25. februar 2020.6 god. comment_293377 Trebace puno strpljenja, ja ga imam za Lamparda, ovu sezonu da probamo barem top4 ako ne i to nema veze. Na ljeto da se rijesimo balasta(Alonso, Aspi, Wilian, Bacuai, Pedro, Barkli) i skockati pristojnu ekipu i pokusati nesto novo. Sad ide tranzicioni period koji ce trajati jedno 2 3 god... mada sve zavisi koliko ce ga uprava drzati. Mnogo smo se utripovali, sad mirne glave ostatak sezone pa sta bude. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293379 Nastavi li forsirati Pickensena ispred Tomorija, pa i Zoume cak, sam ce se odvesti u ponor do kraja. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293380 S obzirom da smo sve gori kako sezona odmice ne bi me iznenadilo da se o to desi. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293389 Mount ce mu presudit, ne mogu da vjerujem koliko ga forsira. Decko je ispo iz forme ima vise od 2 mjeseca. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293394 Ma sta je do Lamparda? Mislite da bi Klopp ili Guardiola bolje trenutno sa ovom postavom? Cinjenica da i on pravi greske ali prevelika je razlika u igrackom kvalitetu ove dvije ekipe. I nije da nismo imali sansi, bilo je tu izuzetno dobrih prilika, mogli smo i povesti par puta ali jbga. Sta sad, idemo dalje, ovo nam je samo otvorilo oci i dalo do znanja gdje smo i kako stojimo. Minsmo trenutno ekipe druge jakosne skupine, nesto tipa Ajax, Lajpcig i tako te ekipe. Uz prava pojacanja i to njih nekoliko, trebalo bi biti bolje. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293396 Ma dobij bournemouth za vikend i sve je oprosteno. Svakako bi ispali ako ne sad onda u 1/4finalu Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293405 Ma sta je do Lamparda? Mislite da bi Klopp ili Guardiola bolje trenutno sa ovom postavom? Ne znam brt, malo je cela ekipa previše bušna, ne verujem da bi neko drugi odjednom pretvorio ove igrače u mašine, al barem bi pokazivali znakove života. Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293410 Misliš znakove života ko City kad ih je Monaco izbušia, ili Liverpoolova vodstva od 3-0 pa na kraju poraz, i brojni drugi porazi i Pepa i Kloppa od davljenika? Prijavi
25. februar 2020.6 god. comment_293411 https://www.youtube.com/watch?v=12gWbqM5wbo više ovakve stvari :D Al ne razumem poentu, zamisli, izgubićeš neke utakmice, a Lampard realno trenutno ne može ni u istu rečenicu da stane ni sa Poćom, da da, izgubio je sa 2-7, sećam se. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293414 Ta utakmica je u Kloppovoj 4. sezoni, a u koja je ovo sezona Lampardu? Poanta je da su i oni imali sramotnih poraza, pa nisu srali nego su istrpili trenera i sad imaju rezultate. Svi zaboravljamo da je Klopp već bio proglašavam Floppom i da je do prošle sezone osvojio 0 trofeja. Meni je zanimljivo kako svi ovdje plaću kako treba dat šansu treneru a onda čim dođu prvi porazi odma je problem, isto tako svi smo plakali bivšom trenerima da trebaju igrat mladi a sad ih nemamo strpljenja istrpit. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293416 Ma ja13 je apsolutno upravu. Pa brukali su se i Klopp i Pep prvih sezona. Sjecam se da je Pep gubio i od Evertona i od Lestera sa po 4 komada razlike, imali su bruku utakmica odigranih gdje su izgledali goli kurac i gdje se pricalo u fazonu, ma ja, lahko je u Bundesligi. Bilo je itekako mnogo utakmica u kojima su i niihove ekipe izgledale kao da ne daju znakove zivota ali se zaboravilo. Poenta jeste upravo u tome da Lampardu trrba dati vremena, trrba mu dati bolje igrace koji znaju vise od ovog trenutno. Pa bolan de samo uporrdite sastave Chelsea i Bayerns, nebo i zemlja. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293422 Poanta je da su i oni imali sramotnih poraza, pa nisu srali nego su istrpili trenera i sad imaju rezultate. Svi zaboravljamo da je Klopp već bio proglašavam Floppom i da je do prošle sezone osvojio 0 trofeja. S tim što su ovi imali već mnogo toga iza sebe i zna se od početka šta je namera, sa Lampardom, ne vide se naznake neke filozofije ili šta već. Pokušava Lampard da menja neke stvari, za razliku od nekih prethodnih trenera, ali ko god igrao odbrana je npr. uvek očajna, to mi nagoveštava da je možda i do njega problem, a pojedinci po nekoliko meseci ne mogu da se uzdignu iz ponora. Da li je Lampard trener za visoke domete, iskreno sumnjam, ali bih voleo da grešim. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293423 Ovo nam se sve vraća dosadašnja politika kluba. Pa nama igra Giroud?! Taj ni u Arsenalu nije mogao biti u prvom timu a mi smo stepenica iznad Arsenala. Mi nemamo kvalitetnog odbrambenog igrača, nemamo napadača, nemamo krilne igrale, nemamo ništa... Sa Hazardom smo mogli donekle i pobjeđivati ali sve nas je on izvlačio. Sada nema ko da napravi čudo, da pređe 3,4 igrača, nema ko da napravi višak. Lampard nema igrače da sastavi koliko toliko solidnu ekipu. Ili su mladi igrači ili su istrošeni. Lampard zasluzuje sansu da dovede igrače koje želi a ne da mu se nameću svakakav otpad. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293424 Očajna je bila i Liverpoolova obrana tko god igrao dok nisu kupili VVD-a. I baš je na ovom forumu bila rasprava o tome da Klopp ne zna igrat obranu. I onda su kupili VVD-a i gle čuda sad imaju najbolju obranu u ligi. A o Cityevim milijunima na potrošenim na obranu da i ne govorim. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293425 Motiv je problem broj jedan medju nasim igracima. Jesu se i Klop i Pep mucili na pocetku ali su njihove ekipe uvek grizle na terenu. Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293427 Uspoređivati Guardiolu i Kloppa sa Lampardom i tu neku poveznicu raditi je apsolutno smiješno. Pa to su bili najpoželjniji treneri svijeta kada su ih city i liverpool dovodili, dakle već uveliko izgrađena imena i treneri sa velikim iskustvom i rezultatima iza sebe. Tu povlačiti neku paralelu je stvarno apsurdno. Što se tiče Lamparda, vjerujem kako će mu se dat prilika, jer to bi bilo i pošteno, ova ekipa trenutno nema kvalitet. Lampard radi puno grešaka, ali ima pravo ovu sezonu na adaptaciju. Iduće sezone će sve biti jasno, i naravno da će letiti ukoliko ne bude to bilo dosta bolje Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293428 Pa ne uporedjuje ih niko po ostvarenom uspjehu nego po slicnostima koje su imali prvih sezona vodjenja kluba. Ajde Guardiola i nekako, odmah je uspostavio sistem ali je taj isti Guardiola nasljedio sampionsku ekipu, ne ekipu punu Championship igraca plus mogao je i kupovati sto je i uradio. I kao takav se opet mucio i par puta obrukao sa izuzetno visokim porazima od prosjecnih ekipa. S druge strane, Klopp se bas mucio, imao je problema na postavljenu odbranu a bgmi i protiv jacih ekipa. Pa ljudi 8. zavrsili, o cemu dalje da pricamo. Naravno da je njihov uspjeh do tada bio svima poznat ali svejedno i oni su se mucili i imali strahovito mnogo gresaka i losih utakmica. Jer koliko god da su znali sta zele od svoje ekipe, neki igraci nisu dovoljno kvalitetni da to iznesu. Dzabe meni sva volja ovog svijeta ja ne mogu da budem Lebron James. Nemam te kvalitete i dzaba da me treniraju i Phil Jackson i Jordan zajedno, ne moze druze. Fazon je sto smo mi navijaci takvi, nemamo strpljenja, ocekujemo da je trener sposoban kao na igrici da upravlja igracima ali u realnosti nije to bas tako. Juce je nas svaki igrac pravio potez viska, ponajvise Mount koji je sam bio 4-5 puta u izglednoj situaciji da da zavrsi pas kako treba ili da suta. Znaci igrac kad dodje pred 16m, na njemu je da odluci da li ce driblati, sutati, dodati na stranu i slicno i to sve u djelicu sekunde. Primjera radi, jucer prvi gol Bayerna, svi su ocekivali da Lewa sutira ali ne, momak dodaje Gnabryu koji suta na prazan gol. To je Lewa u djelicu sekunde odlucio, nije mu trener dobacio da ne suta vec da doda. Jednostavno, neke stvari igraci moraju sami znati kad, sta i kako uraditi. Mnogima je ovo prvo iskustvo sa ovakvim protivnikom, neki su vec istroseni i ne znaju ili ne mogu bolje. Igrali bi nasi od noge do noge da znaju ali ne mogu. Cim ih Bayernovi igraci napadnu, pogube se. Zasto? Jer imaju fudbalske osnove lose. Prijem lopte slab, kontrola lopte slaba, zabiju glavu u pod ili nisu dovoljno brzi. Dakle da ne duzim ionako sam prevelik post napisao, ali trenutno imamo prosjecan roster sa mnogo mladih igraca koji su se juce usrali. Grijesi i Lampard, naravno, ali posteno je da mu se da prilika da kupi nekoliko novih igraca, da odstrai ovaj skart i da mu onda sudimo. Svi mi zelimo najbolje Chelseau a ne Lampardu, medjutim prerano je da mu se sad sudi sa ovim skupom igraca. Prijavi
29. februar 2020.6 god. comment_293540 Mislim da vise ni on nije siguran dokle ce imati posao. Prijavi
29. februar 2020.6 god. comment_293542 Pa ako im je bio cilj da se osigura top4 i nesto napravi sa ovom ekipom, kog kurca su onda doveli lamparda ili davali otkaz sariju? Prijavi
29. februar 2020.6 god. comment_293544 Sarri je sam htio ici ako se dobro sjecam i jedini koji nije dobio otkaz od ovih trenera u celziju otkako je Abramovic ere Prijavi
29. februar 2020.6 god. comment_293545 Istina, ne znam zašto se povlači ta priča sa Sarrijem kada se dobro zna da je on nas odjebao radi boljeg kluba s većim ambicijama Prijavi
1. mart 2020.6 god. comment_293565 Bas tako, kurac bi on isao da je bila pozitivnija atmosfera oko njega. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.