Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

John Obi Mikel (2006-2017, 374 nastupa)

45 članova je glasalo

1. 1. Smatrate li da bi Mikel trebao napustiti klub na ljeto?

• Da
      45%
      19
    • Ne
      54%
      23

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

ADiSE ako čemo precizno rećeno Mikel je došao u klub kao ofanzivni vezni ili ti AMF, i Mourinho ga je prebacio na drugu polovicu terena, valjda uvidio njegov talenat i prebacio ga na DMF kako god bilo napravio je odličan posao s tim. Evo Brane iznio podatke koji pokazuju da Mikel zna igraat i prema napred da i time mogu mahat pred nosom budalama koje viču bus :D (uglavnom barcini i arsenalovi ološi oću reći fanovi :) )
A uspoređivat ga s Makeleleom i Essienom je glupo to su igračine samo takve, ima Mikel još do toga puno radit, ali on ima tek 25 godina, pred njim je još puno nogometa a bit će vjerujem sve bolji i bolje ;) (kao i čitav tim nadajmo se )

P.S ovo za 25 godina i nije baš "tek" ali kad pogledam malo bolje čini mi se ko da je Mikel 100 godina u Chelsiju pa onda kad saznaš da ima 25 pomisliš : tek ?
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 96,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

[quote name='Vinko' timestamp='1350932737' post='84599']
ADiSE ako čemo precizno rećeno Mikel je došao u klub kao ofanzivni vezni ili ti AMF, i Mourinho ga je prebacio na drugu polovicu terena, valjda uvidio njegov talenat i prebacio ga na DMF kako god bilo napravio je odličan posao s tim. Evo Brane iznio podatke koji pokazuju da Mikel zna igraat i prema napred da i time mogu mahat pred nosom budalama koje viču bus :D (uglavnom barcini i arsenalovi ološi oću reći fanovi :) )
A uspoređivat ga s Makeleleom i Essienom je glupo to su igračine samo takve, ima Mikel još do toga puno radit, ali on ima tek 25 godina, pred njim je još puno nogometa a bit će vjerujem sve bolji i bolje ;) (kao i čitav tim nadajmo se )

P.S ovo za 25 godina i nije baš "tek" ali kad pogledam malo bolje čini mi se ko da je Mikel 100 godina u Chelsiju pa onda kad saznaš da ima 25 pomisliš : tek ?
[/quote]

Zaboravio si da dodas da je iako ima samo 25 nakupio vec 250 i kusur nastupa za Plavce. Najmladji prvotimac koji se moze pohvaliti dugim stazom u Chelsea-ju. Uz Baneta i Cecha naslednik stare garde...
@Brane, veoma solidna statistika nema sta...
@Vinko, Obi ulazi u najbolje igracke godine i ja se nadam da ce ovako nastaviti igrati a i da ce svoju igru podici na visi nivo... Prethodnih godina ali i pocetkom ove sezone nisam vjerovao da on moze biti jedan od glavnih igraca u timu ali evo iz utakmice u utakmicu pokazuje drugacije.. Kako postaje iskusniji cini se da je sve bolji i zato ja od njega u bliskoj buducnosti ocekujem mnogo... Izmedju ostalog, da poboljsa neke segmente igre, jer vjerujem da jos uvijek to moze... Uz RDMa on to moze...
[quote name='Kalouda' timestamp='1350978858' post='84655']
Šta bi dao da ga vidim sa kapitenskom trakom za koju godinu.. ;) Da pokaže hejterima.
[/quote]

+1
[quote name='Kalouda' timestamp='1350978858' post='84655']
Šta bi dao da ga vidim sa kapitenskom trakom za koju godinu.. ;) Da pokaže hejterima.
[/quote]

Što se mene osobno tiče, jedan od najdražih mi je igrača u ovoj momčadi i sigurno bi mi ga lijepo bilo vidjeti s kapetanskom oko ruke, ali objektivno gledajući, od toga nema ništa. Razlog leži u Obijevoj osobnosti. On je izvanredan igrač, ispunjava svoje zadaće, vidimo, perfektno, ali on nema taj karakter, primjerice kao Terry, kao što je u Looserpoolu Gerrard, ili što je u Unitedu imao Ferdinand ( i mnogi drugi, navodim primjere većih rivala ), Mikel jednostavno nije taj koji će kada kola, uvjetno rečeno, krenu nizbrdo dignuti svoj glas, zaderati se na suigrače, vršiti pritisak na suca ako je potrebno, motivirati s dvije, tri riječi cijelu momčad na terenu. Ukratko rečeno, nema on taj liderski mentalitet, a bez toga po mom mišljenju, nijedan igrač ne bi smio biti kapetan neke momčadi.

Uzmi samo za primjer slučaj dok je Fabregas bio kapetan Arsenala. Kakav je on bio kapetan? Po meni nikakav. Za kapetana momčadi su bitne, ali ne i ključne, igračke kvalitete. Fabregas je bio izuzetno dobar igrač u Arsenalu, ali ga nikad niste vidjeli da se dere po terenu, bodri iz sveg grla svoje momke pokazujući im svojim primjerom da nema predaje do zadnjeg sučeva zvižduka, za razliku od našeg Terrya koji je apsolutni gazda na terenu u svakoj sekundi utakmice. Svojim stavom, pristupom i mentalitetom on postiže da ga, više nego uobičajeno, poštuju i suigrači i protivnici, ali i sudac. Njegova riječ, njegova gestikulacija sucu ima dobru težinu na terenu.

Mikel je, ponavljam, izvanredan i meni drag igrač, ali bez izrazito izraženih liderskih osobina nitko, pa ni on, ne bi trebao biti kapetan.
Hahah babo jedini nije u zivotu intervju dao :D
jedan od drazih igraca zbog smirenosti i odanosti plavom dresu , jos koja godina i nagradit ga malo kapitenskom trakom .. ;)
Izgleda da ce potpisati novi ugovor na jos 5 godina uz povecanje plate!
Odlicno, realno i zasluzio je dobrim partijama, samo neka ovako nastavi i njegova vrijednost na trzistu ce rasti.
Za mene (licno) ovakvi igraci poput Mikela, nemaju cijenu. Korisni, uvijek rade za ekipu, disciplinovani, gdje ces bolje? :) :)
Nigerijcu istječe ugovor iduće ljeta, a njegov agent John Shittu za medije je izjavio sljedeće: [i]"Mikel će potpisati novi petogodišnji ugovor s Chelseajem i to s poboljšanim uvjetima koji će uključivati i veću plaću. Detalji o finaliziranju ugovora se mogu očekivati uskoro. Moj klijent je jako zadovoljan svojim statusom u ekipi."[/i]

Nice one!
[quote name='Igi' timestamp='1351200213' post='85223']
Nemoguće, mediji prenose da on greškama pozakuje da nije kalibar za Čelsi i da se traži zamena.
[/quote]

Kakvi mediji? Novinari koji pišu za te portale/novine ne pogledaju dvije utakmice Chelseaja kroz sezonu, ali naravno da su i više nego upućeni u sve stvari koje se događaju u klubu i svlačionici. Nemoj čitat novine s ovih prostora ako te zanimaju vijesti o Chelseaju ili većini ostalih stranih klubova jer ih je većina na razini amaterizma.

Obi kida, al glavno da novinar recimo sa Sportske.net kaže da [i]nema pojma i da je Biskvitovo dovođenje neophodno jer Mikelove greške Chelsea svaku utakmicu dovode do ruba propasti. [/i] :-
[quote name='Brane' timestamp='1351202247' post='85231']
Kakvi mediji? Novinari koji pišu za te portale/novine ne pogledaju dvije utakmice Chelseaja kroz sezonu, ali naravno da su i više nego upućeni u sve stvari koje se događaju u klubu i svlačionici. Nemoj čitat novine s ovih prostora ako te zanimaju vijesti o Chelseaju ili većini ostalih stranih klubova jer ih je većina na razini amaterizma.

[/quote]

Znam, bio sam ironičan. :P
Usudio bi se reci da je Obi uz Cecha najkonstantniji igrac CFC-a ove sezone. :D
Ove sezone podbacio je mozda u 1-2 utakmice ostalo je bilo fantasticno.
Ma pustite novinare, ne gledaju oni Chelsea kao mi pa da vide šta ko radi. Samo vide ko je dao gol i asistirao, Mikel nije oke ajmo tražit zamenu.

puši kurac mikel jebe keve
http://www.talksport.co.uk/magazine/features/121027/why-dont-chelsea-buy-someone-better-john-obi-mikel-talksport-opinion-183771

Mediji i dalje insistiraju da nije dovoljno dobar.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1351326860' post='85372']
[url="http://www.talksport.co.uk/magazine/features/121027/why-dont-chelsea-buy-someone-better-john-obi-mikel-talksport-opinion-183771"]http://www.talksport...-opinion-183771[/url]

[/quote]

Uh, al me nasikira.. :P
A baš nas zanimaju mediji, kreteni su to, većinu utakmica komentarišu samo gledajući statistiku, bez pogledanog minuta meča.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1351326860' post='85372']
[url="http://www.talksport.co.uk/magazine/features/121027/why-dont-chelsea-buy-someone-better-john-obi-mikel-talksport-opinion-183771"]http://www.talksport...-opinion-183771[/url]

[/quote]
[img]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201209/21012/tumblr_m4lkp0jp2n1qin9ki.gif[/img]
Jest upropastio 2 fina napada, al šta ćeš. Odradio je dobro u odbrani..

Mislio sam da i njemu vadi crveni karton, na kraju, sjebo sam se bio..

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.