Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mario Mandžukić (Hrvatska, 1986)

Istaknuti odgovori

http://i.imgur.com/fKscU36.jpg

Puno ime - Mario Mandžukić

Rođen - 21.05.1986. godine

Mjesto rođenja - Slavnoski Brod, Hrvatska

Dobna starost - 27 godina

Reprezentativni status - Stalni �lan reprezentacije Hrvatske

Klupski status - ÄŒlan prvog tima Bayerna iz Minhena

Pozicija - Napada�

Mendadžer - Ivan Cvjetković

Aktualna sezona - 31 utakmica ,15 golova (stanje zakljuÄ�eno sa 06.02.2014. godine) 

Broj u reprezentaciji - 17

Broj u trenutnom klubu - 9

Prethodni klubovi kronološki poredani - Marsonia, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg

O MARIJU MANDŽUKIĆU

Mario Mandžukić (Slavonski Brod, 21. svibnja 1986.) hrvatski je nogometaš. Trenuta�no nastupa kao napada� za njema�ki Bayern München i hrvatsku reprezentaciju.

Klupska karijera

Rane godine

Mario Mandžukić odlazi tijekom rata sa obitelji iz Odžaka u Bosni u njema�ki grad Ditzingen blizu Stuttgarta i tamo po�inje trenirati nogomet u klubu u kojemu igra njegov otac. Obitelj se nakon rata vraća iz njema�ke u Slavonski Brod gdje Mario od 1997. do 2003. godine igra za NK Marsoniju. Sljedeće godine, igrao je u gradskom niželigašu Željezni�aru, a nakon toga, ponovno je jednu sezonu 2004./05. odigrao za Marsoniju. U lipnju 2005. prešao je u NK Zagreb.

U dresu Zagreba, na Dvoranskom prvenstvu HNL, u sezoni 2005./06., izabran je za najboljeg igra�a prvenstva, a na istom natjecanju u sezoni 2006./07., bio je najbolji strijelac.

Dinamo Zagreb

Zbog vrlo dobrih igara pod vodstvom Miroslava Blaževića u Zagrebu, koji ga je isprva napadao, pobudio je javno zanimanje gradskog rivala Dinama. Nakon dugih pregovora i odbijanja, prešao je u Dinamo po�etkom srpnja 2007. godine, zajedno s Ivicom Vrdoljakom.

Odigrao je više odli�nih utakmica u dresu Dinama, a posebno se istaknuo protiv Ajaxa u Amsterdamu, 4. listopada, kada je postigao dva pogotka i bio zaslužan za jedanaesterac za još jedan zgoditak. U novinama je sljedećeg dana dobio najvišu moguću ocjenu, 10.

U sezoni 2008./09., dobio je Žutu majicu Sportskih novosti za najboljeg igra�a Prve HNL. Iste godine bio je i najbolji strijelac lige, sa 16 pogodaka. Sveukupno je za Dinamo odigrao 141 utakmicu, postigavši pritom 65 pogodaka.

Wolfsburg

Dne 16. srpnja 2010. godine preÅ¡ao je u redove njemaÄ�kog prvoligaÅ¡a VfL Wolfsburga u kojem ostaje do pred kraj lipnja 2012. godine. U dvije godine igranja za njemaÄ�ki klub, Mandžukić je postigao 20 pogodaka u 56 nastupa i pokazao se kao jedan od najboljih igraÄ�a glavom u Bundesligi.  

Bayern München

Dne 26. lipnja 2012. godine, Mario Mandžukić potpisuje �etverogodišnji ugovor s njema�kim Bayern Münchenom, najviše zahvaljujući odli�nom nastupu na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, kojem je prethodila sjajna sezona s Wolfsburgom u Bundesligi. Nakon dolaska u klub pokazao se kao pravo poja�anje kluba jer je �esto bio strijelac. Time je osigurao mjesto u prvih 11, nogometnog giganta iz Munchena. Na ulasku u 2013. godinu bio je i vodeći strijelac Bundeslige.

S Bayernom je 2013. osvojio Ligu prvaka. U završnici protiv Borussije Dortmund postigao je prvi pogodak na utakmici i tako postao prvi Hrvat u povijesti koji je postigao pogodak u završnici tog natjecanja.

Reprezentativna karijera

Po�etci u reprezentaciji

Bio je standardni �lan mladih hrvatskih nogometnih reprezentacija (do 19, do 20, do 21), a 21. studenoga 2007. godine debitirao je i za Hrvatsku A selekciju u kvalifikacijskoj utakmici protiv Makedonije. Prvi pogodak za hrvatsku reprezentaciju postigao je 10. rujna 2008. godine, u 77. minuti ogleda protiv Engleske (1:4), u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Euro 2012

U kvalifikacijskoj skupini za Euro, Mandžukić je postigao dva pogotka za reprezentaciju, i to izjedna�ujući pogodak protiv Gruzije na Poljudu, kao i zadnji pogodak Hrvatske u skupini, na Kantridi protiv Latvije. U dodatnim kvalifikacijama, hrvatska je reprezentacija ždrijebana s Turskom. U izvrsnoj utakmici u Türk Telekom Areni, Mario Mandžukić je postigao drugi pogodak na utakmici i tako u�vrstio vodstvo Hrvatske koje je kasnije zape�atio Ćorluka.

Na završnici prvenstva, u skupini sa Španjolskom, Italijom i Republikom Irskom, Mandžukić je najavljen kao jedan od glavnih napada�a nakon ozljede Ivice Olića. U prvoj utakmici s Ircima, Mandžukić postiže dva pogotka, oba glavom, i tako postaje prvi Hrvat koji je postigao dva pogotka u jednoj utakmici na nekom velikom natjecanju još od Davora Šukera na Euru 1996.[8] Hrvatska je na kraju pobijedila s 3:1. U idućoj utakmici s talijanima, opet postaje klju�ni igra� reprezentacije; nakon dominacije i vodstva Italije, Mandžukić postiže pogodak u 72. minuti i donosi novi bod Vatrenima. Tim je pogocima Mandžukić privremeno bio najbolji strijelac prvenstva, ali Hrvatska ne uspijeva proći u �etvrfinale zbog boda prednosti koju je imala reprezentacija Italije.

Priznanja

Individualna

2008.: Najbolji igra� Prve HNL, u izboru kapetana klubova Prve HNL.

Najbolji strijelac 1. HNL u sezoni 2008./09., s postignutih 16 pogodaka.

Najbolji igra� 1. HNL, Žuta majica Sportskih novosti u sezoni 2008./09.

Najbolji strijelac, EURO 2012., s postignuta 3 pogotka. ↓1

"Ve�ernji list", Nogometaš godine: 2012.[10]

Najbolji športaš Hrvatske za 2013. godinu u 62. izboru Sportskih novosti.

Klupska

Dinamo Zagreb

Prvak Hrvatske (3) : 2007./08., 2008./09., 2009./10.

Hrvatski nogometni kup (2) : 2008., 2009.

FC Bayern München

Prvak Njema�ke (1) : 2012./13.

DFL-Supercup (1) : 2012.

UEFA Liga prvaka (1) : 2012./13.

DFB-Pokal (1) : 2012./13.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo (1) : 2013.

Stalno se isti�e da ga želi Mourinho pored Cavanija i Diega Coste. Vaše mišljenje...

• Odgovori 281
  • Pregledi 18,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Za njega je i Wenger zagrizao,kazu da ce dosta raditi po pitanju Mandzukica. O njemu kao pojacanju ne znam sta da mislim,opet ne bi da se pomene pitanje nacionalnosti,meni je antipatican i ne bi ga voleo u timu,kao ni Costu..ne znam,previse ispada pravi,udari kada ne treba,prgav je,a nisam ljubitelj takvih igraca...ne zelim nikoga iz Hrvatske da uvredim bilo cim.

Ne želim ni njega ni Costu na ljeto. Costu zato jer je đubre ko Suarez i totalno ne paše karakterom ovdje, Mandžukića neću zato jer nije uopće raznovrstan igrač. Čak se i slažem sa nekoliko internet trolova koji govore da zabija golove sa 5 metara i samo trči i radi na terenu a tehnički je tek solidan napadač.

Ovom coveku je najveca daljina s koje je dao gol 5.5 m  :D Inace nesto mi je i ko covek antipatican ,vise bi volio da vratimo Bamforda i Lukaku s pozajmice i zadrzimo Dembu ili Eto'o-a .

mislim da bi se on mou mogao svidjet kao tip igrača jer je izuzetno borben, mnogo trči i radi za ekipu a takve mou voli, e sad je li dovoljno kvalitetan, ne znam, po meni postoje i bolji a opet trenutno ponuda i nije bog zna kakva i on je sasvim solidan i ako može u bayernu zašto ne bi mogao i kod nas?

naravno, je da se ponavljam ali moram to reći ja sam ponajprije za Lukakua a tek onda svi ostali...

Prvo treba gledat dovest Cavania ili Falcaa recimo, ako ne uspije onda su Mandži vrata sirom otvorena

Koliko ovde ima objektivnosti... 

Radi on, trci, sparta terenom, al kad daje golove, svi rade za njega. On je napadac tipa "Ako zaustavis vezni red, mene ne treba cuvati".

Dobar je on napadac, ali je naviknut na stil igre da sve sanse dobija na srebrnom posluzavniku. Toga u PL nema.

Kad nam dodje ekipa kao WHU, koja ce da radi sve, sem da igra fudbal, bice prakticno neupotrebljiv. 

Prosto ne volim ga kao osobu i nebi voleo da dodje,o fudbalskim kvalitetima necu pocinjati.

• Autor

Mandžukić za Der Spiegel - ''Ugovorom sam vezan za Bayern i lijepo mi je u Muenchenu. Ali zasigurno da bih jednog dana volio raditi s najboljim trenerom današnjice Joseom Mourinhom. To nije samo moje mišljenje, to je mišljenje svakog profesionalnog nogometaša.''

Kada netko kaže da ga ne želi zbog karaktera razumijem ga u potpunosti, ali kada netko kaže zbog igre i igračkih kvaliteta onda tu ne vidim nikakvog smisla raspravljati

Gledao sam ga par puta samo tako da i nisam tolko upoznat sa njegovim kvalitetima,podsećame na nabildovanog Inzagija,dobar igrač,prljav

neznam kakva mu je igra ledjima koju smatram ključnim preduslovom za čelzi,ovako da dodje kod nas gde igramo više od pola utakmica protiv bunkera ne vidim da bi nam nešto tolko pomogo,pogotovo za neke velike pare

na drugu stranu,mislim da bi Arsenalu recimo lego ko šamar budali,kakav djuru

Nisam za njega totalno antipatičan kao igrač ma uopšteno ne podnosim ga nikako. Što se napada tiče moja želja je naravno Kun, ali bi isto tako volio dati šansu Luksu i prodati jednog od napadača.

Naravno to je moja želja a ovo je po meni jedan od mogućih raspleta dovodimo Costu,Cavania jedno sam vrijeme mislio da bi i Suarez mogao završiti kod nas tako mi se činilo... Dakle dovodimo nekog špica prodajemo Dembu, Lukaku ide opet na posudbu i to je to...

Lukaku ide opet na posudbu i to je to...

Kurac ce on htjet opet na pozajmicu ,nije on glup lik .Moze otic u Junajted ,Siti ,Real ,Liverpul ,Monako ,PSG ... :D 

Al ce sledeci put da trazi transfer a ne pozajmicu :) ako Mou ne bude vjerovao u njega

Pa Mou mu je htio pruziti sansu a Lukaku je taj koji nije vjerovao u sebe da moze se nametenuti.. Vala nek trazi transfer ako je do toga doslo :)

Pljuvačima Marija Mandžukića ću samo parafrazirati gospodina Juppa Heynckesa koji je rekao da u svojoj  trenerskoj karijeri nije vidjeo igrača koji toliko trči i toliko radi za ekipu. Zatim mu se ISPRIÄŒAO zato Å¡to mu nije dao da igra svaku tekmu i time ga zakinuo za najboljeg strijelca lige. HVALA I DOVIĐENJA

Još da nadodam da mi nemamo špicu osim Dembe koja može glavom dati gol, a sa dotičnim gospodinom to dobijate.
Em je još lakše hazardu i willianu jer znaju da loptu mogu dignuti s krila, a ne samo tražiti povratne.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.