli stoperi ne znaju nijednu loptu u dubinu dati. Vrhunac njihovog znanja je odigrati pas na stranu beku i sto eventualno nekad ubodu koju dijagonalu. Mada vecinom ti duzi pasovi u aut odu. I kad pogode pas tad loptu primaju Alonso ili Azpi, odnosno igraci veoma limitirani u smislu brzog razmisljanja.

Pa Pulisic i Kova su sinoc nekoliko puta nalazili prostor odlicno izmedju linija al dzaba kad Jorginho daje prvom do sebe. I kad doda naprijed to je mekan pas a ne dovoljno ostar da igrac koji prima loptu moze vec u prijemu izbaciti protivnika.

Ta nije se dzaba Hazard vracao na svoju polovinu po loptu stalno, zna covjek kad bi ostao gore i cekao neki dobar pas da ga ne bi za 2 utakmice dobio.

Nećemo sad sve na Zorzinja, iako je čovek propao načisto. U celom timu samo Kova i Pulisic znaju da podele loptu na vreme i brzo nadju prostor za povratni pas. Tuga jedna
Ma nervira me mater jebo kilavu.. On i Pickensen dva najmrza igraca. Ne mogu te mekusce ocima.

Mada pritom sam mislio i na kompletnu zadnju liniju jer odatle napad pocinje. Nemamo nijednog igraca koji je u stanju poslati pas u dubinu kad se napadaci otkrivaju.

Igraci koji dobro nalaze prostor kod nas su Pulisic, Mount, Kova, Giroud i Kante. Jedan od boljih je cak Pedro, samo on ima problem s vodjenjem lopte i tehnikom.

Igraci koji se katastrofalno otkrivaju i cesto su staticni ili na pogresnom mjestu su Willian, Barkley, Loftus i Odoi. Posljednja dvojica jednostavno trebaju iskustva igre u malom prostoru, protiv bunker ekipa da nauce kako to ide.

Ma nervira me mater jebo kilavu.. On i Pickensen dva najmrza igraca. Ne mogu te mekusce ocima.

Mada pritom sam mislio i na kompletnu zadnju liniju jer odatle napad pocinje. Nemamo nijednog igraca koji je u stanju poslati pas u dubinu kad se napadaci otkrivaju.

Igraci koji dobro nalaze prostor kod nas su Pulisic, Mount, Kova, Giroud i Kante. Jedan od boljih je cak Pedro, samo on ima problem s vodjenjem lopte i tehnikom.

Igraci koji se katastrofalno otkrivaju i cesto su staticni ili na pogresnom mjestu su Willian, Barkley, Loftus i Odoi. Posljednja dvojica jednostavno trebaju iskustva igre u malom prostoru, protiv bunker ekipa da nauce kako to ide.

Pedro je kralj ubacivanja iza leđa odbrani.

A Maunt me je pošteno nazivcirao na utakmici sa Sefildom jer umesto da otvara prostor od Pulisica stalno mu je ulazio u noge i dovlacio čuvare i pravio gužvu.
Treba svima njima treninga, ozbiljnog treninga. Ne znam na čemu Lampard radi ali ne vidim nikakve automatizme u igri, nikakve uigrane trouglove, nista.

Pedro je samo zbog tog znanja da napada prazan prostor igrao u barseloni i za reprezentaciju ali bukvalno, genijalan je bio tu, sad su ga i godine stigle i da imao je tu brzinu i rješavao je situacije u kojima se nalazio.

Malo smo mi i limitirani kada se gradi akcija i napad, bukvalno mora lopta na krilo ali jednostavno mora, ništa kroz sredinu ili nešto drugo da se pokuša.

I ovo što wajz priča, Jorginho ubi stopere sa svojim pasovima milion puta im dodaje a o tome da on doda loptu, potrči i odigra nei dupli pas...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.