Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mason Mount (2015-2023, 195 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Mora mu se dati novi ugovor i veća plata i meni bi bilo krivo da neko dolazi u moj klub gdje sam najbolji igrač 2 godine i odmah dobija veću platu od moje.

Pa više plaćamo Zakariu i Felixa koji su na posudbi. Pudlica jebena ima veću platu od Mounta a prosječan je igrač u najbolju ruku. Chukuwekma ima veću platu, onda ono govno Aubameyang ima duplo veću platu od Mounta. Fofana ima 200k... da ne nabrajam dalje. Dakle dosta loših, prosječnih i nedokazanih igrača su više plaćeni od njega, nije pošteno. Mount ne treba da ima ništa manju platu od Jamesa jer zadnje 2-3 sezone ništa lošiji od Jamesa nije bio dok su ove sezone obojica za kurac. Jedan zbog povrede najviše, jedan je u lošoj formi.

To je to, kraj diskusije na ovu temu što se mene tiče

• Odgovori 964
  • Pregledi 54,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ove pantalone što je obuko su me podsetile na kultnu priču iz vremena kada smo krenuli u školu, kod učiteljice,  tada je drugar uspeo verovali Vi ili ne, da u stojećem položaju isere jedan čvrsti, pro

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Jeste prošla uprava zajebala što mu nije produžila ugovor na vrijeme ali to nije nikakvo opravdanje da ti odbijaš 200k+ sedmicno. Niti je ispao iz prve postave niti ništa, navijači su ga voljeli do  z

• To bi značilo da već ima preko 50 asistencija iz prekida što ga svrstava u red najboljih izvođača prekida svih vremena. Naravno da nije tačno. Evo recimo asistirao je u Ligi Prvaka za Zakarijin g

Objavljene slike

Apsolutno isto mislim ko kun, jednostavno Mount je mnogima glavni krivac a daleko je to od istine. Nije u formi, to se svi slazemo. Ali Mount u formi je bolji od svih nasih ofanzivnih igraca. Prodati njega jos dijete kluba je van svake pameti.

Sve stoji ne osporavam, ali Mount nikada nije bio kreativac i igrac koji ce izmisliti gol asistencijom. On je bio i ostao trkac koji koristi prostor i to je to.

• Popularna objava
14 hours ago, cobinho said:

@BT14 zavisi kako gledas, na taj nacin su svi naspram njega sustinska suprotnost a ako gledas po uticaju na igru nisu suprotnost, uticaj Mounta na nasu igru je itekako veliki.  Prosle sezone nas je non stop vadio iz govana a sada nije u formi i nema ko da nas vadi a ponovicu, koliko smo imali igraca u istoriji sa 10+ golova i 10+ asista?

https://www.transfermarkt.com/mason-mount/leistungsdatendetails/spieler/346483/plus/0?saison=2021&verein=&liga=&wettbewerb=GB1&pos=&trainer_id=

Non stop nas vadio iz govana? 10 golova i 11 asistencija. 3 gola i 1 asistencija protiv Norwicha u pobjedi 7:0 , 2 gola i 1 asistencija protiv Southamptona u pobjedi 6:0. Izvadio nas je iz govana protiv Watforda,Leedsa i Norwicha drugi put. Imao je dobru kampanju u ligi prvaka kad smo osvojili i kao posljedica toga su ga ljudi počeli gledati kao nekog našeg spasioca. Činjenica je da i on kao i svi njegovi konkurenti su drama loši, samo se Timo Werner ne naloži protiv Norwicha pa zabije tri komada. Timo prodan, Havertz i Ziyech na izlaznim vratima, a Mountu 240 hiljada sedmično? E jebem ti ja tu upravu koja njemu da 200 hiljada. Sterling dobio 300 hiljada na temelju igara i statitiske iz Citya,Cucurella na temelju igara za Brighton. To što su kod nas flopali to je druga stvar. Da igraju kao za prethodne klubove vrijedili bi svake pare.

Mount nabija statistiku na ekipama iz Championshipa, pa Norwich ne znam kad je zadnji put osto u PL, Southampton svake sezone odigra bar 2 susreta gdje izgledaju kao prava amaterska ekipa i popuše 6+ komada. Znači 60% golova dao protiv dvije smiješne ekipe i mi se kao tome trebamo diviti. 

3 minutes ago, cobinho said:

A ko je to bio bolji igrac od njega prosle sezone? 

Najbolji od loših igrača, u tome je poenta. Ne možeš mu davati 250 hiljada na osnovu konkurencije koja je na izlaznim vratima. Hazard je bio najbolji u ekipi koja je osvojila PL i bio je bolji dvojca Fabregas i Costa, pa i Terry te godine je bio zvijer. Mount bolji od Havertza,Wernera, čak je upitno da li je bolji od Silve i Reeca. Reece prvih 13 kola dok smo bili na prvom mjestu bio najbolji strijelac i asistent, i onda ovaj dobije igrača godine, smiješno iskreno.

Kad Mount dobro odigra uvijek i rezultat bude dobar. Kad Mount loše odigra i rezultat bude loš. Ne znam ko tu koga drži u životu.

Mount je prošle godine mogao dobiti takav ugovor, po trenutnim partijama ne može. Ne mogu se sad nagrađivati stare zasluge. Čim poveže par dobrih utakmica dobit će šta god poželi.

Po BT14 ako nemas statistiku, onda nisi ni kreativac niti znas u napadu. Igraci k'o Scholes, Iniesta i ostali su kurcina znaci kroz citavu karijeru :D 

Mount ima losu sezonu, ali praviti od njega Shelveya ili sta ja znam vec koga je presmijesno. Mount zasluzuje novi ugovor i nadam se da ce ga dobiti.

7 hours ago, diablo_bih said:

Po BT14 ako nemas statistiku, onda nisi ni kreativac niti znas u napadu. Igraci k'o Scholes, Iniesta i ostali su kurcina znaci kroz citavu karijeru :D 

Mount ima losu sezonu, ali praviti od njega Shelveya ili sta ja znam vec koga je presmijesno. Mount zasluzuje novi ugovor i nadam se da ce ga dobiti.

Da Mount samo nema statistiku, sve ostalo mu je top. Dribling, finalni pasovi, ubrzava igru, ne drži loptu kod sebe, donosi dobre odluke kad pucati kad dodati. Branim Hazarda jer je imao po 20 golova i asistencija po sezoni.

Bas si lepo reke. Brzinski na poziciji centralnog ofanzivnog on je najbrzi igrac, odlican sut ima, i generalno donosi dobre odluke (fali mu jos malo iskustva), nema filigranstski dribling ali gradjenje odlicno, i zna da napravi prednost na prvom prijemu, ima vrlo dobar centar sut, i nije sebican. On nije vic igrac ali jeste igrac da u vecini top timova (u nasem sigyrno) bude key player. I sasvim sam sigyran da uz Jamesa treba biti nosioc generacije. 

Mount se brani zato sto je iz naseg pogona. Treba realno sagledati stvari i reci da je on duze vrijeme u losoj formi, i to jos otkako su pocele prve price o produzenju ugovora.

Od tada nista nije pokazao, a nije da mu se moze i zamjeriti jer ga svi treneri guraju kako god da igra.

Na osnovu njegovih igara u zadnjih godinu, godinu i pol dana, koliku biste mu vi platu dali?

Na osnovu zadnje godine ne bih mu dao produženje uopšte, ali kad znam o kome se radi mislim da je 200k realno, dok 240k jeste puno, ali vjerovatno bih popustio s obzirom o kome se radi.

Ne znam koliko traži, mislim da su ovo cifre koje su prihvatljive za obje strane.

1 hour ago, Spaha said:

Mount se brani zato sto je iz naseg pogona. Treba realno sagledati stvari i reci da je on duze vrijeme u losoj formi, i to jos otkako su pocele prve price o produzenju ugovora.

Od tada nista nije pokazao, a nije da mu se moze i zamjeriti jer ga svi treneri guraju kako god da igra.

Na osnovu njegovih igara u zadnjih godinu, godinu i pol dana, koliku biste mu vi platu dali?

Ne bih mu veliku platu dao, nekonstantan je i nije nista bolji od Havertza recimo. 

Sto se tice njegove konstantnosti on je i dalje mlad ( sad ce mnogi reci sta kurac mlad) ali mi ga poredimo sa Lampsom iz najboljih dana, al on i dalje nema toliko autoriteta u timu jer nema 28 god i fali uz njega jos jedan ili dva iskusna igraca sa karakterom i tu je prva greska u selekciji tima, a na sve to ni trener nema autoritet. On ako raste u takvoj sredini izgradice sebe na pravi nacin. A ovako ako pored sebe ima 10 igraca koji su tu njegovih godina tesko da ce svi oni rasti zajedno kao tim. 

Ali opet kazem klub je taj koji treba da povuce potez, da mu da novi jaci ugovor da mu da na znacaju i da se on oseti kao da je u svojoj prirodnoj sredini. 

Ovako kad pogledate listu plata , pa svakom od nas ne bi bilo dobro kad bi znao da Azpi, Pula, Kepa, Havertz i jos mnogo igraca i ovi koji dodju imaju 3 4 5 puta jace ugovore od tebe a 3 4 5 puta daju manje od tebe. 

Da zakljucim, jaci ugovor i na leto 2 igraca malo iskusnija sa karakterom i autoritetom, i onda mogu da rastu i on i Enzo i Mudrik i svi ostali. 

Elem, za Enza pise sada da je 185k/w

Ma njegov najveći problem je što nije kvalitet, možeš ga uklopiti sa prajm lampsom, terijem, drogbom džaba kad je operisan od smisla za lijep fudbal. Bukvalno isti igrač kao Willian, samo ima veću podršku jer je Englez što čini stvar još iritantnijom. Sviđa mi se od uprave što su na vrijeme počeli s pregovorima.Kako igra, a koliki mu je ego sumnjam da će nas ovaj više terorisati svojim fudbalom. Uvaliti ga na ljeto Evertonu, West Hamu 50 milki lagana para. 

1 hour ago, cobinho said:

Ali opet kazem klub je taj koji treba da povuce potez, da mu da novi jaci ugovor da mu da na znacaju i da se on oseti kao da je u svojoj prirodnoj sredini.

Brate mili...

Mi godinama čekamo naslednika Lamparda i Terija.

NIsam nešto mnogo očekivao od njega, jesam ga zavoleo zbog onih partija i sezone kad je stvarno pružao dobre partije, ali momak ako je prošo tu akademiju, i upoznao te legende kluba (jebe mi se za ove što su preko noći došli), onda treba i da zna kako su ti ljudi igrali, trenirali, i šta su ostavili svaki put na terenu.

sećam se one čuvene izjave dal Murinja beše za Lamparda, da je Lampard i kada mu je loš dan, on ponovo najbolji na terenu

Voleo bih stvarno da bar u Dzejmsu i njemu imamo tu neku osnovu od "domaćih" igrača. 

inače, zbilja ne bih mogao da zamislim Terija i Lamparda da obuče one široke pantalone kao ovaj klovn

32 minutes ago, chiba said:

NIsam nešto mnogo očekivao od njega, jesam ga zavoleo zbog onih partija i sezone kad je stvarno pružao dobre partije, ali momak ako je prošo tu akademiju, i upoznao te legende kluba (jebe mi se za ove što su preko noći došli), onda treba i da zna kako su ti ljudi igrali, trenirali, i šta su ostavili svaki put na terenu.

sećam se one čuvene izjave dal Murinja beše za Lamparda, da je Lampard i kada mu je loš dan, on ponovo najbolji na terenu

Voleo bih stvarno da bar u Dzejmsu i njemu imamo tu neku osnovu od "domaćih" igrača. 

inače, zbilja ne bih mogao da zamislim Terija i Lamparda da obuče one široke pantalone kao ovaj klovn

Ta vremena i to sve skupa sta su donosila u smislu odricanja, zelje, voljnog momenta, borbenosti, doslovno izgaranja svaku tekmu itd...dobro ih zapamti i rado ih se sjecaj, jer dosla su nova bolesna vremena sa novim jos bolesnijim izokrenutim vrijednostima a stara se nece vise vracati...ili barem ne za tvog i mog zivota prijatelju

1 hour ago, soxx said:

Prije su igraci zivili fudbal a sada zive zivot.

Odrade smjenu(trening,tekmu) i onda gledat kako gdje uzivat

Najjači mi je Neymar: "Ne želim da budem najbolji, želim da uživam u fudbalu." , a glupa sirotinja na 2000-3000 eura mjesečno se divi tome i dijeli citate, jebote dan. Ljudi te plaćaju suhim zlatom, treba da ostaješ 2 sata nakon treninga. 

12 minutes ago, Igi said:

Treba da ostane jedinu ako mu je duplirana satnica za tih dva sata. :D

Ili da navijači prestanu da kupuju karte, dresove i ostale pičke materine pa da ga onda plaćaju duplo od onog što su ga plaćali u favelama. 

5 hours ago, chiba said:

teri dok je bio mladic, cistio kopacke starijim fudbalerima. zamisli da sad mount ili james ciste kopacke silvi. nezamislivo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.