Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Round of 16: PSG 1 - 1 Chelsea (17.02. uto) [D]

Round of 16: Paris Saint-Germain vs. Chelsea (17.02. uto) [20:45h] 21 član je glasao

1. 1.

• Pobjeda, bez obzira Å¡to se očekuje defanzivna postavka od strane Mourinha
      52%
      10
    • Remi uz golove bi bio fantastičan rezultat
      26%
      5
    • Poraz, možemo biti sretni ako izgubimo sa dva gola razlike
      21%
      4

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Dosli po gol u gostima, otisli zadovoljni :D

Inace mec su sa tribina pratile legende fudbala : Bekam,Ferguson i Platini

bekam.jpgferguson-1.jpgplatini-ferguson.jpgbekam-ferguson.jpg

• Odgovori 157
  • Pregledi 11,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Tanko je ovo večeras bilo. Iskreno, pribojavam se pristupa u drugoj utakmici. Nekako za nas i Mourinha bi bolje bilo da moramo ganjati recimo 2:1. 

Ovo treba što prije zaboraviti jer jako malo je stvari bilo dobro. Ustvari, za neke igrače ne zna se ko je gore izgledao na terenu: Costa, Fabregas i Cahill npr. Moram primijetiti da smo jako usko igrali, ne sviđa mi se nikako kad imamo 4-5 igrača na malom prostoru u ovakvim tekmama. Može se tu prodati fora Burnleyu i Palaceu ali ne i ovako jakim ekipama. Fabregasu i ekipi neko mora na ovo ukazati. Uostalom, oba gola su pala iz širine, na centaršut i glavom.

Buna moram ti reci da smo mi imali vise pretrcanih kilometara u 85 minutu.Ne mogu sad da se sjetim ali oko 1,5 km vise.

Sto se tice utakmice,pa opste poznato je da nismo ni pola ekipe kada igramo u gostima.Prvo poluvrijeme smo rutinski igrali,nisu nam uopste pravili problem ni najmanji osim onog suta glavom.Primljeni gol nas je poremetio.Na kraju i vise nego dobar rezultat i 100% sam sad siguran da prolazimo.U ovoj utakmici smo vidjeli da je Cahil postao nesiguran i da je Zouma pravo rjesenje.Cahil glavni krivac za primljeni gol.Takodjer je kasnio kod Ibrinog suta kada mu je Kurtoa skinuo nogom pa onda kad su izbili ponovni sut sa gol linije.

Kako god dobro smo prosli.

Ocekivan ishod. Moze njima biti par igraca povredjeno, ali oni i dalje imaju paklen tim. Mourinhova taktika, ne izgubiti  u gostima, u Londonu ce biti druga prica. Ostaje zal zbog gola, sta su radili nasi nazad? Smisljali taktiku za jos jedan gol. 

1904089_311192705671025_7633790922778358

A gol je majstorija zadnje linije :D

Još jedna muka za gledanje, ali opet imamo dobar rezultat za uzvrat pa moramo šutjeti... :-w

Uzvrat će biti druga priča, a i ja na tribini pa znamo što to znači... ;)

Rezultat utakmice mozda i nije los ali isto kao sto smo mi dali gol njima mogu ga dati i oni nama. Fudbal koji mi igramo protiv velikih ekipa mi se nimalo ne svidja, pa u svakom derbiju se branimo. Pogledajte vezni red PSG u ovoj utakmici Matuidi-Luiz-Verati tipicni igraci koji kvare igru i oni nam s takvim igracima drze 75% posjeda s loptom. Mogli smo ih napasti i bolje bi prosli u ovoj utakmici.

Mozda moramo tako? Nismo jaki na svim pozicijama dovoljno da bi se nadigravali. A i bezbednije je braniti se i odigrati 1-1 nego napadati i rizikovati rezultat. Isplativije je, tako je procenio Boss.

Mozda moramo tako? Nismo jaki na svim pozicijama dovoljno da bi se nadigravali. A i bezbednije je braniti se i odigrati 1-1 nego napadati i rizikovati rezultat. Isplativije je, tako je procenio Boss.

Pa mozemo u nekim utakmicama ali u svakom derbiju nemoramo, ako idemo osvojiti ligu prvaka prije cemo je uzeti napadacki nego bunkerima. U ovoj utakmici  je jos falio samo Mikel da zacini ovu utakmicu.

Dnevni dušebriznici polako izlaze iz svojih rupa i ponovo počinju sa pričom kako igramo antifudbal i da jedva čekaju da ispadnemo, kako bi mogli uživati u Ligi prvaka. Najžalosnije je što među našim nazovi navijačima ima istih likova, jebu Mourinhu sve što nije izašao na Park prinčeva sa namjerom da se nadigrava i tako primi 3-4 gola. Rezultat je odličan i neće me uopšte iznenaditi ako budemo ovako defanzivno igrali i na Stamfordu. U prolaz vjerujem, jer kući igramo potpuno drugačije nego u gostima.

Ovo je maximum što se moglo izvući iz utakmice, jer one 3 životinje u napadu PSG-a bi iskoristile svaku kontru... A večeras nisu imali niti jednu.

• Autor

Realno, mi moramo biti prezadovoljni rezultatom, PSG je zaslužio gol, prema prilikama i pobjedi su bili puno bliži, tako da je ovo fantastičan rezultat. Možemo mi sad raspravljat o okolnostima koje su bile prije utakmice, možemo raspravljat o tome da li je se moglo odigrati bolje, ali kada se u obzir uzme sama utakmica, zaključaj je da smo odlično prošli. Igra nije bila ništa što će se prepričavati, u prvom poluvremenu smo odlično postavili igru, nismo bili produktivni u napadu ali eto ipak smo uspjeli dati gol što je nas postavilo u odličnu situaciju, drugo poluvrijeme smo dosta pali, vjerovatno je u namjeri da zatvorimo prilaze gol. Što se tiče gola koji smo primili mislim da je jeftino primljen, u 5 metara Cahill stoji onoliko daleko od Cavania, to se nije trebalo dopustiti. Igrali smo dosta usko i to je njima omogućilo dosta pripremljenih ubacivanja, dok naša odbrana nije bila na nivou, gotovo svaki njihov centaršut je bio opasnost.

Još jednom kažem, odličan rezultat na osnovu dešavanja na terenu, ali u isto vrijeme i nezgodan rezultat, rezultat koji omogućava strpljivu igru u revanšu ali isto tako zahtjeva i punu koncentraciju.

Biće paklen revanš, njima će se vratiti neki igrači, dok smo mi druga ekipa na Bridgeu..

Nadam se i očekujem još jednu veliku noć na Bridgeu i da uz pametnu i dobru igru prođemo dalje.

Za mene je i poraz od jednog gola razlike (uz dati go ili više) solidan rezultat.

Na kraju čak i bolji rezultat od očekivanog,ja zadovolja.

Samo šta je Luizu o.O jel onako i kod nas igrao ili je večeras imao motiv više?

Jos samo da pohvalim sudjenje, Cakir odlicno sudio utakmicu.

Hvala mu što nije svirao čist penal za PSŽ.

Hvala mu što nije svirao čist penal za PSŽ.

Pustio je prednost a bilo je udaranje igraca bez lopte, mozda nije vidio tu situaciju.

Samo se držite cinjenice da smo 50 % slabija ekipa u gostima nego na Bridzu.Uostalom i oni na svom terenu nemaju ni jednog poraza,cak su i Barcelonu pobjedili dok u gostima protiv iste ekipe nisu znali sta ih je snaslo.Imam utisak da su dimenzije terena na Bridzu dosta manje nego ovaj Park Princeva.I to ne mislim samo zbog udaljenosti kamere vec po rastojanju igraca.

Uglavnom bit ce bolje i da nas je neko pitao da li bi bili zadovoljni sa 1:1 mislim da bi svi to objerucke prihvatili.

Relo ne seri, kada trebamo napasti, ako ne kada nemaju pola tima jebenog ? Bez drugog najboljeg igraca su bili, tj. lucasa moure. Mi se i dalje drzimo jebenog rezultata, garantujem da bi ih rasuli u komade da smo napali kako Bog zapovjeda. Ako lucasa ne bude u drugom mecu, a mi budemo napokon napali, vidjet ces sta ce desiti.

Dnevni dušebriznici polako izlaze iz svojih rupa i ponovo počinju sa pričom kako igramo antifudbal i da jedva čekaju da ispadnemo, kako bi mogli uživati u Ligi prvaka. Najžalosnije je što među našim nazovi navijačima ima istih likova, jebu Mourinhu sve što nije izašao na Park prinčeva sa namjerom da se nadigrava i tako primi 3-4 gola. Rezultat je odličan i neće me uopšte iznenaditi ako budemo ovako defanzivno igrali i na Stamfordu. U prolaz vjerujem, jer kući igramo potpuno drugačije nego u gostima.

Ovo je maximum što se moglo izvući iz utakmice, jer one 3 životinje u napadu PSG-a bi iskoristile svaku kontru... A večeras nisu imali niti jednu.

Znaš šta je problem Führeru?

Ne to što igramo defanzivno, nego sljedeće:

1. I u tako defanzivnoj postavci puštamo previše šansi, prečesto i prelako gubimo vodstvo, nismo kompaktni kao što bi morali biti za takvu postavku

2. vrlo loše odigravamo kontre, pa ove godine na jačim gostovanjima nismo 2 kontre složili da valja, nismo iskreirali jedne šanse iz igre

Ovo je jako zabrinjavajuće, meni barem jer iako imamo tim mi ne napredujemo na ova 2 polja. Pogotovo sam razočaran ofanzivnim dijelom igre, ne u smislu toga da trebamo izaći visoko i riskirati previše, već nam se svodi na to da se gurne lopta Edenu koji uvijek ima trojicu na leđima i koji dobija strašne batine. Ostatak ekipe je pasivan, nema trke, nema otvaranja, Costa ne zna zadržati loptu u svojim nogama protiv jačih defanzivaca. Njegova kontrola lopte je vrlo često lošija i od Ramiza kojeg silno osporavate po tom pitanju. Igramo usko, nema tu prostora da se prebaci pasom odbrana, da se izigra na većem prostoru. Nećemo svaki put imati sreće, to je sigurno.

Relo ne seri, kada trebamo napasti, ako ne kada nemaju pola tima jebenog ? Bez drugog najboljeg igraca su bili, tj. lucasa moure. Mi se i dalje drzimo jebenog rezultata, garantujem da bi ih rasuli u komade da smo napali kako Bog zapovjeda. Ako lucasa ne bude u drugom mecu, a mi budemo napokon napali, vidjet ces sta ce desiti.

diablo nije to Arsenal koji je bez Sancheza kurčina od ekipa. Nemaju pola ekipe, al' onaj Veratti im sve to nadomještava + kakav napad imaju, da se čovjek usere. Pa da smo napali znaš kako bi hladno sjevnule 2-3 kontre, a večeras ni oni ni mi nismo imali kontri. Igrali smo na stadionu gdje 32 utakmice zaredom nisu izgubili. Nije ih mogla Barca pobijediti koja je, uz dužno poštovanje, i dalje jedan level iznad nas (što se ofanzive tiče). Šta si onda očekivao, da ćemo mi prekinuti taj niz? Kurac moj. Ovo je maksimum što se mogao izvući iz ove utakmice.

Znaš šta je problem Führeru?

Ne to što igramo defanzivno, nego sljedeće:

1. I u tako defanzivnoj postavci puštamo previše šansi, prečesto i prelako gubimo vodstvo, nismo kompaktni kao što bi morali biti za takvu postavku

2. vrlo loše odigravamo kontre, pa ove godine na jačim gostovanjima nismo 2 kontre složili da valja, nismo iskreirali jedne šanse iz igre

Ovo je jako zabrinjavajuće, meni barem jer iako imamo tim mi ne napredujemo na ova 2 polja. Pogotovo sam razočaran ofanzivnim dijelom igre, ne u smislu toga da trebamo izaći visoko i riskirati previše, već nam se svodi na to da se gurne lopta Edenu koji uvijek ima trojicu na leđima i koji dobija strašne batine. Ostatak ekipe je pasivan, nema trke, nema otvaranja, Costa ne zna zadržati loptu u svojim nogama protiv jačih defanzivaca. Njegova kontrola lopte je vrlo često lošija i od Ramiza kojeg silno osporavate po tom pitanju. Igramo usko, nema tu prostora da se prebaci pasom odbrana, da se izigra na većem prostoru. Nećemo svaki put imati sreće, to je sigurno.

Defanzivno griješimo, slažem se, ali mislim da je tu slaba karika Cahill, koji je u zadnje vrijeme zapao kurcu za uši. Večeras nije jednostavno bilo šansi za kontru, ne znam da l' je PSG izgubio ijednu loptu na sredini terena. A i ako jeste, tu je Ramiz koji je vrati nazad ili doda prvom do sebe.

Ofanzivni dio igre je onakav kakvim ga je Mourinho postavio. Zabili smo taj gol i koncentrirali se na odbranu, što je njegov zaštitni znak. Slažem se da je zabrinjavajuće što prečesto ne možemo sačuvati to vodstvo, ali opet kažem ne znam koja ekipa bi se uspjela sačuvati od primljenog gola protiv onakve mašine kakva je PSG.

ja sam bio za istu taktiku samo mi se neke stvari ne svidjaju

ono jbt Vilijan ili Oskar mora igrati 10 -tku pa dal se branili ili napadali

Drugo,već sad mi Kejhil sve viÅ¡e pada u očima,moralo se na Zumu ovde ići,aj pogledaću utakmicu joÅ¡ jedanput al čini mi se da nas je Zlatan otreso par puta kao da smo dečaci,a ono pretrčavanje Kejhila,tu je htelo srce da mi stane 

ne zameram ništa murinjo samo smatram da je trebalo tu istu taktiku odraditi sa drugim igračima a i nije samo to neke stvari jednostavno ne štimaju,mi maltene i nismo imali neku kontrulu utakmice jel je PSG i pored naše defanzivne igrao stvarao gro prilika

vilijan je ponovo ograničen kad igra po stranu,Kosta nije Drogba,ne zna da primi,zadrži loptu

al ona igra u napdau je bila jebem li ga,ne zna Å¡ta su planirali,nit tamo nit ovamo,pogubljeno i nikako,previÅ¡e neodlučno i pasivno u nekim trenucima ,nijednu kontru čini mi se da nismo imali za 90 min  a i kad smo se malo otvorili tad je PSG bio daleko opasniji

imali smo večera viÅ¡e sreće nego pameti,da je psg malo viÅ¡e sreće imao mogli glat da nam daju joÅ¡ 2-3 komada,ovako ODLIIÄŒAN REZULTAT za nas 

• Autor

Mi njih ne bi napali u gostima pa taman da su oni igrali u kolicima, prosto mi takav profil ekipe ili profil trenera uzmi to kako hoćeš, ne shvatam zašto novo razočarenje nakon svakog derbija u gostima, kada je jasno da se nemamo namjeru nadigravat ni na jednom derbi gostovanju..

Evo malo i njih da analiziramo.Verratti ima tako dobru kontrolu lopte da je dugo nisam vidio bolju.Takodjer je Matuidi izmislio toplu vodu za Ramiresa,slicni igraci samo sto je tehnicki barem 2x jaci Matuidi.Ibra pokazao zasto je jedan od najboljih centarfora ikad.Cavani takodjer veceras veoma razigran.Luiz definitvno bolji na DM nego CB.Silva takodjer dobro cita igru.

Uglavnom bili su veoma nabrijani i slazem se sa relom da su oni domacinski veoma jaka ekipa.Dobro smo mi prosli i opet zasluge idu Murinju.A malo i Kurtonji :D

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.