Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

Meni je svejedno ko bi ga smenio, samo da ga više ne gledam i ne slušam. Ne mora ni igru mnogo da popravi, samo da se ne proserava...

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 393 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Abramovic je glavni krivac u celoj situaciji gde se klub nalazi,mora od ovoga da zahteva radikalne promen pocevsi od igrackog kadra nema vise da ti levog beka igra desni bek,ili ida ti desnog beka igra stoper to ne ide sa ugledom i reputacijom Kluba.Zatim nema vise bunker fudbala dobijas 12 miliona godisnje ima da igras kako ti ja kazem,ja te placam.

To je sva filozofija,zbog toga cenim Berluskonija kad treneri krenu da brljaju kao vlasnik iznese sta ocekuje od njih.

Ma mi ne znamo bunker da igramo kao nekad. Ja bih bio prezadivoljan kad bi se mi zatvorili cvrsto, da protivnik ne moze da pridje golu pa makar se svi nabili u sesnaesterac, kao protiv Liverpula 2013. to mi je mozda omiljena bunkeraska utakmica uz one protiv Barse i Bajerna. Bunker je dobra stvar svi igraju disciplinovano i bez greske se brane i onda se onda se kontrama ubije protivnik. Mi smo predprosle sezone odradili nekoliko odlicnih bunkera protiv jacih ekipa kao i prvu polovinu prosle kada smo protiv slabijih igrali ofanzivno a protiv jacih uglavnom na cvrstinu pozadi i kontre dobijali, a onda smo od januara poceli da igramo ovaj mrtvacki fudbal koji i dalje igramo(jedino sto nas je Azar vadio sve do pred kraj sezone pa se rezultatski nije osetilo kao sad). Dakle ovo sto mi sada igramo nije "Murinjov bunker" nego Murinjov neuspeli pokusaj bunkera, defanzivan fudbal sa bezbroj gresaka na sredini i u odbrani, sa igracima kojima se ne trci i koji gube svaki duel i igracima koje protivnici prolaze kao cunjeve, a nas trener niti menja kriticne igrace niti menja igru i pristup utakmicama.

Ma mi ne znamo bunker da igramo kao nekad. Ja bih bio prezadivoljan kad bi se mi zatvorili cvrsto, da protivnik ne moze da pridje golu pa makar se svi nabili u sesnaesterac, kao protiv Liverpula 2013. to mi je mozda omiljena bunkeraska utakmica uz one protiv Barse i Bajerna. Bunker je dobra stvar svi igraju disciplinovano i bez greske se brane i onda se onda se kontrama ubije protivnik. Mi smo predprosle sezone odradili nekoliko odlicnih bunkera protiv jacih ekipa kao i prvu polovinu prosle kada smo protiv slabijih igrali ofanzivno a protiv jacih uglavnom na cvrstinu pozadi i kontre dobijali, a onda smo od januara poceli da igramo ovaj mrtvacki fudbal koji i dalje igramo(jedino sto nas je Azar vadio sve do pred kraj sezone pa se rezultatski nije osetilo kao sad). Dakle ovo sto mi sada igramo nije "Murinjov bunker" nego Murinjov neuspeli pokusaj bunkera, defanzivan fudbal sa bezbroj gresaka na sredini i u odbrani, sa igracima kojima se ne trci i koji gube svaki duel i igracima koje protivnici prolaze kao cunjeve, a nas trener niti menja kriticne igrace niti menja igru i pristup utakmicama.

Ne moze Celzi vise da igra defanzivno Celzi je sad previse velik klub da bi tako delovao Celzi mora da igra napadacki fudbal,ja ne mogu da gledeam tekmu protiv tamo nekog Palasa,West Hema,Njukasal da oni sa name deluju egal to mora da se gazi u prvih pola sata.

Kad osoba A svede uspehe osobe B na "usralo ga" vidis koliko ta osoba A mrzi B, i vidis da su svi njegovi buduci komentari u vezi sa B bez ikakve tezine i znacenja. 

Bunkerinjov advokat

Kako se osoba C pali kao šibica na (očigledno troll) komentare osobe A na račun osobe B, vidiš da čovek ne može spava jer po celu noć razmišlja o osobama kojima B ne predstavlja oličenje savršenstva.

Kako se osoba C pali kao šibica na (očigledno troll) komentare osobe A na račun osobe B, vidiš da čovek ne može spava jer po celu noć razmišlja o osobama kojima B ne predstavlja oličenje savršenstva.

Gde su osobe X,Y u celoj prici kakav je njihov status?

Abramovic je glavni krivac u celoj situaciji gde se klub nalazi,mora od ovoga da zahteva radikalne promen pocevsi od igrackog kadra nema vise da ti levog beka igra desni bek,ili ida ti desnog beka igra stoper to ne ide sa ugledom i reputacijom Kluba.Zatim nema vise bunker fudbala dobijas 12 miliona godisnje ima da igras kako ti ja kazem,ja te placam.

To je sva filozofija,zbog toga cenim Berluskonija kad treneri krenu da brljaju kao vlasnik iznese sta ocekuje od njih.

Za Berlusconija se slažem, on je najbolji predsjednik jednog kluba ikada, a Ancelotti kao trener je i poslušnik (u Realu i Milanu se igra kako predsjednici kaže), ali i čovjek koji ima svoje ideje. Perez je od njega izričito zahtijevao napadački nogomet, Berlusconi 4-4-2 romb. U PSG i Chelseaju je trenirao po nekom svom ukusu.

Mourinho nije poslušnik Abramoviča i nažalost previše ljudi se upliće Mourinhu u posao, pogotovo što se tiče transfera, točno mogu reći koje igrače on traži i dobije, a koje dovode ljudi koji nemaju puno doticaja sa njim.
Ako ćemo karakterno usporediti njegovu prvu generaciju koja je osvajala, i ovu sada, nisu niti blizu pobjednici i slažem se sa Mourinhom, labilni su u glavi i puni sebe.
I nemojte kakiti da Mourinho ne zna igrati ofanzivno, i Porto i Real su tako igrali pod njim, ali uvijek je naglasak kod njega da je jaka obrana kičma ekipe i to se neće mijenjati, talijan u glavi

I NA KRAJU.

JEBENI WENGER NEMA REZULTATA 15 GODINA i UPRAVA GA TRPI

FERGUSON u PRVIH 5 SEZONA NULA BODOVA U NAJBOGATIJEM KLUBU LIGE

Ovo sada se mora riješiti prvo razgovorom svih igrača i trenera sa Ćifutom, a onda raditi drastične promjene kao van Gaal ove sezone, zavidim Unitedu jer su imali muda dovesti trenera kojeg je "vrijeme pregazilo" i koji je toliko promjena uveo u ekipu bez da je vremena imao da ih uigra, a sve funkcionira zato jer su tim, mi nismo. I ove sezone mi je Hazard došao na vrh glave sa svojim preseravanjima na terenu. Fabregasa još i rauzmijem jer je čovjek sve živo digao u karijeri i da mu se nekad ne da.
Ako igrači ne žele igrati kako trener hoće, nek promijene jebeni klub, svi.

I Abramovič je govnarski dao otkaz Mourinhu u prvom mandatu nakon remija u LP, nije trebao, tako da misim da mu sada daje još jednu šansu

I one gluposti da igrači propadaju pod njim..........Da nije njega, da li bi Drogba, Terry, Lampard, Cech, Ozil, Sneijder, Deco, Maniche, Carvalho, Tiago bili ono što jesu, mislim da ne.

Od njegovog odlaska se nakupilo puno igrača koji mu ne pašu stilom igre i kojih se morao riješiti, ali nije.

Nezahvalni ste, ljudi..........
Ima mnogo istine u ovome što Specijalni piše. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali pošto ono nije u skladu sa mišljenjem pojedinaca, vidim ga nabijenog na stup srama i ismijavanja.

U suštini, ja najviše krivim poteze koje smo propustili uraditi ili koje smo uradili u ljetnom prelaznom roku. Nismo se riješili nepotrebnih igrača. Ušli smo nespremni i bez pojačanja. Sada snosimo posljedice i u krizi smo kakvoj u Romanovoj eri nismo bili. Već na početku sezone je Murinjo bio nezadovoljan, a sada je to nezadovoljstvo još veće i koje se odnosi na igrače. Opet kažem, ključni igrači su zakazali. Oni koji su nosili ekipu prošle sezone, ove su 10 puta lošiji. Od svih njih, najviše su me razočarali Matić, Fabregas, Hazard i Ivanović.

Neka uprava donosi odluke kakve hoće. U prošlosti su ih donosili mnogo pogrešnih.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Zanimljiv komentar jednog plastičara iz Londona koji klub prati od 97, više od svih nas zajedno, zabeležio sam neke delove:

Mourinho shouldn't be given even an extra day after Monday, let alone an extra two weeks. He's done everything to damage this club on and off the pitch. His behaviour yesterday leaving his team out there to dry in that 2nd half was terrible. He has been extremely unprofessional. Which other manager in the club's history behaves like this guy? Which other manager in Europe of that pedigree behaves like Mourinho? Some of his supporters, and I'm not addressing the level headed ones like Alex for example, but the ones of a more cultish variety. You know, the ones you see all on twitter and shit. And some of the ones I've met personally. This is for you. 

Sir Alex. A manager Mourinho looks up to. That man got rightly criticized for some of his actions, but never behaved like Mourinho has done this season or most other seasons in his career. You see, Ferguson put his club before his own ego. Maintaining the prestige of the club he represented was foremost to him. He respected the institution that was Manchester United. At worst, Ferguson was a ruthless dictator, but he loved his club. Mourinho on the other hand, puts his ego before his club. He could give a damn about maintaining the prestige of his club(s). He does not respect the institution that is Chelsea and you can tell so by his actions. It's funny how he likes to speak of himself in 1st person; The way he  spends more time reminding himself and journalists of his own personal achievements. This is not a language barrier issue as he also did like-wise in Spain and in Italy. Ferguson won 40+ trophies in his career, but very rarely did he use every opportunity to remind others about it. You see, Mourinho will never be Alex Ferguson. He will never build a dynasty at a football club. He's a quick fix guy, who works most effectively with only certain types of players. His lack of adaptability to coaching a different type of football has been exposed.

I always laughed when he came out with the "one of us" line" doh.gif . It was a clever way at tugging at the heart strings of some of his fans but for some of us, it was easy to see right through it, because I've seen it all before with this guy. Actions speak louder than words. I've said it before, Mourinho and his  team have always been very good at marketing his image.  Initially I feel for the allure, I to was once a big fan, until I grew up. Mourinho is  self-centered narcissist with a tremendous ego that oversteps the bounds of what one can ever expect from a football manager. He does have some good traits, but for the most part, the negative traits go hand in hand with his coaching. I really do believe he suffers from a narcissistic personality disorder. I hope the way he behaves is really just a mock act for the football and doesn't translate to his personal life, but it's almost so convincing not to. Anyone, and I don't care your line of profession. Anyone who can humiliate a respected club doctor in such a fashion and cause said doctor to resign over nothing more than a power trip must be cold. 

It pains me to use such harsh words about a manager who has had great success at the football club. (Thanks quite a lot to Roman's money of course). It pains me even more that he had to be him. If I could, I'll take it all away and give it to an Ancelotti. A true gentleman and class representative of any club. Or better yet, to Vialli or Di Matteo. Guys who bled on the pitch for us. Guys who were truly one of us. 

I NA KRAJU.

JEBENI WENGER NEMA REZULTATA 15 GODINA i UPRAVA GA TRPI

FERGUSON u PRVIH 5 SEZONA NULA BODOVA U NAJBOGATIJEM KLUBU LIGE

ajde molim vas PRESTANITE ovo navodit kao argument...

Zar se upravo tom Arsenalu kojeg sad spominješ ne rugamo kako su vječno bez trofeja? Zar se i sam Mou ne ruga Wengeru kad kod stigne? I sad bi se mi trebali ugledat na njih? Osim toga, vjeruj mi, dobar dio Arsenalovih navijača bi već odavno dalo otkaz Wengeru...

A što se tiče Fergusona, molim vas prestanite i s tim mitom. Bila su skoroz drugčija vremena. Kada je Ferguson tek preuzeo United bili su već 20 godina bez titule, mislim da su čak u tom razdoblju bili i pali u drugu ligu. Tako da daleko su bili od nekog top kluba s top rezultatima. Misliš da bi danas toliko čekali nekog trenera? Pa naravno da ne, vidjeli smo koliko su čekali Moyses-a, a i LVG da nije izboria top 4 bi dobia nogu...

Okačite mačku o rep da Ferguson nije egoist i manijak, Keane i Beckham su rekli puno toga, a Sir Red Nose je isto srao i o suđenju i mudro šutio kad mu je išlo u korist.

Ovaj članak je pisalo neko dijete koje puši ad hominem gluposti o Mourinhu.

Mislim da je većina vrhunskih managera jako tvrdoglava i ide glavom kroz zid kako bi proveli svoje ide ideje.

Primjeri koji mi padaju napamet su Guardiola koji je forsirao igru s Lahm-om na zadnjem veznom i Van Gaal sa svojim 3-5-2 u Unitedu, no vrhunski manager mora biti i dovoljno samokritičan da nakon nekoliko neuspjelih pokušaja shvati da mora malo popustiti i prilagoditi se igračima odnosno načinu igre koji njima odgovara.

Tu dolzimo do najvećeg Mourinhovog problema, njegovog ega. Kao što je bio slučaj u Realu kada stvari krenu loše on je najmanje kriv, optužuje sudce, svađa se sa svima oko sebe, omalovažava vlastite igrače, ima vrlo ružne ispade u medijima itd...

Svi osim njega vide da Ivanovića svaki malo ozbiljniji protivnik uništi no on bi i dalje igrao na RB da se nije ozljedio, a nakon njegove ozljede na mjesto RB dolazi Zouma kojem to također nije prirodna pozicija i ne može ga se kriviti što pravi greške. Zašto na RB  ne staviti Azpilicuetu, a na LB Babu? (koji je doveden kao zamjena za Felipea Luiza kojem nije pružena prava šansa kao i nekolicini drugih igrača ) Mourinhov odgovor na ovo pitanje je prilično glup "jer kada su on i Apzi zajedno u igri nemamo dovoljno visokih igrača kako bi branili prekide" =;

U ovom trenutku Mourinho mora napraviti nekoliko promjena i mislim da bi igra izgledala mnogo bolje:

1) Prestati forsirati igrače koji nisu u formi

2) Dati priliku mladima ( svjestan sam da su šanse za ovo minimalne :/ )

3) Prestati s istupima u medijima i smiriti stvari u svlačionici

Ako se situacija do Božiča ni malo ne promjeni na bolje volio bi opet Hiddinka do kraja sezone, a onda tražiti trenera na ljeto ( moja želja je Simeone jer se ne boji dati priliku mladim igračima, a također je veliki radnik koji od ekipe zahtjeva maksimalno zalaganje) .

ma daj igi kao pominjes neki troll post a i sam znas koliko ne volis murinja i trudis se da ga blatis gde god stignes... 

mene iskreno bas briga, meni je isto, neka daju otkaz murinju na kraju sezone. isto cu podrzavati sledeceg trenera kad bude prolazio kroz los period. ja samo postujem autoritet i hijerarhiju. smatram da je bolje za klub da preguramo ovaj los period i da murinjo ostane kod nas sto je duze moguce. da izgradimo tu jebenu dinastiju. ovo je moje misljenje, a ne nesto u sta hocu da vas sve ubedim pa da svi isto razmisljamo. bilo bi dosadno da smo isti, zar ne?

ponovo kazem. da nam je trener wenger ili dik advokat ili mamic, isto bih ga ovako vatreno branio. neko ko bolje poznaje situaciju od mene postavlja trenera. svaki top trener zna 100 puta vise o fudbalu od mene. moje, kao obican navijac, je da navijam za klub i podrzavam igrace i trenera.

ne trebaju nam ceste smene trenera, to je sustina. mozda nisam u pravu, ali razmisljam na taj nacin i necu se menjati ma koliko ljudi se ne slagalo sa mnom. to me ne zanima uopste.

Neko rece igrao je napadacki u Realu, a kako da igra u Spaniji, gde se svi zatvaraju Realu i Barsi? Ne secam se da je napadao Barsu ili gresim?

Nema vise ovde hleba od njega, em pravi ispade, em losa igra, em katastrofa. Neka lepo kaze ne zelim vise da treniram, treba mi odmor i gotovo.

Kao sto su neki rekli, nemam vise ni zelju da ih gledam sa onim mucenjima, davljenjem lopte, pre ne znam sta sve nisam radio da bi gledao utakmice..a sada.. svejedno.

Svojim egom ubija i navijace, igrace, klub, sve oko sebe.

Neko rece igrao je napadacki u Realu, a kako da igra u Spaniji, gde se svi zatvaraju Realu i Barsi? Ne secam se da je napadao Barsu ili gresim?

O njegovoj "napadačkoj" filozofiji je dovoljno uzeti primer sa početka prošle sezone, silno smo krenuli, vezali 4 pobede, dominirali protiv Burnleya, Evertona, Leicestera i Swansea, otišli u City koji nije tad bio u nekoj formi i šta je uradio?

Postavio je utakmicu ko da smo mi Real Oviedo.

Kako Dortmund igra covjece, gledam 30-ak minuta protiv Augsburga i vec je 3:0, ali ne samo to nego nevidjena dominacija na terenu, lakoca igre, kretanja, bekovi sire teren, ulaze, napadac ne gleda da se potuce vec da zabije gol ili proigra, doslovno svaki napad je opasnost za protivnika. Augsburg, ekipa otprilike u rangu jedne Aston Ville, ne moze spojiti vise od 3-4 dodavanja, Dortmundovi pritiscu ko osice u roju, evo 35. je minuta i tacno se vidi da ljudi zele jos golova + nemaju nekog Mikela da ulazi i zatvara utakmicu, nemaju ziheraskog trenera koji bi prepustio protivniku loptu i zabunkerisao do kraja. Ljepota gledati.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.