Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

#24 Reece James

Istaknuti odgovori

• Odgovori 907
  • Pregledi 48,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Maresca ne poznaje poziciju beka tako da postoje dvije opcije: da ga pretvori u nešto drugo ili da ga proda. Ja sam ipak za treću opciju - da ode Maresca.

• Kakva partija, velicanstveno. Fizicki dominantno, ali tehnicki kontrola lopte, pasovi iz teskih situacija, trcanje i osvajanje terena. Lider u svakom mogucem smislu. Milina ga je gledati kad je fizick

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Samo zbog njega bi volio da se napravi ekipa koja bi uzela par ligaskih titula, kupova i jos jednu ligu sampiona, on je nas najveci igrac poslije zlatne generacije i zasluzuje da bude upamcen i isprac

Objavljene slike

Stvarno velika nesreća. James, Chilwell, Fofana, Lavia, Chukwuemeka, Nkunku, pa i Mudryk, ranije Pulišić, Kante i drugi. Pa ovi igrači su non-stop povrijeđeni. A sve dobri i talentovani igrači, mladi. Kad se oporave povrijede se na treningu ili čak bez treninga i povratak na teren se odgodi. Ne mogu povezati dvije utakmice zdravi, svaki kontakt, svaki pad je povreda.

Kakvi su to treninzi? Kakve su to zdravstvene usluge? Kakve su to odluke medicinskog tima? Je li sve samo slučajnost?

1 hour ago, EdvinTB said:

Svakako sve su šutnili i izmijenili, nek izmjene i taj medical team,  toliko povreda ne može biti slučajnost

Medicinski tim je poodavno izmenjen. 

Naravno da sve to nije slučajno ali ruku na srce ima mnogo ekipa sa povredjeni igracima. 

Povrede ne mozes da izbegnes, Obrni okreni desice se lakse ili teze. Ali na klubu je da smanji rizik i da pojaca preventivu. 

Najpre izbeci mlade Igrace sa ozbiljnom falnkom. 

Drugo, nije samo do medicinskog osoblja. Svaki dr ce reci pa ne mogu ja da krpim sve vase greske i kad nepripremljene ili polupripremljeme Igrace opterecujete preko preporucene granice a to je danas ucestala pojava. (Reece James je primer, telo prosto nije izdrzalo enorman razvoj, nagruvao se  sa misicnom masom za jako kratko vreme a hteli su da zadrzi sve brzinske karakteristike). Nema tu toliko losih  doktora, samo ih nekad manje ili vise slusaju, postuju, konsultuju. Ja verujem da se svaki od njih ogradi i da su u izvestaju debelo boldovali stanje ligamenata kod Fofane ili Maduekea. 

• Autor

Igraci nam se povrijedjuju na treninzima. To je vec do medicinskog tima. Ako igrac nije spreman za punokrvni trening onda i ne bi trebao da trenira.

Mislim da sa Nkunkuom cine pravu stvar i cekaju da bude 100% spreman. Opet, to ako ce se on vjerovatno povrijediti na utakmici je druga stvar, ali ove povrede tipa Lavia su neprihvatljive.

I treba prestati dovoditi igrace sklone povredama. Pa samo povrijedjene igrace dovodimo. Logicno da ce imati problema kasnije.

Mada mislim da se igracima i pozuruje povratak na teren. Bilo je perioda kad se James vrati nakon povrede, dvije tri utakmice i opet nova povreda. Vjerovatno sa Nkunkuom cine pravu stvar i ne pozuruju ga da se vrati. Pa cemo vidjeti kako ce tu stvari ici.

1 hour ago, Spaha said:

I treba prestati dovoditi igrace sklone povredama. Pa samo povrijedjene igrace dovodimo. Logicno da ce imati problema kasnije.

To. Dio skautinga treba bit i sklonost ozljedama.

Nekada je vrlo teško tako rano odrediti da li je neko sklon povredama ili ne, ima dosta faktora i varijabli koje mogu uticati na to a realno to skaut ne može da vidi sve.

Druga stvar je što se fudbal promijenio, sada je za fudbalre potrebno prije svega da je trkač, prvo da može da trčki ko konjina pa onda sve ostalo, to je engleska liga prije svega. Nakon toga dolazi to neko fudbalsko zanje i vještina što bi rekli.

Što se Reeca tiče to je gotova priča, nema od njega ništa, još jedna sezona otišla u zaborav i za njega i za klub. Treba se okrenuti nekom drugom, da li dovesti nekoga tipa Cancelo dok se vidi hoće li biti šta od Gusta ili se okrenuti ka nekom drugom rješenju.

Njega neka u klubu, neka se oporavi do kraja pa ako šta bude bude a ako ne onda rastanak nažalost

Mislim da je kod njega problem što se nikad nije oporavio od ozljede kako treba. Ne razumijem se u to, ali stalno se spominje operacija koju nikad nije napravio da bi se kao brže vratio na teren... Očito je trebao napraviti tu operaciju odma i riješiti to 

Javio se i neki doktor, pa rekao da nekad ni operacija nije to to. Kod njega su jaki misici, a razvili se veoma brzo, pa i kada operises moze se opet isto desiti da rikne zadnja loza zbog nekih pritisaka na lozu. Mislim da ce ga ovo pratiti citavu karijeru osim nekog novog medicinskog cuda. Ja bih sacekao jos do onog tamo januara 2025te, pa ako nastavi ovako, onda prodavati.

Ne treba se olako ogradjivati djeteta kluba i najboljeg desnog beka kada igra, koji je uz to i dalje veoma mlad.

Zajebana situacija sa Jamesom, nit ga se kako odreći nit možeš računati na njega. 

Možda jednom obrnuto, da mi nekog dovedemo na pozajmicu,  kakvog desnog beka uz opciju da ga kupimo na ljeto ako se pokaže, al to je čista mašta 

• Autor
On 12/15/2023 at 10:19 AM, reLo said:

Ubio se za njemačke ili španske lige gdje su ozbiljni dueli među igračima (osim kad igra Atletico) jako rijetki. 

Mada, on je hodajuća mina i dok samo trči, jer od trčanja se ozlijedi. 

Opa, pa evo ideje: možda bi dobar golman bio?

Njemu bi odlicno pristajale te lige jer nemaju intenzitet premier lige. Recimo da je u Realu vjerovatno bi im Marcelo na desnom beku. 

Ma o kakvom intezitetu pricamo.

Covjek je 50% invalid i to je to.

Ne odigra 3 tekme mjesecno i opet se syebe. I u championshipu je imao povreda koji je slabijeg inteziteta

Steta za nas, steta i za njega, mogao je biti najjaci bek lige godinama al kurcina

Po meni je veoma vazno da sljedece sezone rijesimo nekog desnog beka. Gusto mi nije se nesto pokazao, sigurniji sam u kukurelju lijevo nego u njega desno.

Da, baš, nije on ni osjetio intenziteta.

TKmtRJG.png

Recimo kad uporedimo sa Kanteom koji je isto imao problema sa povredama:

image.png.28f56b8cc3263a99d40955beed772a14.png

Nije mi stalo više u jedan screenshot, ali nije ni bitno.

Evo i Hazard, PL:

image.png.2d35bc4c8c18bec1ca7ac58b443a2125.png

CL:

image.png.47a4408e1b443cda2cb8b70a4cd4280b.png

Kod Hazarda i Kantea se može pričati o intenzitetu, problem kod Jamesa je ili genetika, ranije povrede ili jednostavno loš posao medicinskog tima. Pošto kad uporedimo godine, broj odigranih utakmica i broj minuta, vidimo da je jednostavno od starta sve počelo loše. Da li se to može ispraviti ne znam, možda neko zna neki primjer igrača koji je to uspio da prebrodi.

• 3 mjeseca kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.