1. mart 2020.6 god. comment_293584 Ja sto zamijeram Lampardu je to sto neki igraci kako god odigrali imaju sigurno mjesto, pogotovo Mount i Azpilicueta. Zbog Azpilicuete je i promijenio formaciju jer ga ne smije izbaciti a iz aviona se vidi da je James bolji. Prijavi
6. mart 2020.6 god. comment_293743 https://www.skysports.com/football/news/11668/11949449/frank-lampard-deserves-more-credit-for-work-at-chelsea Prijavi
7. mart 2020.6 god. comment_293749 Cijela odbrana je kur*c, ne zamjeram Lampardu ama baš ništa. Prijavi
8. mart 2020.6 god. comment_293762 Čovjek bez razloga klupira naše najbolje igrače u odbrani Jamesa i Tomoria, zbog jedne lošije partije(na Tomoria striktno mislim na prošlo klupiranje koje je trajalo 2 mjeseca). Ne znam zašto, to mi nikako nije jasno Prijavi
8. mart 2020.6 god. comment_293794 Daaaaaaaj kliiinciimaaaaa saaansuuuuuu aaaaloooo Ovaj post je bio ključni za te izmjene :D Prijavi
8. mart 2020.6 god. comment_293803 Imali smo period prvog poluvremena od 30og do 40og minuta kad smo popustili s presingom i agresivnoscu na sredini sto im je omogucilo da nam se priblize golu i da nateraju nasu odbranu na lar gresaka koje nisu naplatili. Sem toga sve je bilo kako treba. Odlicno vodjenje utakmice, sansa mladicima kad je ista resena. Moze malo vise ovoga do kraja sezone, necemo se ljutiti. Primetio sam dve bitne razlike u odnosu na ranije meceve. Kada protivnik ima loptu i pocinje napad iz zadnje linije nas vezni red se krece u liniji, paralelno sa loptom. Takav pristup mnogo smanjuje prostor za dodavanja stoperima i tera ih na greske. Ranije nam je zadnji vezni protivnika iznosio loptu kroz sredinu ko od sale i kreirao, jer su nasi bili neuskladjeni. Toga danas nije bilo. A druga razlika je veca agresivnost na igraca sa loptom na sredini terena. I Barkli i Maunt i Gili su kidisali na igraca odmah na prijemu lopte, skracivali vreme za reakciju i onemogucili protok lopte. Nedostatak gore navedenog doveo je do toga da nam se recimo igraci Bornmuta usetaju i sanse kroz sredinu terena, bez nekih velikih poteskoca. Drago mi je da se radi na tome. Iako su i Dejvis i Gomes fizicki jaci od nase trojke na sredini ni u jednom momentu nismo bili inferiorni na tom delu terena. Ovo je takticki najbolje postavljen mec ove sezone. Prijavi
8. mart 2020.6 god. comment_293829 Jednostavno mora se postavljati ofenzivno, ovo je funkcioniralo baš dobro. Moram pohvaliti, nisam očekivao da će izaći u ovako hrabrom sastavu, al to je to, na glavu pa što bude, drugačije ne ide i ne znamo. Tko bi rekao da će trojac gilmour, barkley i mount biti toliko dominantni u sredini, u oba pravca fantastično Prijavi
8. mart 2020.6 god. comment_293840 Treba napomenuti da Lampard ni jednog trenutka nije kukao na velik broj povreda koji prati ovu ekipu jos od pocetka sezone. Naprotiv, vjeruje onim dostupnim pa cak i akademcima, susta suprotnost Murinjo, Conteu pa i Sariju. Da ne pricam o tome kako bi se prva dvojica npr. protiv Liverpula postavila pickasto i igrali bunker citavu utakmicu. Prijavi
9. mart 2020.6 god. comment_293870 Postali smo razmazeni, pa se ne sjecamo takvih stvari. Pa njima da je samo Kante i Jorginho povrijedjen to bi havarija u medijima bila. Odmah bi bilo, pa kako da igramooooo bez njih, morali smo bunkerisati bla bla Frankie radi sjajno posao, idemo dalje, samo da izborimo tu LP i da dovedemo Sancha.. Prijavi
9. mart 2020.6 god. comment_293887 Nismo mi godinama imali ovoliko problema sa povredama, pogotovo ne kad su ključni igrači u pitanju. Rudiger, koji je smatran našim glavnim odbrambenim igračem (ja ga idalje smatram sa svim plusevima i minusima), je tek negdje od decembra/januara počeo redovno da igra, Kante, koji je najbolji igrač tima, ne znam je li povezao 3 utakmice zdrav, Loftus-Cheek, koji je zajedno sa Hazardom iznio napad u završnici prošle sezone, još nije počeo da igra, Pulišić, koji je najveće (i jedino pojačanje), mislim da ne igra od početka godine, a i prije toga je izostajao, CHO, koji je kao najtalentovaniji igrač ovdje, slično kao i Kante, ne može da poveže utakmice da igra, Abraham, koji je najbolji strijelac, se već mjesecima muči sa povredama. Nisam u ovo ubrajao povrede Pedra, Christensena, Emersona i Barkleya jer ih ne smatram toliko bitnim igračima. Ali u kombinaciji sa povredama nekih bitnijih igrača se stvara ogroman problem. Također, izostanak Jamesa sa početka sezone ne računam u to, jer je u tom trenutku Reece bio samo "lik kojem će Lampard dati šansu pa ćemo vidjeti ima li išta od njega". Prijavi
7. maj 2020.6 god. comment_294248 Lampard sa NHS doktorom koji je citav zivot navijac Chelsea. U pocetku prica o virusu, kasnije o Chelseau, Lampardu, nacinu treniranja i ostalom. https://youtu.be/M6DQAoKKqOs Prijavi
12. juni 2020.6 god. comment_294527 Naletio na ovaj članak: https://totalfootballanalysis.com/article/chelsea-midfield-problems-data-analysis-statistics-tactics Zanimljiva analiza vezne linije, statistički gledano Barkley najbolji ofenzivni veznjak Prijavi
13. juni 2020.6 god. comment_294552 Makar sutra dobio otkaz, učinio je veliku stvar za klub sa guranjem mladih igrača. Usmjereni smo na pravi put i mislim da smo se spasili krize u kakvoj se nalaze neki veliki klubovi. O raznim elementima koje čine jednog trenera se može diskutovati, ali je po meni uradio ono što je za klub bilo najbitnije da se uradi. Prijavi
23. juni 2020.6 god. comment_294877 29 od 30 utakmica u ligi smo imali većinski posjed lopte, najviše u ligi. Očito lampard voli loptu, samo treba to konkretizirati Prijavi
23. juni 2020.6 god. comment_294878 Bilo je tu dosta utakmica u kojima smo izgledali poput Sarrijevog Chelsea, velik posjed bez pravih napadackih akcija. To je dosta i zbog limitiranosti pojedinih igraca, fali ideje, brzine, tehnike kod pojedinaca. To ce se sigurno promjeniti dolaskom Wernera a pogotoco Ziyecha, ova ekipa place za ljevakom na desnoj strani koji ce ulaziti u sredinu. Dovesti jos tog lijevog beka i daj boze stopera, kako ne bi primali golove iz jedinih suteva na utakmici i sve ce to biti jos bolje. Prijavi
23. juni 2020.6 god. comment_294881 Istina da, falilo je konkretnosti ove sezone, bit će bolje sigurno. Slažem se, Ziyech bi trebao leći kao budali šamar samo ako uspije se priviknuti na premiership, a ne vidim zašto ne bi pošto je i u ligi prvaka radio fantastične stvari. Njegova lijeva noga je stvarno zlatna, trebalo bi tu biti puno asistencija i kreacije, pogotovo kada imaš brzog wernera koji napada prostor. Prijavi
23. juni 2020.6 god. comment_294883 Na postavljenu odbranu igrac kao Ziyech je zlata vrijedan, znas koja je to razlika u odnosu na Williana :O Za Wernera me nesto strah, npr iz Bayerna su prosle godine ga razmisljali dovesti ali su odustali jer kao ne snalazi se dobro na postavljenu odbranu, njemu treba prostor da iskoristi svoju brzinu.. pokusat cu bas naci clanak o tome sto sam citao. Vidjet cemo uglavnom, ali svakako ce obojica dati mnogo ovom timu, mnoogo vise nego sto trenutno nemi pojedinci pruzaju. Prijavi
23. juni 2020.6 god. comment_294884 Na postavljenu odbranu igrac kao Ziyech je zlata vrijedan, znas koja je to razlika u odnosu na Williana :O Za Wernera me nesto strah, npr iz Bayerna su prosle godine ga razmisljali dovesti ali su odustali jer kao ne snalazi se dobro na postavljenu odbranu, njemu treba prostor da iskoristi svoju brzinu.. pokusat cu bas naci clanak o tome sto sam citao. Vidjet cemo uglavnom, ali svakako ce obojica dati mnogo ovom timu, mnoogo vise nego sto trenutno nemi pojedinci pruzaju. I sam nagelsmann je rekao da je najbolji kada ima prostora ispred sebe i zato ga nije stavljao kao klasičnu špicu, kao da mora popraviti igru na postavljenu obranu. Mislim ipak kako če Werner biti dobar, napredovat će i taj aspekt sigurno. Sam podatak da se najviše puta našao u zaleđu ove sezone u ligama petice govori kako voli nžnapadati prostor i ta utrčavanja iz drugog plana Prijavi
25. juni 2020.6 god. comment_295001 Čestitam, kada sam vidio sastav mislio sam da nam se ne piše dobro, ali očito je imao jebeni plan koji je i uspio. Savršeno taktički i nadmudrio Pepa, sasvim zaslužena pobjeda Prijavi
25. juni 2020.6 god. comment_295011 Ove sezone pobjedjivao Kloppa, Murinja, Guardiolu, Ancelotija, Artetu a cak TRI puta gubio od Solskjera. Nevjerovatno zaista. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.