26. mart 2012.14 god. comment_38213 Iskreno ja bi volio da ih trosi u omladinski pogon, da za te iste pare otvara Chelseajeve kampove sirom svijeta, da dovodi najbolje strucnjake u nase skole nogometa i da se ulaze u djecake kojima je danas mozda 10 godina, jedino tako vidim dugorocni uspjeh.. Na taj nacin imamo buducnost, upravo ono sto pise u naslovu ove teme.. ovako s ovom politikom uprave imamo samo sadašnjost, koja je na klimavim nogama, a od fantastične budućnosti nema ni "b". Uzmi primjer Ajaxa, kad su imali najbolju skolu na svijetu, bili su u vrhu i imali su najbolje igrače, prođe me jeza samo kad pogledam koja su imena izašla iz njihovih akademija, samo sto tu postoji jedan minus kojeg bi ja lako trpio, al steta sto tako vise nas ne misli a to je: strpljenje. Ovo je dugorocni proces i rezultati se neće vidjet mozda prvih nekoliko godina, ali to nije znak da stvari ne idu na bolje, nego tim stvarima treba vremena da dođu na svoje mjesto.. Jos jedan primjer ti je Njemacka reprezentacija, koja je nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu uložila ne znam sad točno, al negdje oko 200 milijuna eura samo u te omladinske pogone, i gle ih sad, glavni su favoriti za osvajanje sljedećeg i EP i SP s relativno mladom reprezentacijom Znam ovo sad zvuci kao neka dosadna literatura ali to je tako, jednostavno treba se shvatiti da stvari ne idu preko noci. PS. daleko od toga da ne treba Abramovic kupovat igrace, naprotiv, ali ne treba se klub temeljit na njegovim parama i ludim iznosima koje daje za igrace, samo se pitanje postavlja: sta ce bit recimo ako Abramovic dogodine ode iz kluba, iz ovih ili onih razloga? uzimam mozda i glupast primjer ali samo zelim pokazat da ovisimo o njegovim parama i da utjecaj tog novca treba smanjit i okrenit se samima sebi Prijavi
27. mart 2012.14 god. comment_38265 Potpuno vas razumem, ali poenta mi je bila da bi trebalo vishe obratiti paznju na mlade igrace od Akademija i malo promeniti psihologiju i poslovanje sa klubom. Nisam bas mislio bukvalno da se svake godine izbaci po nekoi vrhunski igrac. Ali kako i da je, ja nisam uopste zadovoljan sa rad Abramovicem i Uprave, to su potpuno nepismeni i glupi ljudi iako je Roman toliko ulozio Chelsea jos uvek nije golem klub sa ovakvom poslovanjom, Prijavi
28. mart 2012.14 god. comment_38429 čitam komentare po portalima i neki kreteni pišu kako Benfica ima veću povijest od Chelsea(što je i istina) i da je Chelsea mali i umjetni klub a neki lik im ljepo spusti Cheslea je sabio ove jadnike i s C postavom. Gdje su ovi miševi koji su se tu prosipali tipa "Benfica, povijest" bla bla. [b]Jebeš povijest kada je sadašnjost i budućnost PLAVA![/b] ovo boldano mi se najviše sviđa Prijavi
28. april 2012.14 god. comment_44188 Postavio sam ovu temu jer me čisto zanima koji su to po vama igraci koji se nisu proslavili u CFC.Hajde da čujem!! Prijavi
28. april 2012.14 god. comment_44189 Torres, Ševa, Deco, Alex je bio dobar al je mogao vise( povrede su ga sjebale), Od Bosingwe se takodje vise ocekivalo nakon sjajne prve sezone, Lass, Quaresma... Prijavi
28. april 2012.14 god. comment_44246 [quote name='chelsea4evercr' timestamp='1335650843' post='44238']parker,johnson,ševa,[b]ben haim[/b],benayoun[/quote] Nešto se ne sjaćam njega baš najbolje. Jel to onaj proćelavi Izraelac što ga je Grant doveo, koliko se ja sjećam tip nije ni 20 utakmica odigrao... Prijavi
28. april 2012.14 god. comment_44247 [quote name='chelseafan97' timestamp='1335652982' post='44246'] Nešto se ne sjaćam njega baš najbolje. Jel to onaj proćelavi Izraelac što ga je Grant doveo, koliko se ja sjećam tip nije ni 20 utakmica odigrao... [/quote] da otisa u portsmouth bia Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44261 Cini mi se da je na Forumu vec bilo reci o ovome, ali nisam mogao da nadjem temu, pa sam s toga otvorio novu FFP ili finansijski fair play je vec svima poznato pravilo UEFE, koje treba da stupi na snagu u nadolazecim sezonama. Pred letnji prelazni rok ponovo se aktiviraju price o tome.... Pogledajte i sami: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2136754/UEFA-chiefs-tough-warning-Chelsea-City-face-Europe-ban.html?ITO=1490 Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44263 [quote name='Djole_92' timestamp='1335651923' post='44241']TORESS !!!!!!!! [/quote] nisam valjda zato otvorio temu Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44266 Kad bih sad krenuo nabrajat zavrsio bih sutra u ovo vrijeme, veca je lista onih koji nisu uspjeli nego onih sto su uspjeli - nazalost. Evo da dodam samo par koji mi trenutno padaju na pamet: Del Horno, Tiago, Veron, Pizzaro, Mutu, Kezman itd. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44268 [quote name='Whisper#2' timestamp='1335682281' post='44261'] Cini mi se da je na Forumu vec bilo reci o ovome, ali nisam mogao da nadjem temu, pa sam s toga otvorio novu FFP ili finansijski fair play je vec svima poznato pravilo UEFE, koje treba da stupi na snagu u nadolazecim sezonama. Pred letnji prelazni rok ponovo se aktiviraju price o tome.... Pogledajte i sami: [url="http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2136754/UEFA-chiefs-tough-warning-Chelsea-City-face-Europe-ban.html?ITO=1490"]http://www.dailymail...n.html?ITO=1490[/url] [/quote] Oni kad je to u pitanju samo znaju pricati Chelsea i Man. City evo jedan odlican komentar na sve to: Chelsea are fine as most of their player's contracts were signed before june 2010 & are thus exempt...but anyway...rather than worrying about chelsea & man city (who are bringing money into football from outside sources & are not presenting a financial strain on anyone but their owners) why don't fifa do something about real madrid & barcelona who are bankrolled by loans (that will never be repaid) from spanish banks...who are only able to exist because of injections of money from governments like germany? real & barca are able to do what they do because of taxes collected from ordinary people. that is a bigger disgrace than a rich man throwing money at a club. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44272 Ma ova UEFA samo sere ljudi, ne primajte se uopste... To se ne moze odjednom tek tako uvesti, pa zamislite LS bez nas, Uniteda, Reala, Farcelone... Trebace godine i godine da se to primijeni. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44273 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1335691780' post='44268'] Oni kad je to u pitanju samo znaju pricati Chelsea i Man. City evo jedan odlican komentar na sve to: Chelsea are fine as most of their player's contracts were signed before june 2010 & are thus exempt...but anyway...rather than worrying about chelsea & man city (who are bringing money into football from outside sources & are not presenting a financial strain on anyone but their owners) why don't fifa do something about real madrid & barcelona who are bankrolled by loans (that will never be repaid) from spanish banks...who are only able to exist because of injections of money from governments like germany? real & barca are able to do what they do because of taxes collected from ordinary people. that is a bigger disgrace than a rich man throwing money at a club. [/quote] istina...šta njih boli kurac za Chelsea i za Romanove pare... isto tako, šta ih boli kurac ako je šeik potpisao neki sponzorski ugovor sa Cityem... ti ljudi ulažu SVOJ novac u te klubove i UEFA im može lagano posakati bolje bi bilo da se bave Realom i Farcelonom koji troše tuđe novce Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44275 Svejedno su najveci potrosaci u prosloj deceniji Real koji je potrosio milijardu € pa onda Farca. Zajedno ta dva kluba su otudjila preko milijardu € svom narodu. Da hoce cijela Spanija propasti! Na dobrom su putu. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44276 idemo logikom , nogomet se vrti oko para , znaci ovo da zazivi nema nikakve sanse..... Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44278 Prozvakana tema, ta ista Uefa nema koristi od toga tako da je malo vjerovatno da ce se to uvesti. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44371 evo baš sam naletiona zanimljiv članak o tome, naravno glavni negativci su opet Chelsea i Citiy [url="http://euronogomet.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9901&Itemid=1"]http://euronogomet.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9901&Itemid=1[/url] PS članak je na domaćem tako da svi koji nevole čitat članke na stranom jeziku mogu slobodno kliknut i pročitat inače meni to baš i ne drži vodu taj FFP ali tko zna, ova budala mišel nije pouzdana, nakon onog sa overboom i ne kažnjavanja tog sudca nebi se čudio da taj sve napravio poizbaca sve što valja da barci otvori put ka osvajanju trofeja Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44384 Još jedan dokaz da Uefa konstantno radi protiv Chelseaja. Još jedan razlog da psujeme Uefu. Šta ih bolji kurac za pare, sad se ko oni bore za ravnopravnost. Pa oni su ti koji uvijek rade protiv malih i slabijih ekipa, sjetimo se kako su se Francuzi kvalifikovali protiv Iraca, kako su prošli Bosnu.... Uvijek sudije kradu protiv manjih ekipa. Chelsea u zadnje vrijeme baš pazio na finansje nije imao te mega transfere kao City i onda čitam članak Uefa upozorila Chelsea.Jebite se smradovi. Prijavi
29. april 2012.14 god. comment_44428 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1335696572' post='44275'] Svejedno su najveci potrosaci u prosloj deceniji Real koji je potrosio milijardu € pa onda Farca. Zajedno ta dva kluba su otudjila preko milijardu € svom narodu. Da hoce cijela Spanija propasti! Na dobrom su putu. [/quote] Porez na plate igraca u Spaniji je 64% Dobar deo sredstava se ulije nazad u drzavne fondove Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.