Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Luka Modrić (Hrvatska, 1985)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 796
  • Pregledi 51,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='El_Nino' timestamp='1340784402' post='61350']
Danas pišu da je dogovorio sve s Realom, sad se još Spursi trebaju dogovorit s Realom
[/quote]

Navodno je " AVB otkrio da Modric prelazi u Real,jedan od uslova da on preuzme Totenhem bio je da Modrić ostane"...nekako mi je to nesigurna informacija,...o tome će tek da se piše
[quote name='chibabachi' timestamp='1340785655' post='61351']
Navodno je " AVB otkrio da Modric prelazi u Real,jedan od uslova da on preuzme Totenhem bio je da Modrić ostane"...nekako mi je to nesigurna informacija,...o tome će tek da se piše
[/quote]

ove price koje se striktno ticu Modrica i AVB-a su potpune lazi... kao prvo to su stare informacije nekih tjedan dva... kao drugo AVB je demantirao sve ove gluposti oko pregovaranja za preuzimanje tottenheama... i kao trece nakon tog demantiranja logicki je i da je ta prica oko Modrica da mora ostat u tottenheamu laž...

danas citam u nasim novinama da je modric sve dogovorio oko transfera i da se ceka jos samo dogovor izmedju klubova... ali kako smo mi imali slicnu situaciju sa Hulkom ne vjerujem da je to istina... sve dok ne vidim Modrica s dresom u rukama ili dok ne vidim neku stvarno pouzdanu vijest iz pouzdanih novina, necu vjerovat nicemu...
Modric ce otici u klub u koji on bude zelio, ako je imao zelju prosle sezone da predje u Chelsea mislim da ce je imati i ove godine. Jos jednom da naglasima da je izuzetno vazno dovodjenje jednog ovakvog igraca.
Kad malo bolje razmislim, ovo je nepotrebna investicija.

Kupili smo Hazarda i De Bruynea (kojeg mnogi podcjenjuju!) imamo Ramija i Matu i Mikela, naravno tu je uvek Lampard. Merieles može uskočiti, više nego dostojna zamena za svakoga. Tu je Oriol. Essien. Šta hoćete više.. A i tu je McEachran.

Srećno Modriću u Realu.

I Marina sam zaboravio.

Uređeno , autor izmjene: Kalouda

[quote name='Kalouda' timestamp='1340789255' post='61358']

Kupili smo Hazarda i De Bruynea (kojeg mnogi podcjenjuju!) imamo Ramija i Matu i Mikela, naravno tu je uvek Lampard. Merieles može uskočiti, više nego dostojna zamena za svakoga. Tu je Oriol. Essien. Šta hoćete više.. A i tu je McEachran.

Srećno Modriću u Realu.
[/quote]
Hazard nije na poziciji centralnog veznog, on je više krilo ili polušpica, Mata također. Oriol i McEachran su mladi i neiskusni, nemogu nam oni organizirat napade. Essien ne igra više kao nekad. Ostaju Lampard, Meireles i Ramires. Lampard ima 34 godine i neće on još dugo. Ramires nije organizator igre kao ni Meireles, čak ih je glupo uspoređivat sa Modrićem, kada su drugačiji tip igrača. Modrić je kreator igre i treba nam. Što se tiče De Bruyne, njega nikad nisam gledao cijelu utakmicu, tako da ne znam, gledao sam samo na youtube. Mislim da će i on i McEachran i možda Oriol na posudbu ili će barem jedan od njih 3 ić, Essien će izgleda otić iz kluba, ni Meireles nije siguran, tako da i ako Modrić ne dođe, treba netko drugi jer odlaze neki igrači.
[quote name='Kalouda' timestamp='1340789255' post='61358']

Srećno Modriću u Realu.
[/quote]
Kvalitet gore nabrojanih igrac je neupitan, mudjutim vecina nabrojanih igraca ne igra na poziciji Modrica. tj pozicija zadnjeg veznog igraca. Ta pozicija je deficitarna jer niko od navedenih igraca nema kvalitetu da iznese loptu iz nase polovine da ne govorim koliko su sposobni da zadrze loptu.
Dovodjenjem Mate, Marina, Hazarda i u krajnjem slucaju Modrica, Chelsea bi promjenio dosadasnji stil igre, tj. siguran sam da bi imali mnogo veci posjed lopte nego je to bio slucaj do sada!
Šta oćeš reći da Mikel nije dobar zadnji vezni? Pa nema ga jačeg. Ako on ne može prenijet loptu ko može, i one duge lopte malo ko bolje ima.

Mikel (superkvalitetan DMF), Hazard, Mata, Marin, Ramires. Eto petorke u veznom redu, Modrić je nepotreban.

I tu je uvek Lampard i supertalentovani De Bruyne, koji je igračina, samo ga je malo ko gledao a puno komentarišete.
[quote name='Kalouda' timestamp='1340792316' post='61387']
[b]Šta oćeš reći da Mikel nije dobar zadnji vezni? Pa nema ga jačeg. Ako on ne može prenijet loptu ko može, i one duge lopte malo ko bolje ima.[/b]

Mikel (superkvalitetan DMF), Hazard, Mata, Marin, Ramires. Eto petorke u veznom redu, Modrić je nepotreban.

I tu je uvek Lampard i supertalentovani De Bruyne, koji je igračina, samo ga je malo ko gledao a puno komentarišete.
[/quote]

zasto ja vidim ovoliko ogromnu kolicinu sarkazma u ovom postu... :D
via twitter:
Modric: "I’m going to play in the CL, I want to win that competition. I’m not going to be able to achieve my dream here (Spurs).

Moje mišljenje: Luka bi nam došao kao budali šamar, narocito protekle sezone smo mogli vidjeti koliko problema imamo sa prijenosom lopte iz obrane prema napadu. da nije bilo Drogbe, bojim se da bismo danas oplakivali jednu od najlosijih sezona u proteklih 10 godina, Bogu hvala pa je ispala najbolja.
Cijena je po meni opravdana, takvih igraca ima danas jako malo a i sto se tice godina, Luka moze pruziti min jos 5 godina vrhunskog nogometa.
[quote name='MarioM27' timestamp='1340799116' post='61444']
via twitter:
Modric: "I’m going to play in the CL, I want to win that competition. I’m not going to be able to achieve my dream here (Spurs).

Moje mišljenje: Luka bi nam došao kao budali šamar, narocito protekle sezone smo mogli vidjeti koliko problema imamo sa prijenosom lopte iz obrane prema napadu. da nije bilo Drogbe, bojim se da bismo danas oplakivali jednu od najlosijih sezona u proteklih 10 godina, Bogu hvala pa je ispala najbolja.
Cijena je po meni opravdana, takvih igraca ima danas jako malo a i sto se tice godina, Luka moze pruziti min jos 5 godina vrhunskog nogometa.
[/quote]
Potpis na ovo :)
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1340805990' post='61471']
Zar je Modrić defanzivni vezni ja ja mislim da mu je main position:CMF,ali da može igrat DMF i AMF :huh:
[/quote]
to san i ja mislia al niije on defenzivni vezni ja mislim da je on povuceniji centralni
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1340805990' post='61471']
Zar je Modrić defanzivni vezni ja ja mislim da mu je main position:CMF,ali da može igrat DMF i AMF :huh:
[/quote]

on je u tottenheamu igrao i CMF i DMF... na poziciji AMF ne sjecam se da sam ga ikad vidio...
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1340808010' post='61476']
on je u tottenheamu igrao i CMF i DMF... na poziciji AMF ne sjecam se da sam ga ikad vidio...
[/quote]

AMF je češće igrao dok je bio u Dinamu, kad je otišao u Tottenham ne znam je li ikad. Igrao je redovno centralnog veznog u Tottenhamu, i to malo povučenijeg, nešto kao ona klasična 10ka koja razigrava cijeli tim iz dubine, a ponekad ga je Redknapp znao staviti čak i na skroz lijevu stranu veznog reda.

Evo nešto zanimljivo:
[img]http://www.index.hr/images2/mamicmodricmarca444.jpg[/img]
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1340794002' post='61404']
zasto ja vidim ovoliko ogromnu kolicinu sarkazma u ovom postu... :D
[/quote]Mikel te tata sto se tice DMF.
[quote name='soxx' timestamp='1340819743' post='61540']
Mikel te tata sto se tice DMF.
[/quote]

sto se tice same defanzivne igre tu se slazem... ali sto se tice ostalog aspekta igre... znaci igre prema naprijed... je tata ocaja...
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1340821988' post='61542']
sto se tice same defanzivne igre tu se slazem... ali sto se tice ostalog aspekta igre... znaci igre prema naprijed... je tata ocaja...
[/quote]Cilj defanzivnog veznog i jest da igra defanzivno nebi se dzabe zvalo. Centralni treba pocinjati napade tj slati prema krilu itd a defanzivni nek presjeca lopte. Mnogi bi voljeli imati Mikela u svom klubu.
[quote name='soxx' timestamp='1340832991' post='61574']
Cilj defanzivnog veznog i jest da igra defanzivno nebi se dzabe zvalo. Centralni treba pocinjati napade tj slati prema krilu itd a defanzivni nek presjeca lopte. Mnogi bi voljeli imati Mikela u svom klubu.
[/quote]

u pravu si... ali opet ne mozes bit extra u defanzivi a prema naprijed ne pruzat apsolutno nista... mislim da je katastrofalno lose da jedan DM nema cak ni jednu asistenciju kamoli gol...

pa sjeti se sto su radili makelele, essien, sto radi xabi alonso itd. da ne nabrajam... a sve to DM igraci... ;)
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1340833333' post='61577']
u pravu si... ali opet ne mozes bit extra u defanzivi a prema naprijed ne pruzat apsolutno nista... mislim da je katastrofalno lose da jedan DM nema cak ni jednu asistenciju kamoli gol...

pa sjeti se sto su radili makelele, essien, sto radi xabi alonso itd. da ne nabrajam... a sve to DM igraci... ;)
[/quote]

Evo gledam makelele-a na transfermarktu.

PL :
144 odigrane tekme
2 gola
3 asistencije
toliko o tome da Lukica nema ambicije:

[url="http://www.24sata.hr/nogomet/sun-modricu-dosta-natezanja-planira-pismeno-traziti-transfer-271750"]http://www.24sata.hr/nogomet/sun-modricu-dosta-natezanja-planira-pismeno-traziti-transfer-271750[/url]
"[b]Modrić nije bio ključni igrač čak ni u Tottenhamu, tako da ne vjerujem da je napravio dovoljno kako bi igrao za Real. Ja bih na tu poziciju doveo Davida Silvu. Mislim da je on idealan igrač za Real. On je mlad, ima puno talenta i potencijala, a već je ostvario velike stvari s Manchester Cityem i španjolskom reprezentacijom.[/b]" rekao je Guti za Marcu.
[quote name='Elao' timestamp='1340881229' post='61742']
"[b]Modrić nije bio ključni igrač čak ni u Tottenhamu, tako da ne vjerujem da je napravio dovoljno kako bi igrao za Real. Ja bih na tu poziciju doveo Davida Silvu. Mislim da je on idealan igrač za Real. On je mlad, ima puno talenta i potencijala, a već je ostvario velike stvari s Manchester Cityem i španjolskom reprezentacijom.[/b]" rekao je Guti za Marcu.
[/quote]
Bez obzira na ovo Guti se meni nikad nije sviđao kao igrač. A to što kaže da nije ključni igrač ni u Tottenhamu, to nije normalno, ta priča ne drži vodu. Vidjet ćete Spurse bez njega gdje će bit. Ključni igrač je jer on razigrava i upošljava napadače, Bale je također izuzetno bitan, ali bez Luke oni tamo imaju Parkera, koji ne može puno izdražat u kontinuitetu, a i nema ni brzinu ni tehniku kao Luka.
Meni je Guti bio drag kao igrač, ali ovdje je falio već na prvoj stepenici kada je rekao da Modrić nije ključni igrač u Tottenhamu. Je, kjučni je. Svakom bi klubu sjeo ko budali šamar pa tako i Realu, Chelseaju itd.
Jedino zbog čega ga ja [size=5][b]možda[/b][/size] i ne želim vidjeti u nas je:

1. činjenica da će Levy tražit svemirske cifre za njega, a realno ne vrijedi toliko
2. zapostavljanje naših mladih igrača koji igraju/mogu igrati na istoj poziciji ( Josh, Kevin.. )

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.