Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Zimski prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

38 minutes ago, soxx said:

Gallagher bi mogo kod kloppa igrat.

On je igrao 4 3 3 sa jakim krilima i bekovima a u vezi mu bili hendo, fabinho i nemam pojma ko jos. Wijnaldum mozda ili keita. Niti jedan kreativac sve trkaci destruktivci.

Klopp je igrao 4 3 3 sa nekreativnim veznim redom i kreativnim bekovima. Pochettino igra 4 3 3 sa nekreativnim veznim redom i nekreativnim bekovima. Enzo jest kreativan, ali dugo vremena nije odigrao kao protiv Fulhama. 

Sad malo ozbiljnije. Nama je u ovoj fazi jako važno da pogodimo sa transferima. To znači da dovedemo igrača na poziciji na kojoj nam treba i to sa karakteristikama koje nam trebaju. Neće biti nimalo lako zato što ne znamo šta igramo, trener ne zna šta hoće i za neke igrače još uvijek ne znamo šta mogu i šta ne mogu. Tu su povrede otežavajući faktor jer ne znamo ko bi u napadu bio kompatibilan sa Nkunkuom ili u veznom redu sa Laviom kad smo ih na terenu vidjeli jako kratko. Ne treba nam ponovo da dajemo 100 miliona za nekoga ko nas neće unaprijediti jer takvo nešto ili imamo ili nam ne treba ili nam ne odgovara. Napadač nam treba, ne znam kakav.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 78,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Lijevi bek, pudlać 60 miliona, Chilly 60 miliona plaćeni Dalje Maatsen tržišna vrijednost 30 miliona Sve prirodni lijevi bekovi i plus je Colwilla koristio tu kada su svi zdravi bili i on ho

• King Chelsea
    King Chelsea

Ma nema igrača na planeti koji nama trenutno moze pomoći, mozemo trositi stotine miliona nista dobiti necemo dok ne budemo uspostavili neki sistem igre, dok ne budemo imali neki pravac, dok se ne bude

• Brzo će se prešaltati na Petera Osgooda

Objavljene slike

• Autor

Pravimo mnogo prilika redovno, tako da nam ocigledno treba samo napadac koji nece petljati, nego zavrsavati akcije. Ne treba ni da zna sam sebi praviti sanse, ni da je dribler, samo da zna glavom i zavrsavati. Ne vidim boljeg na svijetu od Osimhena. Jos znas da ce se truditi, jer navija za Chelsea.

Ja ne znam sta se sve izdesavalo al kako nam je ekipa izgledala u prvom kolu protiv liverpula je bilo milina za gledat.

Pogotovo enzo, enzo odigrao kao world class igrac.

Chilwell bio lijevo, chuky iza napadaca i ne znM krilo desno. Mozda sterling

Iza samo gallagher i enzo. Dal je sto je enzo sad malo ofanzivniji ovako nasa veza siva ili je on opao u formi

Ili smo igrali 3 4 3. Moguce je da smo 3 4 3 igrali.  Ne sjecam se al da je vratit se na taj put, ne bi nam bilo kraja

Doveli smo 3 (plus vratili Colwilla dakle 4) stopera u zadnjih sezonu dvije i na kraju ispade da ni jedan kurcu ne valja i da se opet mora stoper kupovati, bizarno...

Za nadati se oporavku Chilwella i da odigra do kraja sezone, to bi nam značilo, naravno ako bi bio igrač kakav smo navikli, dobila bi se tu dobra podrška u napadu.

Ne bi kupovao ništa ove zime, vraćen je mali Santos sa posudbe i to je to, prodati Ćabolu i ništa više...

Što se tiče Benzeme, može se pokušati ali naravno da ne plaćamo mi njegovu punu platu, to bi nas dodatno ojadilo, ionako smo u top 4 ekipe u ligi po platama a daleko smo najgore plasirani na tabeli od tih ekipa

Iznervirao ih je valjda dovoljno koriscenjem Kolvila na levom beku i Palmera umesto smotanog Broje u spicu da izazove nekakvu reakciju.

Jasno je da je kontrola nad dolascima/odlascima potpuno van njegove kontrole.

• Popularna objava
26 minutes ago, Whisper said:

Iznervirao ih je valjda dovoljno koriscenjem Kolvila na levom beku i Palmera umesto smotanog Broje u spicu da izazove nekakvu reakciju.

Jasno je da je kontrola nad dolascima/odlascima potpuno van njegove kontrole.

Kada su u pitanju transferi, nije dobro ni da se trener nista ne pita, kao ni da se treneru ispunjavaju sve zelje koje ima. 
Uvijek mi naumpadne Conte koji dovode polumrtve igrace u poznim godinama ili cija je generalno transfer politika u najmanju ruku upitna. Sta sutra kad taj trener ode? Ostavio si novom treneru gomilu losih igraca koji mozda ne odgovaraju ni stilu fudbala koji taj trener zeli da igra. 
S druge strane, i ako se samo uprava pita i dovodi igrace bez konsultacije trenera, i tu moze nastati problem i logicno je da trener onda mora prilagodjavati se igracima i njihovim kvalitetima. Ne mozes sa istim igracima igrati i tiki taku ili kontra napad stil. Shvatate poentu.

Zato mislim da je veoma vazno da treneri i uprava komuniciraju zadjedno, da se zna sta uprava zeli i koji su planovi cijele ekipe za buducnost. Onda u skladu s time, vidjeti sa trenerom koji su to igraci koji se uklapaju u tu filozofiju kluba, koji su njegovi igraci koje bi on htio i slicno. 

Lako je to reci, ali zaista obje strane treba slusati i ne valja ako se samo jedna strana pita.

5 hours ago, Kun Aguer0 said:

Što se tiče Benzeme, može se pokušati ali naravno da ne plaćamo mi njegovu punu platu, to bi nas dodatno ojadilo, ionako smo u top 4 ekipe u ligi po platama a daleko smo najgore plasirani na tabeli od tih ekipa

Koji ti je izvor ovog za plate? 

6 minutes ago, Bari said:

Po ovom smo peti: https://www.planetfootball.com/quick-reads/premier-league-wage-bill-ranking-2023-24-man-utd-liverpool-arsenal . Srezali smo dosta budžet za plate, ali imamo puno igrača pa se nakupi.

3 hours ago, hamco said:

Kada su u pitanju transferi, nije dobro ni da se trener nista ne pita, kao ni da se treneru ispunjavaju sve zelje koje ima. 
Uvijek mi naumpadne Conte koji dovode polumrtve igrace u poznim godinama ili cija je generalno transfer politika u najmanju ruku upitna. Sta sutra kad taj trener ode? Ostavio si novom treneru gomilu losih igraca koji mozda ne odgovaraju ni stilu fudbala koji taj trener zeli da igra. 
S druge strane, i ako se samo uprava pita i dovodi igrace bez konsultacije trenera, i tu moze nastati problem i logicno je da trener onda mora prilagodjavati se igracima i njihovim kvalitetima. Ne mozes sa istim igracima igrati i tiki taku ili kontra napad stil. Shvatate poentu.

Zato mislim da je veoma vazno da treneri i uprava komuniciraju zadjedno, da se zna sta uprava zeli i koji su planovi cijele ekipe za buducnost. Onda u skladu s time, vidjeti sa trenerom koji su to igraci koji se uklapaju u tu filozofiju kluba, koji su njegovi igraci koje bi on htio i slicno. 

Lako je to reci, ali zaista obje strane treba slusati i ne valja ako se samo jedna strana pita.

Prvo bi klub trebao da ima ideju kako želi igrati i onda dovoditi trenere koji se uklapaju u to i zahtijevati od njih da rade ono što najbolje rade. Mi od Sarrija na ovamo pokušavamo želimo igrati moderan napadački fudbal i dovodimo trenere kojim su ekipe tako igrale. To je dobar znak za početak, igrači koji bi odgovarali Potteru bi odgovarali Pochettinu i nekom trećem kojeg ćemo dovesti nekad u budućnosti.

Dovođenje igrača bi trebao obavljati sportski direktor u dogovoru sa trenerom. Trener bi trebao da kaže da mu treba npr. fizički dominantan zadnji vezni, visok igrač, da ima dobar šut itd. I onda sportski direktor pronađe 2-3 imena koji tome odgovaraju, da ih se može dovesti i trener odobri. Ili trener ne mora ni govoriti karakteristike igrača jer se već zna klupska strategija i na kojoj poziciji kakav igrač bi se uklopio.

West Ham je nakon godina lutanja počeo da smisleno dovodi igrače. Skontali su da igraju na prekide i kontre. U svakom prelaznom roku stižu sve bolji i bolji skakači na svim pozicijama i sve bolji izvođači prekida, te brzi igrači prema naprijed. Nisu slučajno oni doveli Ward-Prowsea kao najboljeg izvođača prekida u PL i Mavropanosa kao ponajboljeg skakača Bundeslige.

Kod nas takve strategije trenutno nema. Kupuju se igrači ili tako što se ode u Brazil i dovede neki talenat na bilo kojoj poziciji ili se vidi koji je igrač trenutno tražen, koga žele Liverpool, Arsenal ili United i ulazi se u pregovore. Ako je Liverpool ponudio 40 mi ćemo 60, ako je Arsenal ponudio 70 mi ćemo 90. I bojim se da vlasnik još uvijek vodi glavnu riječ oko izbora igrača.

Sve potpisujem. 

Sve vreme i pricam da klub nema strategiju i odatle i dolaze sva ta lutanja i preplacivanje u transferima. Nema te mudre glave u klubu koja ce moci zajedno sa trenerom jako precizno da detektuje sta fali u selekciji, odnosno koje su tacne osobine igraca koje trebaju timu i da to uoci na pijaci. 

A na sve to najveci problem je sto je neko resio da se selekcija pravi od apsolutne nule, pa otuda i ovo preplacivanje (Caisedo i Enzo imaju nominalno sve a u njihovom talentu jos nije utvrdjwno ono po cemu su oni bolji od ostalih veznjaka, pa je neko resio daj vise pa ih posle profilisi). E tu su u liverpulu sampioni, al tacno znaju, trakac, Work rate, radna etika, karakter igraci, (to je osnova) i uvek imaju par lidera pokretaca, i preko toga tehnicke osobine za tacno odredjeno mesto u timu, i to neko ubaci u tim kao puzlu.

A mi nemamo ni okvir te puzle. I tu ko god da je, Murinho Poketinjo, Zidaninjo, Ancelotinjo ne mogu mnogo da urade jer prakticno niko ne moze da ima sustinsku podrsku od kluba, jer ni ne znaju u klubu sta hoce a sta nece pa ce uvek biti ono Ali. 

Sada transferima jedino mozemo da kupujemo vreme i da gasimo urgentne pozare ali to nije strateško opredeljenje. 

17 hours ago, Bari said:

Capology.com

Objavljeni su njihovi podaci i na onoj 433 stranici na Ig tako da ne vjerujem da fulaju puno.

Po ovim adijem smo ispod Liverpoola ali opet nije to neka ogromna razlika između nas i Liverpoola kada je u pitanju ukupna plata a velika je razlika u igri i rezultatima.

Što se samih plata tiče, nije da dajemo brdo para svima, Sterling tu jedino iskače sa 325k i Cucurella sa 175k, mislim da je to po meni iznad onoga što oni zaslužuju i koliko vrijede ali dobro...

Problem je u konstantnom gomilanju igrača i tome što more igrača dolazi/odlazi iz kluba, kupuje se kao na igrici, vidiš da je neko interesantan rivalima, ti se tu uključiš bez ikakvog razmišljanja, svidi ti se igrač jer je popularan odma kupuj...

I naravno tako natrpaš klub klincima, igračima sklonim povredama i uz sve to ne daš vremena ni njima ni treneru da se ukomponuju

Nezvanicno traze 50. Ako ga uvaljaju za 40 puna kapa al sumnjam da ce iko dati preko 35. Al ko ce ga znati, treba uvek staviti bb klauzulu. 

Romano je pisao pre mesec dana da ce juve za Vlahovica uzeti ne vise od 55. Po tim ciframa samo lud covek za broju moze dati 50.

28 minutes ago, cobinho said:

20 dana prelaznog roka a mi ni na pragu pojacanja! 

Nije samo mi. Ja ne pamtim tisi prelazni rok. Niko nista nije doveo. 

51 minutes ago, cobinho said:

20 dana prelaznog roka a mi ni na pragu pojacanja! 

Imaju pojačanja, Casedei i Moreira 😅

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.