Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Callum Hudson-Odoi (2018-2023, 72 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 65,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Proveo 12 minuta na terenu protiv Schalkea. Igrao na poziciji lijevog krila bez nekog značajnijeg učinka. Golman 3 puta ispucao loptu na njega. Prvi čestitao Azmounu za postizanje trećeg pogotka.

• Nije ulazio u igru danas protiv Wolfsburga. Još 62 ovakva posta i prestižem diabla.

• Sad će ispasti još da Odoi nikad nije bio u formi... A šta ćemo za treću četvrtinu marta 2019. godine? To smo zaboravili?

Objavljene slike

Ma nije dobro werner istrco ovdje, ne bi mu ovaj mogao ni dodat, mozda bi baily autogol zabio jedino.

Cho je morao ovu strpat yebo mu de gea sve
  • 2 sedmice kasnije...

Kako je opet ispao iz startne postave? Onih nekoliko partija što je zaredao, uopšte nije loše odigrao. Danas je komotno mogao umjesto Wernera na poluvremenu ući u igru.

• 3 sedmice kasnije...
Steta za onaj promasaj. Ali generalno skroz dobra partija. Nije alibi igrac i uvijek nesto pokusava odraditi. Ne boji se pogrijesiti i on mora igrati sve vise i vise.

Ono sto bih ja kod Odoia forsirak najvise je rad u teretani. Explozivnost i snaga se mogu navjezbati teretanom. Samim ti ce biti jos prodorniji i bolji u igri 1 na 1.
Ne radi se s momkom individualno, to vidis kad posmatras unazad sve utakmice. Mi svi ovdje koji gledamo svaki mec i znamo o svakom igracu vidimo kod Odoija jednu stagnaciju. Nije bezveze Bayern davao 40 miliona za nedokazanog tada 19-godisnjaka, sigurno je bilo talenta i potencijala u njemu. Medjutim trebalo je mukotrpno raditi pogotovo sa individualnim treninzima kretnji, driblinga, bjesomucno vjezbati promjenu strane i tempa s loptom, vjezbati sut s obje noge itd.. Ne kazem da bi dosao na nivo jednog Hazarda kojem je to prirodno bilo, ali bi itekako napredovao i mogao biti neka klasa Manea ili drugog veoma dobrog premijerligaskog krila.
Istina i konstantno miksanje pozicija nikako ne pomaze, ma koliko to mnogi pravdali.

Nije kasno jos, ali ako i dalje bude isto zavrsit ce samo na talentu, kao jedan od mnogih.

Kako znas da se ne radi individualno sa njim?

Vidim iste greske, iste mane u igri kao i prije nekoliko godina. Nije nadogradjeno na tome. Mozda i rade, ali premalo ili nedovoljno dobro
Takticki su ga naucili par stvari, gdje da stoji bez lopte i koji prostor da pokriva, i to je sve. Za neki veci iskorak potreban je intenzivan rad jedan na jedan sa trenerom koji razumije fudbal i zna kako iskoristiti njegov talent na pravi nacin u igri 11 na 11.
A možda rade s njim, ali on sam ne radi dovoljno, ili unatoč radu ne uspijeva naučit...

Mislim da je bila greška forsirat ga da odma bude dio prvog tima. Očito nije dovoljno dobar da odma s 18 uskoči u prvi tim, nekakva posudba bi mu godila (1-2 negdje gdje će redovito igrat i di će znat raditi s njim, po mogućnosti u Championship). Je da šaljemo hrpe igrača na posudbe pa ih se pomalo grozimo, ali vidimo na primjeru Mounta i Jamesa da posudba ima smisla

On je bio najveći talenat iz cijele generacije, a nismo imali nikad 4 krilna igrača i zato smo ga ostavljali uvijek. Kod Lamparda je najčešće bio povrijeđen, a kod Tuchela je sa novom formacijom dobio veću konkurenciju jer je manje ofanzivnih pozicija.

Ima dobar centaršut i dobre dijagonale. Ovo drugo mi je posebno bitno, jer svi ostali dodaju samo prvom do sebe i tako se teško pravi višak. U driblingu i 1 na 1 situacijama nije ništa napredovao. Završnica na nivou Havertza, Wernera i Pulišića.

Od povrede je on meni izgubio najvecu svoju prednost a  to je eksplozivnost, brzina na prvom koraku.  S tom karakteristikom je lomio protivnike (sjecam se pripremne utakmice , cini mi se protiv Arsenala, gdje je izgledao dao Hazard i ASM u jednom). Poslije povrede on nema nekog driblinga u svom repertoaru. 

S tim da je ranije mnogo vise pokusavao driblati i probijati po strani, nakon povrede, mora se priznati stao je. Sada najcesce kada dobije loptu vraca je nazad, kao i svaki drugi nas ofanzivac. Odoi probije po strani, jednom ili mozda dva puta na utakmici a to je premalo.

Sinoc ko je gledao Newcastle, mogao je vidjeti sta znaci kada krilni igrac dribla i prolazi pored protivnika lagano, iz nicega moze stvoriti sansu. To je npr Hazard radio, kada ne mozemo kreirati, uvjek je bio tu da prodje par igraca i sam stvori sansu za nas, to bi trebao Odoi raditi, jer sjecam ga se od ranije, sposoban je za te stvari, ali nakon povrede kao da ne smije.

Ne smije, mora biti odgovorniji izgleda, Tuchel ne dozvoljava da gube tako lopte, jer jebiga mora se desiti neuspjesan dribling, a tako se gubi posjed. Zato gledamo Grealisha u Cityu i izgleda k'o mace, umjesto buldoga kakav je bio u Villi, jer je tamo mogao driblati kako je htio, pa i pod cijenu da izgubis loptu.

Tuchel jucer se nervira na CHOa, jer je pokusao petom dodati i brzo odraditi dupli pass koji nije uspio i odmah vidis sta je reci i koliko mora pod svaku cijenu se drzati jebeni posjed.

Kod nas i kod Citya bi ASM izgledao k'o kita, jer su nam rigidni treneri.

Kako se sve generalizuje i stavlja na teret treneru a ne igracu. 

Da te pitam diablo, sto Mount moze pokusati sve zivo i izgubiti loptu 5-6 puta na utakmici bez da mu se uopste zamjeri? Sto Bernardo Silva moze pokusati sve zivo i izgubiti loptu 5-6 puta na utakmici bez da mu se uopste zamjeri?

Ja koliko vidim, Odoi dobija sasvim ok minutazu u ovako jebenoj konkurenciji. Cak sta vise, koliko god to nekome zvucalo cudno (jer igra vise krilo), stavljanje i na wb poziciju je sve kako bi mu se moglo naci minuta. 

Ja se deff slazem sa Barijem, njusom... decko je izgubio tu startnu explozivnost, prvi korak. Pogledaj moj post ranije gdje navodim da bi trebao raditi vise u teretani.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.