10. mart 2012.14 god. comment_34345 Ako je imalo umijesan trebalo je jednako postupit. Ali eto, mada neće ni Cifford zadugo biti tu, siguran sam. Prijavi
10. mart 2012.14 god. comment_34354 Stvarno ne mogu opisat koliko mi je žao. Dok jedni panjevi poput Savillea, Incea, Phillipa i sličnih drkaroša dobivaju nove ugovore, talenta poput Mellisa istjeraju. Prijavi
10. mart 2012.14 god. comment_34355 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1331338434' post='34354'] Stvarno ne mogu opisat koliko mi je žao. Dok jedni panjevi poput Savillea, Incea, Phillipa i sličnih drkaroša dobivaju nove ugovore, talenta poput Mellisa istjeraju. [/quote] Pa valjda ti je jasno zašto su ga potjerali. Prijavi
10. mart 2012.14 god. comment_34358 A kontam, disciplina i slična sranja...al meni je veća nedisciplina kad neki tamo Malouda traži velike pare, plače po medijima da ne igra, a kad ga staviš u igru ni ne trudi se..[quote name='Elao' timestamp='1331338748' post='34357']Nije ni on nista bolji od njih, osim sto je stariji [/quote] Momak ima pas, brzinu, egzekuciju, duel i fizičku snagu, ova trojica imaju dva balvana umjesto nogu. Prijavi
10. mart 2012.14 god. comment_34361 Napravio je preveliku pizdariju da bi mu se oprostilo 'na lijepe oči'. Prijavi
10. mart 2012.14 god. comment_34368 [quote name='Wisey' timestamp='1331338878' post='34361']Napravio je preveliku pizdariju da bi mu se oprostilo 'na lijepe oči'.[/quote] aa na lijepe zube ?? [img]http://arsenalyouth.files.wordpress.com/2008/03/jacobmellis.jpg[/img] Prijavi
16. mart 2012.14 god. comment_36022 [b] [size=4]Arsenal - Liga Prvaka ✖ Manchester City - Liga Evrope ✖ Manchester United - Liga Evrope ✖ CHELSEA - Liga Prvaka ✔ Chelsea ponos Engleske. ♥[/size][/b] Prijavi
16. mart 2012.14 god. comment_36049 [quote name='chelseathebest' timestamp='1331922858' post='36022'] [b] Arsenal - Liga Prvaka ✖[/b] [b] Manchester City - Liga Evrope ✖[/b] [b] Manchester United - Liga Evrope ✖[/b] [b] CHELSEA - Liga Prvaka ✔[/b] [b] [/b] [b] Chelsea ponos Engleske. ♥[/b] [/quote] što je trebala Liga Prvaka da bi se to dokazalo ?? đizz ja sam vam to mogao reć i bez toga a i puno prije Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37633 U budućnosti bi volio vidjet ovako nešto, i naravno treba tu još dovesti igrača... _____________Courtois_______________ Ivanović©___Luiz_______Cahill____Bertnard ________Oriol_______McEachran________ ____Hazard________________Mata______ ________Lukaku_____Sturridge_________ Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37650 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1332603510' post='37637'] sve je to u redu ali nema Markovica nigdje [/quote] ozlijeđen... Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37654 Jedva čekam narednu sezonu i 'novi Chelsea' iako je nevjerovatno da nećemo igrati Ligu Šampiona. Osim ako se Roman ne predomisli i odjebe sviju. Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37662 [quote name='Wisey' timestamp='1332604237' post='37654'] Jedva čekam narednu sezonu i 'novi Chelsea' iako je nevjerovatno da nećemo igrati Ligu Šampiona. Osim ako se Roman ne predomisli i odjebe sviju. [/quote] Možda promijene pravila pa prvih 5 ide u ligu Koji krš, lom i napadi bi bili tad Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37666 Ma lakše je da se sad prošetamo pored Messija i ekipice do trofeja, ha ja. Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37717 Veoma zanimljiva tema koja uveliko zasluzuje paznju na ovom forumu. Kad je Chelsea u pitanju za njegovu buducnost nema sta mnogo da se pretpostavlja i pise dok je Roman gazda i onakva glupa uprava. Ocito je da cemo mlatiti milione na flopovima kao Torres dok mlade nade kao Stoch, Sinclair i mnogo drugi odlaze u drugim klubovima i pune nas golovima posle. Ako se krenu promene onda prvo sto bi se trebalo promeniti je mentalitet kluba oko potrosnje i o mladih nada. FC Chelsea mora nauciti poslovati pametno, ulagati u mlade nade i onda da izvuce maksimum od njih, nesto nalik Milana. Posao koji je obavio Arnesen sa akademijom je fenomenalan i zasluzuje postovanje, ali Chelsea ne koristi ti mladih talenata. Mora nauciti da svaku godinu unosi po jednog igraca u prvi tim i da polako ga pusta u pogon da igra, to se mora uraditi. Onda, da ih u Akademiji naprave mnogo fizickih jakima, zato sto skoro svaki mlad talent iz Akademija je poor kad je u pitanju fizicki snaga, a impresivan tehnikom, nije da tehnika nije bitna, ali filozofija i igra Chelseaja je bully fudbal, pa tako mladi igraci mora biti Rambovci, a ne lepruske ko Miroslava Stocha koji je ocjenjen kao nedovoljno fizicki jak za u Premier. Posle je posao sa trenerima, mora da se menadzerima pruziti potpuna sloboda da rade, nemoze se onako otpustati i reagiriti na svakom porazu, mora se ukazati doverba. Ima mnogo toga da pisem, ali me mrzi i nemam vreme, pisacu drug put, ali ovi problemi su mi onako najvazniji. Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37723 Nemoguce je svake godine ubacivati jednog igraca iz akademije u prvi tim. Nije ti ovo Barcelonina akademija pa da to radis. Mozes ti to raditi ali neces naci dovoljno kvalitetnog igraca svake godine koji je za prvog tima. Pogledaj Barcelonu samo. Veliki post su imali sve dok akademija nije izbacila Iniestu i Messija prije 6 godina. Svake godine kupe bar jednog igraca od €30m cisto radi svjezine u ekipi. I evo nakon 6 godina, pojavljuju se Tello, Alcantara i Cuenca. Samo da ti kazem da je prosto nemoguce svake godine ubaciti jednog igraca u prvi tim a da je kvalitetan. Fino je neko rekao (Wenger mislim): "Ako u 4 godine klub izbaci jednog vrhunskog igraca iz akademije, to je sjajan posao." A mi zelimo vrhunske mlade igrace iz nase akademije. Recimo da Josh dobije sansu (da stalno pocinje tekme), a da je Bertrand i Kakuta pocnu sve cesce dobijati i dosta sto se mladih igraca tice iz nase akademije. Ostatak igrackog kadra pojacati transferima i to je to. Onda smo mirni 7-8 godina kada je kostur ekipe u pitanju. U medjuvremenu ako iskoci 1-2 igraca iz akademije, davati im sansu na kasiku. Polako ih uvoditi u tim i da onda oni za par godina postanu nosioci igre i tako to u principu ide. I nemoguce je da mladi igraci budu snazni u duelima cim pocnu igrati u PL sa igracima koji su mnogo stariji, jaci i iskusniji od njih. Puno faktora tu utice, a sve je do genetike i gradje samog igraca. To varira od igraca do igraca. Nadje se ponekad igrac koji bude dobar u duelima, ali generalno to nije odlika mladih igraca. Oni su potpuno normalni za svoj uzrast i tako treba biti. Duel igru ce ojacati kroz iskustvo igranja u PL: Za ostatak posta se slazem, pogotovo za trenere. Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37735 Jednostavno katastrofalan rad (bolje reći nerad) Uprave i njenih čelnih ljudi zajedno sa Romanom dolazi na naplatu. Nisu Lampard i Drogba krivi što su nakon Double sezone dobili ovakve ugovore, što ovi nemaju strpljenja, što se ne dovode prava pojačanja... Prijavi
24. mart 2012.14 god. comment_37764 Sa sve trojicom se slažem. Pogrešan rad je uzrok ovome što danas gledamo, a bojim se da će biti još gore... Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38183 Ono što Chelseaju treba je stabilnost.. Pa u skoro 10 godina skoro 10 trenera promijeniti, to je na nivou Dinama i HNL-a. A s takvim poslovanjem jasno je da uspjeh ne može doći, može, ali nećemo konstantno biti u nogometnom vrhu, nego ćemo osvajati trofeje na bljeskove, sada pa onda za 5 godina kada opet dođe trener koji ima sreće i kojemu se stvari poslože onako kako je zamislio.. Taj mentalitet uprave ( citaj Abramovica ) me sve vise zivcira, trener je u nas za sve kriv, i kad god pođu kola nizbrdo trener je onaj koji odlazi.. To treba promijeniti, iako sumnjam da ću to doživit za Abramovićeve ere, možda tek nakon njegova odlaska iz kluba.. Treba prestat mislit na instant uspjehe jer od toga nema ništa, zatim treba koristiti igrače koje akademija proizvede, evo već ovog ljeta možda vratit u klub Kakutu i De Bruynea, a Josha i ostale igrače koji ne igraju redovno na posudbama poslati u drugi klub jednu sezonu gdje će igrati.. ograničit potrošnju jer ovako neće moći dovijeka, morat ćemo se oslanjat na vlastite "proizvode" a ne na konstantnu kupovinu tuđih igrača.. s izdancima vlastite nogometne škole možda nećemo osvojiti ništa prve godine, al druge ćenmo već bit tu negdje.. Naravno treba kupovati, al ne na ovaj način koji mi to radimo.. Renovirat momčad na ljeto i krenut " od nule " , počet gradit momčad iz temelja s trenerom koji će tu bit duže vrijeme a ne u prolazu.. Dovest nekoliko kvalitetnih igrača, al ne moramo na njih potrošit 100 milijuna, onda polako uvodit svoje igrače u momčad[size="4"] [size=4]i bit [size=5]STRPLJIVI.. [/size][/size][/size] Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38184 bbj Dobar post, ali možemo reći da si otkrio toplu vodu s obzirom da ovo većina navijača zna, ali kako Andre reče svojevremeno 'that is the culture of this club, it's how it works.' Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38187 Sve ima logike ali ovo "ne mora se potrositi 100m na pojacanja..:" to nikako nema logike. Pa ako hoces vrhunske igrace, moras toliko potrositi. A to su otprilike 3-4 vrhunska igraca. Barcelona svake godine potrosi skoro 50m samo da osvjezi ekipu, a mi moramo renovirati tim iz temelja i da ne potrosimo 100m... Nece ici. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38188 @Wisey a kontam ja to, relativno svi ponavljamo slicne stvari, al bas sam nesto o tom razmisljao i morao sam napisat samo da ovi nasi komentari nekako do Abramovica dođu, da se bar zamisli malo, mozda bi imalo smisla sve ovo Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38212 Ako Brat Avram ima para, neka troši, nisu naše pare i nemamo na šta da se žalimo. Samo neka nam dovodi vrhunske igrače. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.