Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ramires (2010-2016, 251 nastup)

Istaknuti odgovori

ramires2.jpg

Ramires Santos do Nascimento je doÅ¡ao u Chelsea na ljeto 2010. godine i potpisao ÄetverogodiÅ¡nji ugovor. Prethodno je igrao jednu godinu za Benficu, te pomogao ovoj Portugalskoj ekipi da doÄ‘e do naslova prvaka Portugala.

Tokom te sezone, 23-godiÅ¡nji veznjak je zabilježio 26 nastupa, te postigao Äetiri gola ukljuÄujući gol u zadnjoj minuti protiv Vitorie Guimares, u svojoj debi utakmici.

Rođen je u Rio de Janeiru, a za Benficu potpisao iz Cruzeira na dan kada je dobio poziv za Brazilsku reprezentaciju na Kupu konfederacija 2009. godine.

Pojavio se na 4 od 5 utakmica koje je igrao Brazil na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, ali je suspendovan u porazu od Holandije rezultatom 2:1 zato što je dobio parni žuti karton. U startnoj postavi se našao samo protiv Čilea u grupnoj fazi, a do sada je skupio ukupno 17 nastupa za reprezentaciju.

Dobro se snalazi na pozicijama centralnog ili desnog veznjaka, a proveo je dvije sezone u Belo Horizonteu, gdje je došao iz Joinvillea 2007. godine, te zabilježio 61 nastup uz 10 postignutih golova.

Debi u dresu Chelseaja je imao u pobjedi nad Stoke Cityjem rezultatom 2:0 u augustu, kada je zamijenio Essiena, a prvi start za ekipu je imao protiv Blackpoola u premiershipu i Newcastlea u Carling Kupu. Njegova adaptacija na engleski fudbal će potrajati neko vrijeme, ali u prvih nekoliko nastupa je pokazao veliki talenat i potencijal.

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 101,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Ma to je brazilac ne moze da ne valja, ljudi pomisle jer je mrsav da nije za englesku, ali upravo zbog toga je idealan jer je itekako brz, agilan zna povuci loptu sa svoje polovice pa do protivnickog sesnaesterca sto smo mnogo puta vidjeli, on bi trebao biti vazna karika ove sezone

jedan od najboljih igraÄa u dosadašnjem dijelu sezone.. ako tako nastavi bit će nam najvažnija karika u skoroj budućnosti.. :)

Samo jos da dobije bar 7-8 kila i bio bi idealan. Kad ga covjek ovakvog vidi rekao bi sirotinja, nema sta jesti. :D

S time bi možda smanjio brzinu i okretnost

Ne mozda, usporio bi itekako, ovakav je najbolji jer je neumoran a i kada on ufati zalet valja ga prvo stici da bi ga mogao oboriti

Ma nek ostane kakav jest mozda ako se udeblja nece biti ovako dobar :)

nešto malo više sam ostavio odgovor na tvrdnju koju vidim mnogi stavljaju.

Kad je dosao mislio sam da ce biti sjajno pojacanje , nije se odmah snasao ali pokazuje iz utakmice uz utakmicu da je odlican !

Opet mislim da je sjajna investicija :D :D

Kad je dosao mislio sam da ce biti sjajno pojacanje , nije se odmah snasao ali pokazuje iz utakmice uz utakmicu da je odlican ! Opet mislim da je sjajna investicija :D :D

Mislim da ce ove sezone biti jedan od glavnih nosilaca igre u nasem timu..:D

Ovaj Äovjek bi mogao osvojiti POTY komotno na kraju sezone. Jedan od glavnih favorita za mene, uz Matu i Cecha (strah me napisati Torres da ga ne bi ureko :lol: ).

Definitivno igra dobro, nadam se da će makar nastaviti tako ako ne biti još bolji. Po meni još pas igru da popravi i bio bi odliÄan. I nekako drag je, djeluje skromno, uvjek daje sve od sebe..

Treba njemu malo vise igre na terenu..a nadam se da ce sad i dobivat zeljenu minutazu i kad je dobije da bar ucini nest. Za sad slazem se sa Wisey-em, jedan od glavnih kandidata za POTY..:D

postao je jedan od naših najubojitih igraÄa.

Vidi se ogroman napredak, pogotovo u fiziÄkom smislu te se poÄeo sve ÄešÄ‡e munjevito zabijat u protivniÄke obrane

• 3 sedmice kasnije...

dolaskom AVB vidan je ogroman napredak u Ramiresoovj igri, fantastiÄan je samo još treba da porade na duel igri i bit će odliÄan.

Nadam se da se u juÄerašnjoj utakmici nije ozbiljnije povrijedio :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.