27. juni 2024.2 god. Popularna objava comment_356366 Nećeš se povući @Bari moraš platiti penale kao Panatinaikos kada se htio povući iz Eurolige. Elem, što bi reko ker Ako hoćete da ubacimo i X i da bude kao na kladionici, samo regularan dio da se gleda stavite srednji prst na ovu objavu a ako želite da bude samo prolaz stavite haha reakciju. Eto neka to bude glasanje, biračka mjesta se zatvaraju sutra u 12 popodne. Ako izglasamo da može i X ponovićemo tipovanje. Spoiler ja pošto ne mogu reagovati na svoj post racunam se u samo prolaz da ide, ništa x Prijavi
27. juni 2024.2 god. comment_356367 2 hours ago, Bari said: Tako je, kao kladionica a ne prognoza ko prolazi a ko ne. Mislim da bi tako bilo puno zanimljivije. Jebiga, kasno je sad, pošto su ljudi već napisali. EDIT: Sad vidim Maskov post, eto onda može i tako ako hoćete, samo pišite opet sve iznova i to je to. Prijavi
27. juni 2024.2 god. comment_356368 Ma goni, promjenio sam glas. 3 3 je. Sa X je zanimljivije al pusti kraju, kasnije ce bit e jbg ja nisam vidio da promjenim tipovanje itd Samo rokaj dalje Prijavi
28. juni 2024.2 god. comment_356373 Zatvorena biračka mjesta. Rokaj dalje, 4-3 za samo prolaz Prijavi
28. juni 2024.2 god. comment_356376 3 minutes ago, ker said: Evo 4:4 samo da potpalim. U 12:00 su zakatančene kutije i predate CIKu, te glasove s Kosova što kasne ne brojimo. Završeno glasanje, u štabu slavlje već počelo Prijavi
28. juni 2024.2 god. Autor comment_356379 Još koju da kažem o grupnoj fazi, a prognozu ću staviti kad se napokon usaglasimo kako ćemo. - Što je ekipa jača to lošiji fudbal igra, uz par izuzetaka. Više sam uživao u utakmicama Gruzije nego Engleske. Neko će se naći pametan pa reći da je to zbog nekvalitete pa se svašta desi na utakmici. Ko je gledao utakmice Engleske i tu vidio neki kvalitet, taj laže sam sebe. - Kako je vrijeme prolazilo sve se gore igralo, uz par izuzetaka. Sreća pa su u zadnjem kolu utakmice išle istovremeno, poludio bih da sam gledao dupli program anti fudbala. Reprezentacije su zauzele neke pozicije poslije prvog i drugog kola i na kraju ih čuvale, bez obzira koliko nezadovoljavajuće bile. Većina ih je najbolje odigralo prvo kolo, čak i neke koje su izgubile poput Belgije. Samo što se danas kvaliteta igre ocjenjuje po rezultatu, ako izgubiš ništa ne valja, ako pobijediš sve super. - Kad krene svako prvenstvo sa 24 reprezentacije probam naći onih 8 koje ne bi bile tu da je stari format. Siguran sam bio da su Slovenija, Slovačka, Rumunija, Gruzija, Škotska i Albanija među njima, za preostale dvije ima nekoliko kandidata. Više od pola ih je prošlo dalje. Nijedna od ovih 6 reprezentacija nije jača od BiH, ali danas svi igraju fudbal osim nas. - Francuska i Belgija su svojim pristupom potpuno zaslužile da igraju međusobno u osmini i to na težoj strani. Prijavi
28. juni 2024.2 god. comment_356382 Usaglasili smo se, bez X ovu rundu, četvrtfinale možemo staviti sa X, može li to da bude kompromis čisto da ne bude da sad cirkus pravimo ponovnim glasanjem ? Prijavi
28. juni 2024.2 god. comment_356386 1. Švicarska - Italija 2 2. Njemačka - Danska 1 3. Engleska - Slovačka 1 4. Španija - Gruzija 1 5. Francuska - Belgija 1 6. Portugal - Slovenija 1 7. Rumunija - Holandija 2 8. Austrija - Turska 1 Prijavi
28. juni 2024.2 god. Autor comment_356387 1. Švajcarska - Italija 1 2. Nemačka - Danska 1 3. Engleska - Slovačka 1 4. Španjolska - Gruzija 1 5. Francuska - Belgija 1 6. Portugalija - Slovenija 1 7. Rumunjska - Nizozemska 2 8. Austrija - Turkiye 1 Prijavi
28. juni 2024.2 god. comment_356390 1. Švajcarska - Italija 2 2. Njemačka - Danska 1 3. Engleska - Slovačka 1 4. Španija - Gruzija 1 5. Francuska - Belgija 1 6. Portugal - Slovenija 1 7. Rumunija - Holandija 2 8. Austrija - Turska 1 Prijavi
29. juni 2024.2 god. comment_356396 1. Švicarska - Italija 1 2. Njemačka - Danska 1 3. Engleska - Slovačka 1 4. Španija - Gruzija 1 5. Francuska - Belgija 1 6. Portugal - Slovenija 1 7. Rumunija - Holandija 2 8. Austrija - Turska 1 Prijavi
30. juni 2024.2 god. comment_356424 Southgate je trener ranga Safeta Susica. One genijalne generacije sa Gerrardom, Lampardom i Runijem dali u ruke neznalici Erikssonu a sada ovu ekipu Southgateu. Nevjerovatno kakvu srecu imaju neki ljudi u zivotu, pa dodju na neke pozicije ni krivi ni duzni. Sto je jos zalosnije, on je skoro 10 godina tu i ne misle ga maknuti. Prijavi
30. juni 2024.2 god. comment_356425 11 minutes ago, Wisey said: Southgate je trener ranga Safeta Susica. One genijalne generacije sa Gerrardom, Lampardom i Runijem dali u ruke neznalici Erikssonu a sada ovu ekipu Southgateu. Nevjerovatno kakvu srecu imaju neki ljudi u zivotu, pa dodju na neke pozicije ni krivi ni duzni. Sto je jos zalosnije, on je skoro 10 godina tu i ne misle ga maknuti. Bgmi bice opet da ti kontriram ali nije Safet zasluzio sa ga poredis sa ovom neznalicom. Prijavi
30. juni 2024.2 god. comment_356426 Safet mi je pao napamet jer je i on dobio u ruke zlatnu generaciju a isto veze nije imao. Al u pravu si, Safet je makar igracina bio dok je sam igrao, za razliku od ovog. Prijavi
30. juni 2024.2 god. comment_356427 Englezi su zasluzili ispasti, kakav debil je Sautgate. Ima igraca nikad nisam cuo. Bolje igrace nije pozvo. Prijavi
30. juni 2024.2 god. Autor comment_356432 Po meni nije problem spisak koji je napravio. U dobrom dijelu se slažem sa spiskom. Podržavam to što se pozivaju igrači u dobroj formi nauštrb poznatijih imena koji iza sebe imaju loše sezone. I meni bi Gordon i Eze imali prednost ispred Rashforda, Sterlinga, Grealisha i Sancha. Nije problem ni u sastavu koji je inicijalno izabrao, i tu se dosta slažem sa njim. Engleska ima strašne igrače, problem je što nemaju na svim pozicijama podjednako kvalitetne opcije. Na desnom krilu imaju 3 vrhunska igrača, na desnom beku beskonačan broj opcija. Na lijevom krilu je trenutno slabiji izbor, oba lijeva beka povrijeđena, golmani prosjek, centralni vezni upadljivo najslabija tačka kad se pogleda sastav. I najveći problem je tvrdoglavost stručnog štaba ili jednostavno neznanje. Izveli su skoro isti sastav 3 puta, ništa se nije desilo, i četvrti put idu sa istim. Mijenjaju kasno i malo. Ne vjerujem da će išta naučiti i iz ove utakmice kada je pilot već pripremio avion za polijetanje. Ako ne uđu u finale sa ovim igračkim kadrom i sa ovakvim protivnicima to će biti sramota. Prva stvar koju bih napravio na njihovom mjestu je vratio Bellinghama na poziciju iz Borussije Dormund gdje je bio najbolji duel veznjak na svijetu. Prijavi
1. juli 2024.2 god. comment_356439 Mislim da je problem Engleske što im većina najboljih igrača igra u kruto uspostavljenim sistemima gdje svako ima svoju ulogu, nisu to igrači koji igraju u fleksibilnim sistemima i onda se ne snalaze kada se nađu u novim (nejasnim) ulogama. Uzmi npr. Palmera, kod nas je sistem praktično nepostojeći i igramo kako vjetar duva, tipični ad hoc pristup i odmah se vidi na Palmeru koliko se bolje snalazi na terenu. U Španiji to recimo nije slučaj jer i timovi i reprezentacija igraju na sličan princip, njihova škola fudbala je takva da će u dobroj mjeri omogućiti nekom mladom igraču da se lako integriše u reprezentaciju jer je prošao školu fudbala i sisteme koji će ga za to pripremiti. Šta će Saka i Foden, imaju tačno spisak aktivnosti koje obavljaju kod Pepa i Artete, onda dođu u reprezentaciju gdje je haos i izgledaju apsolutno bezidejno i kao da nemaju blage veze šta treba da rade. Sjetih se kako je neko bio pitan ko je bolji igrač Hazard ili De Bruyne, a ovaj rekao da kad staviš KDB-a u sistem dobiješ vrhunskog igrača (parafraziram), dok ćeš od Hazarda dobiti najviše kad ga ubaciš u haos na terenu. Mislim da je to rekao Kompany. Prijavi
1. juli 2024.2 god. comment_356444 Englezi na terenu izgledaju kao da su se prvi put skupili da igraju lopte skupa, nikakve igre, ničega i svako za sebe. Najslađe bi bilo da se provuku do finala ovako jadno kao što se provlače sad i onda u finalu da bude kanta jedno 5-6 komada to je ono što zaslužuju. Prijavi
1. juli 2024.2 god. comment_356446 Bravo Slovenija, kapa do poda, niko ih nije nadigro ni pobijedio u regularnom vremenu. Ostaje žal za promasaj Šeška. Prijavi
3. juli 2024.2 god. Autor comment_356459 Keru, saberi nas. Od 8 utakmica na 5 su bili izraženi favoriti i svi su prošli. Francuska opravdala ulogu blagog favorita, dok su Turska i Švicarska prošle kao neko ko nije bio favorit na papiru. Ali te razlike su male i niko nije iznenađen. Švicarska me pozitivno iznenadila na prvenstvu, jer su u prethodnom periodu loše igrali. Turska je pobjedom protiv Austrije preuzela titulu dark horsea, taj gol u prvoj minuti je presudio. Slovenaca mi je baš žao, iako mogu biti ponosni na ono šta su uradili. Dvije najbolje prilike na utakmici je imala Slovenija, ne računam izmišljeni penal. Šteta što Šeško ono nije zabio, ko zna kada će se opet plasirati na neko prvenstvo i imati ovakvu priliku. Njemačka i Španija su najviše pokazale na prvenstvu i šteta je što to nije finale. Prerano ćemo se "oprostiti" od jedne od njih. I niko ne garantuje ovoj drugoj da će osvojiti. Prijavi
3. juli 2024.2 god. comment_356461 Zao je i meni Slovenaca, bas su odigrali muski. Imali su zlatnu priliku i to bas njihov najbolji igrac u polju, steta. Englezi opet jedno veliko nista, sve mislim procepit ce ih ali nista. Otvorilo im se i mogli bi daleko dogurati iako je i Švicarska odlicno odigrala protiv Italije. Takodjer i Francuska jedna velika nula, nisu gola dali iz igre. Prijavi
3. juli 2024.2 god. comment_356463 Šteta jeste kada je Slovenija u pitanju, ali realno se Šeško nije "pojavio" u onoj šansi, bas zbog onakvih situacija i treba da ostane jos u Leipzigu.. Prijavi
4. juli 2024.2 god. comment_356468 @reLo 20 (15) @ja13 24 (19) @Bari 28 (22) @apeiron 23 (16) @hamco 25 (18) @Kun Aguer0 27 (21) @Adi 25 (18) @Corto Maltese 26 (19) @diablo_bih 22 (16) @soxx 21 (15) @MASKO 20 (14) @ker 22 (15) @Spaha 6 (0) Sad idemo malo detaljnije, manje je utakmica pa da se može napraviti neka razlika. Nazivi država su sada proporcionalno podijeljeni za Ex-Yu uslove. Dakle, može se dobiti dva boda po paru, prvo pišete ko mislite da KONAČNO prolazi, znači tu pišete samo 1 ili 2, dok drugi bod dobijate ako pogodite da li će to biti u 90 minuta, 120 minuta ili na penale. Npr. ako mislite da Njemačka prolazi nakon penala pišite (2 / penali), ako mislite da Španija prolazi nakon 120. minuta pišite (1 / 120). Ako zaboravite napisati ovaj drugi dio podrazumijeva se da mislite da prolaze nakon 90. minuta, ali možete naznačiti svakako, nećete dobiti bonus poen ako ta ekipa prođe nakon penala ili produžetaka već samo 1. Ako vam se ne sviđa za polufinale mijenjajte sistem, ovo kolo ide ovako da vas sačuvam rasprave kao prošli put. 1. Španjolska - Njemačka 1 - (1 / 90) 2. Portugalija - Francuska - (2 / 90) 3. Engleska - Švajcarska (2 / penali) 4. Nizozemska - Turska (1 / 90) Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.