Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

John Obi Mikel (2006-2017, 374 nastupa)

45 članova je glasalo

1. 1. Smatrate li da bi Mikel trebao napustiti klub na ljeto?

• Da
      45%
      19
    • Ne
      54%
      23

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

[quote name='Lampard' timestamp='1346458104' post='76216']
toplo hladno sad je na redu jedna dobra partija
[/quote]

Meni je Mikel večeras bio naš najbolji igrač. A vidim i mnogi tako misle.
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 96,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

[quote name='Caeruleus' timestamp='1346459056' post='76222']
Meni je Mikel večeras bio naš najbolji igrač. A vidim i mnogi tako misle.
[/quote]

Po meni nije i šta sad?
Veznjaci Atletica su ga pojeli Suarez mu nije dao živit
[quote name='Lampard' timestamp='1346459252' post='76224']
Po meni nije i šta sad?
[/quote]

Nisam rekao da je on bio dobar, ali bio je po meni najbolji od najlošijih, a svi su loši bili, svih 11 igrača na travnjaku. Ne znam, kad bi me pitali "Koji je najmanje loš igrač bio večeras?" Rekao bih Mikel, Čech i Hazard u drugom poluvremenu. To je moje zapažanje. Možda ja griješim.
[quote name='Lampard' timestamp='1346459252' post='76224']
Po meni nije i šta sad?
[/quote]

Zaboravljaš činjenicu da je Mikel ne samo u ovoj utakmici protiv Atletica, nego tokom čitave ove sezone i jednog dijela prošle bio ostavljan u nemilosti svog suigrača Lamparda koji je konstantno išao naprijed zaboravljajući na svoje defenzivne zadaće. Obi onda ostane sam protiv par protivničkih igrača i za očekivati je da im ne može onda ništa. Nitko na svijetu to ne može pokriti.

Mikel je danas, koliko je to moguće, odigrao dobro. Možda i najbolje od svih naših igračam bar u prvom poluvremenu što sam gledao. Dao je sve od sebe i herojski se borio, a opet naglašavam, nije imao potporu svojih suigrača.
Mora imati kraj sebe jednog igrača koji trči, pokriva, koji grize na terenu. Kad je Lamps tu onda dobiješ dva starosjedioca, ne do Bog da ko izgubi loptu pa se treba vraćati nazad pokriti kontru. :-S Mislim da ne bi bilo loše gurnuti Ramiza uz njega, čisto da vidimo može li to funkcionisati.
Dovoljno je vidjeti da Mikel i Meireles kad su zajedno u toj defanzivnoj veznoj liniji igraju SUPER. To je dovoljno vidjeti. A zamislite sada kada bi uz Mikela bio jedan igrač koji je još brži i precizniji od Meirelesa i koji ima kreativne sposobnosti. Igrač tipa Modrić (kojeg nemamo), pa čak i igrač tipa Ramires ili Oscar. To mora RDM shvatiti, Lampardu je vrijeme da pređe na klupu, jer ovo mu je po tko zna koji put u zadnjih godinu i pol da usporava i sjebaje igru.
  • 3 sedmice kasnije...
Evo čitam da je Eden bio igrač utakmice jučer. Po meni, tu titulu je zaslužio ovaj momak.
Možda malo previše subjektivno zvuči, ali meni je odigrao strašno. Na cijeloj utakmici je imao svega dvije, tri greške, a ni iz njih protivnik ništa nije uspio napraviti. Fascinantno je kako čovjek igra pod presingom od 2, pa ponekad i 3 protivnička igrača, kako izvuče loptu između njih i produži je našem slobodnom igraču. Sjajan pregled igre ima u ovakvim utakmicama, zaista. Bezbroj lopti je osvojio jučer, bezbroj Rangersovih napada zaustavio, stvarno, još jednom me zadivio.
Volio bi da jednu utakmicu odigramo bez Mikela i da vidite svi vi koji ga blatite, da bez njega i sa njim nismo isti u startnoj formaciji .. obavlja posao fantasticno , trci , trudi se ,, ima i losih utakmica , ali nemoze se stalno igrati u top formi .
Bit ce odlican protiv Juvea, budite sigurni !! Mikel <3 :D
Naravno da bez njega ne mozemo jer je trenutno najbolje sto imamo, ali daleko je on od Makelelea i Essiena... Kakav je prije bio, Mikel je sve bolji i bolji mada ja ne gotivim njega i njegov stil igre... Mozemo mi dovesti boljeg igraca koji zna izvuci loptu i ponekad krenuti i dodavati lopte naprijed kao sto su svojevremeno to radila dva gore spomenuta igraca...
Ja sam veoma zadovoljan njim i njegovom igrom u zadnje vrijeme . Puno je ubrzao , lako se rjesava pritiska protivnickih igraca , ne vraca svaku loptu prvom igracu do sebe itd ... sve u svemu mnogo je popravio igru ali i stil igre .
Meireles i Mikel su činili dobar par na zadnjem veznom, a sad je Meireles otišao... Lampard je malo sporiji od Raula i ne znam kako će to izgledat, ustvari već smo vidjeli protiv QPR...
Šta serete po njemu... odigrao je dobro... kolko je samo na pocetku napada presjekao... jedino je sjebo kod primljenog drugog gola... inace je dobro odigrao...
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1348087573' post='79138']
Šta serete po njemu... odigrao je dobro... kolko je samo na pocetku napada presjekao... jedino je sjebo kod primljenog drugog gola... inace je dobro odigrao...
[/quote]

Mala greskica, jbg....
[quote name='Whisper#2' timestamp='1348088027' post='79146']
Mala greskica, jbg....
[/quote]

a šta sad... dogodi se... :/ jel bi ga sad trebali možda stavit 5 utakmica na klupu?!??!?!?
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1348088234' post='79149']
a šta sad... dogodi se... :/ jel bi ga sad trebali možda stavit 5 utakmica na klupu?!??!?!?
[/quote]

Ovako....
Pripreme ne racunam...
Najbolja partija protiv Toon-a
Protiv Readinga manje-vise...
Ostalo sve ispod nivoa.

Ja sam protiv pljuvanja svakog igraca, ali opravdane su zamerke na njegov racun.
Poanta je u tome da je on danas solidno odigrao... po meni zadovoljavajuće... dosta je razarao igru juvea... ali jbga... s onim krivim dodavanjem sjebo cijelu sliku svojeg nastupa...

ali da je loše odigrao... ne može se reći... ja sam zadovoljan kako je odigrao...
Nitko ne krivi Hazarda koji se nije ni potrudio stignuti taj, istina, pogrešan pas Mikela i koji nije ni pomislio da odradi presing na protivničkog igrača te tako bar malo uspori njihov napad i daruje našoj obrani vremena da se posloži na pravi način. Dakako, nit Hazard nit Obi nisu jedini krivci. Bilo ih je još.

Po mom mišljenju, nije pravi stav traženje krivca, nego traženje grešaka i njihovo ispravljanje. Našoj momčadi treba kohezija u fazi obrane i da je bilo toga - čisto sumnjam da bi primili taj drugi gol. O tome sam više pisao na temi Chelsea - Juventus tako da se ne želim ponavljati.

Mikel je po meni odigrao sasvim solidno. Pogledajmo prijašnje utakmice i njegove izvedbe na istima - po meni zaslužuje malo kredita za danas eto, po nekima, lošu izvedbu koju ja, inače, takvom ne smatram.
Slažem se da je odigrao solidno, mnogo je napada presekao, ali kad neko napravi onakvu grešku ne pamti se šta je dobro uradio.
Ne secam se da je vise lopti oduzeo nego veceras.Pa ipak,jedna poklonjena lopta u prvom poluvremenu i jedna u drugom,rezultirale su primljenim golom i sjajna partija je zamenjena solidnom.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.