24. septembar 2014.12 god. comment_188743 Najpozitivnija stvar iz utakmice protiv Boltona je igra Akea.. Odličan, siguran i smiren u svim situacijama.. Prijavi
24. septembar 2014.12 god. comment_188747 ma Ake treba dobiti fakat priliku za tim u premier ligi, kad ga gledas dosta izgleda zrelije od svojih vrsnjaka, fakat ako mourinho ga posalje na posudbu bolje da ga odmah proda Prijavi
25. septembar 2014.12 god. comment_188755 Ake mali igra brutalno. Nadam se da ce dogurati do prvog tima,bar do klupe za sada,a kasnije.... Prijavi
25. septembar 2014.12 god. comment_188767 Odavno je jedan od mojih ljubimaca kada je naša akademija u pitanju, nadam se će napokon doći do prvog tima Prijavi
25. septembar 2014.12 god. comment_188789 Jako neobičan čovjek i još neobičniji igrač s još više neobičnom tehnikom igre. Nadam se da će uspjeti, ako ne u nas barem u Primeri. Prijavi
21. oktobar 2014.11 god. comment_190521 Prekrasna asistencija, igra jako dobro svaki puta kad uđe, nema tremu i strah, ili ga barem jako dobro sakriva i savlada Prijavi
22. oktobar 2014.11 god. comment_190537 Jel nama zaista treba Khedira i novi troškovi oko kupovine igrača, pored ovog dečka? Prijavi
22. oktobar 2014.11 god. comment_190573 Naravno da ne. Mou će od Akea igračinu napravit, vidit ćete. Prijavi
23. oktobar 2014.11 god. comment_190627 Bas bi voelo da uspe,obozavam kada udje. Igra jako dobro i trudi se. Ima tu potencijala ogromnog,ali i rada,zelje i svega sto ima potrebnog za uspeh. Drzimo palceve. Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197552 Otvaram ovu temu da kao ljudi raspravimo o problemima s našim posudbama. Ne treba zatvarati oči pred tim problemom. Taj problem je stvaran. Šta se to dešava? Jel imamo nesposobne pravnike i pregovarače koji nisu u stanju u ugovor postaviti klauzulu prema kojoj igrač mora imati zagarantirano mjesto u određenom postotku? Ili imamo nesposobnog sportskog direktora koji igraču nije u stanju naći klub u kojem će igrati? Ovo što se nama dešava je nemoguće. Pa pogledajte koliko smo imali fijasko slučajeva u zadnjih godinu-dvije s posudbama. Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197561 Nije niko kriv zato što je igrač retardiran pa se ne može izboriti za ozbiljniju minutažu u FK Jaslice. Šta sad se treba praviti ugovor da igrač ima određenu minutažu, a vamo se pokaže da on ne može meda. Mora trener jebavati čitav tim zbog jednog retarda. Ako ekipi loše ide, nek trener mijenja šta oće, a na igraču je da se izbori za svoje mjesto u ekipi. Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197563 Dobro Kale, sve to stoji, ali ne možeš nikako objasniti činjenicu da je Kalas odigrao 0 minuta u Kolnu. To nema veze sa zdravom logikom. Pošto ga dovedu na posudbu, oni su mu dužni i plaću davati, pa kako im se isplati držati nekog i plaćati ga a ne dati mu ni minutu da odigra? Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197568 Jbg, Kalas je veliki talentat i neobjasnjivo je.. Ode momku godina dana karijera u nista, i to mozda ona prekretna sezona. Ne znam.. Valjda ce se u Middlesborou naigrati sada. :D Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197587 Problem je što ti niko neće garantovati da će posuđeni igrač igrati, a zašto ti neće garantovati, pa neće garantovati zato što ne mora. Tu klubovi jedni drugima izlaze u susret, dok jedini ko ispašta je igrač, jer su posudbe postale samo formalnost i dobar teren kako bi se igraču rekla poznata rečenica "ti kod nas imaš budućnost" ili podigla cijena. Mi imamo baš dosta propalih posudba, i prosto izgleda nevjerovatno da se naši igrači ne mogu izboriti za priliku u klubovima koji su par nivoa ispod Chelseaja, eh sada da li je tome uzrok to što su se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme ili je pitanje kvaliteta. Sa druge strane ja do neke granice shvatam i te klubove u kojim naši igrači propadaju po posudbama, jer u tim klubovima čim neko nije službeno njihov igrač normalno da je njima manje stalo u kakvoj je taj igrač situaciji, teško da možemo očekivati da će recimo neki trener kojem otkaz visi u zraku u nekom tamo klubu forsirati naše mlade igrače i da će on brinuti za njihov razvoj. Jednostavno takva je situacija i rijetko da će neki klub ispoštovati tog igrača koji je na posudbi i dati mu jaku minutažu.. Ako već govorimo o tome gdje je problem, ja mislim da je već na početku tog procesa, a to je problem pri samom sklapanju ugovora o posudbi, jer se izgleda vodi malo brige o tome kakve su zapravo šanse da će igrač dobiti priliku, u kakvom je stanju taj klub i koji su mu ciljevi i da li ti ciljevi dozvoljavaju minutažu našim igračima.. Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197602 To nije naš problem.. Taj problem se događa i drugim igračima i klubovima, krivi izbor kluba i to je to, kada je tako to traje 6 mjeseci i pošalje se u drugi klub, nema potrebe za raspravom Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197612 Ne mozemo ocekivati da neki igrac ode na pozajmicu i igra tamo samo zato sto je dosao iz Chelsea. Na njemu je da se dokaze,pokaze nametne i opravda pozajmicu. Ako on to ne radi, nece klub rizikovati lose rezultate da bi pozajmljeni igrac igrao zbog nekog ugovora ili ne znam ni ja cega. Ne verujem ni da se u ugovor stavlja stavka da igrac mora da igra, sto bi bilo ko takav ugovor pravio tj. razumem sto bi ga neko pravio,ali ne razumem sto bi ga bilo ko potpisao. Mozda je moguca stavka, tipa, ako ne odigra toliko i toliko utakmica,minuta prekida se pozajmica i to je ok i posteno. Pozajmljeni igrac nema trenutno mesta u maticnom klubu, ide u slabiji da bi se dokazao i sazreo,napredovao i nametnuo klubu iz kojeg je otisao. Posto mahom idu u slabije klubove na pozajmice,njihovo je da opravdaju poverenje,a ako ne uspeju ni u tim slabijim klubovima da se nametnu,nemaju sta da traze u maticnom klubu. Sto se tice krivaca za lose pozajmice, po meni ih nema, posto ne verujem da se ljudi otimaju bas oko toga da dovedu na pozajmicu igrace koje mi nudimo, dakle nema 15 klubova koji su zainteresovani,vec jedan,dva ili tri i to je to. Tu biras,nemas velikih prostora za manervisanje,pustis ga u neki klub i on mora da se snalazi,ako tamo ne moze,ne znam kako misle ovde da se pokazu. Prijavi
7. januar 2015.11 god. comment_197614 Normalno, niko neće da zapostavlja svoje igrače a forsira naše igrače.. Vidimo sada recimo Van Ginkela, momak je stigao kod nas kao perspektivan igrač, kao neko ko bi možda čak i mogao dobiti šansu u prvom timu, ali eto ti povrede i od u Milan, a tamo ga nema ni na vojnoj mapi.. Prijavi
9. januar 2015.11 god. comment_197796 Londonski Čelsi u četvrtak je pozajmio mladog Luisa Bejkera ekipi Šefild Venzdeja, tako da sada ima tačno 30 igrača na pozajmicama u drugim klubovima. Postavlja se pitanje da li Žoze Murinjo računa na nekog od ovih igrača u budućnosti, s obzirom da je Džon Teri poslednji izdanak Akademije Plavaca koji je uspeo da napravi uspešnu karijeru u dresu Čelsija. Ipak, ne treba zaborabiti da je portugalski stručnjak na početku sezone je izjavio da će smatrati svojim ličnim neuspehom ako Bejker, Dominik Solank i Ajzea Braun jednog dana ne stignu do dresa engleske reprezentacije. To je dokaz da Murinjo razmišlja dugoročno, a da li će neki od ovih igrača jednog dana postati nosioci igre Čelsija, vreme će pokazati. Spisak pozajmljenih fudbalera je predugačak, a neka od najzvučnijih imena su Torgan Azar (Borusija M), Lukas Pizaon (Frankfurt), Marko Van Hinkel (Milan), Oriol Romeu (Štutgart), Marko Marin (Fiorentina)... PS. Bilo bi dobro da se tema preimenuje u uopstenu raspravu o pozajmicama. Mislim da takva nema, pa da se prosiri tema i diskusije. Prijavi
9. januar 2015.11 god. comment_197819 Postavlja se pitanje da li Žoze Murinjo računa na nekog od ovih igrača u budućnosti, s obzirom da je Džon Teri poslednji izdanak Akademije Plavaca koji je uspeo da napravi uspešnu karijeru u dresu Čelsija. Pa igralo je par momaka u kupu skorije. Ne treba se brinuti toliko za budućnost. "Klinarija" cela vredi podosta :D Prijavi
13. januar 2015.11 god. comment_198321 Po meni je kljucni problem u tome sto ti igraci koji su na posudbi nemaju kvalitet. Pogledajte sve posudbe u zadnjih 5 godina pa mi imamo samo jednu uspjesnu posudbu a to je Daniel Sturige kad je bio u Boltonu, nakon toga smo ga vratili u klub i igrao je jedno vrijeme i prodat je za velike odstetu. Nemozemo mi ocekivati nesto od igraca tipa Delac kad taj isti nemoze da se izbori u Sarajevu da brani, branio je jedno vrijeme dok je trener bio Jarni i branio je veoma slabo i to treba napomenuti, po meni mi se moramo otarasiti nekih igraca koji su na posudbi jer oni nece nikad doci do prvog tima ili izrasti u velike fudbalere na kojima ce se moci zaraditi. Victor Moses je pojacanje iz raspalog Wigana, Dimateov Mesi tako je pisalo, crko bi da ga nije kupio, kupljen je za 8-10 miliona i damije da vidim tu upravu koja ce za njega izvuci i 5 miliona. Evo sad je Kalas nasao novi klub vidjetcemo sta ce bit i koliko ce igrati ali bezpotrebno je slat tamo mogli su mu naci klub u Championshipu gdje bi siguran sam vise igrao. Prijavi
13. januar 2015.11 god. Autor comment_198323 Razgovarao sam baš sa jednim drugom dok smo gledali ovu tekmu protiv Newcastlea, i dotakli smo se teme posudbi. Glavni problem neuspjelih posudbi je sam naš klub. Mora makar jedan mladi igrač uspjeti, probiti se i zaigrati za prvi tim da bi svi ostali dobili motiva. Ovako i oni vjerovatno dobro znaju da čim odu na posudbu kao da ih je progutao crni mrak. Pa ne može me niko ubijediti da jedan McEachran koji je igrao prilično dobro na teškom gostovanju u Ligi Šampiona sa 17 godina nije mogao te sezone odigrati još nekoliko utakmica, popunjavati mjesto nekog bezveznog igrača na klupi i malo pomalo se probijati. Mi ga onda pošaljemo Rodgersu u Swansea koji je imao već uigran tim sa Allenom i Britonom na sredini, a mali Josh mu taman došao kao dobra zamjena ako se šta desi jer ima pas igru u malom prstu i savršeno se uklapa u sistem. Normalno nije zaigrao jer nije Swanseajev i pušimo ga poslije. Onda ogroman promašaj je i davanje Bertranda godinama na posudbe, sve dok momak nije konačno uspio i trebao zaigrati za nas, taman je on trebao biti primjer za sve ostale. Na kraju mi kupujemo Luisa da nam sjedi na klupi za 20 miliona. Svake godine tako se pojavi neki novi igrač. Eto prošle je bio Chalobah, ove je Solanke, sljedeće će biti Boga, Loftus-Cheek, šta znam.. Al nema uspjeha sve dok se kupuju raznorazni Salahi, Marini, Luisi i svi ostali igrači koji zauzimaju mjesta mladićima a nisu neke klase. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.