Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

Ovde je stvoren neki narativ kao da Mareska ima na raspolaganju preskupe super zvezde ali eto , neznalica je pa gubi bodove od nekog tamo Sandrlenda. 

A pri tom nikako da priznamo sebi da prottiv tih "eto tamo" klubova izlazimo sa postavom u kojoj zapravo ima 4 5 kvalitetnih igraca  a ostalo je suvi prosek PL a ili klinci koji imaju 18 godina. Tih 4 5 kvalitetnih igraca sz usla u sezonu prakticno bez priprema i igraju u ritmu sreda subota, i normaono je da se tu i tako prospu bodovi posebno protiv ovako zilavih timova. 

Ja bih razumeo gnev navijaca da na raspolaganju ima nekog iskusnog klasicnog spica, iskusnu 10 ku, iskunog stopera i kvalitetnog golmana i da na klupi ima igraca koji moze da udje da napravi razliku al mi to nemamo. 

Danas smo izgubili bodove jer je ovo bio jedini nacin da Sandrlend dobije. Da su se malo otvorili primili bi 3 komada. Mi smo igrali sa bas visoko postavljenim linijama i da prime gol iz kontre mogu i ekipe sa kvalitetnijom odbranom u tim uslovima. 

Mi imamo teske indijance u upravi koji ne poznaju fudbal i svaki trener koji dodje moze da deluje u ogranicenim okvirima. 

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

Druze samo cu ti reci da bi neki forumasi ovo danas bolje menadzirali od Maresce.

Sta si ti ocekivao, da ce Sunderland doci da se nadigrava? Jel to ne trebamo ocekivati pobjedu protiv takvih protivnika kuci? Pisaj ti onda nas, rasprodaj sve i daj nam Terrya na klupu, nek vodi onu djecu iz akademije.

Ma niti je Maresca nesto niti su naše "igracine" nesto cast pojedincima, sve je to tu negdje.

Danas 90% ekipe nije odigralo nista, ono bukvalno bi morao oplesti po svakom imenu, Joao Pedro nije mogao loptu dodati prvom do sebe.

Predlažem da uložimo kviska "loš dan" jer ne mogu se vise nervirat😁

Najlaksi put za oprost je da pobjede Tottenham, ako tu ispuše pa-pa sezona.

1 hour ago, Wisey said:

Druze samo cu ti reci da bi neki forumasi ovo danas bolje menadzirali od Maresce.

Sta si ti ocekivao, da ce Sunderland doci da se nadigrava? Jel to ne trebamo ocekivati pobjedu protiv takvih protivnika kuci? Pisaj ti onda nas, rasprodaj sve i daj nam Terrya na klupu, nek vodi onu djecu iz akademije.

Sta bi konkretno uradio protiv tima koji drzi dve linije na rastojanju 10 i 20m od gola kontastantno. Nemas spica koji ce ledjima da primi igru, nemas kreatora, nemas prostora za trk i pas u prostor, nemas igraca koji ce da napravi neku minijaturu, nemas mogucnosti da recikliras napad i da ih izvlacis i siris, nemas prostora za ulazne centar suteve jer je prostor iza zadnje linije 5m........?

Što je najjace mi smo idealno usli u utakmicu, znaci ne moze se bolje uci u utakmicu protiv ovakvog protivnika, otkljucali smo ih nakon 5 minuta. 

Poenta sto nam to otkljucavanje nista nije donijelo, nije nas taj gol uopste "odradio". Znaci niti je nas taj gol gurnuo u smjeru kontrole utakmice i eventualno drugog gola do pauze, niti nam je olakšao, niti je taj gol uticao na njih, nije ih dotakao, to sam i pisao prije utakmice da su jako stabilna ekipa. 

Apsolutno cudna situacija, da ti jedan od glavnih segmenata pobjeda protiv ekipa koje su se dosle braniti a to je gol u ranoj fazi ne donese nista.

2 hours ago, cobinho said:

Ovde je stvoren neki narativ kao da Mareska ima na raspolaganju preskupe super zvezde ali eto , neznalica je pa gubi bodove od nekog tamo Sandrlenda. 

A pri tom nikako da priznamo sebi da prottiv tih "eto tamo" klubova izlazimo sa postavom u kojoj zapravo ima 4 5 kvalitetnih igraca  a ostalo je suvi prosek PL a ili klinci koji imaju 18 godina. Tih 4 5 kvalitetnih igraca sz usla u sezonu prakticno bez priprema i igraju u ritmu sreda subota, i normaono je da se tu i tako prospu bodovi posebno protiv ovako zilavih timova. 

Ja bih razumeo gnev navijaca da na raspolaganju ima nekog iskusnog klasicnog spica, iskusnu 10 ku, iskunog stopera i kvalitetnog golmana i da na klupi ima igraca koji moze da udje da napravi razliku al mi to nemamo. 

Danas smo izgubili bodove jer je ovo bio jedini nacin da Sandrlend dobije. Da su se malo otvorili primili bi 3 komada. Mi smo igrali sa bas visoko postavljenim linijama i da prime gol iz kontre mogu i ekipe sa kvalitetnijom odbranom u tim uslovima. 

Mi imamo teske indijance u upravi koji ne poznaju fudbal i svaki trener koji dodje moze da deluje u ogranicenim okvirima. 

Zato je taj strašni i nepobjedivi Sunderland sklepao ekipu 5 do 12, nemaju vrhunske i iskusne igrače koje spominješ, uglavnom nikad nisu igrali u PL, na klupi trenera koji je vodio samo Lorient, gubili su 0-1 na Stamford Bridgeu. I stvarno previše očekujemo da pobijedimo takvu ekipu i sačuvamo prednost od 1-0 sa bilionski vrijednom ekipom.

10 hours ago, cobinho said:

Sta bi konkretno uradio protiv tima koji drzi dve linije na rastojanju 10 i 20m od gola kontastantno. Nemas spica koji ce ledjima da primi igru, nemas kreatora, nemas prostora za trk i pas u prostor, nemas igraca koji ce da napravi neku minijaturu, nemas mogucnosti da recikliras napad i da ih izvlacis i siris, nemas prostora za ulazne centar suteve jer je prostor iza zadnje linije 5m........?

Promjeniti mozda nacin napadanja? Ako vec vidis da ti ne ide 60 minuta na jedan te isti nacin, zasto ne pokusati nesto takticki promjeniti? Zasto moraju uvijek 3 stopera nazad? Zasto bek ne protrci po strani? Potrebno je preuzeti malo rizika, ne dodavati se besmisleno u 85. minuti vec probati na sve nacine stici do pogotka, poslati ako treba i stopera jednog u napad da okupira prostor i donese dodatni pritisak i mogucnosti igranja dugih lopti. 
Mislim bespotrebno je bilo sta pricati a mi smo 90 minuta prije svega igrali bez energije, jedan sistem i jednu taktiku smo imali svih 90 minuta i nista drugacije nismo pokusali niti pokazali volju i zelju da dodjemo do te pobjede. Da smo mi makar napadali konstantnk i stvarali prilike, lopta nije htjela u gol zbog neke nesrece ili odbrana njihovog golmana pa da kazes jebiga nije se dalo, ali mi smo bili totalno bezopasni ali doslovno nismo im prilike stvorili kako treba.

Protiv Sunderlanda su zakazali svi, od trenera do igraca ali trener je taj koji je na kraju najodgovorniji jer on bira selekciju igraca, vrsi izmjene i pravi taktiku.

Nemaš ti kreativnog igrača, naravno da su neki treneri bolji od drugih  u organizaciji igre, to ne sporim, ali fakt jeste da znači imati igrača tipa Fabregas, KDB, Marez, Palmer, i sl. još bolje ako imaš neko jebano krilo koje će i probijati i kreirati tipa Azar, Salah, Mesija da ne pominjem to je druga dimenzija

Nije ni Murinjo bio niti će ikada biti trener koji će svoju igru bazirati na ofanzivi ali je uvek gledao da to što radi uklopi onako kako njemu odgovara, npr imaće igrače za kontru, jakog špica i sl. da ne dužim, hoću da kažem da trener treba da namesti ekipu onako kako on i želi da igra, i to pominjem u kontekstu Mareske koji kao da se gubi.

Njega protivnici izdominiraju redovno, napisao sam pre dva meseca šta je potrebno da Mareska dobije a to je da su svi zdravi, da su svi zdravi raspoloženi i da on ima na raspolaganju igrače kako je njegova prazna glava zamislila

Mi smo juče dali gol iz neke kontre/polu kontre i to je to, to je sve što smo mi pokazali, ostalo da skineš bedz Čelzija i staviš Barnlija ti nemaš neku razliku.

dodatno poražavujće deluje sve to kad slušaš njegove izjave, evo juče je reko da Pedro, Enco, Kaisedo i ne treniraju redovno jel imaju nekakav problem sa povredama i plus još neki igrači koje neće da pominje, a setite se šta je Matt Law pomenuo, izgovori, izgovori, sad ispada da je nama 80% ekipe nespremno

Mislim da mu je dobra zamisao da Kukurelja pomaže napadu, Dzejms isto ali nije to neka nuklearna fizika, on najviše pada sada zbog nedostatka Palmera, kikseva pojedinih igrača, izbora postojećih, pomenuo sam da će imati i problema u ovakvom rasporedu što se iznova i iznova dešava

16 hours ago, cobinho said:

Prostor za trk, pas i prostor se stvara tako sto napadas teren po sirini. 

Njegova taktika je skroz pogresna. Covek sam sebi suzava prostor za igru jer sve igrace gura u sredinu pa cak i bekove.

Cucurella i James moraju da stoje tik uz linije terena i tako razvuku odbranu i ostave vise prostora za krila da ulaze u sredinu i time stvaraju sanse za sebe ili saigrace. 

Drugo i mnogo sramotnije je izjava koju je dao nakon meca. To ubija igrace u pojam, pricao je Fabregas o tome kako jedan trener treba da reaguje kada gubi ili vodi minimalnim rezultatom. 

Nije on trener za velike stvari niti ce ikad biti. Osvojio mu Palmer dva trofeja i to je to.

Ma ja kako god pogledam ne mogu jednostavno sve svaliti na Marescu, igraci neka prvo odigraju nesto pa cemo se onda brinuti o tome sta i da li ih nesto ubija u pojam. Znaci prvo ostavit muda na terenu pa tek onda briga o njihovim tananim osjecanjima.

Za juce nisu zasluzili da im se ime napiše a kamoli sta više.

Achempong i Garnacho su igrali, ostali kita al malo veća kita.

@hamco pa i jeste preuzeo rizik i zbog tog rizika smo i primili gol iz kontre. Sto se tice bekova, ne verujem da u PL ima bekova koji toliko cesto zavrsavaju u protivnickoj trecini poput Kukurelje. Dakle bili su i jos ofanzivniji od stajanja po liniji. Sasvim razumljivo takticki. Sto se tice tog besomucnog dodavanja, to su takticke stvari, recikliranje napada ,izvlacenje protivnickw linije napred i td, to rade skoro sve ekipe koje su nadmocne u posedu. Ovde je samo bio problem sto je sandrlend cvrsto drzao liniju i ni po koju cenu nisu izlazili da ne bi iz azadnje linije ostavljali vise prostora zbog tih ulaznih centar suteva gde smo skoro najopasniji u PL u. 

@Whisper prostora za pas u prostor i trk ne mozes  nikad imati kad je protivnicki blok ovako nisko. Kad smo imali jedan od retkih kaznili smo golom. I jos jedan pred kraj gde je bio los pas Pedra neta i Garnacu mislim usporio trk ka golu koji je bio cist. 

Dakle ovakav blok se razbija sa dupliranjem igraca u zavrsnici napada sto jesmo pokusavali, dominantnim spicem sto nemamo i vic igracem kreativcem koga nismo imali i brzom izmenom dodavanja sto smo tesko radili zbog kratkog razmaka bloka protivnika, i stvaranjem viska kroz dribling sto smo pokusavali sa Estevaom i Gitensom ali jbg nismo dobili. 

Sto se tice igraca, da razumljivo je da nisu spremni jer prosto nije bilo vremena za regeneraciju i vremena za bazicne pripreme i igraci su u jako visokom riziku od povreda (pre svih Caisedo i Enzo) i ne dao bog da se neko od njih povredi i ovo je sve samo improvizacija fitnes trenera i doktora da imamo zdrave igrace uopste.

Samo pogledajte iskusne timove poput liverpula sa kojim igrackim kadrom igraju i opet muku muce. 2 preskupa spica, 1 preskupim kreativcem i opet nista bar za sada. Mi bi Maresku obesili da Wirc, Isak, Ekitike, Salah kod nas igraju ovako. 

• Popularna objava

Bournemouthu odu iz kluba Zabarnyi, Huijsen, Kerkez komplet zadnja linija maltene i opet ljudi jedu. Nasem vrlom treneru se povrijedio Colwill i odjednom raspad sistema.

Da ne pricam sto smo dali Sarra i Anselmina na posudbe a tek forsiranje Tosina, Fofane i Chalobe ispred Hata i Achemponga.

Jebo majku nek mi neko objasni sta ovaj klub zeli, sta nas trener vidi sto mi ne vidimo?

On 10/26/2025 at 11:31 PM, cobinho said:

@hamco pa i jeste preuzeo rizik i zbog tog rizika smo i primili gol iz kontre. Sto se tice bekova, ne verujem da u PL ima bekova koji toliko cesto zavrsavaju u protivnickoj trecini poput Kukurelje. Dakle bili su i jos ofanzivniji od stajanja po liniji. Sasvim razumljivo takticki. Sto se tice tog besomucnog dodavanja, to su takticke stvari, recikliranje napada ,izvlacenje protivnickw linije napred i td, to rade skoro sve ekipe koje su nadmocne u posedu. Ovde je samo bio problem sto je sandrlend cvrsto drzao liniju i ni po koju cenu nisu izlazili da ne bi iz azadnje linije ostavljali vise prostora zbog tih ulaznih centar suteva gde smo skoro najopasniji u PL u. 

@Whisper prostora za pas u prostor i trk ne mozes  nikad imati kad je protivnicki blok ovako nisko. Kad smo imali jedan od retkih kaznili smo golom. I jos jedan pred kraj gde je bio los pas Pedra neta i Garnacu mislim usporio trk ka golu koji je bio cist. 

Dakle ovakav blok se razbija sa dupliranjem igraca u zavrsnici napada sto jesmo pokusavali, dominantnim spicem sto nemamo i vic igracem kreativcem koga nismo imali i brzom izmenom dodavanja sto smo tesko radili zbog kratkog razmaka bloka protivnika, i stvaranjem viska kroz dribling sto smo pokusavali sa Estevaom i Gitensom ali jbg nismo dobili. 

Sto se tice igraca, da razumljivo je da nisu spremni jer prosto nije bilo vremena za regeneraciju i vremena za bazicne pripreme i igraci su u jako visokom riziku od povreda (pre svih Caisedo i Enzo) i ne dao bog da se neko od njih povredi i ovo je sve samo improvizacija fitnes trenera i doktora da imamo zdrave igrace uopste.

1. Nismo mi primili gol zbog rizika vec zato jer su nam stoperi lose reagovali. Napucana lopta u prostor, i jedan protivnicki napadac na nasa 2 odbrambena, to je nikakva situacija za kontru. Rizik bi bio npr. da je Tosin otisao u napad a Chalobah ostao sam protiv dvojice ili trojice u kontri. 

2. Nemam ja problem s tim da bekovi ulaze unutra ali Maresci je jedna od glavnih napadackih ideja da se jebani Cucurella ubacuje u 16-erac i napada centarsuteve. Koliko su to samo puta neuspjesno pokusali, moralo je par puta i proci. Zato je zabio te golove prosle sezone, a ne zato sto je u pitanju neka genijalna zamisao trenera. Drugi bek je Reece, igrac koji uz Arnolda ima mozda i najbolji centarsut na svijetu, uz to ima i fantastican sut. Takav igrac kod nas zbog taktike igra pomocnog stopera ili defanzivnog veznog a nikad ga nema blizu zavrsnice. Pa nek igra ali daj mu slobodu da nekad udje u zavrsnu trecinu, nek napadne po strani, prilagodi se malo a ne ko mazga tvrdoglav bifi. To je strasno koliko se traci talenat. 

3. Ok nema prostora, ajde onda pokusaj nesto drugacije. Lik poslije svakog loseg rezultata izlazi pred novinare s pricom kako su ga protivnici iznenadili, promijenili formaciju ili raspored na terenu. On se pripremao za jedno, a docekalo ga drugo. Uvijek je on iznenadjen. Pa care iznenadi i ti jednom od njih. Stavi 3 nazad, stavi 2 u spic, ubaci 2 ofanzivna vezna, nekog igraca na drugu poziciju, probaj nesto. Pa barem ako vidis da ne mozes probiti bunker, onda tokom meca mijenjaj. Konkretno u subotu mogao je svasta uraditi, npr: indisponirani Zoao Pedro i Enzo van, mali Estevao na 10-ku a Dzordz u spic sa Guiem. Mogao je i Neto uci na spica s Guiejem, mogao se Tosin prikljuciti napadu u zadnjih 10 minuta... Zasto Gittens poslije man of the match partije protiv Ajaxa sjedi na klupi do 76. minute?Da je bilo sta probao drugacije, ne bi mu niko zamjerio. Najlakse pricati 'jbg bunker igraju, ne mogu ja tu nista'. 

4. Ako Lavia i Santos ne mogu igrati protiv Sunderlanda kuci, tj ako im se ne vjeruje u takvom mecu pa Enzo i Caicedo moraju povrijedjeni igrati, onda ga jebi. Ne vidim zasto se moralo njih dvojicu pod svaku cijenu stavljati.

Ne znam kako ja sad da srocim ovde sta mislim koje on probleme u glavi ima. Covek ladno prica kako je pripremao ekipu na to da Sunderland igra sa cetvoricom pozadi a onda sazna da su presli na petoricu. Covece to se zove skauting, razumes ? Pa i vrapcima je jasno da se mucimo protiv svake ekipe koja igra sa back five i low block. To sto ti imas ogranicen nacin razmisljanja pa ne umes da osmislis taktiku protiv toga i uvedes neke promene je samo tvoj problem i na kraju ce te kostati posla. Puna su ti usta izgovora. 

10 hours ago, hamco said:

Baka Sliskovic. I thinks Wolves pleys gud fudbal second period...

Ako neko slucajno nije gledo, evo o cemu se radi :D

Joooj al kad rece you "know what you want" i "rezultat is real" :D Dan te jebao

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.