Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Round of 16: PSG 1 - 1 Chelsea (17.02. uto) [D]

Round of 16: Paris Saint-Germain vs. Chelsea (17.02. uto) [20:45h] 21 član je glasao

1. 1.

• Pobjeda, bez obzira Å¡to se očekuje defanzivna postavka od strane Mourinha
      52%
      10
    • Remi uz golove bi bio fantastičan rezultat
      26%
      5
    • Poraz, možemo biti sretni ako izgubimo sa dva gola razlike
      21%
      4

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Kritike su potpuno opravdane, ovo što crv kaže. Jasno se vidi da tu nešto ne štima. Rezultat je dobar, slažem se, ali neće nas sreća uvijek pratiti, 2012. se ne ponavlja.

Poštujem izbor taktike Mourinha (mada se možda ne slažem s njim), ali neka to onda barem izgleda na terenu kako treba.

reLo ono što spominješ našu igru 2009. protiv Barcelone. Uvijek ću tu igru izabrati. Zato jer s tom igrom ćeš proći 19/20 puta. Na žalost nas je 2009. potrefio baš ovaj jedan nesretan. Ali to je dominantna i pobjednička igra.
  • Odgovori 157
  • Pregledi 11,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Mislim da nisi razumeo moj post chibo. :D

Nije problem u parkiranju autobusa, već je problem ako to ne radiš dobro. Ovo je barem peta ovakva utakmica ove sezone. Siti (dvaput, može se reći), Junajted, Liverpul u kupu i sad PSŽ. Utakmice u kojima smo bili loši, nismo stvorili više od dve šanse i nismo izgubili. Pažnju pogotovo treba obratiti na ovu, Liv i Siti u gostima. U tim utakmicama smo se očajno branili, dozvoljavali protivnicima veliki broj prilika koje je Kurtoa morao da skida, ako ne, onda bi se manjak preciznosti kod protivnika odradio posao.

To nije dobra defanziva, nije ni taktika, čista sreća. I ovakvom igrom, tj. oslanjanjem na sreću u gostima nemamo šta da tražimo.

Neko je pisao kako je i ovakav Pariz jedan od najjačih u Evropi, a mi smo Sarajevo?

TL;DR da ne bude da pljujem, PRVI SAM NA SB-U REKAO DA SAM ZADOVOLJAN REZULTATOM. I bio sam spreman na ovakvu partiju, nisam frustriran.

Mislim da je nerealno bilo očekivati neku ofenzivu u Parisu, pa ne bi ih ni Real tamo napao svim snagama kada protiv sebe imaš jednog Cavanija, Ibrahimovića, Lavezzija i ostalu ekipu iza njih. Ne možeš očekivati da takav napad neće imati nekoliko polušansi u napadu, kakvu god obranu imali na drugoj strani. Po meni je Blanc malo iznenadio, nije Psg napao nešto žustro pogotovo na početku utakmice niti su išli za posjedom lopte, a svi smo očekivali neku žešću ofanzivu na početku. Rezultat je dobar, po meni je trebalo Oscara ubaciti puno ranije jer smo imali dosta loptu u nogama, Fabregas i Costa su mi djelovalo previše indisponirano, ništa pametno nisu napravili, Hazard je jedini nešto pokušavao al sve su to bili neki solo pokušaji i bio je predaleko od gola sa malo raspoloženih suigrača u napadu. Oscar je trebao doći ranije, Azpilicueta je odradio solidno u obrani al prema naprijed 0 bodova, nije ni prelazio centar... Trebao je staviti i Luisa koji ima kvalitetne centaršuteve, i koji može trčati konstantno obrana-napad. Falilo mi je okomitosti, Costa se izvlačio na bokove i previše povlačio da bi primio loptu, a trebao je stati visoko, kako bi napravio prostora i čekat proigravanja u prostor... Cahill po ne znam koji put ove sezone podbacuje, ne znam šta mu je, očekivao sam Zoumu koji igra solidno i ima iskustva u francuskoj ligi. Ramires i Matić su mi bili nekako odsječeni od veze, previše su se povlačili, trebali su stati bliže protivničkim igračima, Fabregas se povlačio skroz natrag po loptu, bio je predaleko od gola. Sve u svemu, sigurno će neke stvari izgledati drugačije na Stamford Bridge-u.

Rezultatom poprilicno zadovoljan, ali igrom u odbrani nikako. Previse prostora i prilika smo im dopustili. Bekovi u nekim djelovima losi totalno. Dave par puta ispadao, Bane takodjer. Za. Kejhila ne znam sta da kazem. Licno bih ga i ja stavio u prvu, najvise zbog iskustva i straha da se Zuma ne pogubi previse, ipak je on jos uvijek nezreo. Ali ovoliko da covjek ispadne iz forme i ovoliko da grijesi, ne mogu da povjerujem nikako. Sta se to desilo toliko za godinu dana, da on od jednog od najboljih stopera svjeta postane jedna obicna kiksara. Kejhile vrati se na nivo od prosle godine, ili prepusti mladjima od sebe mjesto.

Sve u svemu ocekivana postavka, ali neocekivano losa igra cijelog tima.
Ovo sve je daleko od gotovog, jer Psg je ekipa koja nam sigurno moze uvaliti ne jedan nego i dva gola na Bridgeu, zato mislim da cemo i na Bridgeu igrati vise kao protiv Liverpoola u kupu, nego da cemo nesto pretjerano napadati i jurisati na njihov gol, jer su svakako oni ti koji moraju postici gol.

Mislim da nisi razumeo moj post chibo. :D

bilo u afektu,dešava se

Å¡ta viÅ¡e,čini mi se da sam čitao walking dead strip dok sam odgovarao na post

of...

DefensiveAlertGerbil.gif

genije ramireÅ¡ 

Nekima je izgleda draže da karamo kao što smo Barcu 2009. i ispadnemo, nego da šugavo igramo i osvajamo trofeje. Mou je oba puta Ligu prvaka osvojio upravo ovakvom igrom. S Realom je pokušao na ljepši način pa se opekao, a Mou na svojim greškama uči.

pa ako nastavimo ovako da igramo ispašćemo 100 % osim ako se neke stvari ne poprave

Citajuci forume po netu, novine i ostalo... koliko nas pljuju zbog ovakve igre to je neverovatno, ali sto vise pljuju, meni sve draze pobede.. nek puknu dusmani. 

Onaj Matuidi je strasan igrac

Lavezzi nije isti igrac ka u Napoliu, sinoc je igro jer nije bilo Moure
Trebo je u west ham u januaru

sad kaže murinjo da su igrači bili bolesni i da nisu bili spremni 

"(Eden) Hazard, Willian, Oscar, (Cesc) Fabregas, Ivanovic, they didn't train," Mourinho said.

"They did some individual training just to try to keep rolling and moving. (On Monday) they trained because you (the media) were there.

"Fabregas had three days in bed, came to play without training. Injured guys (played) without training. They gave everything."

jbem stvarno nema opravdanja pa i psg je imao povrede,igrali su u subotu,ajd odmarali su tokom zimske pauze ali ponovo,ovo mi je čisto proseravanje,kao da smo klub tipa sautempton pa da se sad nešto stalno žali,bolje da je ćutao i da je iskulirao jednostavno

• Autor

Jbg njihovi problemi sa povredama su bacili pogrešno mišljenje na ovu utakmicu, svi su bili oduševljeni informacijama da neki njihovi igrači neće igrati, ja sam u svom postu prije utakmice da njihove povrede ne znače ništa. PSG možda nije imao jaku klupu ali su izveli jaku prvu postavu..

Ja kada bi mogao birati nekog njihovog igrača da dođe u Chelsea to bi bio Matuidi, igračina...

Courtois jebeni ćaća! Kakve odbrane, kakva sigurnost kad ide centaršut u njegovu zonu iako u tom prostoru obitava jedan od najjačih špiceva ikad, kakvi refleksi i sve ovo nakon onih izliva nesigurnosti u ligi. Nek ždere bombone, lizalice i sve što voli, slobodno.

Iz svake ovakve tekme se vidi koliko nam fali bolji holder uz Matića kada je Cesc 10-ka. Eden je nenormalno nezaštićen igrač, ovako nešto dugo nisam vidio da jedan igrač dobije 5 najpodlijih mogućih udaraca prije negoli sudija pokaže žuti protivničkom igraču. Pitanje je samo kada će zbog takvog starta fasovati povredu koja će ga udaljiti par mjeseci s terena. Dok s druge strane ona fenserska slina Neymar unaprijed pada i vrišti, skiči, cvili, jauče, maše ručicama i sudija automatski dijeli kartone jer to je Neymar koji igra za ponos Katalunje.

Treba poštovati ovaj rezultat jer ipak je PSG sila kod kuće, 32 tekme bez poraza u evropskim takmičenjima je brutalan rezultat. Prošle godine smo odigrali bolje a izgubili, ove godine igra očajna ali rezultat tu. U revanšu je sve moguće, biće još gušće nego prošli put.

1:1 je rezultat koji ce malo toga promeniti u revansu, posebno sto se PSGa tice. U Parizu su napadali da steknu prednost, isto tako ce i u Londonu, a Mourinho ponovo nece srljati napred, iako igra na svom terenu. 

Greske u igri Plavaca su bile evidentne, ali lepota revansa i Mourinha je u tome sto prvi daje priliku da se iste isprave, a ovaj drugi zna kako da ih ispravi. 

Nasi su sinoc prevashodno branili sredinu, imali su poverenje da ce odbrana i Tibo znati da se nose sa dosta centarsuta koji su takvom postavkom igre isprovocirani. To se nije pokazalo bas najsjajnije, i u revansu ce krila morati neuporedivo vise da trce po liniji i pomazu bekovima da zatvaraju centarsuteve. 

Osim tog, ono sto bih ja promenio je rokada Ramires Oscar, koi daleko od toga da je bezgresan, ali je puno bolji na lopti i iznosenju iste od nase gazele. U toj formaciji Matic moze da se spusti nize i pomaze stoperima, jer je Oscar bolja veza sa napadacma. 

• Autor

Iz svake ovakve tekme se vidi koliko nam fali bolji holder uz Matića kada je Cesc 10-ka.

To treba da nam bude cilj broj 1 u ljetnom prelaznom roku..

jbem stvarno nema opravdanja pa i psg je imao povrede,igrali su u subotu,ajd odmarali su tokom zimske pauze ali ponovo,ovo mi je čisto proseravanje,kao da smo klub tipa sautempton pa da se sad nešto stalno žali,bolje da je ćutao i da je iskulirao jednostavno

mind games

mind games

ovo je bilo jede govna games ,samo je pokrivao svoje i naÅ¡eg tima dupe za onu očajnu igru 

trebao je da ćuti i iskulira

Osim tog, ono sto bih ja promenio je rokada Ramires Oscar, koi daleko od toga da je bezgresan, ali je puno bolji na lopti i iznosenju iste od nase gazele. U toj formaciji Matic moze da se spusti nize i pomaze stoperima, jer je Oscar bolja veza sa napadacma. 

nećeš to nikad da vidiš u Čelziju,ja sam video Oskara par puta da igra u Brazilu dublje,još dok nije došo kod nas,nije pravi box to box ali njima je bilo ok,ne mora igrati to 33 puta tokom sezone ali kad nema drugo mora malo i da improvizuje

mislim probo je sa Vilijanom tek posle kolko vremena na 10-tku,iako je par utakmica čini mi se prošle sezone igrao tamo

mnogo smo nekako konzervativni postali ali sve ću to da progutam samo da osvojimo to prvenstvo 

a ovo za centarÅ¡ut,to su i babe znale da će tako biti pa pogledajte naÅ¡e golove ove sezone,uglavnom primamo preko centarÅ¡uta i zato mi nije jasno zaÅ¡to je Kejhila(koji mi je tu slabija karika nego Zuma) a krila su nam slabije odigrala odbranu nego inače 

http://www.youtube.com/watch?v=pyA0JQVkPUc

Meni je samo krivo iz ove utakmice sto PSG je u veznom redu imao Matuidia-Luiza-Veratia, igraci koji kvare igru i s tim igracima nam drze posjed lopte 75%, i opet Relo kaze ubili bi nas kontrama, kakvim kontrama ljudi nemaju tri najvaznija igraca u ekipi i opet smo uspjeli za 90 minuta jednom uci u kaznjeni i dati gol, u uzvratu cemo imati duplo tezu utakmicu jer PSG moze svakome dati gol, dali su u gostima Barceloni 2 mogu i nama. Svaku derbiji utakmicu igramo samo da ne izgubimo, nemoze nas sreca svaki put sluziti imali smo je u finalu lige prvaka i previse, protiv Machester Citya isto tako evo i sada protiv PSG. S ovakvim sistemom igre tesko da mozemo osvojiti ligu prvaka.

po ovome nasa obran je ranjiva u tri djela

1 povuku se kurti u krilo i onda im se lako sa ivice kaznenog moze dat gol nema izlecanja

2 cahill i terry rade rupu u centru ovi ode za banetom ovi za daveom i ostane rupa ka juce 

i trece naivni kiksevi tipa gol iz nabacaja da ih skok igrom dobiiju

Ne znam samo ko vas je zajebo da su Veratti i Matuidi igraci koji znaju samo kvariti igru.

Neznaju vala ni asistirati, vise od pola golova sto su dali su im namjestili Moura, Mota i Cabaye.

:D

ma dobar je verati,čak i viÅ¡e od toga,meni bio nepoznat totalno al posle sam čitao za njega,neÅ¡to kao Žao Mutinjo iz Portugala,takav igrač bi i nama koristio dosta i po mom miÅ¡ljenu jedan od boljih transfera PSG 

nema npr one duge lopte kao Fabregas ali zato fino dodaje po zemlji bar kolko sam ja video nešto malo što sam ga gledao

a onaj matuidi nije po mom ukusu zato Å¡to je crnac  :P

Neznaju vala ni asistirati, vise od pola golova sto su dali su im namjestili Moura, Mota i Cabaye.

Verratti je jedan od najjacih igraca na malom prostoru na svijetu, tehnika odlicna, lopta mu se lijepi za stopalo. Jedino sto mi ide na kurac kod njega je sto zna nekad petljati na 30 metara pred svojim golom kao da zeli dokazati cijelom svijetu "jesam jak pod presingom, do jaja sam" i onda pogrijesi ali toga je sve manje kako sazrijeva. Sinoc vrlo dobar. Matuidi je lik koji donosi istu energiju kao i Ramires samo sto on od te energije i proizvede nesto, zna u zadnjoj trecini probiti, ubaciti , zabiti iz drugog plana tako da oni nikako nisu krljaci u smislu u kojem ih vecina ovdje vidi.

Krljacki vezni red bi bio Ramires-Luiz-Mikel. Njih trojicu stavis u istu ekipu u vezni i pustas klipove robijasima u Gvantanamu 24/7 pa da vidis curenje informacija.

Verratti ima takvu kontrolu  da mu  je nemoguce uzeti loptu.12-ti je lijepo objasnio a to se najvise odnosi na kontrolu kad je pod pritiskom.Kratki pasovi su mu takodjer milimetarski precizni i nema apsolutno problema je proturiti svom igracu izmedju 2-3 protivnicka igraca  u guzvi.Juce je takodjer lijepo i poluduge lopte slao bekovima pogotovo mi je zapeo za oko onaj pas kada je podigao sebi loptu pimpajuci pa onda lobom uposlio saigraca.

Jednostavno i druge ekipe imaju dobre igrace i nekad se pita i protivnik dosta a ne uvijek mi.Neko je ranije napisao da smo prosle godine igrali ljepse i ofanzivnije pa izgubili.Sad smoigrali losije pa remizirali.Nekad nije tvoj dan takodjer.Uostalom mi ove sezone nismo pobjedili ni Maribor u gostima,ne treba se cuditi sto nismo ove.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.