Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ramires (2010-2016, 251 nastup)

Istaknuti odgovori

Definitivno ga koristiti negdje gdje ne mora biti pod pritiskom sa loptom, dakle po strani.
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 101,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

On jednostavno siluje protivničke igrače na krilu, pa brz je ko da ima motor u guzici, nema neku tehniku koja je karakteristična za većinu Brazilaca, al svojom trkom i požrtvovnošću nadoknadi sve to.. Definitivno ga ne stavljati nigdje nego na krilo, nikako sredina kao u nekim prethodnim utakmicama
Ovu utakmicu je uz Luiza bio najbolji ;) . On ne zna za UMOR !

Njegovo mjesto nije na krilu . Igrao je 3-4 puta ove sezone na krilu od ti 3-4 puta ovo je prvi put da je bio dobar . Ja sam misljenja da treba da igra gdje je igrao i do sada !

BTW : Trznuo sam se kad sam vidio usporeni snimak , kako je startovao na njega neki igrac Benfice (kod naseg gola) , mislio sam da je slomio nogu , ali zilav je on i odmah u sljedecem napadu izbori zuti karton .
[quote name='Blues_95' timestamp='1332935886' post='38406']
Njegovo mjesto nije na krilu . Igrao je 3-4 puta ove sezone na krilu od ti 3-4 puta ovo je prvi put da je bio dobar . Ja sam misljenja da treba da igra gdje je igrao i do sada !
[/quote]
Upravo tako, nemojte da vas zavara dobra partija sinoć. Ramiz nije krilo ali ga se tako koristi jer nemamo drugih rješenja. Kad na ljeto abd dođe pravi krilni igrač onda će on preći na svoju poziciju.
Ne znam, meni je rizik stavljati Ramiresa opet u sredinu jer se dosta puta desvalo da on svojim losim pasom slozi kontru za protivnika. Bolji je po strani i to dosta. Odlicno pokriva stranu na kojoj igra i svojom brzinom probija po strani. Ne bih ja njega u sredinu vracao.
Trebaš energiju njegovu na sredini terena, najbolje ga upariti sa jednim 'teškašem' tipa Mikel ili dobrim razigravačem koji će ostati pozadi i pokrivati, Oriolom. :) Na krilu može odigrati ponekad, kad ima puno prostora ali tehnički nije dovoljno potkovan za tu poziciju. Kažem opet, kad dovedemo pravo krilo na ljeto abd onda će se i on vratiti tamo gdje mu je mjesto.
Da, ali je i cinjenica da on i ako pogrijesi na krilu ta greska nece biti toliko izrazena koliko zna biti kada se on uspanici sa loptom na centru. Skroz cudan igrac. I dalje mi ne ide u glavu da je Brazilac a da nema tehnike ni za lijeka, to je malo je reci rijedak slucaj. Ja bih njega u sredinu stavio jedino da su Xavi i Iniesta pored njega. Na cenrtu nam trebaju igraci koji su dobri s loptom. Valjda ce se nesto skontati za njega.
Nije on toliko loš s loptom, potjenjuješ ga. Puno je napredovao od kako je došao, tada je gubio svaku drugu u opasnim zonama. Sada se to više ne dešava.
Protiv Napolija cini mi se igrao je u sredini i nije se sastavio sa loptom, odbija se od njega kao od drvo. Cim protivnicki igraci krenu na njega, on se uspanici i to je u 90% slucajeva pogresan pas. Mogao bi igrati u sredini jedino u 4-3-3 formaciji, a da su pored njega 2 odlicna igraca, a ovako ga staviti s jednim igracem pored njega na centar bio bi rizik pogotovo protiv jakih ekipa.
______Ramiz_______xxx________
_____________xxx_____________

U toj formaciji sam mislio. Protiv Napolija je imao lošiju tekmu, mada se mora priznati da je teren bio veoma loš dole u Napulju. Nije to izgovor, ali sam siguran da on može pružiti odlične partije na toj poziciji. Kažem opet, uz jednog smirenijeg igrača do sebe (Oriol, Mikel) i jednog sa prefinjenijom tehnikom (Mata) to će biti u dure. Tako dobijamo jedan kompletan vezni red sa potencijalom da bude među najboljim na svijetu. Naravno, u nekim tekmama kad protivnik igra bunker klasični možem žrtvovati Ramiza za nekog tehničara sa dobrim pasom.
Ne znam Wis možda si i u pravu, al teško mi nekako povjerovati da je Ramiz bolji u sredini nego na krilu.. svaku utakmicu koju je odigrao na krilu je bio među najistaknutijima na terenu, u sredini ga i ne primjetiš puno osim kad od straha i manjka tehnike izgubi loptu..opet kazem, mozda sam i ja u krivu, al ovo je moj subjektivan dojam stecen gledanjem Ramiresa na obje pozicije ;)
Ja bih volio da nastavimo igrati u 4-2-3-1 formaciji. Ali vidjecemo ko ce nam doci. U 4-2-3-1 ga ne vidim na centru jer kad pogledas Real ima tu Khedirru i Alonsa, Arsenal Ramseyja i Songa, Tottenham Parkera i Modrica, City Tourea i Barryja itd, sve igraci koji se razlikuju malo jedan od drugog ali svi znaju drzati loptu i uputiti pas. U 4-3-3 bi mogao igrati na centru sa adekvatnim igracima oko njega.
Vi ko da ste zaboravili njegove sjajne partije od prije. Puno je bolje odigrao protiv recimo Citya kući, Valencie nego sada s Benficom. Ali priznam da više do izražaja dolazi brzina kad je na krilu i kad ima prostora što je sasvim logično. Međutim to je moguće jedino kad protivnik pokušava napasti nas što je rijetko slučaj. Najčešće se zabunkerišu i igraju zgusnuto kao Spudsi za vikend pa onda Ramiza nema nigdje na terenu upravo zbog toga što tehnički nije dovoljno dobar za poziciju krila. :)
Nakon utakmice s Benficom u tunelu izjavio kako je prezadovoljan remijem 0-0 u Portugalu i kako će nas svaka pobjeda u uzvratu na SB odvest u polufinale.. kralj nije bio na terenu za vrijeme postizanja gola, valjda su mu zaboravili rec da smo pobijedili :D
izvor: [url="http://www.goal.com/en-gb/news/2885/europe/2012/03/29/2999365/ramires-mistakenly-hails-benfica-draw-despite-chelsea?"]http://www.goal.com/en-gb/news/2885/europe/2012/03/29/2999365/ramires-mistakenly-hails-benfica-draw-despite-chelsea?[/url]

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.