16. decembar 2025.16. dec comment_369479 Imal neko mozga u upravi da ovog idiota povuce za usi i da mu do znanja da nije nezamjenljiv. Ide ka tome da unisti potencijalno najboljeg igraca na svijetu, umjesto da mu daje sto vise prilika jer momak puca od samopouzdanja on ga bez razloga izostavlja iz tima. Prijavi
16. decembar 2025.16. dec comment_369480 Jedva čekam da mu vidim leđa, pa makar i LŠ osvojio. Prijavi
16. decembar 2025.16. dec Popularna objava comment_369485 Celava neznalica, picka, nemac pojma, imbecil, debil, klipan, tikvan, idiot. Picka. Prijavi
18. decembar 2025.18. dec Autor comment_369496 Neko na kutiji reče "kakvo bi to pišanje Cityja po nama bilo". Ja kažem: ovo je efikasan recept da se City skine sa vrha Premier lige. Prijavi
18. decembar 2025.18. dec comment_369497 Ma njegov način nogometa ne funkcioniše ni sa najboljim igračima na svijetu. Što se mene tiče, SRETNO MU!! Prijavi
18. decembar 2025.18. dec comment_369498 I od mene što se tiče, srećno mu bilo ako je tako, što pre to bolje da se raziđemo Prijavi
18. decembar 2025.18. dec Popularna objava comment_369499 Jao ne, samo da nam ne odvede Sancheza sa sobom Prijavi
18. decembar 2025.18. dec comment_369500 Prica se medju nasim navijacima da je ovo namjerno pusteno bas sad u medije od strane Marescinog agenta Mendesa, a razlog je nedavno spomenuto nezadovoljstvo podrskom unutar Uprave kluba. Vrlo moguce, sto bi tek bio supacki potez. Jos mu raja skandira ime u Cardiffu preksinoc. Ja sam napisao pisanje po nama jer ispade da je City poslao svog pomocnika da se uci trenerskom poslu kod nas pa ga onda uzeo sebi. Sto na kraju krajeva i jest istina. Prijavi
18. decembar 2025.18. dec comment_369501 Da li je trampa Guardiola-Maresca na pomolu? Da li se ovo ikad desilo u nogometnom svijetu? @Adi ? Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369502 Ne pišem puno u zadnje vrijeme jer mi se ne da raspravljat, vidim da je forum struka već odlučila da je Maresca krivac za sve da mi imamo mega momčad koja bi trebala sve osvajati ali zbog trenera ne osvajamo. Samo mi je smiješno kako smo na početku svi vidjeli da je ponovo odrađen loš prijelazni rok, i sad najednput za sve je kriv Maresca a zaboravljamo na stvarne krivice... Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369503 2 hours ago, ja13 said: Ne pišem puno u zadnje vrijeme jer mi se ne da raspravljat, vidim da je forum struka već odlučila da je Maresca krivac za sve da mi imamo mega momčad koja bi trebala sve osvajati ali zbog trenera ne osvajamo. Samo mi je smiješno kako smo na početku svi vidjeli da je ponovo odrađen loš prijelazni rok, i sad najednput za sve je kriv Maresca a zaboravljamo na stvarne krivice... Pa jel trebas pisati samo kada se slazes sa nekim? Ne shvatam, jel te neko licno uvrijedio? Ako se nekome ne svidja rad Maresce u cemu je problem? Ako se nekome ne svidja rad Maresce ne znaci po automatizmu da mu se svidja rad uprave. Na kraju krajeva i dalje je ova ekipa top 4 kvalitete, top 5 u najgorem slucaju. 4-5 igraca bi mogli igrati u prvih 11 bilo koje ekipe na svijetu, nije sad da imamo ekipu na nivou Palace-a kojem su glavne igrace kupili i oteli. A cekaj, pa i taj Palace je u par bodova sa nama... Svi mi zelimo stabilnostu u klubu, svima je muka od mijenjanja trenera ali ne treba zbog toga po svaku cijenu zmiriti i zavaravati same sebe da je sve dobro i da trener radi odlican posao. Imamo 5 bodova manje nego prosle godine, sa ovim tempom cca 60 bodova cemo imati na kraju sezone sto je premalo. I opet, ne kazem da treba treneru dati otkaz pogotovo ako nemas adekvatnu zamjenu, ali care moj nije Maresca forum niti ti je Maresca rod pa da ne pises ako ga neko kritikuje. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369506 31 minutes ago, hamco said: Pa jel trebas pisati samo kada se slazes sa nekim? Ne shvatam, jel te neko licno uvrijedio? Ako se nekome ne svidja rad Maresce u cemu je problem? Ako se nekome ne svidja rad Maresce ne znaci po automatizmu da mu se svidja rad uprave. Nije me niko u uvrijedio, samo mi se neda, i nemam vremena... 32 minutes ago, hamco said: Imamo 5 bodova manje nego prosle godine I to je realno stanje. Kako bi Tuchel reka "Same players, same problems" U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez Colwilla, Palmera (o ovom dosadašnjem periodu), ni jedan novo pridošli igrač nije donio ništa posebno, u ovom trenutku još uvijek su Madueke i Jackson donosli više nego novi igrači. Vidjet ćemo na kraju sezone brojke Madueke/Jackson vs novo dovedeni, nekako ne vjerum da u nekakav veliki upgrade, ako ga uopće bude. Jedini dobitak je zdravi James. I ono najvažnije, nijedan problem ove ekipe nismo riješili transfer periodom, dovedni su igrači za koje se pružila prilika (možda ispadnu dobri mozda ne kao i svaki transfer) ne one koji nam stvarno trebaju svojim profilima. + Igramo i CL ove sezone + Praktiči nismo imali pripreme Moglo bi se čak reć da igramo i iznad očekivanja s obzirom na okolnosti... 49 minutes ago, hamco said: opet, ne kazem da treba treneru dati otkaz pogotovo ako nemas adekvatnu zamjenu, ali care moj nije Maresca forum niti ti je Maresca rod pa da ne pises ako ga neko kritikuje. Možda ti ne tražiš otkaz, ali 90% foruma traži. Nije problem kritika, iman je i ja, nije Maresca idealan, al ovdje nema razlike između pogriješio je to i to i najgori trener na svijetu. Trener treba bit ili idealan ili je odmah najgori... Uglavnom ljudima forum služi kao ispušni ventil nakon poraza, i to je ok, samo se meni neda sudjelovat u takvim raspravama. Ne pišem, jer mi je dosadilo uvijek isto, vrtimo se u krug s već X trenera unazad, imam osjećaj da sad Klopp ili Pep dođu za 10 kola bi bili progašavani neznalicama, idiotima i sl. Previše očekujete i fokusirani ste na trenere, imamo veće probleme. U nogometu, kad je klub banani kao što smo mi, u većini slučaja su problemi puno dublji od trenera. Postoji cijel niz trenera koji su dobili otkaz/propadale im karijere zbog nesposobnih uprava. Počinjemo sličit na United, koji uzrok svih problema vidi u treneru, a dok je tako nema boljeg sutra. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369508 Sve to stoji ali upravu ne mozemo mijenjati, trenera i igrace mozemo. Kakve god igrace imali dovoljno su dobri da nas ne deru ekipe kao Leeds, novopridosli Sunderland ili Bournemouth, da ne pricam o igri protiv Qarabaga, Atalante u LS. Pa neki dan smo se i protiv treceligasa mucili iako smo prosli dalje. Poenta je da se i sa ovom upravom i ovim igracima mora bolje u odnosu na ono sto gledamo. Ne trazi niko titulu ali trazimo bolju igru od one sto gledamo. Trazimo da trener promjeni taktiku tokom meca kada ista ne donosi nista dobro 60-70 minuta. Trazimo da Estevao igra vise, trazimo da Achempong igra vise, trazimo da igraci i trener pokazu malo vise rizika i zelje za pobjedom pri nerjesenom rezultatu a ne da razmisljamo kako "ne izgubiti ako vec ne mozemo pobjediti". Da li si primjetio s takticke strane koliko su nasa krila izolovana i koliko cesto igraju 1 vs 2 ili 1 vs 3? Da li si primjetio da nam bekovi igraju u vezi, nekada i AM, neki dan smo imali 3 bekova u vezi istovremeno? Previse sporo igramo, svaku tranziciju zaustavljamo i krecemo napade iznova na postavljenu odbranu. Izmjene radimo uglavnom sablonski, igrac za igraca. Takodjer fizicki nismo na potrebnom nivou kao ni kondiciono. Bayern je pretrcao 120km a mi u istom mecu 110km. To je u prosjeku kao da su imali igraca vise. Guiua je vratio sa posudbe i nije mu dao minute 2 mjeseca dok je forsirao Georgea koji je bio jednom nogom vec u Fulhamy. Sad odjednom George ne igra a Guiu. Achempong bio igrac utakmice i onda ga nema narednih 6 meceva. Bounanote igrao odjednom otpisan. Hato isto ne dobija dovoljno sanse iako je ocito da je Cucurella umoran. Puno je stvari koje se mogu drugacije probati, niko ne kaze da bi bilo bolje ali ne mozes znati dok ne probas. To je nesto sto je do trenera, do igraca a ne do uprave. Milan je sa najmladjom ekipom osvojio scudeto ne tako davno, BVB je isto radila sa Kloppom onomad, Ajax osvojio LS sa najmladjom ekipom u historiji LS. Dakle cuda su moguca, ali mi cak ne trazimo ni cudo vec malo vise hrabrosti, rizika i fleksibilnosti od naseg trenera. Na kraju krajeva i nas trener je znao u kakav model dolazi, kakvi ce se igraci kupovati. Ne moze sad odjednom biti nezadovoljan i traziti velike promjene. Opet kazem, ne trazi niko cudo od Maresce. Zelimo konstantan rast, vidjeti da neki igraci napreduju i da neki igraci dobijaju vise sanse nego sto je imaju. I malo hrabriju igru sa vise rizika, pokazati da smo zeljeli tu pobjedu po svaku cijenu pa taman i izgubili na kraju. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369509 Ne kontam vise tu spiku mlada ekipa. Mlada ekipa jeste, ali nije im prvi put da sutaju loptu u premier ligi. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369510 26 minutes ago, Spaha said: Ne kontam vise tu spiku mlada ekipa. Mlada ekipa jeste, ali nije im prvi put da sutaju loptu u premier ligi. Sto je jos jace, ko su najbolji igraci na svijetu? Uglavnom oni mladi. Yamal, Haaland, Mbappe, Vini, Musiala, Caicedo, Olise, Cubarsi, Donaruma, Palmer, Pedri pa cak i Messi i Ronaldo da ne nabrajam dalje. Skontaje koliko godina imaju ili su imali ovi igraca kada su bili najbolji? Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369511 19 minutes ago, hamco said: Sto je jos jace, ko su najbolji igraci na svijetu? Uglavnom oni mladi. Yamal, Haaland, Mbappe, Vini, Musiala, Caicedo, Olise, Cubarsi, Donaruma, Palmer, Pedri pa cak i Messi i Ronaldo da ne nabrajam dalje. Skontaje koliko godina imaju ili su imali ovi igraca kada su bili najbolji? ?? 19 hours ago, Spaha said: Da li je trampa Guardiola-Maresca na pomolu? Da li se ovo ikad desilo u nogometnom svijetu? @Adi ? Trebao bih malo prekopati po historijskim knjigama. Znam da se nedavno desilo da Hoffenheim otpusti Sebastiana Hoenessa, a Stuttgart Pellegrina Materazza, da bi sljedeće sezone Hoffenheim doveo Materazza, a Stuttgart Hoenessa. Uprava kluba u svakom slučaju treba da razmišlja dugoročno, a ne samo kratkoročno. Sjetimo se drugog mandata Mourinha. Osvojili smo titulu, radovali smo joj se, u tom trenutku je to za nas bila duga pauza od 5 sezona bez titule prvaka. Ali posljedice njegovog boravka su bile dugoročne. Naredne sezone smo završili na 10. mjestu, pa je Conte uspio na jednu sezonu zakrpiti i dovesti nas do prvog mjesta, ali je klubu dugo vremena trebalo da se oporavi. U tom periodu iz kluba su otjerani Kevin De Bruyne i Mohamed Salah. To su 2 najbolja igrača lige u posljednjih 8 godina, možda u top 5 u historiji lige. Danas u ekipi imamo igrača koji ima veći potencijal od Salaha. I momak je šikaniran zbog jednog prosjećnog poluvremena protiv Leedsa kada je djetinjasto postupio udarivši igrača koji mu je uzeo loptu. Estevao nije još pokazao ni 50% onoga što može, ali onim što je pokazao je zaslužio mjesto u prvih 11. Ne da ulazi svaku petu utakmicu na 20 minuta. To je minutaža kakvu bi trebao imati otpisani Tyrique George. U odbrani imamo Acheamponga koji je isto veliki talenat na svojoj poziciji. Prije nekih godinu dana je Real Madrid razmatrao njegovo dovođenje ako mu istekne ugovor. REAL MADRID. Josh kvalitetom ne zaostaje ni za jednim našim štoperom, idealan je za trenerov stil igre i također dobiva priliku na svakoj petoj utakmici. Tu je još mnogo stvari o kojima bih mogao i o kojima sam već pisao i o kojima su već drugi napisali. Tražimo pobjednički mentalitet, tražimo neka rješenja u igri protiv zatvorenih odbana, tražimo smislenije izmjene i da budu adekvatne u odnosu na stanje na terenu, tražimo više discipline kod igrača, tražimo da koristi taj najširi kadar koji imamo, tražimo više fleksibilnosti, tražimo da igrači igraju na pravim pozicijama i da se igra gradi oko najboljih igrača u ekipi. Možda nemamo ekipu za osvojiti titulu danas, možda nemamo u prvih 11 sve same igrače svjetske klase, ali to nikad niko nije imao. Da dobijemo još 2-3 to bi bilo sasvim dovoljno. Ostali igrači se trebaju dobro uklapati sa tim najboljim i shvatiti svoju ulogu. Bilo je puno boljih krila od Pedra, ali je za onu Barcu on bio perfektan. Bilo je boljih štopera od Piquea (i Mascherana), ali je za taj stil igre on bio rođen. City na vrhuncu nije imao dobrog lijevog beka, ali je trener složio igru tako da mu može veznjak igrati na toj poziciji. Ederson je prosjek u branjenju lopti, ali je imao karakteristiku koja je toj ekipi trebala. Bilo je toliko boljih napadača od Firmina, ali niko ne bi bio bolji treći za Manea i Salaha. Vezni red Fabinho Henderson i Wijnaldum na papiru nije impresivan, ali bolje trojke za Kloppa i bekove koje je imao nije bilo. I tako dalje. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369512 35 minutes ago, Adi said: ?? Sta fali Cubarsiju? Decko je star koliko i Estevao. Uostalom poenta je jasna, bolje da si to prokomentarisao nego se ufatio jednog detalja tj. igraca. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369515 Ne fali ništa, samo ne spada u red najboljih igrača na svijetu, toliko da sam morao upitati. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369517 Zašto upravu ne možemo mijenjati? Zašto se posao SD-ova ne bi mogao propitkivat? Ja uopće ne govorim o toj famoznoj politici dovođenja samo maldih, koja je postavljena od strane vlasnika i teško će se mijenjati, već o tome da SD-ovi i u okviru te politke odrađuju loš posao. To je činjenica. Protiv zatvorenih ekipa se mučimo jer 1. Nemamo špica, o opčinito nam je napad (izuzev Palmera) loš i nedorečen. 2. Jer zbog točke 1. ne završimo utakmica na vrijeme 3. Jer je obrana loša, i uvik nešto zasere 4. Jer se bunker probija kontinuiranim kampiranjem oko protivničkog šesnaesteraca, što postižeš dobrim kontrapresingom, a ni jedan naš stoper nije dovoljno agresivan (izuzev Fofane) za takvu igru. Kažete ne rotira dovoljno, ko prvo to nije istina Ko drugo, svaki put kad rotira smo očajni, jer nam je klupa očajna. Što se tiće Estevao, možda bi moga igrat nešto više, ali ne mislim da ga treba forsirati u prvih 11, ima tek 18 i ovo mu je prva sezona u Europi, pomalo, u kranjem slučaju bolje za njega da ne izgori prije 30-te Kažete i slabije ekipe su radile čuda, reć ću dvije stvari na to: 1. Te ekipe su slabije individualno, al su bile bolje/pametnije složene, a nama je ekipa očajno složena (igrači međusobno nisu kompatibilni, obrambeni aspekt momčadi je potpuno zanamaren, već 2-3 sezone ulazimo s istim gorućim pozicijama neriješenim, previše injury prone igrača itd.) a to je krivica SD-ova ne trenera, 2. Jel to normalno da nakon toliko potrošenih milijardi trebamo čudo? Jel normalno da nakon toliko potrošenih milijardi kadar ima toliko problema? Dosad smo tolikim novcima već trebali složiti ekipu kojoj ne treba mađioničar da bi igrače posložio u smislenu cjelinu. Zapitajte se npr. zašto je Emery bio loš u Arsenlu, a u Aston Villi je toliko dobar? Jel sam dolazak Artete preporodio Arsenal ili je paralelno Arsenal malo presložio sportsku hijerarhiju? Ili zašto je Enriquea u prvoj sezoni bio prosječan a u drugoj pokidao sve. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369518 7 hours ago, ja13 said: Nije me niko u uvrijedio, samo mi se neda, i nemam vremena... I to je realno stanje. Kako bi Tuchel reka "Same players, same problems" U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez Colwilla, Palmera (o ovom dosadašnjem periodu), ni jedan novo pridošli igrač nije donio ništa posebno, u ovom trenutku još uvijek su Madueke i Jackson donosli više nego novi igrači. Vidjet ćemo na kraju sezone brojke Madueke/Jackson vs novo dovedeni, nekako ne vjerum da u nekakav veliki upgrade, ako ga uopće bude. Jedini dobitak je zdravi James. I ono najvažnije, nijedan problem ove ekipe nismo riješili transfer periodom, dovedni su igrači za koje se pružila prilika (možda ispadnu dobri mozda ne kao i svaki transfer) ne one koji nam stvarno trebaju svojim profilima. + Igramo i CL ove sezone + Praktiči nismo imali pripreme Moglo bi se čak reć da igramo i iznad očekivanja s obzirom na okolnosti... Možda ti ne tražiš otkaz, ali 90% foruma traži. Nije problem kritika, iman je i ja, nije Maresca idealan, al ovdje nema razlike između pogriješio je to i to i najgori trener na svijetu. Trener treba bit ili idealan ili je odmah najgori... Uglavnom ljudima forum služi kao ispušni ventil nakon poraza, i to je ok, samo se meni neda sudjelovat u takvim raspravama. Ne pišem, jer mi je dosadilo uvijek isto, vrtimo se u krug s već X trenera unazad, imam osjećaj da sad Klopp ili Pep dođu za 10 kola bi bili progašavani neznalicama, idiotima i sl. Previše očekujete i fokusirani ste na trenere, imamo veće probleme. U nogometu, kad je klub banani kao što smo mi, u većini slučaja su problemi puno dublji od trenera. Postoji cijel niz trenera koji su dobili otkaz/propadale im karijere zbog nesposobnih uprava. Počinjemo sličit na United, koji uzrok svih problema vidi u treneru, a dok je tako nema boljeg sutra. Apsolutno se slazem s tobom i sam sam pisao na nekoj temi da je sve negativno na forumu i da se ne da ulaziti u bilo kakve dublje rasprave. Sto je najgore ne mozes nista ni pohvaliti, odmah te uhvate i krecu prozivanja kako su te zavarali, prevarili i slicno. Da je barem aktivna ona tema Mala je extra i Caetove maloljetnice. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369519 7 minutes ago, ja13 said: Zašto upravu ne možemo mijenjati? Zašto se posao SD-ova ne bi mogao propitkivat? Ja uopće ne govorim o toj famoznoj politici dovođenja samo maldih, koja je postavljena od strane vlasnika i teško će se mijenjati, već o tome da SD-ovi i u okviru te politke odrađuju loš posao. To je činjenica. Protiv zatvorenih ekipa se mučimo jer 1. Nemamo špica, o opčinito nam je napad (izuzev Palmera) loš i nedorečen. 2. Jer zbog točke 1. ne završimo utakmica na vrijeme 3. Jer je obrana loša, i uvik nešto zasere 4. Jer se bunker probija kontinuiranim kampiranjem oko protivničkog šesnaesteraca, što postižeš dobrim kontrapresingom, a ni jedan naš stoper nije dovoljno agresivan (izuzev Fofane) za takvu igru. Kažete ne rotira dovoljno, ko prvo to nije istina Ko drugo, svaki put kad rotira smo očajni, jer nam je klupa očajna. Što se tiće Estevao, možda bi moga igrat nešto više, ali ne mislim da ga treba forsirati u prvih 11, ima tek 18 i ovo mu je prva sezona u Europi, pomalo, u kranjem slučaju bolje za njega da ne izgori prije 30-te Kažete i slabije ekipe su radile čuda, reć ću dvije stvari na to: 1. Te ekipe su slabije individualno, al su bile bolje/pametnije složene, a nama je ekipa očajno složena (igrači međusobno nisu kompatibilni, obrambeni aspekt momčadi je potpuno zanamaren, već 2-3 sezone ulazimo s istim gorućim pozicijama neriješenim, previše injury prone igrača itd.) a to je krivica SD-ova ne trenera, 2. Jel to normalno da nakon toliko potrošenih milijardi trebamo čudo? Jel normalno da nakon toliko potrošenih milijardi kadar ima toliko problema? Dosad smo tolikim novcima već trebali složiti ekipu kojoj ne treba mađioničar da bi igrače posložio u smislenu cjelinu. Zapitajte se npr. zašto je Emery bio loš u Arsenlu, a u Aston Villi je toliko dobar? Jel sam dolazak Artete preporodio Arsenal ili je paralelno Arsenal malo presložio sportsku hijerarhiju? Ili zašto je Enriquea u prvoj sezoni bio prosječan a u drugoj pokidao sve. Sad odjednom ne valjaju igraci? Sad odjednom nemamo sirine? Treba malo precasljati postove prije kraja prelaznog roka na temi ljetni transferi i vidjet cete da smo uglavnom svi bili zadovoljni transfer rokom. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369522 Ja nisam. Prodavali smo solidno, kupovali baš i ne. Ne dovođenje stopera (pogotovo ozljedom Colwilla) je katastrofalan potez, ne dovođenje zadnjeg veznog a znaš da će se Lavia kad tad ozlijediti također. Ajde, priznajem, na špici me je zavaro WC da Pedro stvarno to može, i Delap je profilno imao smisla (iako je bilo jasno da će mu sigurno trebat vremena). Ali sve jedno sam upozoravao da nije najpametnije žuriti prodajom Jacksona, da će ti se lako desiti problem ako se tko ozljedi i što se desilo, ozljedio se Delap a pritom i Palmer, čija jedina moguća zamjena je taj Pedro koji sad mora špicu... Opet se nije dovela 10-ka da deoptereti Palmera... + Nije doveden ni jedan konkretan igrač, za kojeg znaš što ti donosi, sve nedorečeni igrači koji mogu ali i ne moraju uspjet. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369525 Da se prije svega razumijemo, evo ja prvi cu da popljujem ublehase od sportskih direktora. Pisao sam o njihovom radu i neradu, pisat cu i dalje. Treba ih prozivati redovno i tu si apsolutno u pravu. ALI: Isak je etabliran napadac u najboljim godinama i placen je 150 miliona pa se itekako muci u Liverpulu. Djokeres nista posebno nije pokazao, a Šeška da ne spominjem. Villa ima Watkinsa, tesko da je to neka ultra klasa. Znaci jedini vrhunski centarfor trenutno je Haaland u Cityu. Upozoravao si da ne treba dati Dzaksona jer se moze ozlijediti Delap. A ne mislis mozda taj igrac nije htio sjediti na klupi kao rezerva jednom donedavno igracu Ipsvica i cekati da se taj ozlijedi da bi zaigrao. Jedno je biti zamjena Kaneu a drugo Delapu. Za ovakav vezni red kao nas bi 95% trenera u ligama petice guzice dalo. Istina je da je odbrambena linija tanka ali kad se sjetim s kakvim je igracima Conte napravio sampionsku defanzivu, onda mi se smuci. Nemojte samo pricati kako su igrali ispred Kante i Matic, jer i sad imamo Caiceda i Enza. Ko kaze da je toliko nekompatibilno i lose slozena ekipa? Sta je po tebi posao trenera? Treba 11 vrhunskih igraca plus klupa jer je rezervni zadnji vezni cesto povrijedjen. Tako moze svako od nas trener biti. Sto smo placali odstetu Lesteru za menadzera? Mogli smo iz svoje akademije dati nekom mladjem ekipu u ruke. Prosli bi jeftinije dosta jer svakako je lose slozena ekipa pa ne mos tu nista jebga. Vrtili bi se oko top 5-6 kako god. Tu je i Pocchetino zavrsio. Nije ovo vise ona Potterova/Lampardova raspadnuta banda. Zasto se ne radi individualno s igracima? Sa 19-20-21 godinom su odjednom to postali gotovi proizvodi koje ne mozes nista nauciti. Svaki igrac koji kod nas dodje ako ima neke mane i vrline, koliko god igrao, koliko god iskustva skupio i dalje iste mane i vrline pokazuje. Samo je Palmer iskocio. Ne da se ljudima raspravljati o jedinoj logicnoj raspravi. Sad mi svi trebamo aminovati da je ekipa losa, igraci ne valjaju, ne znaju bolje od ovoga i to je to. Prijavi
19. decembar 2025.19. dec comment_369526 1 hour ago, Wisey said: Za ovakav vezni red kao nas bi 95% trenera u ligama petice guzice dalo. Je, ali opet ti fali Rodri tip veznjaka, Enzo to nije jer nije dovoljno fizički i defenzivno močan. Najbliži je Lavia, al je ozljeđen 1 hour ago, Wisey said: Conte napravio sampionsku defanzivu, onda mi se smuci. Nemojte samo pricati kako su igrali ispred Kante i Matic, jer i sad imamo Caiceda i Enza. Nije usporedivo, igrali smo skroz drugčije. Conte je ima napad na koji se moga osloniti, pa je moga igrat defanzivno i time štit obranu, a naprid se uvik moga osloniti na to da će Hazard i Cost riješiti. Ima je Cahilla, Azpia, pa i tog Luiza. Sva trojica bi mogla uletit u prvi sastav ove ekipe (ajde Apzi ne bi jer igramo s 4 zada, al čisto kvalitetom bi). I govorimo o defanzivi, Enzo je defanzivno lošiji od Matića. 1 hour ago, Wisey said: Ko kaze da je toliko nekompatibilno i lose slozena ekipa? Sta je po tebi posao trenera? Ja, moj je post 🙂 Posao trenera je pronać optimalnu kombinaciju za uklopiti 11 pojedinaca u tim. Ali, uvijek si ograničen igračima koje imaš Primjer: Nemaš klasičnog napadača, ali isto tako nemaš ni dovoljno golgeteriski jaka krila/destke za igru s lažnom devetkom (kao što je Liverpool imao onomad Salaha i Manea, pa Firmino nije mora zabijat 30 po sezoni). I što to trener može bez magije? Primjer 2: Želiš igrat defanzivno, nemaš kadar koji može izdržati 90 minuta, želiš igrat visoki presing, nemaš naprijed igrače koji imaju dovoljno work rate, i opet zada nemaš stopere za takvu igru, i pre kikseri su za visoku liniju. I što bi sad tu trener trebao igrati? Nemaš kadar ni za jedno ni za drugo. 1 hour ago, Wisey said: Zasto se ne radi individualno s igracima? Radi, pod Marescom su mnogi napredovali: Colwill, Enzo, Caceido, Gusto je sve bolji, pa i Sanchez je ove sezone bolji, Granacho izgleda ide dobrim putem... Ne znam, ako stvarno mislite da ovaj kadar ima kvalitetu za bilo što više od 4-5 policije ne znam što da kažem... Prijavi
20. decembar 2025.20. dec comment_369528 @ja13 kad vec govorimo o Konteu ono sto je njegova najveca prednost u odnosu na Maresku je to sto je on umeo da na najbolji nacin iskoristi kvalitete svoje ekipe dok ovaj svaki mec iznova izmislja neke nove gluposti iako dokazano ne funkcionisu. Konte, mnogo bolji veci, uspesniji i priznatiji trener je znao da treba nekad sebe podrediti ekipi, kako da od svakog igraca izvuces najbolje osobine bez da njegove slabosti ugroze ekipu. Toga ovde nema, samo mahnito i tvrdglavo ponavljanje istih gresaka i nedogled. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.