Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mason Mount (2015-2023, 195 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 964
  • Pregledi 54,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ove pantalone što je obuko su me podsetile na kultnu priču iz vremena kada smo krenuli u školu, kod učiteljice,  tada je drugar uspeo verovali Vi ili ne, da u stojećem položaju isere jedan čvrsti, pro

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Jeste prošla uprava zajebala što mu nije produžila ugovor na vrijeme ali to nije nikakvo opravdanje da ti odbijaš 200k+ sedmicno. Niti je ispao iz prve postave niti ništa, navijači su ga voljeli do  z

• To bi značilo da već ima preko 50 asistencija iz prekida što ga svrstava u red najboljih izvođača prekida svih vremena. Naravno da nije tačno. Evo recimo asistirao je u Ligi Prvaka za Zakarijin g

Objavljene slike

1 hour ago, Bari said:

Da mi je biti ta sirotinja, pa makar i glupa. 

Zaposli se u dhl u njemackoj i imat ces za 3-4 godine 2200 neto platu.

1 hour ago, BT14 said:

Zaposli se u dhl u njemackoj i imat ces za 3-4 godine 2200 neto platu.

Kakva Njemacka, samo ovdje kao sto kaze Diabola. 

2 hours ago, Kun Aguer0 said:

Može se i ovde nagurati do 2000-3000 evra, čak i ako nisi neki programer pošto oni zasad sviraju kurcu i traže nerealne cifre. 

ko moze mimo IT branše i političara imati toliku platu ovde?

• Popularna objava
14 hours ago, cobinho said:

Mrtva trka hamco vs mount, ko ce dobiti veci ugovor 🤣

Salu na stranu, strasna je cinjenica da fakultetski obrazovani ljudi ne rade ili i ako rade imaju cca 1500 KM (750 eura) platu.

Moja mati, preko 30 godina iskustva, radi u skolstvu, pedagog a bila i direktorica skole, ima oko 1650 KM platu. Prijateljica tehnolog koja radi u fabrici za proizvodnju lijekova ima 1200 KM, porazavajuce..

U IT bransi dosta kadra je precjenjeno uslijed nedostatka istog, pa recimo likovi za koje bih rekao i da su intelektualno ograniceni(ne mislim glupi ali nije za taj posao) hladno kroz 2-3 godine uzima 2.5k platu. A slepa se uz mentora, radi neke copy paste zadatke s prethodnih projekata... ono dosta dosta ima preplacenog kadra. Sto je najgore developeri su postali toliko pohlepni da ne daju sebi za pravo nista reci, pa kad mu uradis code review i uputis ga da to ispravi i objasnis mu pri tome zasto to ne valja, on se naljuti. Jer dje ces mu kod ispravljati... pa mater ti jebem umjesto da zahvalis kolegi koji je odvojio svoje vrijeme i pogledao tvoj kod, analizirao ga i dao ti savjet kako da se impruvas, ti se ljutis... tacno bi im nekad otkaze dao svima...

Al eto... nema nas trenutno dovoljno na trzistu pa se i developeri ponasaju tako kako se ponasaju. 

Nedostatak kadra a i generalno skoro se sve digitalizuje sto rezultira jos vecom potrebom za tim kadrom, dobijes situaciju da smo svi mi u ITu preplaceni i vise nego sto zasluzujemo.

Najgore je kada ljudi koji su obrazovani i rade na bitnim poslovima imaju tako male plate. Eto prvi primjer je tvoja majka, pa zar nije u interesu društva i zajednice da ti učitelji, profesori, pedagozi budu pametni, zadovoljni i obrazovani te da ti dobro nauče djecu. Kad se sjetim koja je mraka predavala po školama osnovnim a sada i srednjim dobro je iko išta naučio. Bilo je dobrih učitelja i profesora ali sada budući da se svi kurče i mijenjaju se iz godine u godinu svakakva mraka učestvuje u obrazovanju djece.

A developeri što su se uzdigli i sviraju kurcu i to je priča za sebe, upravo ovako kao što hamco kaže, sve doktori nauka zamišljeni a pola posla im sviranja kurcu. Ili ovi Web dizajneri kurci... Jako loša raspodjela plata i novca, ne samo kod nas nego u svijetu.

Što se Bosne tiče, vjeruj mi mnogi i visokoobrazovani ljudi bi bili sretni da imaju 1500 platu, dosta njih nema ni toliko. Ta mi je plata nekako neki minimum ako želiš da iole živiš. 

Privatizacija države je zlo i način na koji privatnici drže monopol nad platama.

12 hours ago, ker said:

Ili Kun Aguero Tips

Od toga možeš samo postati siromašan :D

FULISMO TEMU MALO, DOBAR IGRAČ MASON MOUNT, VRAĆA SE U FORMU OD SLEDEĆE TEKME.

Mason Mount želi da bude među najplaćenijim igračima u klubu, a Chelsea je optinističan oko dogovora. ✍️

Međutim u klubu ne žele biti sentimentalni i ukoliko do dogovora ne dođe do ljeta, ne isključuje se ni prodaja ovog igrača. 🔵

Doduse trebao bi i njemu odmor. Svi ga karaju, ovaj forsiraju. Pocevsi od Lamparda, Tukel, Southgate, pa sad evo i Potter. Dobro ikako hoda.

16 minutes ago, diablo_bih said:

Sta ja znam, sramotno, nema sta. Sto se tice same utakmice, dobro je odigrao u onih 20 minuta.

Molim te definisi "dobro"?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.