21. novembar 2020.5 god. comment_305640 Thieme prosao u finale Finalsa, bolji bio od Djokovica 75 67 76. Dobro polufinale, fin kvalitet tenisa... bez gledalaca mi je to skroz drugi sport al haj... Ovaj Thiem postao ozbiljno dobar igrac, bilo je i krajnje vrijeme. Na dosadasnjem turniru vec dobio i Nadala i Djokovica. Veceras u 21 drugo polufinale izmedju Nadala i Medvedeva (repriza finala US Opena). Nadal blagi favorit ali Daniel je daleko od naivnog protivnika. Nekako najvece sanse dajem Thiemu za osvajanje, stvarno odlično odigrao dosadasnji dio turnira, servis slusa, bekend forhend sve sve.Thiem je ovu godinu napravio taj iskorak, tu je stalno negdje. Napredovao je na servisu i ono najbitnije, uveo/poboljšao bekend slajs koji mu omogućuje dodatnu dimenziju i daje mu vremena u igri, što je često problem za jednoručni bekend. Sjećamo se i da je skoro dobio Đokovića na AO, uzeo US open Mislim kako je na ovoj podlozi Medvedev mali favorit protiv Nadala, ali Rafa je Rafa, naravno navijam za Nadala Prijavi
21. novembar 2020.5 god. comment_305647 Zna se da velika trojka jednog dana mora da padne. Mislim da nakon što nestanu sa scene neće biti tako dominantnih igrača nego će se veći broj njih vrtiti po finalima i završnicama. Prijavi
21. novembar 2020.5 god. comment_305650 Ispao i Nadal, što je bilo i očekivano. Medvedev bio bolji, čak i u prvom setu je bio bolji, nije mi jasno kako ga je izgubio, Nadal se mučio cijelo vrijeme. Jednostavno na ovoj podlozi njegovi spinovi ne odskaču i skroz su neutralizirani, i još dosta spora podloga što mu ne odgovara. Super se borio, čak je i servirao za meč u drugom setu. Medvedev kao i Thiem pobijedili obojicu i Nadala i Đokovića, zasluženo finale Prijavi
22. novembar 2020.5 god. comment_305659 Ne znam, na kraju meni ostaje zal sto nije prosao Nadal, imao ga je sto se kaze, servirao za finale ali jbg nije uspio. Svaka cast i Medi, zasluzeno u finalu. Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316653 Federer 20GS Nadal 20GS Djokovic 19GS Djokovic ce ih obojicu prestici. Jucerasnjom pobjedom protiv Nadala na Rolan Garosu je istakao kandidaturu za teniskog GOATA. Pored toga sto ce vjerovatno imati najvise GS titula, vec drzi rekord kao neko ko je najduze zardzao i bio broj 1 na rang listi. Ima bolji medjusoban omjer protiv Federa i protiv Nadala. Najvise osvojenih zavrsnih turnira, djeli prvo mjesto sa Nadalom po najvise osvojenih Master turnira iz serije 1000. Sve ima otvoreno ispred sebe. Ide Wimbledon a poslije toga i tvrda podloda. Obzirom da je Federer vec polako u penziji, Djokovic je mnogo veci favorit da osvoji ove GS nego sto je to Nadal. Svaka cast, najveci sportista svih vremena sa ovih prostora po mom misljenju. Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316656 Nema još 19 GS. Neće baš tako lako uzeti US Open , a još manje Wimbledom. Nije Nole favoriti na tim grand slamovima kao što je Rafa na RG (čovjeku ovo tek 3 poraz na RG). Što naravno ne znači da neće uzeti. Nadal je i sljedeće sezone sigurno prvi favoriti za uzeti RG. Juče meč stvarno perverzija, nevjerovatna borba 2 najbolja tenisera. Moram priznati da je Nadal juče baš mnogo griješio u ključnim trenucima. Nijedan nisu bili na nivou, što potvrđuje i veliki broj brejkova i brejk lopti. Po meni je ključni trenutak bio 3 set , tie break 4:4 rezultat i onaj lagani volej koji je Rafa poslao u mrežu. Kasnije u 4om Nole bolji i zasluženo pobjedio. Šteta bi bila da nakon što je skinuo kralja s trona ne osvoji RG. Kada se ova 3 povuku iz svijeta tenisa, lagano može ključ u bravu i ugasiti taj sport. Ova 3 su vanzemaljci i preostaje nam samo da uživamo u još par njihovih okršaja. Priče o GOAT-u trebaju pričekati zvanični kraj njihovih karijera. Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316658 Složio bih se sa hamcom, nemaju ovi prostori legendu u jednom sportu kao što je Đoković. Nerealan, vanserijski sportista. Šteta što je finale odmah u nedelju. Nekako kontam da će obojica biti umorni ali dobro. Što se tiče GOAT-a, Federrer i Đoković su mi lično malo ispred Nadala, samo zato što je Rafa najviše uzeo na RG. Mada kada gledaš Rafu kako igra na šljaci, iznenadiš se kako je ikada izgubio meč Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316664 Djokovic najbolji teniser svih vremena. Kakvi nadali, federeri. Bravo majstore, popusite ga vi sto mislite da nije tako Prijavi
12. juni 2021.5 god. Autor comment_316670 Al facinantno mi je to da, iako ne pratim aktivno tenis vec preko 5 godina, i dalje kolo vode Novak, Nadal pa cak i Federer sa skoro 40 kuka na ledjima. Kakvi su ti ostali igraci jebote kad ne mogu ove u poznim godinama poslati u penziju konacno Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316672 Al facinantno mi je to da, iako ne pratim aktivno tenis vec preko 5 godina, i dalje kolo vode Novak, Nadal pa cak i Federer sa skoro 40 kuka na ledjima. Kakvi su ti ostali igraci jebote kad ne mogu ove u poznim godinama poslati u penziju konacno Federer je suhi kvalitet i talenat, takvo nesto nije vidjeno nikad u svijetu tenisa. Dovoljno da i sa 50 godina moze dobijati ove oko 60-70 mjesta. Djokovic i Nadal zaostaju malkice suhim kvalitetom i talenton za Federerom ali su veliki radnici i fizicki nevjerovatno spremni. Bas jucerasnji mec, obojica sta su vracali i stizali u pojedinim situacijama, kao da su roboti, kao da su od gume. Prosto im je nemoguce zabiti normalan poen, moraju se gadjati sami uglovi terena, nadigravati se moraju i takticki i fizicki. Ja iskreno mislim da ce Novak prestici obojicu po GS ali ce se kroz historiju vise pamtiti Rafa i Federer jer su unikatni. Federer stilom i tehnikom a Rafa po sljaci. Pogotovo ce se o Rafi pricati i to posle 100-200 godina. Ovakve rekorde sto on ima na sljaci je nesto nevidjeno u svijetu sporta uopsteno, ne samo u tenisu. Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316675 hamco :D čovek te pita šta je sa ostalim igračima, a to isto i mene zanima pa da ga jebem, nekim prostim zakonom verovatnoće do sada je trebalo da iskoči još neko Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316676 Iskocili su ali nisu jos toliko dominatni kao ova trojka a to su zverev, cicipas, tim, medvedev Prijavi
12. juni 2021.5 god. comment_316678 Dobri su ovi ostali igraci Thiem, Cicipas, Zverev, Medvedev ali ovi su vanzemaljci. Isto da pitas zasto niko osim Ronalda i Messija nije uzimao zlatnu loptu. Znaci bilo je dobrih igraca ( nas Eden Hazard) ali ovi su sa druge planete. Prijavi
13. juni 2021.5 god. comment_316717 Nema još 19 GS. Neće baš tako lako uzeti US Open , a još manje Wimbledom. Nije Nole favoriti na tim grand slamovima kao što je Rafa na RG (čovjeku ovo tek 3 poraz na RG). Što naravno ne znači da neće uzeti. Nadal je i sljedeće sezone sigurno prvi favoriti za uzeti RG. Juče meč stvarno perverzija, nevjerovatna borba 2 najbolja tenisera. Moram priznati da je Nadal juče baš mnogo griješio u ključnim trenucima. Nijedan nisu bili na nivou, što potvrđuje i veliki broj brejkova i brejk lopti. Po meni je ključni trenutak bio 3 set , tie break 4:4 rezultat i onaj lagani volej koji je Rafa poslao u mrežu. Kasnije u 4om Nole bolji i zasluženo pobjedio. Šteta bi bila da nakon što je skinuo kralja s trona ne osvoji RG. Kada se ova 3 povuku iz svijeta tenisa, lagano može ključ u bravu i ugasiti taj sport. Ova 3 su vanzemaljci i preostaje nam samo da uživamo u još par njihovih okršaja. Priče o GOAT-u trebaju pričekati zvanični kraj njihovih karijera. Evo ima sad 19 GS. Blizi se da postane GOAT. Na svakom GS ima vece sanse od Nadala osim kada je Rolland Garos u pitanju. Prijavi
13. juni 2021.5 god. comment_316718 Evo ima sad 19 GS. Blizi se da postane GOAT. Na svakom GS ima vece sanse od Nadala osim kada je Rolland Garos u pitanju. Nista nisi slagao. Vrijeme ce pokazati Prijavi
14. juni 2021.5 god. comment_316732 Ono sto je veoma bitno da se istakne jeste cinjenica da je Djokovic mentalno najbolji sportista svih vremena. Niko nikada od svih nije imao tako jaku mentalnu snagu kao on. Idemo djokovic idemo srbija Prijavi
14. juni 2021.5 god. comment_316733 Blizi se da postane GOAT. Popravio sam ti post da bude tačan. Prijavi
15. juni 2021.5 god. comment_316743 "Since 2011, Novak Djokovic has won 18 Slams, 31 Masters, four ATP Finals and spent 324 weeks as number one," wrote @ymanna3. "Meanwhile, Nadal and Federer COMBINED have won 15 Slams, 28 Masters, one ATP Finals and spent 132 weeks as number one," he continued. "This is not the era of the big three. This is the Novak Djokovic Dynasty." Prijavi
15. juni 2021.5 god. comment_316744 de ohanite s tim srbima. sto ne pricate toliko o dzumhuru Prijavi
15. juni 2021.5 god. comment_316745 de ohanite s tim srbima. sto ne pricate toliko o dzumhuru Jer nemamo šta o njemu pričati Prijavi
12. juli 2021.5 god. comment_317254 NOLE GOAT. Vec sad je po svemu najbolji, po GS titulama se izjednacio sa Nadalom i Federerom. Ima najvise masters turnira, najduze sedmica kao broj 1 na rang listi, bolji medjusobni omjer sa Nadalom i Federerom. Ima priliku da osvoji zlatni Slam (4 GS u jednoj sezoni) sto nikome do sad u historiji tenisa nije poslo za rukom. Gledajuci konkurenciju, smijesi mu se 25 - 30 Grand Slam titula. Najveci teniser u historiji. Vec sad a za par godina ce to biti potvrdjeno i svim statistickim podacima. Prijavi
12. juli 2021.5 god. comment_317259 Bilo mi je nazamislivo da će nekad stići Federera, ali eto, zadnjih 10 godina je stvarno nevjerovatan. Prijavi
12. juli 2021.5 god. comment_317264 Sto je jos sjajnije jeste cinjenica da je ovdje igrao na nekih 70% svojih mogucnosti, uopste nije bilo upitno da li ce osvojiti. Prosto nema konkurencije, osim mozda Nadala trenutno ali i on polako popusta jer njegovo tijelo popusta. Ponajvise jer je njegov stil igre takav da mora ginuti za svaki poen, dok je Nole recimo spreman ko da mu je 25 godina. Sve ispod 25 GS titula je nerealno za njega. Prijavi
2. septembar 2021.5 god. comment_318921 Jel pratio neko desavanja sa Cicipasom vezano za odlaske na toalet i chatanje sa trenerima preko Whats App? Prvo je bilo sa Medvedevom, Zverevom pa sada i sa Endijem. Inace Marej igrao sa umjetnim kukom, kakva sportska i teniska velicina. Jos ga na to sve odveo u pet setova. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.