21. decembar 2019.6 god. comment_290968 Uzimajuci u obzir rigidnost proteklih trenera, njihovu tvrdoglavost koja je ponekad granicila s bezobrazlukom, mislim da zaista nije posteno ovako jednom mladom treneru skakati na ledja poslije prve manje krize u igri. Svi ovdje, ili barem velika vecina, tvrdili su godinama da su spremni naoruzati se strpljenjem kada bi se nasi mladici iz akademije poceli gurati u prvi tim. I sad kad je doslo to vrijeme, konacno nakon decenija pracenja ovog kluba imamo takvu situaciju, mi kao navijaci moramo biti ponosni i sretni sto svjedocimo tome. A ne radi par pojedinaca, radi Williana, Azpilicuete i slicnih popljuvati i srusiti sve ostalo pozitivno. Da, oni koji su pozivali na to, trebaju znati da nijedan trener nije savrsen, nema tog strucnjaka koji ce svima nama udovoljiti. Lampard ce grijesiti kao i prethodnici sto su, ali ako nista Lampard sigurno nije jedan od onih koji nece svoj rad analizirati, truditi se da ispravi pogresno i pokusa nesto novo. To je dosad pokazao. Probao je razne formacije, izbacivao neke igrace a ubacivao druge. Da ne pricam o tome kako je ovo covjek koji je tek sezonu i po trener na vrhunskom nivou, pa to se u bilo kojem poslu jos uvijek smatra pocetnikom. I da je nas, bez obzira na ono sranje sa Cityem, i dalje je nas. To se vidi iz svake njegove recenice, koliko voli ovaj klub, osjeca povezanost s njim i zeli da uspije. Ovo nije egocentrik koji misli da se cijeli svijet vrti oko njega, kao neki. Ne kazem da ne treba konstruktivne kritike davati, i sam to radim ali nikad se ne treba okrenuti protiv svega sto je pokrenuto njegovim dolaskom radi takvih stvari.Zato puna podrska Franku.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
21. decembar 2019.6 god. comment_290975 Po mnogima je Willan naš najbolji igrač. Čitam na jednom drugom forumu, ljudi se čude što navijači Chelsea ne vole Willana. A i koliko sam primijetio uvik dobiva dobre ocjene na SofaScore Prijavi
22. decembar 2019.6 god. comment_291023 Willian nam je ove sezone najbolji igrač od svih krila koje imamo. Na stranu što je danas protiv Tottenhama odigrao vrhunski ali činjenica je da trenutno boljeg od Williana nemamo. Prijavi
22. decembar 2019.6 god. comment_291026 Ovu utakmicu treba posmatrati kao finale Lige Prvaka i utakmicu u kojoj nisu važne mnoge stvari. Ovdje su bili viši ciljevi, pobijediti gradskog rivala, pobijediti Mourinha, ostati u top4. Stoga je motivacija bila nenormalno visoka, formacija je bila drugačija, igrali su neki igrači koji rjeđe igraju, na klupi su ostali zakovani neki igrači koji su inače standardni prvotimci. Ovo je bila jedna izolovana utakmica i mislim da ćemo se nakon ove utakmice ipak vratiti na onu standardnu 4-2-3-1 formaciju, jer zaista nema potrebe igrati ovako protiv svakog protivnika. Za utakmice protiv recimo Newcastlea bi nam trebala 2 ofanzivnija igrača više nego danas. Čestitam Lampardu, iznenadio je i nas i Mourinha, ne samo sastavom. Vidjelo se na kraju utakmice koliko mu znači ova pobjeda, srećom nam je Sport Klub obezbijedio ove kadrove na kraju utakmice. Slijedi nam još jedan gradski derbi protiv jakog rivala i mislim da ćemo nakon ove pobjede češće pobjeđivati u derbijima. Neki će se sada pitati gdje su Pulišić, Odoi.., nema veze, igrat će sljedeću, ova utakmica je bila izuzetna. Prijavi
23. decembar 2019.6 god. comment_291073 Svaka čast, prvi sam pljunio na sastav kada sam vidio, al ovo je bilo taktički savršeno. Oduševljen sam svim pokazanim, bravo majstore Prijavi
24. decembar 2019.6 god. comment_291120 Pa cim su ga pitali za rudigera na pocetku, rekao je da je razocaran u Mourinha. Na kraju je ovo rekao :D Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291147 E moj Lampard. 3 poraza kuci. Nista promijenio nisi. Igre nema, dje su muda nestala? Jebo te 5 defanzivaca, sad si pokazo da je smrdljivi Mourinho u pravu bio. I popiso si se na onu pobjedu zajedno sa svojim pulenima. Sjebo si prvih 45 minuta igra ni u sta. Prisli golu nismo. Nit strasti, zelje a ni kvalitete. Izvadi starije igrace koji nemaju kvalitet i snagu za odigrati, prije svih Debilian i Azpilicueta.Razocarenje totalno. Ide iz greske u gresku svaki mec. Kod kuce 3 poraza nanizati je bas katastrofalno. Uzas.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291148 Kažu ljudi da se ne smije kritizirati, jer onda kao ne podržavamo Lamparda. Tako da neću ništa napisati. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291153 Izgubili citavo poluvrijeme zbog debilne formacije. Sramotna partija svih igraca, ali bas zbog lose pripreme meca. Niti smo znali sta radimo u napadu, niti smo znali sta radimo u sredini, niti smo znali sta radimo u odbrani. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291155 Sve ekipe koje ili imaj niske spiceve, ili im bekovi nemaju centarsut imaju plan B, povratne lopte na igrace koji dolaze iz drugog plana se,m nas. Iako redovno primamo golove iz takvih situacija ne vidim da smo ikada probali ako da napadamo u kontinuitetu. Mi ceo forsirati centarsuteve i posle 400og neuspesnog pokusaja, i to frustrira. Dalje ako vec ne mozes da izneses loptu napred kroz pas probaj da dignes jednu, dve, tri lopte na Abrahama. Dobro igra glavom, moze da spusti nekome na stranu. Al treba to reci igracima, treba vezbati. David Luiz, najveca krsina medju stoperima koje smo imali je znao da cim protivnik nagrne u presing dune loptu ka napadu, i mnogo smo sansi, golova i opasnih situacija pravili iz toga. I kad pokusas dva tri puta tako nesto, sve i da ne uspe protivnik ce morati da koriguje odbranu i otvarace prostor za drugacije napade. Svaki put se mucimo s bunker ekipama, i nikad se nista ne menja, dodavanje u sirinu do besvesti, zilion neupotrebljivih centarsuteva, carinjenje lopte od strane svakog ko je dodirne, uzasna kretnja igraca bez lopte, primanje golova posle sopstvenih gresaka... O pojedincima ne bih jer nemam koga da pohvalim, sem Maunta. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291167 Razocarao me je, ogroman broj poraza kuci imamo, nije smjelo tako biti. Veliki minus od mene, sramota je da kako koja ekipa dolazi, nosi pobjede, koliko god u tranziciji bili, ne smije se to desavati. Kada bi igralo jedanaest igraca starih po 18 godina, opet nebi smjelo biti tako. O igri nema potrebe pisati, danas sam gledo u krugu porodice utakmicu, cak je mama pocela pljuvati glupog Azpilikuetu, kaze ovaj svaki put zezne akciju na isti nacin. Dovoljno sam rekao. Forsirati istu igru s istim debilima, pokazuje samo da ono mjerenje IQ-a od prije nekoliko godina, nije bilo 100% tacno. Mnogi manje pametni ljudi vide u cemu je problem, cak i oni koji pojma nemaju o fudbalu, samo Lampard ne. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291177 Igraš u 7 dana protiv Tottenhama, Southamptona i Arsenala i ti potpuno zanemariš ovaj Southampton. Imam osjećaj da se nikakav scouting nije radio i da su bili potpuno iznenađeni sa protivnikom. Kao da igra FIFE pa ide sljedeća utakmica, automatski mu je ubacilo Jorginha umjesto Kovačića zbog kartona, malo mu je umoran Mount, pa je ubacio Odoija i stavio Emersona da ga oproba malo. Kao da nisu pogledali ni protiv koga igraju, ni kako taj tim igra, ni ništa. Jeste da ga je malo iznenadio sa Che Adamsom i Obafemijem, ali to nije skoro nikakva razlika. Promašena taktika, bačenih prvih 45 minuta u vodu, Već smo ušli u zaostatak i to je nešto što ove sezone ne možemo da prevaziđemo. Ovo je Southamptonu prva pobjeda ove sezone protiv prošlosezonskih top 10, a nama prvi poraz na Boxing day poslije 15 utakmica. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291178 Izvini njuso21 nismo te prepoznali. Nismo smo nikada igrali sa više igrača i više opcija nego ove sezone ali kad ne ide ne ide. Pa već nekoliko godina imamo problema sa kvalitetom igrača i transfer politikom. Protiv ovakve ekipe smo nekada poluspremni dobijali glat, sada me možemo ni u snovima. Lampardu treba dati šansu da sastavi ekipu kakvu on želi jer imamo dosta neiskusnih igrača i dosta potrošenih igrača kojih se treba riješiti. Da ove sezone imamo Hazarda, vjerujem da bi naša igra bila mnogo bolja ali nemamo a znamo šta nam je taj igrač značio na terenu, stoga treba sastaviti ekipu a to nijr lagan posao. Nije ni Klopp bio ovako dobar kada je tek došao u Liverpool ali mu je data šansa da napravi tim prema svojoj viziji. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291185 Izvini njuso21 nismo te prepoznali. Nismo smo nikada igrali sa više igrača i više opcija nego ove sezone ali kad ne ide ne ide. Pa već nekoliko godina imamo problema sa kvalitetom igrača i transfer politikom. Protiv ovakve ekipe smo nekada poluspremni dobijali glat, sada me možemo ni u snovima. Lampardu treba dati šansu da sastavi ekipu kakvu on želi jer imamo dosta neiskusnih igrača i dosta potrošenih igrača kojih se treba riješiti. Da ove sezone imamo Hazarda, vjerujem da bi naša igra bila mnogo bolja ali nemamo a znamo šta nam je taj igrač značio na terenu, stoga treba sastaviti ekipu a to nijr lagan posao. Nije ni Klopp bio ovako dobar kada je tek došao u Liverpool ali mu je data šansa da napravi tim prema svojoj viziji. Nikom nije upitno, svi će mu dati šansu, što ne znači da je lišen bilo kakve kritike samo zato što je to Lampard. Danas je glavni krivac realno, totalno taktički promašena utakmica i prvih 45 minuta je bačeno kao što su neki spomenuli. Ne znam kako nije uočio da ne štimaju szvari od početka kada je već odlučio igrati sa ovom formacijom. Pa Mourinho je promašio protiv nas prošlu utakmicu i svi su bili u šoku što nije ništa promijenio u prvom poluvremenu, a bilo je očigledno da je promašio sa planom A, nakon 10 minuta igre svaki nogometni laik je to mogao vidjeti. Isti slučaj se dogodio sa nama i Lampardom danas. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291186 Takodjer Klopp ili Guardiola nisu govorili o debilima od igraca da su veoma vazni igraci kao Lampard o Willianu. Nije onaj govorio o Hartu, Zabaleti i kome vec, nije onaj govorio o Morenu, onim napadacima, stoperima kao da su veoma vazni. Ovdje je odvratno sto se neki igraci smatraju bezbjednim kao sto su Zouma, Willian, Azpi i tu nema mijenjanja. Svi znaju da se trebaju promijeniti, ali na kraju barem imamo Alonsa i Girouda koji ce otici. Necemo kupiti stopera samo zbog Zoume, necemo kupiti desno krilo zbog Williana, necemo vidjeti Jamesa kako uzima mjesto Azpiju koji treba da bude ono sto je sada James. (doduse james bi igrao protiv s'thamptona da nije povrijedjen) Lijevog beka mozda uzmemo i to ako ne uzmemo Chilwella, a necemo jer smo retardirani, nego se nadam grimaldu ili nekome tako dobrom, a ne tellesu. Na kraju ovog januarskog ako se desi Sancho, Chilwell, Koulibaly i Werner mozemo biti presretni i mozda budemo cak mogli nesto u LP, samo uopste ne vjerujem u dobar prelazni rok nikako. Prijavi
26. decembar 2019.6 god. comment_291187 Ne vjerujem ni ja, niti imamo razloga vjerovati nakon debakla što se tiče transfera zadnjih godina. Za očekivati je nastavak ove kriminal transfer politike, što znači da će se baciti velike pare na hrpu prosječnih igrača, umjesto da dovedemo 2 kvalitrtna igrača i tu spizdimo pare. Znači očekujem nove zappacoste, drinkwatere, bakayokoe i sličnoDok će osovinu i dalje činiti willian, azpi i slični, koji su valjda nezamjenjivi bez obzira na sve Prijavi
27. decembar 2019.6 god. comment_291215 Ja mu vjerujem, ali koliko god da je zaslužan za pobjedu protiv Tottenhama, toliko je i kriv za ovo jučer. Nadam se da će se te stvari popraviti i da se više neće ovako olako ulaziti u utakmicu i upisivati si 3 boda prije nego utakmica počne. Prijavi
29. decembar 2019.6 god. comment_291281 Lamps kako sezona odmice sve gore i gore odluke donosi, umjesto da bude obratno.Proslu utakmicu bacio 45 minuta, danas opet istim sranjem pocinje i s obzirom da nismo boda osvojili i gubitnickog polozaja, vjerovatno i danas gubi utakmicu radi toga.Ovo postaje velika kriza jer menadzer i njegov stab nikakva rjesenja nemaju.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.