Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Marcos Alonso (2016-2022, 154 nastupa)

Istaknuti odgovori

Dosta bolji nego protiv Lestera u kupu, jeste de je ofanzivnija uloga ali verujem da bi dobro odigrao i klasicnog beka. Nadam se da ce jos bolje igrati i da vise nikad Azpi i Bane nece istovremeno igrati bekove.
  • Odgovori 685
  • Pregledi 43,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Zamisli onda zadnju liniju sa njim Fofanom i Colwillom. Ne bi mogli sačuvati ni word dokument.

• Sinoć sam sanjao da Cucurella igra LCB, a Alonso LWB. Dugo ovakvu moru nisam imao.

• Kun Aguer0
    Kun Aguer0

Treba ostaviti ovog isprdka ali zato prodavati i posuđivati Colwilla, Gilmoura i Gallaghera, tako se to radi 

Objavljene slike

Danas dosta dobra partija. Puno ofanzivnija uloga i to je koristio maksimalno. Čak se sredinom drugog poluvremena u nekoliko minute našao u dvije jako dobre šanse ali se ipak spetljao i nije ih znao završiti.

• 2 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...

Mislim da je i bolji u napadu nego defanzivno, iako u odbrani je isto jako dobar. Zato ovaj sustav i njemu fantastično odgovara, ako ga se prođe uvijek iza ima backup

• 3 sedmice kasnije...

Ja još uvijek ne mogu da sebi dođem i ne mogu da vjerujem kako je onu čistu priliku, da čistija ne može biti onako upropastio. Pa gdje ćeš bolan ko sivonja onako nabit loptu preko gola, to ni Kalou ne bi uradio. Da smo remizirali mislim da bih njega najviše krivio.

Volio bih barem jednu-dvije utakmice vidjeti Kenedyja na njegovom mjestu.

U prvom poluvremenu je bio los, jedan od losiji. U drugom poluvremenu je lik bio jedan od najboljih na terenu. Zatvorio je svoju stranu a u napadu je bio non stop prijetnja. Zal ostaje za onom propustenom prilikom ali generalno lik mi je i vise nego dobar igrac.

Tanak je danas bio dosta, jest se poboljsao u drugom dijelu kao i ostatak tima al je bas defanzivno visio. Imam osjecaj da igramo sa 4 pozadi i da on igra tog lijevog beka, puhalo bi samo tako. Spor je u picku materinu, a nije ni nesto fizicki jak. Ali dosta je dobar tehnicar za tako visokog igraca + ima dug korak, zato je za ovog wing backa sasvim solidan. Mada njegov parnjak na drugoj strani Moses je miljama bolji igrac, cak i u defanzivi nimalo ne zaostaje sto bi trebala bit Alonsova prednost.

Ne mogu se odati dojmu da nam je Alonso u ovoj formaciji najslabija karika. Istina, funkcioniÅ¡e ovo, dobar je on ali kakva bi samo perverzija bila da tu igra joÅ¡ jedan igrač kao Å¡to je Moses (neko je iznad spomenuo Kenedya ja sam na njega i  zaboravio,možda bi on u budućnosti mogao dobiti priliku). Alonso je spor haos ,ograničen na lijevu novu, Å¡teka i pozadi (sjetimo se kad ga je Walker preÅ¡ao sombrerom).... Najveća prednost mu je centarÅ¡ut, zna pogoditi u obrvu igrača.

Ja sam to rekao vec, ali pojedini me napadose. Protiv slabijih timova se nece osjetiti njegova sporost, stekanje u odbrani, ali protiv svakog jaceg tima, koji je jak po bokovima, hoce. Moses nema problema jer je fizicki premocan, brz je, ali ovaj ne.

Alonso je aolidan igrac, kojeg je lijepo imati u ekipi, ali da nam je potreban bolji na toj poziciji, definitivno jeste.

Njegova pozicija, Cahillova i jos jedan veznjak (Verrati),je za pojacati. I Mosesu back-up bi se mogao dovesti.
Baš baš me nervirao u prvom poluvremenu, toliko neke nesigurnosti i loših odluka, popravio se u drugom dijelu kao i komplet ekipa. Imao veliku priliku da nokautira Tottenham ali šteta..
Ma nema potrebe sad odma udar na njega.decko je odigro jedno slabije poluvrijeme i to je to.ulazi u sredinu dosta , cvrst je na lopti, ima dobar centarsut.Drukciji je to tip igraca , nemojte trazit u njemu igraca tipa danny rose ili clyne.zasad se oke snaso , a i neznam koga bi se sad moglo dovest da znacajno poboljsa tu poziciju.jedino sto me nervira kod njega je taj sut, pa taj decko slona s dva metra nebi pogodio.ostalo sve pet

Nisam ja rekao da je loÅ¡, dobar je on ali ta pozicija nam je najslabija u timu i mislim da se tu možemo poboljÅ¡ati. Igrao je on već u ovoj formaciji i u ovoj ligi tako da je priviknut' na ligu... 
Ja bi probao sa Shawom, ne igra kod Mourinha, pao u nemilost, možda njega pokuÅ¡ati dovesti. 

Ne znam po čemu je to Shaw bolji od Alonsa,nemojte gledati to kako je on igrao u Sotonu nego kako sada igra,a po onom kako sada igra uopšte nije bolji od Alonsa,čak bih rekao da je gori.Alonsu treba još vremena da se privikne na okruženje,nije ovo Bolton,a ni Fiorentina.Siguran sam da će sljedeće godine biti još bolji.

Ne znam po čemu je to Shaw bolji od Alonsa,nemojte gledati to kako je on igrao u Sotonu nego kako sada igra,a po onom kako sada igra uopšte nije bolji od Alonsa,čak bih rekao da je gori.Alonsu treba još vremena da se privikne na okruženje,nije ovo Bolton,a ni Fiorentina.Siguran sam da će sljedeće godine biti još bolji.

Nemoj gledati ni kako igra u Unitedu jer lik uopÅ¡te ne igra. Odigra svaku 6 utakmicu, bez konstantnosti bi i Messi bio karina. 

Nemoj gledati ni kako igra u Unitedu jer lik uopšte ne igra. Odigra svaku 6 utakmicu, bez konstantnosti bi i Messi bio karina.

Zato sam i protiv njegovog dovođenja,mogao bi da se vrati u formu,a mogao bi biti obična flopčina.Jeste da je navijač Chelsea i da će ga vjerovatno Murinjo prodati,ali to je čisto kockanje.Mislim da bi Kennedy mogao biti backup za Alonsa,ima brzinu,snagu,žilav je nije mlitav ko Oscar i Willian.

Da li sam ja jedini ovde na kog Kenedy nije ostavio baš pozitivan utisak? Ne vidim čemu tolike pohvale na njegov račun, kad god i gde god da je igrao prošle sezone nije se nikad posebno istakao.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.