Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2015/16 = 10th place

15 članova je glasalo

1. 1.

• Da
      42%
      6
    • Ne
      57%
      8

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Nevažno od toga kakva nam je budućnost ove sezone u ligi, iduća i one poslije će vjerojatno biti loše niti nam se piše dobro.

Manchester City troši nemilice, bez ikakve pažnje na FFP, uz to dovode Guardiolu. Predviđam im dominaciju sljedeće dvije tri godine.

Uz duzno postovanje, ali ja nisam vidio veceg negativca od tebe Cae al Boga mi. :D

• Odgovori 243
  • Pregledi 20,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor
[quote name="hamco" post="249140" timestamp="1454347588"] Uz duzno postovanje, ali ja nisam vidio veceg negativca od tebe Cae al Boga mi. :D [/quote]Ma Cae je poznat po tome. Uvijek ce naci nesto da mu smeta i da ne valja. Emenalo je usro motku par puta, stoji al smijesno je sta mu se sve pakuje da je on krivac. Bas ispade sta god dobro bilo nije on zasluzan a sta god lose onda je on. Pa jebga momciluci budite dosljedni makar. Meni taj lik Emenalo totalno nit smrdi nit mirisi, ne znam sta bih mislio o njemu. Cinjenica je ipak da se moze i treba dovesti sposobniji covjek na tu poziciju, mozda neka legenda kluba.

Često se zapitam da li Cae uopšte prati Čelsi ili samo dolazi ovde da se sprda. :D

Emenalo je usro motku par puta, stoji al smijesno je sta mu se sve pakuje da je on krivac. Bas ispade sta god dobro bilo nije on zasluzan a sta god lose onda je on. Pa jebga momciluci budite dosljedni makar. Meni taj lik Emenalo totalno nit smrdi nit mirisi, ne znam sta bih mislio o njemu. Cinjenica je ipak da se moze i treba dovesti sposobniji covjek na tu poziciju, mozda neka legenda kluba.

Wis objasnio doktorski. :D/

Nevažno od toga kakva nam je budućnost ove sezone u ligi, iduća i one poslije će vjerojatno biti loše niti nam se piše dobro.

Manchester City troši nemilice, bez ikakve pažnje na FFP, uz to dovode Guardiolu. Predviđam im dominaciju sljedeće dvije tri godine.

FFP je ništa, Platinijev projekt uveden da se okreće više love u nogometu kroz sponzore, bit toga je tko ima više love od sponzora više kupuje, City to debelo koristi kroz čudne sponzore iz Emirata koji imaju vagone love. Naš problem je da preplaćujemo osoblje i igrače nepotrebno, umjesto da usmjeravamo u transfere. Morat ćemo trošiti itekako ovo ljeto, to je moderni nogomet, nema tu omladinska škola, ovo, ono, rezultat je jedino bitan. Odlaskom Platinija će vjerojatno se ublažiti ili ukinuti FFP, ionako je nemoguće zaustaviti Arape u kupovini svega.

Dobra stvar je da će se i ostale ekipe pojačavati na ljeto. Mislim da će Liverpool odraditi jako dobar prijelazni rok nakon ne znam koliko godina, Kloppu vjerujem i ako mu uprava da solidne pare za transfere, složit će poštenu ekipu i konkurirati ya vrh.

Arsenal, nit smrdi nit miriši, nek budu prvaci ove godine i ostave Wengera na klupi, s njim na klupi se ne moramo bojati njih, ali opet pametnije kupuju zadnjih godina, dovode i kvalitetna pojačanja na kritičnim pozicijama, ukoliko na ljeto i Wenger dobije solidne novce, mogli bi dobro proći.

Guardiola se tek mora priviknuti na Premiership, nije ovo Primera gdje se sudi svaki kontakt i gdje može puno kemijati, ovdje se igra tvrdo sa ekipama iz sredine, ovdje je pritisak ogroman, mediji su isto nemilosrdni i tek treba vidjeti kako će, ja mislim da u prvoj sezoni neće osvojiti ništa.

Premiership će biti jači dogodine sigurno

United i dalje ostaje nepoznanica, kao i mi, koga ćemo dovesti za trenera i kako ćemo odraditi prijelazni rok. Mourinho u Unitedu bi značio krađu kvalitetnih igrača koje mi možemo dovesti.

Moramo odraditi vrhunski prijelazni rok na ljeto, nema druge.

Predviđaš im dominaciju na račun guardiolinog posla u barceloni i bayernu koji su svijet za sebe u ligama.. Neće bit nikakve dominacije to sam siguran, poboljšat će igru, protočnost i donekle posjed jer ga je city i do sad ima a ostalo je stvar trenutka i odnosa unutar svlačionice...

Pepov učinak u Barsi čudo, sve sa najboljim igračima. Prvu ligu prvaka osvojio kradjom protiv Chelseaja. Njegov klub preuzeo nakon lošeg Martina nedokazani i ne tako dobar trener Enrique (i Pep je bio nedokazan prije doalska u Barsu), koji je prije angažmana u katalosnkom timu vodio Celtu i Romu jednu sezonu, i on osvaja ligu prvaka, Špansko prvenstvo i kup kralja.

U pauzi izmedju dva Pepova angažmana ( a Pep napušta Barsu jer vidi da će stvari krenuti nizbrd), Bayern demoilira Barsu sa 7:1 čini mi se u dvomeču i sva krivica pada na Tatu Martina a stvara se slika da Barselona ne može bez tvorca "najboljeg tima u istoriji". Barsa pada sa trona i svi joj predvidjaju da se neće tako brzo vratiti, Bayern tada osvaja sve uz nevjerovatnu igru i dominaciju.

Pepić dolazi u Bayern i dovodi igrače po svom ukusu, Od najzvučnjih imena dolaze Gotze, Alcantara,i drugi. Medjutim naredne sezone kada Pep dolazi u Bayern on gubi od Real Madrida sa kojim je Pep igrao toliko puta i bio tako uspješan, čini mi se da je bilo ukupno 3 ili 4 :0 u tom dvomeču, Bayern osvaja ligu dominantno što je bilo logično i u finalu kupa pobjedjuje Dortmund. Sasvim dobro za prvu sezonu uz veliko razočaranje u LP.

U narednoj sezoni dolaze Xabi, Rode, Benatia , Lewa i drugi a mnogi koji nisu po njegovom ukusu odlaze.
On naravno suverno osvaja ligu ali gubi i Superkup i Kup Njemačke od Dortmunda. A u LP gubi od Barselone koju je on stvorio a o kojoj sve zna, u toj utakmici bila je vidljiva kriminalna taktika najvećeg trenera svijeta, a ono što je indikativno je pad Bayerna u tako kratkom roku. Bayern 2011-2012 igra finale, 2013 dominantno osvaja LP a 2014 i 2015 ih zaustavlajju Raal i Barselona ekipe protiv kojih se očekuje da se Pep iskaže. Zato je i uostalom doveden, nije doveden zbog lige, nju može svako osvojiti nego upravo im je trebao neko ko će da bude dobar protiv "Španskih divova" neko ko tako dobro poznaje te divje ekipe. Bayernu je sa odbjektino najjačim timom na svijetu lako doći do polufinala, On medjutim gubi dva puta baš u tim utakmicama gdje se očekvialo najviše od njega.
Ne treba govoriti o tome da Bayern pod Pepom ima jaču ekipu nego pod Jupom i da je bar za moj ukus pod njim igrao puno direktniji, ljepši i efikasniji fudbal,

Po mom nekom skromnom sudu upravo je on taj koji vraća Barsu i Real na Evropski tron, a doveden je da preduprijedi isto.

Naravno nimalo nije čudno što je izabrao City, gjde će imati priliku da slaže ekipu po svom ukusu. Moje mišljenje je da njegova tika-taka nikako ne može proći u PL ali naravno moguće je da se varam. Moj lični stav a gore sam obazložio zašto tako mislim je taj da će on dobro doći Cityu kao neko ko će privlačiti igračke zvijezde u Plavi dio Mančestera što dosada nije bio tako čest slučaj. Možda je upravo to ono što treba Cityu. Ipak je on jedan od najcjenjenijih trenera današnjice, to niko ne spori. To nisu imali niti sa jednim trenerom dosad. Isto tako mislim da im on sa taktičke strane neće donijeti previše bar je to moj neki stav.

Ovo sam morao napisati jer me nerviraju hvalospijevi na račun Pepa i njegovih sposobnosti kao da je naki taktički mag i gospodin, čovjek je slabić koji se boji izazova i koji je izrazito precjenjen trener. City će biti pravi ispit za njega, vrijeme če pokazati da li ste vi koji ste svršavali na njega u pravu ili možda niste. Pozdravljam one koji su ovo pročitali do kraja, iako mislim da vas nema puno takivh.
  • Autor
Dobar post, zasto ne bih procitao do kraja? Meni je Pep nekako antipatican lik, sama njegova pojava me odbija. Hajmo reci totalna suprotnost jednom Kloppu koji je toliko gotivan. Sto se trenerskih kvaliteta tice, istina je negdje izmedju. Nit su potpuno u pravu ovi sto ga uzdizu do neba niti ovi sto ga spustaju do zemlje. Kad sam vec kod Kloppa, kako se taj covjek zajebao sto je otisao u Pool mjesto kod nas.
NAdodao bih samo da je zbog pozitivnog doping testa na nandrolon u Bresciji 2001 ili tako nešto pobjegao u Katar završiti igračku karijeru. Znate li kada je oslobođen svih optužbi za doping? Dan nakon utakmice u kojoj nas je Ovrebo izmasakrirao. Ima mrlju na svojoj karijeri itekako.

Ja sam pročitao do kraja i dijelim mišljenje

Bayerna je unazadio u odnosu na Heyckensa, otpustio je glavnog doktora koji će se nakon njegovog dolaska vratiti i broj ozljeda se povećao kod igrača Bayerna. Like nije sposoban održavati disciplinu i nema dobar režim treninga za igrače.

Zašto njegov stil igre neće proći u Engleskoj?. Zato jer će mu male i velike ekipe znati zahebati taktiku. Kako? Protiv presinga će igrati dugim preciznim loptama, kontrama i trkom, nogomet na kakav on nije navikao i nema odgovor. Nije imao odgovor ni na Ancelottijevo razbijanje sa Realom protiv skok igre i prekida. U Engleskoj nema zimske pauze. Nema sviranja faula za svaki dodir, nema kemijanja na terenu previše. Ja kažem da on ne razumije nogomet generalno, nema odgovora na sve, nema b rješenje kad stvari idu nizbro, neće se znati nositi sa presingom medija. Jedino što ima je velika suma novaca za pojačanja koja će možda dovesti, možda neće.

I ne zaboravite Kloppa, ova polusezona je više kao test za njega, znam da će na ljeto promijeniti pola ekipe i to kvalitetno, on je i sam svjetan da mora se priviknuti na ovu ligu, a puno je kvalitetniji trener sa puno kvalitetnijim metodama rada. Sve velike ekipe će se pojačati na ljeto ne samo City.
Da se samo nadovežem na onaj kilometarski, dobro sastavljen post.
Pep ne poznaje Barselonu. On poznaje to što je ostavio. Promena trenera uvek donosi nešto novo. A promena ekipe, posebno u njegovom slučaju(čovek zna samo tika taku) nije njegova prednost, čak naprotiv. Jer Barselona je usavršila to što on trenira, čak je i evoluirala na stepen iznad. On, s druge strane, nije se pomerio s mesta. Tika taka je njegovo najjače oružje ali i najveća slabost. Gledajte na to kao na partiju šaha. Ako protivnik unapred zna većinu tvojih poteza unapred, lako mu je da planira strategiju.
Gvardiola je pobedio sam sebe.
Treba sacekati i vidjeti.Ne treba sad ici u krajnost i praviti Guardiolu nekim levatom koji je sve postigao na srecu i jak igracki roster.

Iskreno raduje me cinjenica sto Engl.liga postaje svakim danom sve bolja,atraktivnija i zanimljivija.

Kako ćete se razočarati kada Guardiola od Manchestera napravi moćan stroj uuuuhuhuhu. Plakat ćete. A i ja s vama nažalost kao navijač Plavaca :(

Kako ćete se razočarati kada Guardiola od Manchestera napravi moćan stroj uuuuhuhuhu. Plakat ćete. A i ja s vama nažalost kao navijač Plavaca :(

De mi samo reci jel to Guardiola jedini dobar trener na ovom svijetu? 

Jedva cekam zavrsetak sezone da na tenane uradim evaluaciju za svakog igraca i oba trenera.

Posto uglavnom pisem sa telefona, pa ne mogu sliku da ubacim, ispisacu na brzinu.

Sezona 2010/2011, tada je sve pocelo izgleda. Odigrano je 2 iksa, zatim godinu dana kasnije Chelsea dobija Newcastle u gostima, a Newcastle takodje dobija Chelsea na gostujucem terenu.

Onda idemo 12/13..13/14..14/15 godina svako kuci dobija utakmicu,pred svojim navijacima. Svi namireni. I onda dolazi ova sezona, prva utakmica remi, sada sleduje revans.

Zasto mislim da su ove godine krenuli sa remijem.. zato sto su i jedni i drugi bili na dnu, pa makar jedan bod da im pomogne malo.. sada posle par meseci nisu odmakli dalje od svog pocetka sezone i naravno da im odgovara X i jednima i drugima, tacnije njima gori, nama je bitno da ne gubimo, nigde ne mozemo.

Tako da mislim da je X dogovoren.

E sada da se to 2 sezone desava pa da je slucajnost..ali ovo je peta sezona kako svake sezone nose isto bodova i jedbi i drugi. Malo cudno? Previse je slucajnosti da se nijednom nije nije iskocilo iz okvira nego ravnomerno deljeni bodovi svake sezone.

I zato je meni muka kada igramo protiv Newcastlea.. zato sto skoro pa mozes pogoditi rezulatat.. i ja sam ih mrzeo zato sto nas dobiju, kao " ne leze nam" kad ono... mislim da tu ima nesto vise.

Prenatrpan raspored nije dovoljno dobar argument, i pre 10-ak godina je broj utakmica bio isti pa su Englezi bili odlični u Evropi. Jednostavno, drastično je opao kvalitet ekipa iz vrha, no, i manji klubovi su nešto napredovali doduše.

JoÅ¡ nisi naučio da se sa ovima ne možeÅ¡ raspravljati? Eh moje Igale, ti bi radije čitav život živjeli u laži nego prihvatili činjenice kakve su da su. Niti je Mou najbolji trener, niti je Premier League neÅ¡to posebno. MeÄ‘utim, teÅ¡ko je to shvatiti. 

Moze li mi neko objasnititi kako funkcionise to namjestanje meceva?! 

Recimo dodje ti u ekipu za nekih 5 godina xyz razlicitih igraca iz razlicitih zemalja, razlicitog karaktera i razlicite casti. Kako ti to njima kazes da moraju danas remizirati protiv Njukasa ili izgubiti jer imamo sa njima takav odnos? 

Eto volio bih da mi to neko objasni, kako to da svaki igrac proguta tako nesto i ne ispliva s tim u javnost?!  :D

Tako je nisu vrijedni rasprave jer misle drugacije a tom tvojom recenicom se gubi bit foruma.
Whisper, pa sta ti mislis da se englesko prvenstvo ne namesta, ne celo, nego utakmice?

Mislis da se LS ne namesta iako je gledaju milioni ljudi direktno? Pa LS se najvise namesta. Pola planete se kocka na to takmicenje, a ne uplacuju se kao kod nas 2,3,5, 20 e nego milioni i milijarde se okrecu.

Tako dobijes Arsenal gubi od Dinama, Bayern napuni Arsenala pa izgubi 2:0.. itd itd itdm.

Sve se lako dogovori, to nije problem, pa oni su profesionalci, nisu usli juce u fudbal i da pre toga nisu bili u klubovima koji su igrali 3 za 3 ili saradjivali na druge nacine. Recimo Hazard.. mislite da u Francuskoj u Lilleu nije bilo saradnje klubova.. bilo u Lillu, navikne se covek na to.. kada dodje u Chelsea, kaze mu se i sta on ima da se buni.. tu se malo pitaju igraci, pitaju se uprave klubova i vrh, a ne igraci, oni su igracke.

Naivni ste ako mislite da je fudbal postena igra, mozda englezi ne namestaju puno, ali namestaju i oni sigirno, pa bar 3 za 3.

Raspravljati se moze sa nekim ko zeli da se raspravlja na normalan nacin, a ne sa nekim ko ponavlja stalno isto.

Ispadam naivan jer necu da pravim tako teske optuzbe na racun klubova i onda je bolje da napisem kako ima mnogo namestanja, jer necu biti naivan nego cu biti neko ko ima muda da se suoci sa realnoscu.

Ako stvarno toga ima toliko kao sto mislite, ako je jednom Hazardu normalna pojava namestanje, onda necu vise da pratim fudbal dok se ne promeni to. Pa makar to znacilo zauvek. Samo cu ga igrati na beton nivou gde nema namestanja. Namestanje je najvece zlo u fudbalu. Doping je zezanje za to. Ne znam grena kako mozes da gledas na to kao nesto nebitno i normalno.

Sve klubove koji namestaju treba kazniti kao Juventus sto je kaznjen. Ma jos vise. Igrace pogotovo. Ako nama nadju i dokazu da smo namestili JEDNU utakmicu, slobodno neka nas bace u 5. ligu engleske. I sve koji se bave tim stvarima. Mislim da su iskljucivo kladionice krive za to, tacnije trenutni sistem kladjenja. Namestanje se mora svesti na 0.

Iskreno mislim da u EPL nema namestanja, ili ako ga ima da je to ispod 1% utakmica. Kriminal je to, tesko ga je zaustaviti.

Italijanima je unisten ugled koji jedva uspevaju da malo podignu posle Kalcopolija. Taj primer treba da sluzi za nauk svima.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.