28. februar 2017.9 god. comment_268772 To je sasvim dobar i obecavajuci pristup i zamisao ali na duge staze. Treba biti svjestan da takav pristup i davanje prilika mladim igracima iziskuje mnogo vise odricanja i strpjlenja u vidu ne osvajanja trofeja i konkurentnosti sa najboljima. Ja ne bih imao nista protiv takve vrste vodjenja kluba, ali smatram da mi jos nismo, barem nasa uprava i njeni ciljevi, spremni za takvo nesto. Pa samo kad skontate, ono realno, pod kolikim je Conte pritiskom dosao u klub koji je proslu sezonu zavrsio na desetom mjestu. Trener od kojeg se ocekuju rezultati, a ujedno i poboljsanje igre kao i eventualno povjerenje i ubacivanje u vatru mladih igraca. Tesko da to moze sve u jednoj sezoni. Sad mu se otvorila itekako dobra i velika prilika da osvoji prvenstvo odmah u debitantnoj sezoni, i tesko je ocekivati od covjeka pod svim tim okolnostima da on sad u pola sezone izmislja toplu vodu i pravi ceste rotacije, ubacuje u vatru malde igrace... Vjerujem da bi osvajanjem titule ove sezone spao i sa njega veliki pritisak i vec u narednoj bi to moglo izgledati mnogo drugacije sto se tice tih mladih igraca jer ni on sam vise nece morati "toliko" da se dokazuje. Samim tim ce i biti mnogo vise prostora za nase mlade igrace. Ma jasno je sve to. Ali postoje primeri da u PL par skupocenih pojacanja(Junajted, Siti) ne garantuju trofeje. Nekada jesu(Celsi) ali danas, kad svi imaju novac i konkurentnost je znatno veca nego ranije nema takve sigurnosti. Upravo zbog toga govorim da se treba okrenuti gradjenju sistema, da bi imali oslonac i za neku buducnost. Ovako se samo gasi pozar od danas do sutra a kao sto rekoh to nije garancija uspeha. Prijavi
28. februar 2017.9 god. comment_268778 Dovedes veratija bernarda concela Svi mladi igraci a opet jaki Prijavi
28. februar 2017.9 god. comment_268783 Sa Konteovim načinom vodjenja tima pre bih dao 100m za Veratija nego bilo koju cifru za mladog igrača bolje da se dovede to što traži nego da mu Emenalo i kompanija dovode igrače koji će samo grejati klubu al kad onda tako postaviš stvari, hej, mogli smo onda i Murinju da ispunimo sve želje Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268790 Ma kad se odredi transfer budžet prvo treba potpisati najkvalitetnijeg stopera što je moguće,bio to van Dijk, Bonucci,Alderwiereld ili netko četvrti. Zatim gledati sve ostalo,valjalo bi popunit wing bekove i eventualno rezervnog centarfora. Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268791 S neočekivano odličnim Luizom, Azpijem na stoperu i iduće sezone kada Zouma prođe cijele pripreme čak nam stoper više i nije toliko nužan. Po meni je čak najvažniji kvalitetan box-box veznjak koji će bit ofenzivno kvalitetniji i kreativniji od Matića a defanzivno i work ratom boliji od Fabregasa. Također treba rješit situaciju s Michyem, ili ga prodat i dovest rezervnog centrafora u kojeg će imat povjerenja kad zatreba, ili počet imat povjerenja u Michya, jer ovo nema smisla da se u situaciji kad ti prvi napadač ne igra izmišljaju kombinacije s lažnim devetkama umjesto da ubaciš u igru rezervnog napadača, jer šta će ti onda rezervni napadač uopće ako ne igra kad prvog nema? Također se slažem se da je potrebno backup-ove za wing bekove. I još eventualno desno krilo, ali ove sezone je Pedro bio vrlo dobar tako da to samo ako uspijemo dovuć neku stvarnu klasu... Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268792 S neočekivano odličnim Luizom, Azpijem na stoperu i iduće sezone kada Zouma prođe cijele pripreme čak nam stoper više i nije toliko nužan. Po meni je čak najvažniji kvalitetan box-box veznjak koji će bit ofenzivno kvalitetniji i kreativniji od Matića a defanzivno i work ratom boliji od Fabregasa. Također treba rješit situaciju s Michyem, ili ga prodat i dovest rezervnog centrafora u kojeg će imat povjerenja kad zatreba, ili počet imat povjerenja u Michya, jer ovo nema smisla da se u situaciji kad ti prvi napadač ne igra izmišljaju kombinacije s lažnim devetkama umjesto da ubaciš u igru rezervnog napadača, jer šta će ti onda rezervni napadač uopće ako ne igra kad prvog nema? Također se slažem se da je potrebno backup-ove za wing bekove. I još eventualno desno krilo, ali ove sezone je Pedro bio vrlo dobar tako da to samo ako uspijemo dovuć neku stvarnu klasu... Ta taktika sa laznom devetkom se dosad uvijek pokazala dobrom, cak smo bili i efikasniji, nemos reci da nije imalo smisla Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268798 Pokazala se srecom, a ne zato sto je imalo smisla, realno da je i Mitchy igrao u tim mecevima, isto bi strasno igrali. Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268799 Ne znam baš da je sreća u nekoliko navrata, samo znam da je to izgledalo efikasno i da je prolazilo tako da sigurno nije promašaj, a sada što bi bilo da je michy igrao ne znam.. Meni se ta opcija naravno isto ne sviđa osobno, ali da zamjeram conteu što je to napravio sigurno ne, jer je ispalo kao dobitna kombinacija. Sad što se nama osobno ne sviđa takva vrsta igre to je druga stvar. Btw i naša igra sa costom kao napadačom dosta sliči na lažnu devetku, jer costa podjednako sudjeluje u igri kao i pedro npr. Ali je costa i dosta ubojit i zato mislim da je istina ono što se provlači po medijima vezano uz moratu, mislim kako je to prvi pick contea ako costa ode. Lukaku je nešto drugačiji tip napadača, a conte više cijeni polivalentne igrače koji sudjeluju u igri dosta, nego klasične špice, naime njemu to u ovoj formaciji je i nužno iz razloga što i ovako imamo manjak igrača za kombinatoriku, pogotovo kada fabregas ne igra. Prijavi
1. mart 2017.9 god. comment_268808 Izgleda da Konte puno ceni Mozesa, pohvalio ga je nedavno javno na nekoj večeri, njega i Dejva, par dana nakon toga je dobio u novi ugovor sad Telegraf kaže da je Alonso više ugrožen, da je klub tražio pojačanje u januaru ali da nisu uspeli da dovedu Kolašinca moguće je da ponovo pokušaju u tom pravcu ali je izgleda Kolašinac tek treća opcija, Lemar i Sidibe iz Monaka prvi na listi želja Ake možda dobije novi ugovor ali pominje se već i definitivna prodaja lol Ake se još ponadao Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268809 To je okej, ovi iz Monaca su strasni momci, ali koliko cemo se morati ispruziti za nekog od njih? Cisto sumnjam da ce Monaco uopce pricati ispod 30 miliona. A s druge strane, Sea klapis za dz, ostavis tih 30 milja u padze i trazis nekog klasnog veznjaka. Inace, Moses je na 75k sedmicno potpisao ugovor, prilicno dobar posao. Ake komotno moze dobiti sansu mjesto Alonsa u odredjenim utakmicama do kraja sezone, mogu garantovati da ne bismo nista izgubili tim potezom. Iako je Ake na stoperu bolji nego na wb. Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268810 30-40milki dns nije nista, ja bih zaronio u monaco, definitivno ima materijala za dovest Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268811 Meni se ovaj Sidibe uopste nije svidio kao igrac. Slabije kopija Azpilikuete. Pa sad protiv Citya je bio kriv za dva gola, pogotovo kod Aguerovog iz kornere, lik gleda kako ovaj sutira bez da se i potrudi da mu zasmeta. U napadu takodjer nista posebno. Mendy je duplo bolji od njega. Sto se tice ostaliih pozicija, samo Mbappe i B.Silva dolaze u obzir. Njih dvojica ce biti velike zvijezde cim odu u klub sa vecim renomeom. Silva je moj prvi izbor, OK vec izlizan fazon sa prozivanjem nekih igraca novim Henryem, ali ovaj mali Mbappe, nevjerovatno podsjeca igrom na njega. Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268812 Ma ja ovo više ne mogu da čitam, stvarno nemam snage više bilo šta da kometarišem, po ko zna koji put igrač Čelzija dobija šut kartu bez ikakve prilike da se dokaže do kraja prvenstva ima još dosta da se igra, Ake već precrtan od sad pa nadalje, prenosiću samo vesti bez mojih komentara ašto se mene lično tiče, klubu želim sve najgore Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268813 Nemoj zajebavat, nije to nista na sta nismo navikli.. samo ti nastavi kao do sad, podrzavaj i klub i uzivajmo u onome sto nam pruzaju, a sto sr tice navijaca, svaki od nas ima svoje zelje i sve one se ne mogu ispunit, tako da... Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268817 Ma ja ovo više ne mogu da čitam, stvarno nemam snage više bilo šta da kometarišem, po ko zna koji put igrač Čelzija dobija šut kartu bez ikakve prilike da se dokaže do kraja prvenstva ima još dosta da se igra, Ake već precrtan od sad pa nadalje, prenosiću samo vesti bez mojih komentara ašto se mene lično tiče, klubu želim sve najgore Sta si se ti zapjenio, svi imaju svoje misljenje, ne kuzim sta tebe to vrijeda.. Imas svoj neki stav i dobro, ne ugrozava te nitko niti svi moraju imati jednako misljenje o svemu Prijavi
2. mart 2017.9 god. comment_268825 Ma da, daj Bonucija, Naingolana, Sanceza... Oni ce mozda doneti jos trofej ili dva za izlozbenu salu i za tri sezone cemo opet imati legiju staraca, smenu generacija i tako u krug.. Treba uloziti novac u dopunu igrackog kadra, to je evidentno, ali bih voleo da se ovaj put dovedu mladi, talentovani igraci zeljni dokazzivanja, izazova, ucenja novih taktickih ideja... To je jedini put ka stabilnosti. Dovodjeni su i takvi pa sta smo osvojili. Mlade ekipe su osvajale trofeje ali niko od njih nije postao standardni igrac. Ne vjerujem ja vise u tu ideju dovodjenja mladjih, nerazvijenih igraca za neku bolju buducnost. Chlesea je nekada imao medju najstarijim ekipama u ligi i evropskim takmicenjima pa su bili strah i trepet gdje god se pojave dok sa druge strane imas Arsenal koji je godinama bio medju najmladjim ekipama pa nisu nikad nista osvojili. Chelsea kada je poceo da razvija taj neki sistem mladih igraca za buducnost, gubio je na kvaliteti prvog tima. Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk Prijavi
3. mart 2017.9 god. comment_268833 Mogli bi mi izgubiti neke od clanova foruma zbog ovog. Steta sto stranica Balkan Gooner vise ne postoji :P Arsenal are lining up Lyon striker Alexandre Lacazette as a £60m potential replacement for star frontman Alexis Sanchez, but face opposition from Liverpool. Prijavi
3. mart 2017.9 god. comment_268839 Ne valja ni premlada ni pre stara ekipa. Idealna ekipa je kvalitetna kombinacija starijih i mlađih igrača, te da u jednom trenutku nikad nemaš u prvih 11 više od 2-3 igrača preko 30 godina da ne bi došlo do nagle smjene generacija, i na takav način nikad nema smjene generacija i previše promjena iz sezone u sezonu u ekipi. Prijavi
3. mart 2017.9 god. comment_268848 Bilo bi steta po nas ako Laca ode kod rivala, podigao bi ih na veci nivo. Prijavi
3. mart 2017.9 god. comment_268855 Prije sam bio za laca ali sve manje sam za tu opciju, mene on podsjeca na sturridgea skroz. Nekako mi je bas igrac po mjeri za arsenal ili lpool Prijavi
5. mart 2017.9 god. comment_268871 Potpisao bi odmah da Lacazzete ode u Arsenal a Sanchez kod nas. Jedno je francuska liga gdje bi NK Rijeka bila na 5. mjestu,a drugo je EPL gdje je svaka ekipa jača od kvalitetnijeg Francuskog tima. Prijavi
5. mart 2017.9 god. comment_268878 Moje želje za ljeto: A. Sanchez, M. Veratti, V. Van Diyk i jedan dobar obrambeni za lijeve strane.Poslano sa mog Samsung Galaxy Note 4 koristeći Tapatalk Prijavi
5. mart 2017.9 god. comment_268892 Kakve gluposti nalupa pasalic, sad ispade francuska liga kurceva liga. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.