Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Romelu Lukaku (2011-2014, 2021-2024, 36 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,9 hilj.
  • Pregledi 188,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Revealed : “Somebody told me once that Tuchel and Lukaku were chatting watching a Spurs match, Tuchel then said “There’s your daddy” about Antonio Conte as a joke, it did not go down well with Lukaku.

• Bliži se kurban bajram, arapi kupuju jedno od najveće teladi ikad, eto ti clickbait naslov relo za vijest o ponudi za lukakua    

• Volim što postaje poznat na forumu kao vreća govana, ponosan sam time što sam mu dao taj nadimak koji zaslužuje

Objavljene slike

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1425859105185570818?s=19

Here we go

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1425864662881558531?s=19

Napravili video u moviemakeru..
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1425864662881558531?s=19
https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1425865603856883713?s=19

Sad treba da se isčita tema od prve do poslednje strane, da vidimo odakle smo krenuli i gde smo danas stigli.

i po ko zna koji put, treba da se postavi pitanje odgovornosti, ti igrača koji je doveden, bio na pozajmici dve sezone, prodat, pa preprodat i ponovo kupljen

Mi smo stvarno jedinstven fudbalski klub u svetu koji vraća svoje igrače

Dajem glavu da bi se dosta pisalo na tu temu da u medjuvremenu nismo osvajali trofeje, fala kurcu, nije ni sada izostalo

Al sto mu se dozvolilo da ih otjera? Sto ih nisu posudili ili makar ubacili buy back klauzulu? Ne treba se treneru mjesati u rad ali nekad je ipak potrebno reci ne u nekim situacijama. Zamislite sad da Tuchel zeli prodati Mounta ili Jamesa? Mislim, trebalo bi ga pitati jel napusen?

Al sto mu se dozvolilo da ih otjera? Sto ih nisu posudili ili makar ubacili buy back klauzulu? Ne treba se treneru mjesati u rad ali nekad je ipak potrebno reci ne u nekim situacijama. Zamislite sad da Tuchel zeli prodati Mounta ili Jamesa? Mislim, trebalo bi ga pitati jel napusen?

Drugačija situacija, Lukaku nije igrao ni jednu sezonu u plavom dresu, Mount i Reece su već imali sezonu i po. Drugo Mourinho je imao puno bolju reputaciju kad je u pitanju prepoznavanje igrača i puno bolji CV od Tuhela. I svakako se slažem da se trebala uključiti buyback opcija pogotovo jer smo ih prodali manjim timovima.

Ja bih volio da cujem zasto neko misli da ce Lukaku biti flop ili zasto ocekuje da bude top. Ali argumentovano, ne ono u fazonu, eto imam osjecaj ili ne mirisem ga kao igraca i slicno. 

Malo konstruktivne rasprave s taktickog aspekta nije na odmet.

Pocet cu ja.

Licno sam kao i vecina vas bio prvenstveno za Haalanda. Taj decko ima sve da postane najbolji spic ali to je vec druga tema. 

Sto se tice Lukakua, pa mogu reci da mi je on cak bio bolja opcija nego Kane. Kane je fizicki sve slabiji i slabiji i pocinje polako da lici sve vise na Rooneya koji je fizicki oslabio pa poceo igrati vise u sredini, gubio je explozivnost i ubrzanje. Ne kazem da je Kane los igrac, naprotiv ali bojim se da sam upravu da je poceo slabiti iako statistika govori drugacije. Takodjer znam da ga ne bi ni mogli dovesti tako da sam svakako razmisljao odmah o Lukakuu.

Sto se tice Lukakua, on ima snagu, presence sto bi Englezi rekli, moze se potuci i izmisliti gol. Takodjer je i poprilicno brz na sprintu. Nije toliko explozivan kao Werner ali zna povuci loptu. Popravio je fizicku spremnost i mnogo je vise fit nego sto je bio u Unitedu. Takodjer treba nam neko robustan u srcu sesnaesterca pogotovo kada budemo igrali protiv slabijih ekipa koji igraju bunker. U takvim okolnosti igraci profila kao Werner nemaju sta traziti u prvih 11. Kada sam vec pomenuo Wernera, ocekujem da ce biti utakmica gdje ce obojica igrati zajedno i mislim da ce i Werner profitirati dolaskom Lukakua jer Lukaku ima sposobnost igranja ledjima, sacuvati loptu dok se igraci iz drugog plana ne prikljuce. 
Ono sto sam takodjer primjetio kod Lukakua jeste da se i tehnicki dosta popravio. Bilo je xy situacija gdje je u Interu sa desne strane kao krilni igrac driblingom ulazio u sredinu i prijetio sutem ili razigravanjem za suigraca. Nesto sto nisam ocekivao od njega uopste ali prosle sezone je to bas kontinuirano radio. Nije Robben ali shvatate poentu.

Vjerovatno ce biti situacija gdje cemo mu svi jebavati mater ali sveukupnu mislim da ce nam donjeti jednu drugaciju dimenziju i nove opcije kada je u pitanju zavrsna trecina terena. 

Lukaku i Werner su dva potpuno drugacija profila igraca i drago mi je sto ih imamo obojicu upravo zbog toga sto su drugaciji.

Vidjet cemo, nadam se da ce se Lukaku pokazati u dobrom svjetlu prije svega zbog toga sto smo u zadnje vrijeme kao ukleti kada su napadaci u pitanju.

Hvala i poyy. Moze sljedeci komentar :D

Nemam neko izraženo mišljenje i ne mogu da zastupam nijednu od te dvije krajnosti. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bi Lukaku bio promašena investicija, ali opet ako pogledam kakvi su sve igrači kod nas propadali ne treba se prerano radovati. Od te trojice napadača koji su bili u opticaju moj favorit je bio Haaland. Trebao nam je igrač koji će sve što dotakne pretvoriti u gol. Znaju i Kane i Lukaku zabijati, ali je njihov stil igre dosta drugačiji. Na kraju mi je drago što je bilo ko od njih došao.

Sa Lukakuom dobijamo dokazanog strijelca. Dao je preko 300 golova u svojoj karijeri, trpao u Engleskoj i Italiji, kao i u dresu reprezentacije. Dobili smo igrača koji je u stanju da iz ničega izmisli gol, što ostatku ekipe prošle sezone nije polazilo za rukom. Imaju igrači koji kad ih gledaš pomisliš da su nezaustavljivi. Kao što se Adama Traore zaleti i niko mu ne može ništa, vrlo slične prodore ima i Lukaku. Inteligentan je, zna igrati za ekipu, ima pregled igre, a tehnika nije toliko loša koliko neki misle. Pošto je Tuchel otjerao sve krupne napadače, Lukaku bi trebao i na taj način da nam donosi prevagu.

Nije toliko opasan u skoku i glavom koliko bi neko pomislio. Jest on i visok i krupan, ali ne daje često golove glavom. Sklon je tragikomičnim situacijama i ljudi će ga na internetu sigurno ismijavati, ali ima minimum 28 godina i ne bi trebalo to toliko da utiče a njega. Moglo bi se ispostaviti da nije ni on ta klasična 9-ka koju trebamo, nego da i njemu treba neko ko će stajati pored njega. U tom slučaju bi mogli on i Werner igrati u tandemu, a iza njih Mount ili neko drugi. Možda bi ga Lampard držao dugo na pogrešnoj poziciji, ali Tuchel sigurno ne. 

Bilo bi lepo da smo ga doveli onomad 2017. godine umesto onog debila Morate, tada mi je bio prvi pik, ovako meh, ne ocekujem nesto previse od njega, ne mislim da ce biti totalni promasaj, ali sumnjam da ce se isplatiti. Ako bude davao po 20-ak ligaskih golova u sezoni, reci cu da se isplatio.

Sta znam, kad ga gledam, nekako mi ne deluje kao da ni iz cega moze da izmisli gol, vise je igrac koji ima dobar link-up play, sto je ok. Ali kad mu vidim golove, sve to nekako deluje snazno i traljavo u isto vreme.

Nisam nikad smatrao da će biti flop kao Morata,Werner i slični, ali kad bih birao da dam za Halanda 170 miliona il za Lukakua 100, dao bih u 10 od 10 slučajeva pare za Halanda.Zašto?

Zato što se Lukaku još uvijek nije dokazao kao igrač za velike utakmice. Jedina pamtljiva velika utakmica je protiv PSGa.Što se tiče tehnike, vjerujem da je napredovao ali ne u nekoj velikoj mjeri.Drugim riječima mislim da će u velikim utakmica protiv iskusnijih i boljih štopera biti od njega više štete nego koristi.Sporili kvalitet Serie A ili ne, činjenica je da se tamo igra sporije i da zato djeluje da je puno napredovao. Također mislim da se u njegovoj statistici zanemaruje i broj penala iz kojih je zabio i stoga ta statistika djeluje impresivno kad je ona ustvari više dobra nego li impresivna.

Ono što je njegova prednost je snaga i siguran sam da će prijati Werneru,Havertzu i Ziyechu. I to što je navijač Chelsea ne treba mu dodatna motivacija,neće praviti sranja ni on ni njegov agent i to je plus.
Očekujem 25 golova u svim takmičenjima.

Mislim da ce biti top, jer ga je Conte pritegnuo i gurao. Bio je lijen, ali kod Contea je smrsao i nabildao se. Uz to je trenirao sa jakim defanzivcima konstantno sa ledjima prema golu, da bi popravio prvi dodir i okret. Izgleda mocno, nadam se da ce nastaviti tako i da se nece ulijeniti ponovo. Njegov je problem sto zna ponekad da bude neraspolozen za igru, pa bude kita.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.