11. maj 2024.2 god. comment_354972 Mnogo toga imali do nivoa treninga i intenziteta igre, prosto nije isti u seriji a i Pl u. Tako da ne moze bas tako prosto da se porede stvari. Prijavi
13. maj 2024.2 god. comment_354991 Dajte anketu, jestel za ili protiv da Pochetino ostane? Ili cemo tek na kraju sezone dok zavrse i ove dvije utakmice i vidimo krajnji rezultat i stanje na tabeli? Prijavi
13. maj 2024.2 god. comment_354992 Nek završi sezona, možda je u stilu završi. Šesto mjesto bi bilo dobro za tranziciju i za moral ekipe. Prijavi
13. maj 2024.2 god. comment_355001 1 hour ago, Whisper said: Samo De Zerbija da nakanta, nista vise. Pazi sta zelis, mogao bi mu bas on presuditi. Prijavi
13. maj 2024.2 god. comment_355002 Mogao bi ga zahvatiti Ivaylo Petev sindrom. Nekako je preživio katastrofalni period kada je 10 puta trebao dobiti otkaz i na kraju je pred kraj počeo donositi rezultate. Peteva su kasnije zamijenili još gori, za koje nije bilo takvog strpljenja. Prijavi
13. maj 2024.2 god. comment_355003 7 hours ago, hamco said: Dajte anketu, jestel za ili protiv da Pochetino ostane? Ili cemo tek na kraju sezone dok zavrse i ove dvije utakmice i vidimo krajnji rezultat i stanje na tabeli? ja sam za otkaz. mislim da forumasi brzo zaborave dobro sta se desilo u proslosti. ista stvar je i sa tukelom bilo. citav forum je govorio za otkaz i na kraju evo neki prizivaju njegov povratak. ovih par dobrih rezultata nista ne govori kad je generalno podbacio. velikim dijelom je zasluzan za luzerski mentalitet u ekipi. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355070 Da je uzeo jedno od ona dva finala kupa (po mogućnosti FA Kup) i da se izbori minimalno 6. pozicija na tabeli mislim da bi svi bili zadovoljni (to da nam je ponuđeno na početku sezone bi svi objeručke prihvatili). Ovako ostaje pitanje, da li mu dati još jednu sezonu, da li će se ovaj napredak nastaviti ili ćemo opet gledati mrtvi Chelsea makar pola sezone. Ono što je najbitnije je koliko mu vjeruju igrači, koliko su mu posvećeni i šta u njemu vide ako ga oni podržavaju mogli bi mu dati šansu makar do zime. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355076 Navodno mu vjeruju, Palmer kaže da igraju i da se bore za njega. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355086 To je zato sto je dobar motivator i psiholog. Problem je sto je los takticar, pita igrace kako trebaju da igraju, da prave sanse. Enzo mu morao govoriti da treba ubaciti igraca u sredinu onaj jedan mec, jer je nesposoban da sam vidi. Cassano je pricao da se sjebao koliko nimalo ne radi na taktici nego vise na tu motivaciju i gakon kurceve treninge. Poch bi vjerovatno bio odlican kao asistent, nije za njega glavni trenerski posao. Prijavi
16. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355088 Trebao je davno nogu dobiti. Bilo je barem 3-4 ciste situacije kad su mu komotno trebali otkaz uruciti. Ovako su propustili to vrijeme, i sad ako veze 5 pobjeda uz dobru igru i atmosferu unutar ekipe bit ce zaista glupost nakon svega otjerati trenera. Na stranu i to da li cemo se uopste plasirati u Evropsku Ligu, meni je uvijek najbitniji napredak na terenu i sama igra. A moramo priznati da su dosta toga dobroga pokazali nakon one blamaze protiv Arsenala. Kad se crta podvuce, dao bih mu ipak otkaz samo da imamo pravog trenera kao zamjenu. Svi koji se spominju ne zvuce mi kao neki siguran pogodak. Stavise, tu ima i vecih macaka u vreci od Pocchetina. Kako cini mi se @kerrece, s obzirom na historiju biranja trenera sto se nove Uprave tice, vjerujem da je u ovom momentu pametnije ne dirati nista i dati mu novu sansu pod uvjetom da se mora nastaviti igrati kao sad. Ekipu eventualno pojacati s 2-3 iskusnija igraca i probati ponovo naredne sezone. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355094 7 hours ago, diablo_bih said: To je zato sto je dobar motivator i psiholog. Problem je sto je los takticar, pita igrace kako trebaju da igraju, da prave sanse. Enzo mu morao govoriti da treba ubaciti igraca u sredinu onaj jedan mec, jer je nesposoban da sam vidi. Cassano je pricao da se sjebao koliko nimalo ne radi na taktici nego vise na tu motivaciju i gakon kurceve treninge. Poch bi vjerovatno bio odlican kao asistent, nije za njega glavni trenerski posao. Kak mu nije enzo rekao da treba ga klupirat Prijavi
16. maj 2024.2 god. Autor comment_355095 Bre ja ne znam kako je to dobar motivator? Pa bar sam ja bio srećan kad je dobio posao i videli smo sve kako smo igrali. Sećam se primera radi one prve Klopove sezone kad nije imao transfera a igrači su trčali i ginuli ko nenormalni na terenu. I Liverpul je mislim jako loše na tabeli stajao ali su ljudi ostavili muda na terenu. Mi smo veći deo utakmica igrali kao pičke i to je fakt. A potrošile se milijarde na transfere, paa ne možemo majku mu da kažemo da je Klop u svojoj prvoj sezoni imao bolji tim kad nije, i on je imao cirkus ali se bar igrao fudbal. Nešto gadno ne štima u našem klubu nažalost za sad, da li će se popraviti oko trenera i sve skupa, samo da se molimo jel stvarno ne znam šta da kažem za neke situacije. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355099 12 hours ago, diablo_bih said: To je zato sto je dobar motivator i psiholog. Problem je sto je los takticar, pita igrace kako trebaju da igraju, da prave sanse. Enzo mu morao govoriti da treba ubaciti igraca u sredinu onaj jedan mec, jer je nesposoban da sam vidi. Cassano je pricao da se sjebao koliko nimalo ne radi na taktici nego vise na tu motivaciju i gakon kurceve treninge. Poch bi vjerovatno bio odlican kao asistent, nije za njega glavni trenerski posao. Eto da nije bilo Enza mi ne bi bili ni 10. Sreca pa ima Enza da mu kaze koliko mu igraca gde treba. Jebes ti ovo sto je on do sada u fudbalu naucio. Sad da stavi Enza za asistenta i bog da nas vidi. Prijavi
16. maj 2024.2 god. comment_355102 53 minutes ago, cobinho said: Eto da nije bilo Enza mi ne bi bili ni 10. Sreca pa ima Enza da mu kaze koliko mu igraca gde treba. Jebes ti ovo sto je on do sada u fudbalu naucio. Sad da stavi Enza za asistenta i bog da nas vidi. Pa kada je uradio sto je Enzo trazio ustabilili se i bilo bolje. Uglavnom jebo ti trenera koji ne vidi svojim ocima sta ne valja i ne vidi taktiku kao bitnu stavku niti moze prepoznati sta ne valja. Bilo bi bolje da "trenera" ne poducavaju igraci, nego da sam uvidi, ali sta se moze. Prijavi
17. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355108 Mozes ne voljeti trenera ili smatrati da nije dovoljno dobar, ali ovo sto diablo prica je novi level Prijavi
20. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355200 Kao sto sam i obecao, nek pobjedi sve utakmice do kraja, skidam sliku 'Poch out'. Statisticki gledano, Pochetino je mnogo impruvao ekipu u odnosu na proslu sezonu. Cak 19 bodova vise nego prosle godine. 39 golova vise smo dali nego prosle godine sto je za pohvaliti realno. Ono sto nije dobro to je veliki broj primljenih golova, negativan rekord je oboren. Stamford Bridge je ponovo postalo mjesto gdje se tesko uzimaju bodovi, pa tako ni jedna ekipa iz top 6 nas nije dobila na Bridzu ove sezone. Prosle godine nismo ni jedan mec dobili ni jednu ekipu iz top 6. Dosli smo u finale i polufinale 2 kupa, uz malo srece mogli smo uzeti makar 1 kup. Ono sto takodjer nije dobro jeste historijski poraz od Arsenala 5:0. Izboreno mjesto u Evropi naredne sezone. Treba jos napomenuti, sto takodjer moze uci u kategoriju statistike, je veliki nenormalni broj povreda koji je veoma otezao posao i u uigravanju taktike i u kljucnim trenucima kada se lomi rezultat i utakmica. Uz nabrojanu statistiku ekipa je ipak mnogo napredovala pod Pochetinom za razliku od prosle sezone. Uz sve to djeluje da ga igraci veoma cijene i podrzavaju, sto govore njihove izjave, Enzo, Palmer, Madueke, Galagher... Ako se sve uzme u obzir, objektivno gledajuci napredak ekipe, statitistiku, podrsku igraca, sve to u odnosu na proslu godinu govori da je odradio solidan posao. Da li ga treba ostaviti i narednu sezonu, mislim da bi to bilo fer. Ipak ni sam nisam siguran da li je to ispravna odluka. Da li je on taj tip trenera koji ovoj ekipi treba. Treba baciti oko i na slobodne trenere na trzistu. Nikad veci broj trenera nece biti dostupno nego ovo ljeto, neki od njih su: Tuchel, Conte, Mourinho, Klopp, Allegri, De Zerbi, Italiano, Motta, Flick, Zidane, Pioli, Farioli, Potter, Xavi... Bukvalno ni jedan od njih nije sigurna opcija, jedne je pregazilo vrijeme i moderna taktika, drugi su neiskusni i iako obecavaju mnogo veliki je rizik dovesti ih. Kako god skontam, mozda je najbolje dati Pochetinu sansu, stisnuti muda i konacno dati treneru sansu pa da vidimo dokle ce nas to odvesti. Mozda ne bi bilo lose napraviti neku anketu da li ste za Poch In ili Poch Out... Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355208 Kao što utakmica traje 90 min i na kraju samo rezultat je mjera, tako i sezona traje 38 kola i rezultat je mjera. Liga kup : Finale FA Cup: Polufinale Liga: 6.mjesto Kroz sve probleme koje smo imali tokom sezone, ukupno se mora reći da smo napredovali, pogotovo kad uporedis prošlu godini (obe sezone). Dakle i ja se izjašnjavam da OSTANE! E sad što se tiče drugih stvari nekih, ako mu na silu prodaju Galaghera pa donekle i Chalobaha, koji je imao dobru ulogu u uspješnoj završnici sezone, ne dozvole mu više uticaja na transfere, pa on onda sam izgubi volju i taj rasplet je moguć. Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355219 Nase je mesto taman i gde smo po kvalitetu. 6 mesto, evropa, talentovan tim, sa puno uspona i padova, nekonzistenzan i evidentnim dokazima da mozemo mnogo vise od ovoga. Tipicno za mlad tim poput nas. Po meni je Poch uradio ono sto je trebao, mozda ne ono za sta je doveden (za to me zabole kad znam ko mu je zacrtao ciljeve). Da bi napredovao tim mora da se ispune odredjen uslovi. Da tim radi u miru bez trzavica, ide dolazi odlazi, hoce nece. Da klub dobro organizuje predsezoni i pripreme i da se dovedu bar 2 3 iskusna igraca. I naravno da se vlasnicka struktura udalji iz struke (po meni kljucno). Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355220 Za ostanak sam. U ovom trenutku promjena trenera ne bi donila ništa dobro, ono što ekipi trenutno treba je stabilnost i kontinuitet. + Poch je pokazao da zna dobro s mladim igračima što nam trenutno treba. A onda za godinu dvije možemo razmišljati o tome jel Poch taj koji nas može podignuti na sam vrh, zasad je Poch taj kojeg se trebamo držati, a krajnjem slučaju i zaslužio je šansu još jednu sezonu s obzirom da je ovo na kraja kad se sve zbroji i oduzme bila uspješna sezona. E sad to što neki očekuju da je moguće kupiti u 1 sezoni 20 novih igrača i to u prosjeku mlađih od 23 godine bez PL iskustva i odmah očekivati ne znam što, to je njihov problem. Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355262 Evo da pojedem govno, kada je bio onah turbulentni period i kada smo pali na 12. poziciju, bio sam mišljenja da mu treba dati otkaz. Međutim, neću biti zadrt ipak je evo izvukao LE, nisam očekivao to u tom trenutku. Mislim da bi trebalo da ostane jer je ekipa napokon počela da liči na nešto. Takođe, ako ne napravi rezove i izbaci pojedince koji su sebični i koje bili ona stvar kako će odigrat, neće imati moju podršku. Čestitam na ovoj formi u posljednjih 5 kola. Samo se nadam da se neće skidat gaće pred Arsenalom sledeće sezone. Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355263 Evo i ja da pohvalim frenda @ja13 koji je od prve presice branio Poketina i krivio igrace. Danas vidimo kako se sve moze kad se zapne. Nadam se da limun nije poskupio jer ce zatrebati iduce sezone. Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355266 Poketino zeli da se i on pita oko transfera. Dakle otkaz .. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.