Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

John Obi Mikel (2006-2017, 374 nastupa)

45 članova je glasalo

1. 1. Smatrate li da bi Mikel trebao napustiti klub na ljeto?

• Da
      45%
      19
    • Ne
      54%
      23

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

On je klasični zadnji vezni i od njega ne treba očekivati da istrčava kontre i djeli asistencije.Njegov osnovni zadatak je destrukcija protivničke igre i da pomogne veznim igraočima da se postavi napad tako što poveže linije odbrane i sredine terena.On igra na sigurno i djeli lopte prvom igraču do sebe i tada se čini kao da uspori napad ali prosto mu je takav posao.Jer u slučaju da on kao zadnji vezni pogreši to je vec velika opasnost po naš gol.Mislim da on donosi mnogo sigurnosti u igri i što je najbitnije uvijek je smiren bez bilo kakvih znakova nervoze..

ovo je forum i svako ima svoje misljenje,kad bi mi se svi slozili oko neceg Relo bi mogao komotno ukinuti forum,dugo sam ovde i od pocetka sam imao svoje misljenje i nisam ga tako lahko mijenjao kao neki kad odigra dobro dizu ga ko da je izmislio fudbal za sve igrace,porediti njega s jednim Makeleleom je krupna stvar jer je on primjer za sve zadnje vezne.
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 96,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Ništa ne mijenja na stvari ako je on destruktivac i igrač koji će razbijat protivničke napade.. Neman ništa protiv njega naprotiv kvalitetan je čvrst na balunu i ima točan pas ali treba mu izbit iz glave da mu svako ali svako dodavanje bez obzira na pritisak protivnika ide put stopera... Siti se makelela, bizona itd ostale nećemo nabrajat.. To ti je isto ka da si reka da napadač je napadač i on mora davat golove ne triba pomagat obrani ne triba asistirat itd... Njegov zadatak je destrukcija ali ne primarno...

Pa mislim da se Mikel ne može porediti sa Makeleleom,da Mikel igra za Barcelonu ili da je naš trener Guardiola onda vjerovatno njegov  primarni zadatak ne bi bio destrukcija,ali pošto igra za Chelsea i naš trener je Mourinho u tom slučaju destukcija mu je primarni zadatak..

A sta je sa essienom bilo? Isto je jose bija trener?

Ako misliš na Essiena iz prvog Mourinhovog mandata onda je moje mišljenje da se prije svega ne mogu porediti onaj Chelsea iz prvog mandata i ovaj sadašnji jer tipovi igrača su potpuno različiti.Tada je bila fizički jaka ekipa a sada smo prije svega tehnički jaka ekipa i potreban je neko u veznom redu ko ce kontrolisati protivničke ekipe..

Nema se smisla raspravljat jer to nece dovest nigdi ja sam ti samo tija rec da svaki igrac na terenu ima svoje zadatke i na njemu je da ih izvrsi a ono sta se dogadja tokom utakmice je nesto sta ne mozes predvidit dok se ne dogodi....Drugim ricima ako se dogodi da mozes krenit naprid i dat gol on to nece napravit zato sta nesmi jer je on destruktivac. Ali o misljenjima se ne raspravlja misljenja se samo iznesu,,..

ovo je forum i svako ima svoje misljenje,kad bi mi se svi slozili oko neceg Relo bi mogao komotno ukinuti forum,dugo sam ovde i od pocetka sam imao svoje misljenje i nisam ga tako lahko mijenjao kao neki kad odigra dobro dizu ga ko da je izmislio fudbal za sve igrace,porediti njega s jednim Makeleleom je krupna stvar jer je on primjer za sve zadnje vezne.

Naravno,za kvalitet foruma je dobro da ima što više različitih stavova i mišljenja jer onda su diskusije puno bolje :)>-

a.Slazem se i za to da je ali npr. nije bio standardan kod Scolaria i kod Ancelotia,dobivao je priliku samo kad nije bilo nekog od igraca iz prve postave zbog povrede ili suspenzije.U ostalom vecina ovde ga hvali samo kad odigra dobro a negledate igraca s druge situacije kad je grijesio i usporavao napade,vratite nekoliko stranica od proslih sezona pa pogledajte komentare.

Scolariju nije ni Drogba bio standardan, a kod Carla je igrao dosta. Obi je vrlo zahvalan i vrijedan igrač ove ekipe već dugi niz godina, ma koliko ga mnogi omalovažali i pozivali da ga se riješimo.

Naprijed kuro obični realno , ali kada treba zatvoriti igru,usrati svaki protivnikom napad Mikel je jedan od najboljih na svijetu bez pretjerivanja.

S 300-tim nastupom Mikel je tek 4 strani igrač koji je probio tu barijeru.

Ostala trojca:

Cech 459

Drogba 341

Zola 312

Lijepo društvo ^:)^ + lako može nadmašiti didera i zolu

Scolariju nije ni Drogba bio standardan, a kod Carla je igrao dosta. Obi je vrlo zahvalan i vrijedan igrač ove ekipe već dugi niz godina, ma koliko ga mnogi omalovažali i pozivali da ga se riješimo.

Esien,Lampard,Balack u veznom redu a naprijed Malouda,Drogba,Anelka to su bili udarni igraci i kod Ancelotia je dobivao najmanje prilike za igru od svih trenera,kvalitetan igrac jeste ali i ne najbolji na svijetu kao sto neki tvrde.Za mene su uspjesi kluba ispred svega pa nek igra i Abramovic zadnjeg veznog samo da pobjedjujemo.
  • 2 sedmice kasnije...

John je potreban Mourinhnu,bice rotacioni igrac koji ce zatvarati utakmice,dati po neki gol :D i odraditi defanzivno sve besprekorno. Voleli mi njega ili ne,on jako retko gresi i koristan je igrac u destrukciji napada rivala. Drag je meni Mikel,dugo je vec ovde i nikada nikakav ekces nije napravio,zahvalan igrac. 

Čovjek ima 300 utakmica iza sebe u Chelseajevom dresu, a nije Englez. Pa ako to nije legenda kluba već sada, onda ja ne znam. U svakom slučaju, vrlo pouzdan i drag igrač, što se mene tiče neka ga u ovom klubu do kraja karijere. Zahvalan, odradi svoje na terenu, trudi se, profesionalac. Ne bih ga dao nikome, kamoli šugavom FSW-u. On može dobiti jedino kitu u usta, što se mene tiče.

• 2 sedmice kasnije...
S njim ovako na nulu mozemo uvijek odigrati. Jak u duelu, jak u skoku ali ja ga ne gotivim jer nema pregled igre naprijed. Da je klasa kakva nama treba mi ne bi doveli Matica, ostali bi na njemu i Essienu. Ja bih rekao da je on dobra zamjena Maticu i nista vise.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ajmo krivit Mikela sto su nasi nesposobni probiti bunker ili osutati nesto posteno?

Mikel buduca legenda PLAVACA!

Ja govorim generalno. U fudbalu ucestvuju 22 igrača, 11 u jednom timu tako da su za igru odgovorni svi. Kada se igra napadacki kao sto smo mi jucer za nerijesen rezultat je odgovoran i Obi Mikel jer iako na njegovoj pozici stoji prefiks defanzivni, to ne mora da znaci da moze na terenu gladiti jaja jer protivnik nije imao muda da napadne

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Kao da ne znate kakav je igrac Mikel pa ste sad svi sokirani ej. To je lik koji igra samo horizontalno i horizontalno i dodaje. Davno sam prestao ocekivati bilo sta od njega. Nije valjda da se od njega ocekuje neki doprinos u napadu pobogu? Neka otaljava ovako kako zna i to je to.

Mikel sinoc sjajan :D Uputio 10000 suteva ni jedan nije bio odvojen od podloge vise od 10 cm :D 

• 3 sedmice kasnije...
Vola treba zaklat kad bude prodat,nema on kvalitet,on treba da igra samo kad se branimo i to zescim bunkerom.

Prvi put vidim da bi neki klali legendu kluba .Drzi se crnjo  ,ima ti da igras  ove godine finale lige sampiona 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.