Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Formacija i igracki sastav prema misljenju forumasa

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,5 hilj.
  • Pregledi 164,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zbog nedostatka analize gledao sam 5-6 poluvremena iz cijelog meca Brightona kako bih pokusao vidjeti neke stvari kao sto su formacija, igra sa i bez lopte, da li se presing igra i slicno. Gledao

• Drasticna razlika poredeci sa prve dvije utakmice. Sinoc Marescin pomocnik drzi tablet i cita shoutbox sa foruma i prenosi Maresci sta Hamco pise. Zato su momci i zagrizli na terenu.  

Objavljene slike

Andre Villas-Boas still doesn't know - but what really is struggling Chelsea's best starting XI?

http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2011/12/02/2783893/andre-villas-boas-still-doesnt-know-but-what-really-is

Andre Villas-Boas still doesn't know - but what really is struggling Chelsea's best starting XI?

http://www.goal.com/...-what-really-is

ZnaÄi predlažu 4-4-2:

--------------ÄŒech----------------

Bosingwa - Luiz - Terry - Cole

-------------Romeu---------------

---Ramires--------Lampard----

-------------Mata-----------------

---Drogba---------Sturridge---

Ne Äini se loše, samo naravno Ivanović umjesto Bosingwe a Torres i Drogba se mjenjaju.. jednu jedan poÄne, jednu drugi.. al svaku tekmu bi jedan ušo kao zamjena.

ZnaÄi predlažu 4-4-2:

--------------ÄŒech----------------

Bosingwa - Luiz - Terry - Cole

-------------Romeu---------------

---Ramires--------Lampard----

-------------Mata-----------------

---Drogba---------Sturridge---

Ne Äini se loše, samo naravno Ivanović umjesto Bosingwe a Torres i Drogba se mjenjaju.. jednu jedan poÄne, jednu drugi.. al svaku tekmu bi jedan ušo kao zamjena.

I znaš kad bi uhvatili formu tako?? Ja mislim, nikad. Ili jedan ili drugi.

I znaš kad bi uhvatili formu tako?? Ja mislim, nikad. Ili jedan ili drugi.

Pa kad ni jedan ni drugi ne igraju dovoljno dobro moramo ih mijenjati dok jedan ne proigra.

Gledajući današnju takmicu zaista sam i ja shvatio da je možda najbolje rješenje formacija 4-2-3-1.

Ako ste malo bolje uoÄili u prvom poluvremenu je Mata gotovo "visio" u sredini terena, a ne na krilu kao što je bilo predviÄ‘eno, i jednostavno tada je pitao loptama Sturridgea koji je jednostavno lomio protivnike. Mata je mlad, ima viziju, ima osjećaj za prostor, zna gurnuti loptu dok Lamps stari, on je nekad ovakav bio ali godine ga lome. Sturridge danas fenomenalan, podsjeća na Robbena iz svojih najboljih dana. Essien se oporavlja, možemo oÄekivati njegov brzi oporavak, ali opet mislim da ne treba da brinemo dok na toj poziciji imamo Romeua.

Po meni mislim da bi to ovako trebalo izgledati u budućnosti:

--------------Cech-------------

Bane----Luiz ---- Terry ----- A.Cole

-------Romeu/Essien----Ramires------

Sturridge ------ Mata ------- Hazard//Hulk/A.di Maria

----------Torres/Pato/Higuain/Cavani/Ba-----------

Podebljani su oni koji bi po meni bili najbolje rješenje.

Cech i danas pokazao da je sigurno meÄ‘u 3 najbolja golmana na svijetu. Samo ima jedna mala stvar. Prije 2-3 godine Cech je bio ubjedljivo najprecizniji golman na svijetu. Jednostavno tada nije promašivao Drogbu svojim izbijanjima, ali sada je to malo opalo i malo je neprecizniji kada izbija loptu u kontru, mislim da se treba malo na tome poraditi jer smo u kontrama ubitaÄni.

Ova današnja odbrana je bila granitna i mislim da ne bi trebalo ništa više mijenjati, rotirati nego dovesti kvalitetne zamjene.

Zadnji vezni Essien i naravno Romeu, kojeg ćemo nadam se uspjeti zadržati u svojim redovima i da ga Barca neće vratiti.

Ispred njega Ramires, zamjena Meireles. Ramires je prava radilica na terenu, brz, prodoran, dobar tehniÄar i ovo je prava pozicija za njega a ne ona protiv Leverkusena kada su i on i Meireles igrali nekog polu-zadnjeg veznog i tu se on naprosto gubi.

Po meni najbolji napadaÄki trio iza špica bi bio: ---- Sturridge ----- Mata ------ Hazard ------

Osim Hazarda naveo sam još neke solucije u vidu Hulka i Angela di Marie . Ukoliko Torke ne proradi onda naravno dovoditi drugog špica. Higuain, Cavani, pa Äak i Ba ne bi bio loša solucija.

Sve u svemu, po meni, kada bi uspjeli nešto ovako izvesti, Samo nebo je Granica.

Trenutna ekipa najbolje funkcionira u 4-3-3 formaciji s tima da se Mata nekad zabija u sredinu veze. O 4-2-3-1 možemo priÄati kada budemo imali onu pravu desetku u timu, tipa Hamšik ili Modrić kojeg bi se dalo tamo iza napadaÄa staviti... ili kada Matu prebacimo da on bude ta "desetka" što bi naravno zahtjevalo dodatnu kupnju nekog lijevog krilnog.

Glasao sam za 4-3-3 jer:

-Trenutni sastav ekipe najbolje odgovara toj formaciji.

-Mata voli da udje u sredinu, i jako dobro igra, na toj poziciji. Ali, kad se on ubaci, izmedju linija, automatski povlaci i svog cuvara sa sobom, jer, pozicija levog krila, ostaje prazna. Cole nekad iskoristi tu prazninu, ali, to je sve redje i redje slucaj. A na tom levom krilu, bi ulaskom Mate u sredinu skoro uvek imali visak.

Da bi se uspesno igrala 4-2-3-1 formacija ekipi je potreban jedan manevarski igrac, jer bih ja Matu prebacio u sredinu, a novog igraca stavio na levo krilo, da konstantno menjaju pozicije, tokom meca.

Recimo samo, da, od svih potencijalnih meta, ne bih voleo videti Hulka u timu, jer, prvo je papreno preskup, a drugo, ume da bude jako sebican, a Andre svoj tim gradi oko timske igre.

Ponovo u prvi plan iskacu Gotze, Modric i Hazard. Opcija je i Neymar, ali, prva trojka bi se bolje snasli na levom krilu odnosno polu-spicu.

Mourinho je izjavio da u januaru nece pojacavati ekipu, sem dovodjenja stopera. Ali, svi znamo ko je Mou ;) Treba pratiti rad Reala na trzistu i u slucaju da ostvare letosnje spekulacije i dovedu Hazarda ili Neymara, krenuti na Di Mariu, koji uspesno moze da igra i levo i desno krilo.

Takav razvoj situacije dovodi do toga da se ne trosi dodatni novac na dovodjenje pojacanja u srce veznog reda. Posto bi osnove kreacije napada bile poverene Mati i novom igracu, dve radilice Ramires i Romeu su sasvim odlican tandem, i njih ne treba menjati. Jedino u slucaju da Farcelona vrati Romeua, dovesti Rodvela ili M' Vilu. Pored njih tu su jos Lamps, Meireles, McEchran... Sasvim dovoljno, za jedan uspesan tim.

U odbrani samo dovesti G Cahila, da popuni prazno mesto, koje ce Alex ostaviti i za sada je i tu sve kako treba.

A napad... Pa... Neka Tito nastavi ovako, bar do kraja sezone. Pametnom dosta ;)

Kad DL4 nije dio ekipe, ovo je favoritska formacija za mene kao što bih volio da i suttra igramo:

formacija.jpg

Ne razumijem zašto Ferreira umjesto Bosingwe? Ferreira koji nije dvije utakmice ove sezone odigrao? Bosingwa nije bajan igraÄ ali nije Ferreira bolji od njega da ga hebeš.

Nije Ferriera bolji ali slabo je igrao ove sezone i zaslužuje šansu.

Oprosti što ti nisam vjerovao, Bosingwa radi neke osnovnoškolske pogreške... Ferreira je bar solidan

Moramo malo razveseliti forum xD ma iskreno, zadovoljan sam sinoć i Bozzom.

Ma i ja sam zadovoljan, ono sam napisao nakon 30 minuta igre kada mi je još bio mrak pred oÄima nakon onakvog ulaza u utakmicu. Bosingwa, ako nas Äuješ, ispriÄavamo ti se :D

• Autor

Evo da ne idem u offtopic na temama igraÄa, pošto vidim da vas dosta spominje Piazona kao mogući dio prvog tima u drugom dijelu sezone, e sad, moje mišljenje je da bih ipak prije Lucasa dao šansu LalkoviÄu, na kraju krajeva stariji je i već se pomalo navikao na engleski stil nogometa, što vi mislite?

• 2 sedmice kasnije...

Meni se niti jedna od ove dvije nesvidja iskreno !

U prvoj fali Luiz ! i Ramires da bude zadnji vezni ? :blink: (vidim u liniji je sa Romeu-om)

U drugoj Opet zadnja dva vezna :/ Zasto nema Cole-a ? Bertrand jest talenat , jest dostojna zamjena Cole-u ali mislim da Ashley jos uvijek nije za penzije ili za klupe !

Meireles da bude AMF ... mislim da to nikako nece ici !

Treba nam Hazard/Gotze/Modric/Hamsik ili cak Neymar pa da onda Mata igra AMC ! :(

Svakako nam treba i fali jedan veznjak ili jedno krilo !

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.