8. februar 2023.3 god. Popularna objava comment_340068 2 hours ago, BT14 said: , a glupa sirotinja na 2000-3000 eura mjesečno se divi tome i dijeli citate, jebote dan. Da mi je biti ta sirotinja, pa makar i glupa. Prijavi
8. februar 2023.3 god. comment_340073 1 hour ago, Bari said: Da mi je biti ta sirotinja, pa makar i glupa. Zaposli se u dhl u njemackoj i imat ces za 3-4 godine 2200 neto platu. Prijavi
8. februar 2023.3 god. comment_340078 1 hour ago, BT14 said: Zaposli se u dhl u njemackoj i imat ces za 3-4 godine 2200 neto platu. Kakva Njemacka, samo ovdje kao sto kaze Diabola. Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340099 Može se i ovde nagurati do 2000-3000 evra, čak i ako nisi neki programer pošto oni zasad sviraju kurcu i traže nerealne cifre. Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340109 2 hours ago, Kun Aguer0 said: Može se i ovde nagurati do 2000-3000 evra, čak i ako nisi neki programer pošto oni zasad sviraju kurcu i traže nerealne cifre. ko moze mimo IT branše i političara imati toliku platu ovde? Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340114 55 minutes ago, Spaha said: ko moze mimo IT branše i političara imati toliku platu ovde? Dobar diler. Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340124 1 hour ago, hamco said: Ja imam toliku platu a nisam diler Ali jesi u IT bransi Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340126 2 hours ago, hamco said: Ja imam toliku platu a nisam diler Mrtva trka hamco vs mount, ko ce dobiti veci ugovor 🤣 Prijavi
9. februar 2023.3 god. comment_340154 12 hours ago, Spaha said: ko moze mimo IT branše i političara imati toliku platu ovde? U glavnom ako radiš u nekoj prodaji ali kao ozbiljan sales representative i ako naravno imaš % Pored privatnog biznisa Prijavi
10. februar 2023.3 god. Popularna objava comment_340171 14 hours ago, cobinho said: Mrtva trka hamco vs mount, ko ce dobiti veci ugovor 🤣 Salu na stranu, strasna je cinjenica da fakultetski obrazovani ljudi ne rade ili i ako rade imaju cca 1500 KM (750 eura) platu. Moja mati, preko 30 godina iskustva, radi u skolstvu, pedagog a bila i direktorica skole, ima oko 1650 KM platu. Prijateljica tehnolog koja radi u fabrici za proizvodnju lijekova ima 1200 KM, porazavajuce.. U IT bransi dosta kadra je precjenjeno uslijed nedostatka istog, pa recimo likovi za koje bih rekao i da su intelektualno ograniceni(ne mislim glupi ali nije za taj posao) hladno kroz 2-3 godine uzima 2.5k platu. A slepa se uz mentora, radi neke copy paste zadatke s prethodnih projekata... ono dosta dosta ima preplacenog kadra. Sto je najgore developeri su postali toliko pohlepni da ne daju sebi za pravo nista reci, pa kad mu uradis code review i uputis ga da to ispravi i objasnis mu pri tome zasto to ne valja, on se naljuti. Jer dje ces mu kod ispravljati... pa mater ti jebem umjesto da zahvalis kolegi koji je odvojio svoje vrijeme i pogledao tvoj kod, analizirao ga i dao ti savjet kako da se impruvas, ti se ljutis... tacno bi im nekad otkaze dao svima... Al eto... nema nas trenutno dovoljno na trzistu pa se i developeri ponasaju tako kako se ponasaju. Nedostatak kadra a i generalno skoro se sve digitalizuje sto rezultira jos vecom potrebom za tim kadrom, dobijes situaciju da smo svi mi u ITu preplaceni i vise nego sto zasluzujemo. Prijavi
10. februar 2023.3 god. comment_340184 Najgore je kada ljudi koji su obrazovani i rade na bitnim poslovima imaju tako male plate. Eto prvi primjer je tvoja majka, pa zar nije u interesu društva i zajednice da ti učitelji, profesori, pedagozi budu pametni, zadovoljni i obrazovani te da ti dobro nauče djecu. Kad se sjetim koja je mraka predavala po školama osnovnim a sada i srednjim dobro je iko išta naučio. Bilo je dobrih učitelja i profesora ali sada budući da se svi kurče i mijenjaju se iz godine u godinu svakakva mraka učestvuje u obrazovanju djece. A developeri što su se uzdigli i sviraju kurcu i to je priča za sebe, upravo ovako kao što hamco kaže, sve doktori nauka zamišljeni a pola posla im sviranja kurcu. Ili ovi Web dizajneri kurci... Jako loša raspodjela plata i novca, ne samo kod nas nego u svijetu. Što se Bosne tiče, vjeruj mi mnogi i visokoobrazovani ljudi bi bili sretni da imaju 1500 platu, dosta njih nema ni toliko. Ta mi je plata nekako neki minimum ako želiš da iole živiš. Privatizacija države je zlo i način na koji privatnici drže monopol nad platama. 12 hours ago, ker said: Ili Kun Aguero Tips Od toga možeš samo postati siromašan FULISMO TEMU MALO, DOBAR IGRAČ MASON MOUNT, VRAĆA SE U FORMU OD SLEDEĆE TEKME. Prijavi
10. februar 2023.3 god. comment_340212 Ma dobijaju dobre plate, jer projekti koje rade su vecinom za inostrane firme, a oni placaju kako treba. Prijavi
10. februar 2023.3 god. comment_340220 Mason Mount želi da bude među najplaćenijim igračima u klubu, a Chelsea je optinističan oko dogovora. ✍️ Međutim u klubu ne žele biti sentimentalni i ukoliko do dogovora ne dođe do ljeta, ne isključuje se ni prodaja ovog igrača. 🔵 Prijavi
10. februar 2023.3 god. comment_340222 Treba im platu po učinku davati pa ako misle da budu plaćeni neka igraju. Prijavi
10. februar 2023.3 god. comment_340223 Ako cemo realno ne postoji fudbaler koji zasluzuje ugovore vece od milion evra godisnje sta god da radi. Al danas je lako uvediti nekog da i ja licim na profesionalnog fudbalera. Prijavi
11. februar 2023.3 god. comment_340233 Al nije sve u statistici, ima nešto i u oku posmatrača Prijavi
11. februar 2023.3 god. comment_340237 Doduse trebao bi i njemu odmor. Svi ga karaju, ovaj forsiraju. Pocevsi od Lamparda, Tukel, Southgate, pa sad evo i Potter. Dobro ikako hoda. Prijavi
11. februar 2023.3 god. comment_340291 Treba mu zabit onaj ugovor u šupak i nabit ga s noge na nogu. Prijavi
11. februar 2023.3 god. comment_340295 Sta ja znam, sramotno, nema sta. Sto se tice same utakmice, dobro je odigrao u onih 20 minuta. Prijavi
11. februar 2023.3 god. comment_340307 16 minutes ago, diablo_bih said: Sta ja znam, sramotno, nema sta. Sto se tice same utakmice, dobro je odigrao u onih 20 minuta. Molim te definisi "dobro"? Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.