Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Infrastruktura (Stamford Bridge i Cobham)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 96,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Idioti, ali doci ce im iz dupeta u glavu, samo se bojim da ne bude isuvise kasno.

• Autor

Možda sada da se ide na skuplju opciju - renoviranje i proširenje Stamford Bridgea, što je moguće naravno uz izdašnije troškove. Treba premjestiti željeznicu i stambeni blok. To AbramoviÄ može, pitanje je samo da li hoće.

Možda sada da se ide na skuplju opciju - renoviranje i proširenje Stamford Bridgea, što je moguće naravno uz izdašnije troškove. Treba premjestiti željeznicu i stambeni blok. To AbramoviÄ može, pitanje je samo da li hoće.

Kamo srece da je tako kako si napisao Caer....

Tu se Roman najmanje pita... Gde si ti cuo da drzava prodaje nekom fizickom licu deo zemljista na kom je zeleznica ?! Pa to bre nije livada, pa se moze pruga pomerati kako kome i gde odgovara, vec jako gusto naseljeno podrucje. Niko, ali niko nece pokretati ogroman projekat izmestanja zeleznice zbog hira nekog bogatog rusa...

A kupovina stambenog bloka, pod uslovom da vlasnik zeli da proda zemljiste bi kostala koliko i nov stadion. Jer, u tim uslovima, vlasnik stambenog bloka bi odredjivao cenu.

Ako se na sve te troskove dodaju i troskovi nadogradnje i renoviranja postojeceg stadiona...Niko, lud ili normalan, na ovome svetu ne bi ulagao u tako nesto...

Od tog scenarija nema nista.

mislim da je tu vise u pitanju da se natjera abramovica da ponudi vise para za dionice nego dobrobit kluba... jer vjerujem da su i oni svjesni da s ovakvom politikom tjeraju klub prema sredini tablice ako ne i dnu...

mislim da je tu vise u pitanju da se natjera abramovica da ponudi vise para za dionice nego dobrobit kluba... jer vjerujem da su i oni svjesni da s ovakvom politikom tjeraju klub prema sredini tablice ako ne i dnu...

Verovatno si u pravu. Samo zele da se okoriste od ovoga, i nista vise...

Ko zna šta je u njihovim glavama. Za sad je po njihovom, a kako će završit, vidjet ćemo. Jedno je sigurno ovome nije došao kraj, bit će tu još priÄe..

VeÄeras jedan dosta opširan osvrt o cijeloj ovoj situaciji u kolumni. Biće ponešto za svakoga pa i za one koji još nisu upoznati.

Ajde Wis, da oborim i te tvoje tvrdnje, pa da teramo dalje :D :P

Kao sto sam i obecao....

Dakle...

Kolumna by Wisey:

http://chelseabalkan.com/index.php/kolumne-i-komentari/item/285-coolumna-za%C5%A1to-smo-prvi-put-rekli-ne-romanu?

Ko je citao, citao je...

Wis, necu te ovaj put mnogo muciti, znam da me ne volis :D :P

Samo jedno pitanjce imam za tebe.

Kako si ti, ako uopste i jesi dosao do informacije da Roman i bord kluba nisu izneli jasnu, transparentnu i konkretnu ponudu CPO-u, a da to nije s namerom objavljivano u medijima, da se ne bi dizala prevelika prasina oko toga ?!

Voleo bih da tu informaciju podelis sa mnom, da bih mogao da razumem tvoj stav. Unapred zahvalan.

Inace kolumna je na uobicajenom, zadovoljavajucem nivou, tako da tu nemam zamerki ;)

Just KTBFFH !!!

Ma mrzim te Whisperu. :angry: :D

Naravno da nisam mogao doći direktno do ponude koja je upućena CPO-u u cijelosti, ali smatram da su navijaÄi na Shedu i raznim drugim forumima od kojih su mnogi tzv. shareholderi i imaju pravo glasa na skupštini dovoljno rekli o Äemu se ustvari radi. Jednostavno, nisam mogao definisati svoj stav i odrediti za koga sam dok nisam proÄitao dosta velik broj Älanaka, postova i pogledao neke emisije. Ja vjerujem tim ljudima više nego Gourlayu naprimjer. :) Razumiješ ?

Ovo jeste veoma teška tema za sve nas koji ne živimo u Londonu, kamoli za nas koji nikad nismo bili na Stamfordu, ali to ne znaÄi da moramo slijepo vjerovati Upravi i sagledavati stvari iz samo jedne perspektive. Nemam ja nikakve insiderske informacije niti znam bilo šta što nekome od vas nije bilo dostupno na bilo koji naÄin. Uzmi prosjeÄnog navijaÄa kojem je bookmarkovana oficijalna stranica kluba i koji će automatski Äitajući vijesti s iste formulisati svoje mišljenje o temi onako kako mu se servira. Njemu su iste sekunde ljudi iz CPO-a kreteni, oni ne žele svom klubu napredak, oni spreÄavaju CFC da postane još veći klub...

Jel ti misliš da je klub bio transparentan prema CPO-u ? Uzmimo da jeste, ali zašto se onda nije ponio isto tako i prema svima nama ?

Evo ja ti garantujem da je klub taÄno odredio lokaciju i reko navijaÄima: 'Slušajte, ljudi. Mi smo našli jednu ili dvije moguće lokacije za novi stadion koje se nalaze tu i tu. Planiramo preseliti taÄno tu i izgraditi ovakav stadion. Kupiti zemljište od tog i tog. Nadamo se da ćete biti spremni za suradnju i prihvatiti našu ponudu jer bi nam to omogućilo da tad i tad krenemo u pregovore.' - da bi sigurno dobili potrebnih 75% minimum, a po mom mišljenju oko 90%. ;)

Ma mrzim te Whisperu. :angry: :D

Naravno da nisam mogao doći direktno do ponude koja je upućena CPO-u u cijelosti, ali smatram da su navijaÄi na Shedu i raznim drugim forumima od kojih su mnogi tzv. shareholderi i imaju pravo glasa na skupštini dovoljno rekli o Äemu se ustvari radi. Jednostavno, nisam mogao definisati svoj stav i odrediti za koga sam dok nisam proÄitao dosta velik broj Älanaka, postova i pogledao neke emisije. Ja vjerujem tim ljudima više nego Gourlayu naprimjer. :) Razumiješ ?

Ovo jeste veoma teška tema za sve nas koji ne živimo u Londonu, kamoli za nas koji nikad nismo bili na Stamfordu, ali to ne znaÄi da moramo slijepo vjerovati Upravi i sagledavati stvari iz samo jedne perspektive. Nemam ja nikakve insiderske informacije niti znam bilo šta što nekome od vas nije bilo dostupno na bilo koji naÄin. Uzmi prosjeÄnog navijaÄa kojem je bookmarkovana oficijalna stranica kluba i koji će automatski Äitajući vijesti s iste formulisati svoje mišljenje o temi onako kako mu se servira. Njemu su iste sekunde ljudi iz CPO-a kreteni, oni ne žele svom klubu napredak, oni spreÄavaju CFC da postane još veći klub...

Jel ti misliš da je klub bio transparentan prema CPO-u ? Uzmimo da jeste, ali zašto se onda nije ponio isto tako i prema svima nama ?

Evo ja ti garantujem da je klub taÄno odredio lokaciju i reko navijaÄima: 'Slušajte, ljudi. Mi smo našli jednu ili dvije moguće lokacije za novi stadion koje se nalaze tu i tu. Planiramo preseliti taÄno tu i izgraditi ovakav stadion. Kupiti zemljište od tog i tog. Nadamo se da ćete biti spremni za suradnju i prihvatiti našu ponudu jer bi nam to omogućilo da tad i tad krenemo u pregovore.' - da bi sigurno dobili potrebnih 75% minimum, a po mom mišljenju oko 90%. ;)

Kada bi se potencijalne lokacije objavile u medijima, njihova cena bi skocila nebu pod oblake, to je sigurno, a to ne ide na ruku klubu. Odredjeni broj ljudi iz vrha CPO-a sigurno zna celu pricu, posebno John Terry, koji kao predsednik organizacije, a i kapiten i legenda, sigurno ima uticaja u klubu. I sve te informacije ce ostati na "need to know" bazi sve dok CPO ne pokaze zelju za saradnjom. Ponuda koju su oni poslali klubu je ista kao trenutno stanje, a pitanje kako bi to uticalo na dobijanje sponzorskih ugovora za stadion, jer sam siguran da bi se navijaci mesali u to i petljali oko imena stadiona, sto bi klub opet kostalo prihoda. Zato je ona tako glatko odbijena. Saradnja se ogleda u sposobnosti obe strane da postignu kompromis, a, u ovom slucaju CPO ne zeli kompromis, vec da istera po svome. Sa tako nadmenim ljudima je jako tesko uci u bilo kakve pregovore.

Otkad je ova tema postala aktuelna, poceo sam vise da citam The Shed, doduse, u manjoj meri nego sto to ti radis, zbog manjka vremena za to. Mozda medju tih 39% glasaca koji su glasali protiv ima onih koji stvarno zele da zastite istoriju kluba, ali verujem da je vise onih koji samo cekaju novu, primamljiviju ponudu od strane Abramovica, sa makar jos jednom nulom, da bi prodali svoje deonice.

Ako nastave ovako, ostavice njima klub i stadion i ime, pa ce posle moci da se slikaju s njim.

We have the eighth biggest stadium in England and the 61st biggest in Europe. :) bezze mjenjat ime stadiona zbog sponzora, ajde da su presli na novi stadion pa da se ponudi ime ali ovako glupo

We have the eighth biggest stadium in England and the 61st biggest in Europe. :) bezze mjenjat ime stadiona zbog sponzora, ajde da su presli na novi stadion pa da se ponudi ime ali ovako glupo

to im je cilj i dalje da se presele na novi stadion ali znamo kakva je situacija i stav CPO ali svi znamo da od stadiona trenutnog kapaciteta ne mozemo puno zaraditi... imamo najveci prosjek u Engleskoj uzimajuci u obzir nas kapacitet i kapacitet ostalih stadiona... znaci da bi mogli napuniti sigurno stadion kapaciteta od 60.000+ sjedista...

• Autor

Nemam ništa protiv da se promjeni ime stadiona, ali ne u smislu da se promjeni cjelokupno ime, već da se na postojeće koje je tradicionalno nadoda prefiks sponzora, nešto kao npr Samsung Stamford Bridge ili tko li će nam već biti sponzor. I da, Na kraju krajeva Chelsea nije imun na to bez obzira na tradciju. I legendarni Westfalenstadion je sada Signal Iduna Park, pa se navijaÄi previše ne ljute jer je za njih to uvijek Westfalen. Signal Iduna je donijela ogromne novce Borussiji i zato su danas ono što jesu - prvaci NjemaÄke.

Nemam ništa protiv da se promjeni ime stadiona, ali ne u smislu da se promjeni cjelokupno ime, već da se na postojeće koje je tradicionalno nadoda prefiks sponzora, nešto kao npr Samsung Stamford Bridge ili tko li će nam već biti sponzor. I da, Na kraju krajeva Chelsea nije imun na to bez obzira na tradciju. I legendarni Westfalenstadion je sada Signal Iduna Park, pa se navijaÄi previše ne ljute jer je za njih to uvijek Westfalen. Signal Iduna je donijela ogromne novce Borussiji i zato su danas ono što jesu - prvaci NjemaÄke.

Lijepo receno ;)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.