21. juni 2024.2 god. comment_356186 17 minutes ago, Wisey said: Jel istina, zapravo jel moguce da je Southgate izjavio kako 'nema prirodnu zamjenu za Kalvina Filipsa'? Nevjerovatno kakav diletant. Da, bolji trener Piksi od njega sviju mi ahahah Prijavi
21. juni 2024.2 god. comment_356188 Sto je najjace, Philips mu na svjetskom prije 2 godine nije ni jednom starto u prvih 11. Deffinitivno lik se zajebava, nemam drugo objansjenje. Prijavi
21. juni 2024.2 god. comment_356192 Engleska ce zbog trenera unistiti 2 generacije dobrih fudbalera bez nekih ozbiljnih rezultata isto kao Belgija kad je imala sve zvijezde i drzala onog idiota Martineza i nista nisu napravili. Prijavi
21. juni 2024.2 god. Autor comment_356194 5 hours ago, Wisey said: Jel istina, zapravo jel moguce da je Southgate izjavio kako 'nema prirodnu zamjenu za Kalvina Filipsa'? Nevjerovatno kakav diletant. 3 hours ago, hamco said: Sto je najjace, Philips mu na svjetskom prije 2 godine nije ni jednom starto u prvih 11. Deffinitivno lik se zajebava, nemam drugo objansjenje. A na Euru kad je igrao, igrali su u potpuno drugoj formaciji. Ozbiljan sam kad kažem da Gallagher treba da igra u prvih 11 jer Engleska boljeg igrača na toj poziciji nema. Tačnije ima, ali neće Southgate da stavi Bellinghama tu. On je na toj poziciji igrao u BVB i bio je podjednako dobar kao i u Realu. Nije mogao za godinu dana zaboraviti. To bi mu riješilo jedan dio problema. Ne bi morao da se krpi sa Trentom, Gallagherom ili Mainoom, a naprijed bi dobio još jednog igrača. Najbolje bi bilo da to bude Palmer, a može i Gordon ili Eze pa da Foden pređe u sredinu. To je problem koji se može riješiti, ostaju oni koji su neriješivi. Prijavi
21. juni 2024.2 god. comment_356195 Ima i Whartona, ma vala i Mainooa, obojica su bolji od trenta. Bellingham bi tu bio najbolji, a ispred staviti Palmera i to bi bila rapsodija. Prijavi
22. juni 2024.2 god. comment_356200 Jedini lik koji bi uspio napraviti čudniju selekciju od Southgatea je Diablo. Zamišljam reakciju engleske javnosti kad bi stavio Whartona u prvu. Prijavi
24. juni 2024.2 god. comment_356264 ako ima nekk da ima vremena brzinski da napravi presjek stanja ko je upućen u sve rezultate, ja sam ispo iz ritma zbog obaveza malo Prijavi
24. juni 2024.2 god. comment_356278 Kakvo ispadanje Hrvata, vratili su im se svi nafakaški prolasci zadnjih godina. Prijavi
24. juni 2024.2 god. comment_356279 Tragicno ispadanje i ogromno razocarenje na kraju. Ali ne mogu se sve egal utakmice dobivati, nekad mora na stranu protivnika okrenuti. U retrospektivi mozes reci da su se neki igraci trebali maknuti i osloboditi prostor mladjima. Prijavi
24. juni 2024.2 god. comment_356283 Wisey slobodno reci Modric. Stvarno je katastrofalno odigrao ovu grupnu fazu, lik je bio jedna od najslabijih karika pored onih budimira i kuraca iz napada gdje jedino Kramaric zna igrati fudbala. Sredina terena je bila za kurac kao i Pongrancic ili kako vec. Prijavi
24. juni 2024.2 god. comment_356285 20 minutes ago, diablo_bih said: Wisey slobodno reci Modric. Stvarno je katastrofalno odigrao ovu grupnu fazu, lik je bio jedna od najslabijih karika pored onih budimira i kuraca iz napada gdje jedino Kramaric zna igrati fudbala. Sredina terena je bila za kurac kao i Pongrancic ili kako vec. budimir ubedljivo najbolji igrač ndh na ovom euru Prijavi
25. juni 2024.2 god. comment_356287 Pa mislio sam na Modrica i Brozovica. Znamo svi da je trener fikus na klupi koji nema muda takve odluke povuci. Mnogi dobri igraci su ispastali zbog taktike da se naguraju svi po starim zaslugama u ekipu. Jedan Pjaca nije ni minute dobio a guralo se Perisica koji je godinu dana presjedio, i slicno. Prijavi
25. juni 2024.2 god. comment_356290 Jako tužan način na koji će hrvati najvjerovatnije ispasti, u dvije utakmice ispuštaš tri boda u poslednjim sekundama i to primaš dva gola gdje kod oba ostaviš livadu i samog igrača na boku... Bolje da su ispušili kao od Španaca, brate našamaraju te ljudi i haj kući nego ovako. Španci najbolji zasad, bez primljenog gola, rutinski odradili ovu tešku grupu a Italijanima se sada otvara sve, prvo švica i onda vjerovatno koliko sam vidio Englezi koji su po prikazanom vjerovatno repka koju najviše želiš da dobiješ od ovih prvoplasiranih. Danas rasplet u još dvije grupe, zanimljiva će biti utakmica Austrije i Holandije, moglo bi tu svega da bude mada su Holanđani po meni favoriti i bolja ekipa, mogli su lagano tući i ove tužne Francuze u drugom kolu. Englezi nažalost ne mogu ispasti, tako da mag na klupi šta god da izvede i šta god da priredi ne može napraviti neko sranje. Jedva čekam da vidim šta će izbaciti na teren... Čovjek kao da još uvijek vodi Middlesbrough, takav fudbal mu igra ekipa. Nisu nadigrali ni Srbiju ni Dansku po prikazanom bi trebali imati 1 bod i biti poslednji u grupi. I još jedan genijalan potez koji niko ne spominje je Luke Shaw koji je poveden na prvenstvo a toliko se raspada da ne prisustvuje ni treninzima... Što se Srbije tiče, matematičke šanse ima ali po svemu viđenom na terenu i gledajući istoriju velikih takmičenja nemam baš puno nade u neki prolazak, samo ne bi volio da ih zadesi slična situacija ko hrvatsku. Mogu oni igrati sa Danskom kad pogledaš ekipe ali Piksi jednostavno ne zna... Prijavi
25. juni 2024.2 god. Autor comment_356300 Ako gledamo igrački kadar u zadnjih 5-6 godina Hrvatska je po kvaliteti tu negdje u rangu sa Italijom i Nizozemskom, malo ispred Danske, stepenicu ispod ovih najjačih, negdje na granici top 10 u Europi i svijetu. Za takve ekipe je potpuno normalno da kada se situacija otvori da odu jako daleko, ali i da ako nešto pođe po zlu dožive ispadanje u grupi. Italija nije otišla na 2 Svjetska, Nizozemci su promašili Euro i Svjetsko u nizu. Belgijanci koji su bili godinama ispred su ispali u grupi na Svjetskom, Njemačka kao gigant ispala dvaput iz grupe. Grupa je bila takva kakva jest, teška, još su dobro i prošli jer im je Albanija došla iz drugog šešira, moglo je biti i gore. Čudni su mi bili Dalićevi izbori protiv Španije i Italije. Oba beka su više štoperi nego bekovi, oba krila su više veznjaci nego krila. Kad vidim da neko tako igra, a ima na raspolaganju igrače za te pozicije, onda ne želim da takva taktika uspije. Sve je bilo uvijek bazirano na toj trojci u veznom redu. Sada kada je Brozović u Arabiji, a Modrić igra 20-30 ozbiljnih minuta po utakmici, to je trebao biti jasan znak da se nešto promijeni. Nisu ništa mijenjali i dobili su šamarčinu. Igra je uvijek ista, svaka utakmica je realno remi, samo se nekad znalo okrenuti u njihovu korist, a evo sad nije. Promašeni penali nisu imali nikakav uticaj, jer se jedan promašio na 0-3, a poslije drugog su iz iste akcije zabili gol. Hrvatska javnost je dosta podcijenila Italiju. Kad se objavio spisak smijali su se nekim imenima, kao ko su ovi. I eto ti Calafiori i Zaccagni ih poslaše kući. Zaboravljaju da se njihove uzdanice iz odbrane bore za opstanak u toj istoj ligi. Odrastao sam na HRT-ovim emisijama posvećenim EURU i Svjetskom prvenstvu. Ove godine su negledljive jer je 95% fokusa na Hrvatskoj reprezentaciji, što je previše. Igraju Austrija i Francuska, derbi kola, oni ni sastave nisu pročitali. Prijavi
25. juni 2024.2 god. comment_356303 On 6/14/2024 at 3:56 PM, Kun Aguer0 said: 1. Germany - Scotland 1 2. Hungary - Switzerland 2 3. Spain - Croatia 1 4. Italy - Albania 1 5. Poland - Netherlands 2 6. Slovenia - Denmark 2 7. Serbia - England 2 8. Romania - Ukraine 2 9. Belgium - Slovakia 1 10. Austria - France 2 11. Turkey - Georgia 1 12. Portugal - Czech Republic 1 13. Croatia - Albania 1 14. Germany - Hungary 1 15. Scotland - Switzerland 2 16. Slovenia - Serbia 2 17. Denmark - England 2 18. Spain - Italy X 19. Slovakia - Ukraine 2 20. Poland - Austria 2 21. Netherlands - France X 22. Georgia - Czech Republic 2 23. Turkey - Portugal 2 24. Belgium - Romania 1 25. Scotland - Hungary 2 26. Switzerland - Germany 2 27. Albania - Spain 2 28. Croatia - Italy X 29. France - Poland 1 30. Netherlands - Austria 1 31. Denmark - Serbia X 32. England - Slovenia 1 33. Slovakia - Romania X 34. Ukraine - Belgium 2 35. Czech Republic - Turkey 2 36. Georgia - Portugal 2 Zasad solidnih 19/28 ako sam dobro ovo pregledao Vjerujem da sam najuspješniji Prijavi
25. juni 2024.2 god. Popularna objava comment_356320 za fudbalsku reprezentaciju srbije imam da kažem samo... žao mi je što su moja, a ne reprezentacija nekog mog neprijatelja Prijavi
25. juni 2024.2 god. Autor comment_356324 Red bi bio da i Srbiju ispratim sa dužim komentarom kao i Hrvatsku, ali stvarno ne znam šta da pišem i šta da analiziram. Čak su i dobro izgledali kako sam očekivao i iznenađujuće su igrali tvrde utakmice. Malo je i do protivnika u grupi, gdje svi igraju na 0. Eto taj gol Bellinghama je napravio razliku. Englezi sa pola snage došli do prvog mjesta, žrijeb im se otvorio i opet će se na bazi ničega dogurati do polufinala, pa će se pričati da Southgate ima najbolje rezultate. U polufinale ušao preko Tunisa, Paname, Kolumbije i Švedske, a u finale preko Škotske, Češke, Hrvatske, Njemačke, Ukrajine i Danske. Austrija i Rangnick su najbolji spoj na prvenstvu. U kadru sve redom dobri klupski igrači, koji igraju po Njemačkoj i Austriji i to u timovima koji igraju sličan fudbal. Komplet vezni red je prošao Red Bullov sistem koji je i on donekle izgradio. I skoro da nema nezamjenjivih igrača. Ubaci petog štopera u hijerarhiji i ne osjeti se razlika, a znamo kako se neki raspadnu bez jednog bitnog igrača. Baš su dobro uigrani za jednu reprezentaciju i od početka sam ih potajno simpatisao. U osmini igraju protiv drugog iz grupe gdje je Turska, pa onda pobjednik duela prvog iz grupe gdje je Belgija i Slovenije ili Nizozemske. Može im se baš otvoriti, što je zasluženo jer su prvi u teškoj grupi. Prijavi
26. juni 2024.2 god. comment_356325 https://m.facebook.com/reel/486437967232385/?mibextid=0NULKw Prijavi
26. juni 2024.2 god. comment_356326 I Srbi su slično kao Hrvati sami sebe pokopali. Hrvati su to dva puta uradili na bizaran način a srbija protiv slovenije kada su krenuli igrati u drugom poluvremenu, propustili prilike i primili traljav gol. Protiv jebenih danaca su izgledali jako solidno, bilo je grešaka i propusta ali opet pred kraj su stisli koliko su mogli, ono što im nije odgovaralo je što danci imaju konjine za štopere pa se ni ta snaga u napadu nije mogla toliko iskoristiti. Nekako je najbolju poziciju imao Sergej na kraju ali jako traljav šut, šteta. Englezi, bilo bi lijepo da ispadnu čim prije i to od neke repke koja je klasu ispod njih po tom igračkom kadru. Kada je u pitanju ono što gledamo na terenu, jedini gori od engleza su bili škoti i to je to. Ljudi ne mogu da nadigraju nikoga, nešto slično kao naš Chelsea prošlih sezona, imaju bolju ekipu ali te fenjeraš nadigra u polju. Belinghem najveći kurac na terenu a najveća uzdanica, ništa nije uradio na prvenstvu a opet je i sa time izborio njima prvo mjesto u grupi i izbacio srbiju... Ova grupa je bila najgora za gledati, ni jedna jedina lijepa utakmica Prijavi
26. juni 2024.2 god. comment_356327 Treba napraviti neki mini turnir sa ovim ex yu repkama, neka zovnu ove iste igrače što su poveli na EURO (ove repke koje su se plasirale) a ovi ostali neka pozovu ove što su igrali u kvalifikacijama. Čisto da bace par utakmica, svak sa svakim pa da vidimo ko je najgori. Naravno gledanje tih derbija treba bude plaćeno svima, navijače naravno isključiti totalno sa stadiona da bi se izbjegao opšteprisutni krkanluk Prijavi
26. juni 2024.2 god. comment_356328 Holanđani također sa jednim od glupljih selektora na turniru, juče kad gube od Austrije sa klupe mu uopšte ne dobijaju šansu Zirgzee, Gravenberch i Frimpong al zato Weghorst, Gertruida i još par prosjeka standardno tu... Nadao sam se da će oni igrati lijep fudbal opet, za njih bi navijao ali ništa od toga izgleda. Prijavi
26. juni 2024.2 god. Autor comment_356330 Ekipa im je stvorena da igra 3-4-3. Od štopera imaju Van Dijka, De Ligta, De Vrija, Van den Vena i još Ake i Blind kojima je idealna pozicija LCB. Wing bekovi Dumfries ili Frimpong desno i Maatsen lijevo. U napadu Gakpo i Simons kojima je idealna pozicija krilo u toj formaciji, u napadu može bilo ko. Jedino je sredina problem jer su se povrijedili De Jong i Koopmeiners. Zirkzee ne znam je li ijednu minutu dobio. Njegovi saigrači iz Bologne razvaljuju, čak i Skorupski koji je branio samo jednu utakmicu. Danas se očekuje jedan remi Slovačke i Rumunije jer to garantuje prolaz i jednima i drugima. To bi značilo da mi je prognoza dobra . Prijavi
26. juni 2024.2 god. comment_356331 Ako se danas dese dva remija izmedju Slovacke-Rumunije i Ukrajine-Belgije, u tom slucaju bi Ukrajina bila zadnja sa 4 boda i ispala bi. Dok bi dalje prosle 3 ekipe sa po 3 boda. Na bht u studiju gostuje Amar Osim, kaze on: "To nema ni kod nas..." Jos neke od izjava: Na pitanje jesul se ugodno smjestili, Osim kaze: "Dobro je klima radi nek niko nista ne dira ko prosli put da ne umremo". Nije mogao da se sjeti Mudryka, pa kaze: "Ovaj plavusan, ovaj istestovirani, ovaj od 300 miliona, ovaj ba sto igra u Chelseu krilo..." Kaze komentator Mudryk, na to ce Osim: "E taj!" Kakav lik al volim vise i njega slusati kako se zajebava nego ove kvazi znalce koji lafo barataju jezikom i misle da imaju jak vokabular rijeci. Na WC je Osim imao jace izjave od Ramiza Zmaja... pokusat cu naci ako ima negdje pa zaljepim ovdje.. Prijavi
26. juni 2024.2 god. Autor comment_356332 Belgija je imala priliku da pobjedom zauzme prvo mjesto u grupi i ode na lakšu stranu žrijeba gdje bi igrali prvo sa nekom trećeplasiranom reprezentacijom, pa sa pobjednikom utakmice Austrija - Turska/Češka, pa u polufinalu vjerovatno Engleska. Sa drugim mjestom idu na Francusku, pa ako prođu na Portugal, pa ako prođu na Njemačku ili Španiju. Imaju korner u zadnjoj minuti. I umjesto da probaju zabiti gol, De Bruyne poziva saigrača da mu samo doda i da gradi loptu do kraja. Zaslužuju da ih UEFA izbaci sa prvenstva i ubaci nekog drugog. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.