10. juli 2024.2 god. comment_356636 7 hours ago, hamco said: Didier Deschamps will stay as France head coach until World Cup 2026. FFF president Diallo: “Deschamps has a contract and he’s achieved the sporting objective that was set for him. Didier will continue his mission”, Diallo told L’Équipé. Zidane nikako da doceka. Desamp vodi solidno ekipu ali morao je bar jedno finale Eura izboriti s onakvim igracima. Englezi su trebali ispasti protiv Slovacke jos. Onome pade lopta, uhvati neke skarice u nadoknadi i provukose evo na kraju do finala. Vjerujem cak da bi im Turska pruzila veci otpor od ove Holandije. Spanija s druge strane ipak najbolji fudbal na turniru igra. Vidjecemo u finalu, bilo bi dobro da kao sinoc i veceras padne neki rani gol pa da gledamo pravu tekmu. Prijavi
10. juli 2024.2 god. comment_356641 8 hours ago, hamco said: Didier Deschamps will stay as France head coach until World Cup 2026. FFF president Diallo: “Deschamps has a contract and he’s achieved the sporting objective that was set for him. Didier will continue his mission”, Diallo told L’Équipé. Znaci nista od Zinedina Prijavi
11. juli 2024.2 god. Popularna objava comment_356642 Prvo mjesto je riješeno @Bari je pobijedio, ali kad smo stigli do finala mogli bismo to i završiti pa napraviti konačnu tabelu. Španija - Engleska (1 / 90) 1. @Bari 38 2. @Kun Aguer0 i @hamco 33 4. @Corto Maltese 31 5. @apeiron 30 6. @Adi 29 7. @ker i @ja13 28 9. @reLo, @diablo_bih i @soxx 27 12. @MASKO 26 I ovi koji su se kasnije priključilili igrali samo neka kola: @Zemo 12 @Spaha 6 Praktično Španija i Francuska su odlučile prvo mjesto. Prijavi
11. juli 2024.2 god. Autor Popularna objava comment_356646 1 hour ago, Bari said: Španija - Engleska ( 2 - penali) Čestitke Englezima na osvajanju Eura Prijavi
11. juli 2024.2 god. comment_356649 4 hours ago, ker said: Prvo mjesto je riješeno @Bari je pobijedio, ali kad smo stigli do finala mogli bismo to i završiti pa napraviti konačnu tabelu. Španija - Engleska (1 / 90) 1. @Bari 38 2. @Kun Aguer0 i @hamco 33 4. @Corto Maltese 31 5. @apeiron 30 6. @Adi 29 7. @ker i @ja13 28 9. @reLo, @diablo_bih i @soxx 27 12. @MASKO 26 I ovi koji su se kasnije priključilili igrali samo neka kola: @Zemo 12 @Spaha 6 Praktično Španija i Francuska su odlučile prvo mjesto. Važno je učestvovati, drvena medalja sija zlatnim sjajem! Prijavi
11. juli 2024.2 god. Popularna objava comment_356654 13 hours ago, Adi said: Čestitke Englezima na osvajanju Eura 46 minutes ago, diablo_bih said: Španija - Engleska 2/90 tesko sad Prijavi
12. juli 2024.2 god. Autor comment_356656 Po mojim standardima ovo je najlošije prvenstvo koje sam gledao, ali to treba uzeti sa rezervom. Prvo koje sam gledao je 2004. godine, a prvo da mi je bilo jasno šta se dešava je vjerovatno 2012. i još uzmimo u obzir da mi je i 2016. već u magli. Razlog za to je ziheraški pristup mnogih jakih ekipa. Pred turnir je izgledalo da ima 5-6 ekipa koje su toliko iznad ostalih da bismo se mogli nagledati dosta ubjedljivih pobjeda. I onda mnoge takve ekipe odluče da igraju fudbal bez rizika na 0-0. Uzori koji su doveli do toga da top ekipe tako igraju su prije svih Deschamps i Santos. Deschamps je selektor preko 10 godina i nikad nije imao nikakvu napadačku igru. Dolazio je na Grbavicu da se brani i da igra duge lopte na Mbappea. Na turnirima je bitnije ne gubiti i zato takvi daleko doguraju. Sad su ih mnogi odlučili kopirati i dobili smo dosta negledljivih utakmica. Najbolje su mi bile one u kojima su učestvovale neke slabije ekipe koje su igrale na sve ili ništa: Austrija, Turska, Gruzija, Albanija i sl. I kako su te ekipe otpadale ove negledljive su ostale u većini. Zbog razočarenja u neke ekipe postalo mi je svejedno ko će pobijediti u mnogim utakmicama. Malo me ko uspio kupiti. Kad je finale u pitanju, Englezi su mi tradicionalno draži, zaslužuju da imaju neki trofej, ali definitivno ne sada jer ništa nisu pokazali. Razum kaže Španija. Koliko god ziheraštvo prolazilo, ipak su zadnja dva turnira osvojile ekipe koje su nadigrale svog protivnika u svakoj rundi, što se treba priznati i Italiji i Argentini. Pobjeda Engleske bi dala motiv svim klubovima i reprezentacijama da tako igraju. Nije nemoguće da se to desi. Slabi su u derbi utakmicama, ali jedna pobjeda uvijek može da se omakne. Na duže staze - vidjeli smo, ispali su u B Ligu Nacija. Zamijenili su je Bosna, Srbija i fudbalski savez koji je ranije igrao u Okeaniji i Aziji. Španija bez Pedrija ili Engleska bez Kalvina Phillipsa, pitanje je sad? Španija - Engleska 1 (120) Prijavi
12. juli 2024.2 god. comment_356658 Što se tiče ziheraškog nogometa, teško ćemo na Euru (i WC-u) viđati drugačiji nogomet (ma kakav god trend bio u klupskom nogometu), pogotovo od top ekipa. Jednostavno takav je sistem natjecanja (na ispadanje) + kad dodaš da reprezentacije nemaju vremena za uigravanje + kraj sezone kad umor već radi svoje, jednostavno najisplativije (bar u očima trenera, a Engleska i Francuska dokazuju da u tome ima i nešto istine) je igrat ziheraški. Najzanimljivije su ove srednje ekipe (Švicarska, Austrija...) koje imaju kvalitet a dobrom igrom žele privuč pažnju na sebe. 48 minutes ago, Adi said: Pobjeda Engleske bi dala motiv svim klubovima i reprezentacijama da tako igraju. Reprezentacijama da (tj. da nastave tako igrat, jer već igraju). Klubovima ne, klupski nogomet davno je kvalitetom nadmašio reprezentativni i teško reprezentacije više mogu nametati trendove klubovima. Prijavi
13. juli 2024.2 god. comment_356672 Spanija Engleska 1/90 Ako Englezi osvoji bice kao mi 2012 u ligi prvaka, definitivno nisu nista pokazali, malo bolja igra protiv Holandije a da ima pravde trebali su ispasti protiv Slovacke. Prijavi
13. juli 2024.2 god. comment_356675 Spanija Engleska 2 / penali Vratice im se za prethodni poraz u finalnoj penal-seriji Prijavi
14. juli 2024.2 god. comment_356680 Mislim da je Španija ipak ozbiljna i stabilna da ovo ispusti Prijavi
14. juli 2024.2 god. comment_356686 On 6/12/2024 at 1:46 PM, MASKO said: idemo 14. julaa slavimo erotsku titulu i titulu nolovu na vimbledonu s obzirom da je španija srce srbije, ova moja prognoza se računa ko tačna, alkaraz i španija = đolo i repatacija srbje Prijavi
15. juli 2024.2 god. comment_356696 Jedno od najlošijih ako ne i najlošije Evropsko koje sam gledao u nokaut fazi sva poluvremena kad se saberu ne može se navući na dvije dobre utakmice, prvo poluvrijeme finala sramno, drugo srećom zbog ranog gola gledljivo slično kao i većina utakmica, sve su se svele na 20ak minuta fudbala. Prvo kolo je obećavalo (osim grupe gdje su bile Srbija i Engleska) da bi moglo da bude dobrog fudbala ovih mjesec dana, međutim odmah nakon prvog kola su krenule kalkulacije i došlo je do ogromnog pada kvaliteta. Dok su igrale Turska, Gruzija pa i Austrija mogao se očekivati dobar fudbal ovo ostalo većinom jako loše. Također ono što bi se moglo istaknuti je neka nemoć i neefikasnost klasičnih napadača na ovom prvenstvu. Ekipe koje su najviše ogadile fudbal: Francuska, Engleska, Portugal/Srbija tačno ovim redoslijedom. Ekipe koje su najviše fudbala pokazale: Španija, Njemačka te tri ekipe pomenute gore (Turska, Gruzija, Austrija) Finale suđeno sasvim korektno, falio je koji žuti karton(Rodri prije svih). Što se tiče nagrada, Yamal zasluženo najbolji mladi igrač, Rodri iz nekog razloga najbolji igrač prvenstva. A sad bi mogli da napravimo naših najboljih i najgorih 11, naravno po nekom našem subjektivnom mišljenju Najgorih 11: GK: Neuer (Nije loš nego bukvalno ništa nije donio repki) DF: Zinchenko, Di Lorenzo, TAA, Dumfries MF: Sane, Leao, Saka FW: Mbappe, Lukaku, Ronaldo Najboljih 11: GK: Mamardashvili Zaslužila je Gruzija da se pomene neko njihov, neka to bude golman, poslije njega golman kojeg bi izdvojio je Pickford. DF: Pudlać, Rudiger, Counde, Guehi MF: Fabian Ruiz, Xavi Simmons, Yamal, Nico Williams, Musiala, FW: Gakpo Ovih najgorih 11 izgleda malo preofanzivno ali tako je kako je, to su većinom igrači od kojih se očekivalo nešto a dobilo jedno veliko ništa Prijavi
15. juli 2024.2 god. comment_356700 8 minutes ago, Whisper said: @Kun Aguer0 moras u najgorih 11 naci nesta Fodenu. Velika nedoumica on ili Saka, svejedno bukvalno, može Foden umjesto Sake.... Najveća prevara su mi ove ocijene za igrače, ispade Mbappe imao bolje prvenstvo od Williamsa, Simmonsa... a lik bio gola kurčina, vidio se nije Prijavi
15. juli 2024.2 god. comment_356701 Ako nista drugo, znamo koga cemo prizivati za trenera kad otpuste ameri Maresku Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.