Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Antonio Conte (2016-2018, trener)

Istaknuti odgovori

Da je ostalo 1:0 rekao bih svaka čast. Međutim od te lažne devetke mi se sere.

Limitirao je Hazarda sa tim sranjem od postave, dok je Pedro nevidljiv bio. Umesto Morate trebao je uvesti Girouda, jer taj gine za loptu, a maneken ne trči u 85 minuti iako je tek ušao.

Willian odličan bio, verovatno su se skoncentrisali na Edena, isekli ga, ali je Willian došao tu do izražaja. Šteta za 2 stative, ali izginuo je danas na terenu i svaka mu čast.

Edit. Ima mu se šta zameriti zbog lažne devetke, zato što je Hazardu odsekao igru sa tom postavkom na lažnu devetku. Giroud bi dao 3x više od Pedra recimo, jer taj gine za lopte i zna da oduzme loptu.

Plus mu je odbrana, na grešku nije mogao uticati. Odsekao je i Messija i Suareza koji nije imao 5 dodira sa loptom.
  • Odgovori 2 hilj.
  • Pregledi 143,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Opa, ne udara samo James Mounta. Imamo situaciju i na forumu.

• Conte je sve u pravu sto je rekao za Spudse. Ja samo ne znam sta je on ocekivao odlaskom tamo. Ajde Murinjo je propao pa je prihvatio prvo sta mu se ponudilo. Ali Conte je i dalje trenirao na vrhunsko

• Ne slazem se. Najgori su ljudi hinjavci koji sute na sve i samo izbacuju neke dosadne floskule da bi prikrivali stvarne probleme. Nekad je okej zastititi igraca u javnosti, ali ne stalno. Oni su odras

Objavljene slike

Bravo doktore.
Pedro je svoju ulogu imao mnogo vise u odbrani i pretrcao je puno, tako da to opravdava njegov start i to sto je bio nevidljiv naprijed(mada je svakako rijetko kad vidljiv). Jedino sto bih promijenio je to sto bih odma poslije gola ubacio Moratu, jer je Hazard ispastao i bio nevidljiv jer je igrao tog nekog spica i nije imao dovoljno prostora al hajde. Sve u svemu dobra igra i zasluzili smo pobjedu sa clean sheetom
relo nema potrebe da glumis mangupa, pa nije cilj bio limitirati protivnika nego je to nusprodukt nase igre. Nasom igrom i nasim zalaganjem smo ih limitirali na jedno veliko nista, s druge strane imali smo mnogo prilika i rekao bih da je faktor srece odlucio sinocnju utakmicu. Pa nije Conte kriv sto je Christensen lose dodao niti je Conte kriv sto lopta nije htjela u gol vec u stativu i slicno.

Kako god da sagledas, saberes i oduzmes, mi smo sinoc bili mnoogoo bolji i zasluzili smo puni plijen a Conte je ispunio svoj dio zadatka i vise nego dobro.
Moramo realno sagledati stvari jer smo pod utiskom dobre igre nakon mnogo vremena i to protiv protivnika gde smo prežaljeni nakon izvlačenja kod većine ljudi.

To sa Pedrom gledate prilično površinski.

Da je igrao špic ( Giroud), nakon dosta izbacivanja lopti, uspeli bi je sačuvati bar pola puta. Hazard bi imao svoju igru ne bi se mučio 90 minuta u pokušajima gde ide on sam na 4 igrača. Da je bio centarfor, imali bi nekog da razigrava krila u napadu, da skoči kod ubačaja, da skoči nakon kornera i opciju više u napadu . Ovako je Pedro u napadu bio neupotrebljiv totalno, ajde što je vijao igrače ali samim koncentrisanjem na aspekt odbrane izgubili smo opcije napada. Još primili i gol i drastično smanjili šanse za prolaz dalje.

Ostavili su srce na terenu svi, to stoji, ali mi nemamo povoljan rezultat. A nadam se da nam nije toliko opao standard da nam je zadovoljstvo to što smo pokazali muda i da se time zadovoljavamo.
To je sve “rekla-kazala”. Otkud znas da bi bilo bolje sa klasicnim centarforom, jos sa Ziruom?

Mi smo sinoc bili mnogo bolji od protivnika, imali ne dvostruko, vec trostruko vise izglednih prilika od njih, to sto Willianovi ili Edenovi udarci nisu zavrsili u golu ili greska mladog danca, nije Conteova krivica pobogu. Pa ne upravlja on njih joystikom.
Hamco... znaš šta je problem. Mi smo ekstra odigrali, a oni nikako. I oni idu sa kući sa golom u gostima i neporaženi i ogromnim šansama za prolazak dalje. Ako ispadnemo, nećemo se dugo sećati dobre predstave, nego opraštanja od Evrope.

Neko je dobro spomenuo puno smo petljali nazad sa loptama na iznenađenje svih, a to nikada nismo radili i iz toga se izrodila greška. Da smo imali jakog centarfora koji se može izboriti za loptu, imali bi opciju više, ovako je nismo ispucavali da ne bi poklanjali lopte i na kraju smo poklonili gol koji nam je drastično smanjio šanse za dalje.

Limitirao i na Europskom Njemačku, pa opet ispušio. Dajte manite se toga, zar je došlo vrijeme da je limitirati nekoga uspjeh? Pa do prije par godina klubovi su na Bridge dolazili da nekim čudom izvuku remi... A sad je uspjeh limitirati protivnika.

Zaboravlja se da su neki ovdje najavljivali da će nas Barca rasturiti, da ćemo primiti kiša golova, a sad najedanput ni neriješeno (skoro pobjeda da nije bilo jedne individualne greške) nije dobro...
reLo govorio da se udaramo nogom u zicugu ako nas ne pregaze. grena do neki dan vrtio pricu jebes rezultat bitna je igra, hocu da vidim zalaganje bla bla, sad kad nismo ni pregazeni niti smo odigrali lose i dalje seru. To je to o cemu sam pricao.. Nebitna je njima igra, to je samo suplja prica.
Ovo je bila igra, nije igra samo posed lopte. Ako ću se zadovoljavati lepo igrom odoh da navijam za Liverpul. Opali su vam standardi žestoko. Barselona je juče trebala biti pobeđena, a pobedili smo sami sebe. Ovaj remi je ravan porazu, da mi se ne uhvatite za reči, nama tamo trebaju bar 2 gola, pošto verujem da ćemo jedan primiti, veći je teren, mogu da nas razvuku i u opcijama 1 na 1 da naprave prednost.

Ček, a i ti si rekao da Conte pakuje kofere ako odigra sa lažnom devetkom... pa se nadam da u narednom periodu nećeš mišljenje menjati bilo šta da se desi.
Neda mi se to zaista komentirati, jer je glupo i nema kraja..

Samo cu nadodati za pedra, tj igru be CF po kojoj sam prvi pljuvao ali se posuo sinoc pepelom jer je sve vrhunski funkcioniralo..
Npr koliko je lopti izbijeno pa da ih je morao netko spustati gore, mali broj, nemjerljivo manji u odnosu na broj koji bi bio da smo igrali s CF..
Uostalom takva igra bi valjda svima koji imaju mokre snove na igru livera i ostalih lijepoigrajucihtimova trebala goditi vise nego ona do sada..

Druga stvar koja tu igra veeeliku ulogu..pedro..puno umanjujete njegove zasluge za igru jucer..em sto je trcao pun k, vracao se, riljao naprijed i nazad, kombinirao, vrhunski citao igru itd..on je i fenomenalno otvarao prostor, i to isti onaj prostor koji bi jedan CF instinktivno zatvarao koji god napadac igrao od nasih..
Hazarda su i po cetvorica pratila i ostajalo je prostora kojeg su odlicno koristili i nije slucajnost da je bas vili 3 puta maltene pucao iz iste situacije..srece je samo falilo..

Pedro je odradio vrhunski, no igra bez napadača i njega koči kao i Hazarda. Eto jedini Willian je iskakao u igri.

Vršio je Pedro i presing, nešto što svi igrači Barcelonini rade kad protivnik ima loptu, a i oni se pogube kad na njih neko odradi presing.

Nema potrebe prozivati Pedra, čovjek je odradio svoj dio posla, mogao je eventualno ranije izaci, ali to je do Contea.

Pa naravno Drogba da nije ispucavana lopta, na koga da je ispucaju? Na Hazarda ili Pedra? Bez te opcije smo bili osuđeni da igramo pomoću kratkih pasova nazad i na kraju kapitulirali. Barselona je tim koji igra presing i to opasan, morao si odigrati perfektno protiv njih i jesmo do jednog momenta ali jedna greška košta puno.

Pedru niko ništa ne zamera, on je odigrao svoju utakmicu, ali smo bez CF izgubili Hazarda koji je mogao karambol napraviti na levoj strani, odakle je i bio najopasniji na utakmici. Sa njegove strane je došao i gol, imao je 2,3 opasna ulaska... a šta misliš da je igrao celu utakmicu? Ali je bio odsečen na poziciji lažne devetke i upola manje opasan. Da nije imao Willian svoje veče, gore bi prošli.

Čekamo revanš, tamo nam je potreban skroz drugačiji pristup naspram ove utakmice zbog primljenog gola.
Sumnjam u puno drugačiji pristup. Nećemo se sigurno ić nadigravat s Barcom na njihovom terenu. Igrat ćemo slično kao jučer i pokušati dat gol iz kontre, ako ne uspijemo onda tek pretkraj utakmice oko 70 min napast i ić na sve ili ništa.

Da smo iskoristili pola prilika koje smo stvorili, rezultat bi bio mnogo drugaciji, cak sta vise bilo bi 2-3 gola razlike i ovdje bi se pricalo o fantasticnom Chelseau a ovako nalazite mane. U biti utakmica je ista, dakle nemojte traziti dlaku u jajetu kada je covjek pripremio utakmicu maksimalno korektno, nadigrali smo protivnika u potpunosti i tu treba da zavrsi sva prica.

Ubio ih je Conte nogama, ljudi su bili kreativni drama, sve biskvit do inieste, iniesta do albe, alba do piquea i onda opet u krug. Steta sto Willian nije to dokrajcio, ali bit ce bolje iduci mec. Samo ne znam kako protiv ove nametnute motivacije, sad ce relo ocekivati da ih ubijemo 3-0 na nou campu.

Da jesmo dali 2,3 šanse, da nismo napravili grešku, mogli smo proći u prvoj utakmici. Dlake u jajetu odlučuju ove utakmice.

Šta sada pošto je odigrana 3. utakmica dobro ove sezone, ne smeju da se imaju zamerke i da diskitujemo o greška po našim mišljenjima. Ako je tako, onda lepo ugasiti forum da ne trošimo vreme.

Utakmica fantastična za nas, parirali smo Barceloni, iskreno ja ovo nisam očekivao. Morali smo pobjediti ali šta je tu je.

Nikad utakmice nisu lake protiv Barcelone, ma u kakvoj oni formi bili. Conte je igrao na oprez i pokušavao opet vršiti pritisak koliko je mogao.

Opet iz male greške su nam zabili gol, a zamisli da smo nedo Bog koju više napravili, ekipa protiv Barce to jednostavno iskorištava.

Kako sam se bojao za ovu utakmicu, tako se bojim i za iducu, mene je najviše strah prvih 15 minuta protiv Barcelone, imamo šansi, ali ovaj put mi svaki udarac na gol moramo iskoristiti.

Sreća za nas što nema Terrya, Suarez bi mu svaku provuko kroz pišu

Dobro diablo kaze da je ostalo 1:0 bili bi vjerovatno i previse nakurceni a to je pak rezultat koji de brzo stigne.

Protiv ovog tiki taka smeca od igre ovo je i jedino rjesenje, zatvoriti sredinu i igrati presing ako im vec das loptu. Ovo njihovo silovanje lopte i padovi nazad ako lopta ne moze do mesija se tesko drugacije mogu i zaustaviti jer ako se razletis previse i onom malisi das prostora postaje opasno jer je on jebiga Messi
Ne možeš izbaciti Williana ili Pedra i ubaciti Moratu zato što se ni Morata ni Hazard ne bi vraćali da pomognu u veznom redu.Conte je zatvorio sredinu kroz koju je Barsa htjela graditi svoju igru.Osim dodavanja u nedogled i gola koji je došao kao rezultat naše greške Barsa je pokazala jedno VELIKO NIŠTA.Iskren da budem mislio sam da ćemo izgubiti jedno 2-0,3-0 ali sam se pozitivno iznenadio gledajući utakmicu.Imamo šanse za prolaz,uvijek se može neki krompir uvaliti,a već smo pokazali da se znamo braniti protiv njih.

Pa nismo se branili k'o da nam je zadnja tekma, vec smo se branili kao i uvijek. Ljudi sanse ni pokusali nisu da naprave, osim onog ubacaja sto je paulinho sutao glavom pored gola 4 metra :D Barca nije bila barca od onih dana, vec je bila barca ova sto gubi od espanyola ili koga vec :D Ne razumijem kada gledam njihove tekme, kako ih niko u ligi dosad nije pobjedio, stvarno jadno igraju.

Pa da se nismo branili ko da nam je zadnja tekma, misliš da bi i dalje bili neinovativni? Bili su neinovativni zato što im mi nismo dali da budu, i to je sva pamet.

Pa da se igralo napadacki za sta i nemamo bog zna kakvu ekipu ispusili bi 1:3 jer bi se onda barsi otvorio prostor, ono sto je najjaca karika u njihovoj igri i tu bi bio sjeban. Igrali odbrambeno jer oni tlače loptu i kad god ona ne moze doci do mesija vracaju je Ter Stegenu ako treba. Imati 70% lopte i ne napraviti ni jednu priliku, koja je to kurceva ofanziva, mislim da su ukupno 6 suteva imali, dakle bili su kurac i smorili sa svojih 400 pasova na svojoj polovini

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.