Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Zimski prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 78,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Lijevi bek, pudlać 60 miliona, Chilly 60 miliona plaćeni Dalje Maatsen tržišna vrijednost 30 miliona Sve prirodni lijevi bekovi i plus je Colwilla koristio tu kada su svi zdravi bili i on ho

• King Chelsea
    King Chelsea

Ma nema igrača na planeti koji nama trenutno moze pomoći, mozemo trositi stotine miliona nista dobiti necemo dok ne budemo uspostavili neki sistem igre, dok ne budemo imali neki pravac, dok se ne bude

• Brzo će se prešaltati na Petera Osgooda

Objavljene slike

Pa zato i dolazi na posudbu, da moze uletiti povremeno i to je to, i onda Sancho dolazi na ljeto.

Diablo niti je sigurno da Lemar dolazi na posudbu, a još manje da kupujemo Sancha na ljeto.
Lemara nisam gledao u Atleticu ali u Monacu sam pratio. On je vise vezni igrac nego krilo. Nema brzinu, prodornost niti je sposoban da napravi visak. Ono u cemu je nekad bio dobar je pas igra, i odredjena jacina u duelu. Ne znam gdje taj igrac moze odigrati u nasoj ekipi, mozda na toj Mountovoj poziciji izmedju linija mada nisam siguran. Ni wing-back nije losa ideja protiv bunkera.
Guehi na posudbi u Swanseaju do kraja sezone. Trebaju i Gilmoura negdje na kaljenje dati.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Najveci problem i jeste Verner, izgleda. On nece iz Lajpciga pre leta a nama treba napadac odmah. A opcija nema mnogo.
Imamo Abrahama, prvog spica.
Verner je bolji igrac od njega, dakle bice zestoka konkurencija jedan drugome
A taj napadac koji sad dodje kao rezerva Abrahahamu na leto ce postati tek treci izbor. I ajde ti sad nadji takvog igraca. Treba Mertensa kontaktirati
Pisem pod predpostavkom da je Verner stvarno plan.

Iskreno meni Werner i nije bolji igrac od Abrahama ali uopste to nije tolik bitno, trebat ce nam obojica. Nema tog igraca kojem cemo unaprijed obecati mjesto u prvih 11, pogotovo sto Abraham trenutno igra na nivou na kojem igra. Ono sto ima Werner nema Abraham ali i obrnuto tako da bi usluge obojice dobro dosle. U zavisnosti od forme i protivnika neka igraju. 

Po meni je uvijek prioritet dovoditi igrače koji će unaprijediti prvih 11, tj. igrače na pozicijama koje su nam zaista kritične. To bi u našem slučaju značilo dovođenje odbrambenih igrača. Nažalost, fudbalsko tržište je takvo da se u januaru uglavnom popunjava rotacija, a ljeti se pojačava prvih 11.

Pa skroz drugaciji profil igraca iako su obojica napadaci. Tesko ih je porediti zato sam i napisao da bi u zavisnosti od protivnika i forme trebali igrati. Werner je brzi i tehnicki potkovaniji, logicno jer je nizi ali to ne znaci nuzno da je odmah i booji. Obojica su dobri strelci s tim da Werner sutira penale. Abraham ima odlicnu igru ledjima, lijepo odlaze loptu suigracima i moze je uspjesno zadrzati pogotovo kada u napadu nemamo dovoljan broj igraca. Jaci je od Wernera i bolji je u skoku. Werner mi je nekako mekan igrac, mislim da bi imao problema u Premiershipu, potrebno mu je jos nekoliko kg. Nadam se da grijesim jer bih i ja volio vidjeti Wernera ali jbga...Pogledaj gradju Aguera i njega, nebo i zemlja, da ne pricam o Aguerovim kvalitetima koje ovaj nikad nece imati a slican su profil igraca.

Ne kazem da je Werner los igrac ali nije sad ni neki WC napadac za kojeg se otima pola Evrope.
Pa Werner je u Leipzigu najcesce u formaciji s 2 napadaca. Kad god je igrao sam u vrhu vecinom je bio odsjecen, nije u stanju zagraditi se, niti razigrati u polju. Oni i koriste takvu taktiku jer nemaju kvalitetnog centarfora vec su prilagodili dvojcu naprijed, Werner i jos jedan koji ima druge kvalitete (najcesce Poulsen i Schick).

Po defaultu, Werner je bolji igrač od Abrahama. To kako bi se neko snaÅ¡ao u Premiershipu je druga tema. Kada bi pitali nekog iz npr. PSG, Reala, Juventusa koga bi prije doveli u svoju ekipu izmeÄ‘u njih dvojice, svi bi rekli Werner. 

Lewandowski o čijoj sezoni svi govore i smatraju ga trenutno najboljim špicem svijeta je dao samo 1 gol više u Bundesligi od Wernera. Imaju identičan "minutes per goal", a uz to Werner ima više asistencija.

Pa jebo mater nije sve u golovima, govorim o All Round igri. Totalno drugaciji tip igraca, nije da je sad Werner zabio 10 golova iz nekih super solo akcija, dosta je tih golova bilo klasicni tap in, da ne pricam o penalima. Pratim ja druze i Bundesligu redovno vjeruj mi, opet kazem, daleko od toga da je decko los, dobar je i meni igrac ali sve ono sto on ima nema Abraham ali vjeruj i obrnuto.
I kakva je to prica da pitas Juve, PSG, Real HAHHAHA materemi ko da s djecom argumentujem.

Pa Werner je u Leipzigu najcesce u formaciji s 2 napadaca. Kad god je igrao sam u vrhu vecinom je bio odsjecen, nije u stanju zagraditi se, niti razigrati u polju. Oni i koriste takvu taktiku jer nemaju kvalitetnog centarfora vec su prilagodili dvojcu naprijed, Werner i jos jedan koji ima druge kvalitete (najcesce Poulsen i Schick).

E sad ga pretera malo..
Ni jedan ni drugi ne igraju sami i njihovi golovi ovise i o ekipi, a Leipzig je prvi i zabio je 48 golova, Chelsea je tek 4. i zabio je 36 golova. A da ne govorimo da je Prem ipak jači od Bundeslige.

Ali da, Werner je vjerojatno bolji igrač, ali pitanje je želiš li plaćat puste novce za njega ako imaš već napadača koji nije značajno lošiji.
Uz to, ja i dalje ne mislim da ima smisla imati njih obojicu. Oni oboje žele bit prvotimtci i nosici ekipe. Koja to ekipa na svijetu ima dva top napadača? To može trajat sezonu, max dvije i već će ti jedan od njih htjet ić ća

E sad ga pretera malo..

Ma ne kazem ja da je los vec jednostavno drugi profil igraca. Ima drugacije kvalitete u odnosu na Abrahama. Ako ces nekako uklopiti to najbolji bi primjer bio Anelka koji je funkcionisao odlicno u toj ulozi kod nas i nazabijao se golova. A ovako s krilnim igracima i jednim centarforom sigurno ne bih uzeo Wernera umjesto Tammya.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pa jebo mater nije sve u golovima, govorim o All Round igri. Totalno drugaciji tip igraca, nije da je sad Werner zabio 10 golova iz nekih super solo akcija, dosta je tih golova bilo klasicni tap in, da ne pricam o penalima. Pratim ja druze i Bundesligu redovno vjeruj mi, opet kazem, daleko od toga da je decko los, dobar je i meni igrac ali sve ono sto on ima nema Abraham ali vjeruj i obrnuto.
I kakva je to prica da pitas Juve, PSG, Real HAHHAHA materemi ko da s djecom argumentujem.

Pa kakva je to priča da je Abraham bolji jer se Werner možda ne bi snaÅ¡ao u Premiershipu zbog graÄ‘e. Tačno se ja osjećam kao da sa djecom argumentujem. Dakle, ako ih potpuno izolujeÅ¡ iz sredine u kojoj jesu, onda možeÅ¡ da procjenjujeÅ¡ ko je bolji. Juventus, PSG i Real su neutralne sredine u odnosu na Njemačku i Englesku, zato sam ih uzeo za primjer. 

Nisam ni rekao da je sve u golovima, ali bitni su kada je napadač u pitanju. Drugačiji su tipovi igrača i obojica imaju svoje određene kvalitete. Ne kažem da se Werner mora dovesti pod svaku cijenu, niti se o tome trenutno govori. Kažem samo da je trenutno bolji od Abrahama, jer si ti rekao suprotno.

Ni jedan ni drugi ne igraju sami i njihovi golovi ovise i o ekipi, a Leipzig je prvi i zabio je 48 golova, Chelsea je tek 4. i zabio je 36 golova. A da ne govorimo da je Prem ipak jači od Bundeslige.

Ali da, Werner je vjerojatno bolji igrač, ali pitanje je želiš li plaćat puste novce za njega ako imaš već napadača koji nije značajno lošiji.
Uz to, ja i dalje ne mislim da ima smisla imati njih obojicu. Oni oboje žele bit prvotimtci i nosici ekipe. Koja to ekipa na svijetu ima dva top napadača? To može trajat sezonu, max dvije i već će ti jedan od njih htjet ić ća

Postoje i ekipe koje igraju sa 2 napadača, npr. taj Leipzig, pa i Eintracht Frankfurt je igrao sa Jovićem i Hallerom. Sada i Inter igra sa 2 napadača Lautarom i Lukakuom i to jako dobro izgleda. Postoje takvi primjeri i u Engleskoj: Sheffield United - Mousset i McGoldrick, Burnley - Barnes i Wood, ponekad Wolves - Jimenez i Jota, kod Gracije Watford - Gray i Deeney, sada i Everton - Kean i Calver-Lewin, ponekad Southampton - Ings i Long/Adams.. Što ne bismo i mi tako zaigrali kada bismo bili u situaciji da imamo takva 2 napadača.

Sta mislite o Piateku?

To sam i ja htio pisati ali onda mi na pamet pao Mitrovic.

Italijani, moglo bi se sa njima ciganiti i uzeti neka posudba, dobar igrac i klasicni egzekutor. Moze

Werner je trenutno bolji, kvalitetniji i mnogo vise dokazan igrac od Abrahama. 29 nastupa za reprezentaciju Njemacke 11 golova, 110 utakmica za RBL u Bundesligi 68 golova 30 asistencija. I da ovo mu je cetvrta uzastopna sezona sa 15+ ligaskih golova (imao je jedne sezone 13 ako ko bude trazio dlaku na jajetu)
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1215630124298706944?s=20

Dakle, prve dvije sedmice kao sto to obicno biva, nista uradili nismo kada su u pitanju pojacanja. Lijepo :D
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.