Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05 - Manchester United (A) 18.09.2011, 17:00h

Istaknuti odgovori

• Odgovori 183
  • Pregledi 10,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

<3 Torres <3 Ramires <3 ebat ga promaslili promasili idemo dalje kakvih sam se promasaja nagledao na youtube ovo nije nista xD

Stoji to, ali ovaj Äovjek je plaÄen više od 50 milijuna... ;)

Kakva utakmica. KAKVA utakmica. Mogao bi se roman napisati.

Chelsea je dominirao cijelo vrijeme, možda maksimalno 10 minuta nismo bili u premoći, ali ne možemo reći da smo bili bolji, jer su Unitedovi igraÄi iskoristili skoro svaku šansu za gol, i po tome su puno bolji od nas u ovom trenutku. Torresu kapa do poda, istina, nemam rijeÄi za onaj promašaj, ali je danas sigurno odigrao najbolju utakmicu od kada je došao u Chelsea, i vjerujem da ga velike stvari dalje oÄekuju. Prekrasan gol je zabio, odliÄno se kretao cijelu utakmicu, trudio, i bio je potpuno zaslužio taj drugi gol fantastiÄnim driblingom golmana. Oduševljen sam, i mislim da je on najpozitivnija stvar koju možemo iz današnje tekme izvući.

A rezultata mi je žao sigurno, pogotovo onih 3-0 na poluvremenu, jer sigurno omjer snaga nije bio takav. A i konaÄnih 3-1, istina da je United na kraju imao veliku priliku, pa i promašen penal, ali sam siguran da ako nastavimo ovako raditi, da je uzvrat na Bridgeu u drugom dijelu sezone sigurno naš.

Obrana je ispadala puno danas, imam osjećaj da se nisu baš mogli nositi sa Unitedovim napadom, koji je sigurno jedan od najbržih na svijetu s Rooneyem, Nanijem, Valencijom i Hernandezom.

Glavu gore, idemo dalje!

Chelsea je dominirao cijelo vrijeme, možda maksimalno 10 minuta nismo bili u premoći, ali ne možemo reći da smo bili bolji, jer su Unitedovi igraÄi iskoristili skoro svaku šansu za gol, i po tome su puno bolji od nas u ovom trenutku. Torresu kapa do poda, istina, nemam rijeÄi za onaj promašaj, ali je danas sigurno odigrao najbolju utakmicu od kada je došao u Chelsea, i vjerujem da ga velike stvari dalje oÄekuju. Prekrasan gol je zabio, odliÄno se kretao cijelu utakmicu, trudio, i bio je potpuno zaslužio taj drugi gol fantastiÄnim driblingom golmana. Oduševljen sam, i mislim da je on najpozitivnija stvar koju možemo iz današnje tekme izvući.

A rezultata mi je žao sigurno, pogotovo onih 3-0 na poluvremenu, jer sigurno omjer snaga nije bio takav. A i konaÄnih 3-1, istina da je United na kraju imao veliku priliku, pa i promašen penal, ali sam siguran da ako nastavimo ovako raditi, da je uzvrat na Bridgeu u drugom dijelu sezone sigurno naš.

Obrana je ispadala puno danas, imam osjećaj da se nisu baš mogli nositi sa Unitedovim napadom, koji je sigurno jedan od najbržih na svijetu s Rooneyem, Nanijem, Valencijom i Hernandezom.

Glavu gore, idemo dalje!

da Torres sve bolji iz utakmice u utakmicu sjeti se Leverkuzena sjajno je igrao sad jos bolje samo da je ovo zabio ali nea veze inace nasa igra je potpuno drugacija nego na pocetku sezone

sve je bilo dobro, osim par sitnica, ramires danas nije bio na razini, lukaku nije nista pokazo, nismo imali srece, a jedino u sto sam se razocaro je villas-boas zbog njegove odluke da u trenutcima kad treba zabit 2 gola on umjesto meirelesa stavlja mikela(!?) umjesto da uvede luiza na zadnjeg veznog..

ramiresovu utakmicu je zasjenio onaj promasaj, ali ipak nije bio toliko los koliko je Meireles i Lampard.. Meireles katastrofalno odigrao kao da se malo prepao, Lampard uopste nece da se vraca, greska kod prvoog gola, oÄekujem ga na klupi u slj. utakmici protiv Svansee.

• Autor

Dugo su se vremena u Europi, bar nekoliko godina, znala tri najbolja kluba: Barcelona, Manchester United i Chelsea. Stvari tako sada stoje da u toj velikoj europskoj trojci nema mjesta za Chelsea. Umjesto nas tu je uskoÄio Real Madrid. Manchester United je bolji tim od nas trenutno, bolje igraju, bolje su kupovali i imaju trenera koji je 20 i kusur godina u klubu. Šta reći nego im Äestitati. A bez obzira na sve danas što se izdešavalo, neću izdavajti niti jednog igraÄa niti ga hvaliti niti kuditi da ne bih naišao na kritike ovdje. Imao bih što šta napisati o 50 milijuna funti (Äitaj Fernandu Torresu) i njegovoj igri i promašajima koje ni moja baka pokojna ne bi napravila. Samo ću reći klubu fale Drogba, Lampard i Essien - ali njih trojica u pravoj formi kakva ih je krasila zadnjih 4-5 godina. Trenutno igramo bez njih, a zamjene nisu dorasle. IgraÄ kojeg smo morali dovesti zadnjeg dana prijelaznog roka kada je propao Modrićev transfer je Wesley Sneijder, živi vi meni bili ali tako je...

Glavu gore, idemo dalje!

Jos samo imam dodat da se ekipa tek uklapa,na novi sistem,novog trenera,i skoro sve novo,dok ManU igra sve isto i preko 10-15 godina,kao i to da nam ni rezultati u zadnje vrijeme nisu bas efikasni,al bitno je da se igra popravila i ubrzala i da stvaramo vise sansi,a golovi ce dok kad nam budu najvise trebali,zabijat ce i Torres i Lukaku i svi ce igrat dobro,samo dok se jos neke kockice sloze..Gledamo na sljedecu tekmu, ove izgubljene bodove zaboravljamo..Idemo dalje.. :D

Evo moj komentar:

Zaista fantastiÄna utakmica dns, od igre i svega, impresioniran sam jednostavno.Mora se reÄi da su se oba dva tima pošteno ispromašivala, ali nema veze.RazoÄaran sam sucem jednostavno, cijelo vrijeme je navlaÄio za manÄester(ko da smo protiv barce igrali).Prva 2 gola jesu dali iz ofsajda, ali to nije isprika za takvo puštanje igraÄa, pa Smalling je bio sam na 5metara, a Nanija isto tak puštat je samoubojstvo.Po

meni penala nije bilo, jer je Bosingwa prije loptu diral,a tek nakon toga je Nanija malo dotaknul.Što se tiÄe nas, mislim da smo napadaÄki odlilÄno igrali, ali vidi se da je sad u poÄetku visoka linija mali problem.Drago mi je zbog Torresovog gola, odliÄnu partiju odigrao dns, bio je taj promašaj koji se ne smije dogodit, al nema veze, idemo dalje!

Mancester je igrao onako kako sam rekao... Rooney-krila, krila-Rooney.... Odbrana im je crna rupa, sredina terena nista pokazala nije.... Dobili su bas na ofsajde i srecu, nista vise.....

Bili smo dominantni, tokom 80% meca... Imali sansi, koje nisu iskorisscene.... Da je samo Ramires pustio loptu Sturidgeu.....

Nemam sta mnogo da kazem, svi smo videli.... Zao mi je sto je ovako bilo, al to je realnost.,...

nisam gledao utakmicu ali sam razocaran rezultatom...

hoce li neko postaviti download utakmice da je mogu pregledati na miru i da vidim sta se desavalo...

da i ja mogu komentarisati, da ne pisem gluposti ako nisam gledao utakmicu, ali mogu samo reci da sam razocaran rezultatom i gledajuci po tome, manchester nas je ubio i znatno su jaci...

ManU je pokazao da ce opet biti glavni favoriti za naslov, ekipa je totalno podmladjena i opet rasturaju, a sto je jos gore svi su im igraci na visini zadatka a ne kao kod Chelsea gdje nekoliko igraca pruza dobre partije ostali slabo, moral ekipe im je nevjerovatan, nadam se da ce Chelsea uspjeti da im pruzi otpor, zadovoljan bi bio sa x

U mogucnosti sam bio da gledam samo prvih 20 min, ali evo opet moram sebe da citiram i zasto? jer sam opet u pravu :wacko: previse je vas dosta optimisticno pred neke utakmice, ManU uopste ne treba Vidica i Ferdinanda pored Jonesa, Evansa i Smalling koji su vise nego odlicni, jos veca je sramota kad im se pogleda sastav u kojem najstariji igrac Evra ima 30 godina ostalo sve mahom mladji od 25 god, hvala Bogu pa je Torres zabio gol, a Manchesteru se moze samo zapljeskat za dosadasnju prikazanu igru i nadati se da ManU nece i poslje Bozica imati neku vecu bod razliku jer u tom slucaju mozemo se pozz sa prvenstvom

Moze neko postaviti samo prilike i golove

gledao sam utakmicu ali nisam bas cijelu (stopalo mi pa sam dzabe psovao i lupao po kuci )

znaci ovako, da su kojim sluÄajem dns igrali Man.City vs Chelsea bilo bi 1 -1, ali to je United ljudi moji, stvarno nmg da vjerujem da se ovakve stvari desavaju u najjacoj ligi na svijetu......

danas smo naprosto igracki razbili man.utd, da je kojim slucajem ova utakmica dosla za 2-3 kola siguran sam da bi bilo 3 - 1 za nas jer nam je potrebno vremena da pocnemo da realizujemo 100 % prilike kojih je dns bilo pregršt, kao sto je to manco dns uradio 2 prilike 2 gola (ali iz offside-a).

nisam gledao utakmicu ali sam razocaran rezultatom...

hoce li neko postaviti download utakmice da je mogu pregledati na miru i da vidim sta se desavalo...

da i ja mogu komentarisati, da ne pisem gluposti ako nisam gledao utakmicu, ali mogu samo reci da sam razocaran rezultatom i gledajuci po tome, manchester nas je ubio i znatno su jaci...

vjeruj mi, rezultat je totalno druga priÄa od utakmice..

vjeruj mi, rezultat je totalno druga priÄa od utakmice..

ne znam, da smo mi dovoljno jaki mi bi igrali nerijeseno ili pobijedili, ovako 3:1 ja mislim da mi ni ove godine ne mozemo do nekog veceg trofeja.... (volio bih da na kraju kazem da sam bio glup sto sam ovo napisao ali...)

ne mozes ni reci da nismo imali srece a izgubili 3:1...

realno ove sezone gledajuci utakmice ja nisam zadovoljan pokazanim, danasnji rezultat je samo slika onoga koliko mozemo....

nadam se da ce neko postaviti link da skinem utakmicu....

ne znam, da smo mi dovoljno jaki mi bi igrali nerijeseno ili pobijedili, ovako 3:1 ja mislim da mi ni ove godine ne mozemo do nekog veceg trofeja.... (volio bih da na kraju kazem da sam bio glup sto sam ovo napisao ali...)

ne mozes ni reci da nismo imali srece a izgubili 3:1...

realno ove sezone gledajuci utakmice ja nisam zadovoljan pokazanim, danasnji rezultat je samo slika onoga koliko mozemo....

nadam se da ce neko postaviti link da skinem utakmicu....

stavit ce ti lampard ubrzo link, pa ostavi komentar kad pogledas, bas me zanima :)

Ekipa je dobra onoliko koliko je sposobna da postigne pogodak. To što smo mi imali puno više kvalitetnijih prilika i što je Torres promašio barem 3-4 100%-tne prilike nikoga ne zanima... U rezultatima 5. kola će pisati United - Chelsea 3:1, a ne "Chelsea bio bolji, United iz 3 prilike dao tri gola". Ista situacija je i na tabeli. Mislim da ni Abramovicha ne zanima što je Chelsea bio bolji jer on želi rezultate, a ako ih ne dobije u prvoj sezoni gotovo da sam siguran kako će AVB pakovati kofere prije nego što je mislio.

Ekipa je dobra onoliko koliko je sposobna da postigne pogodak. To što smo mi imali puno više kvalitetnijih prilika i što je Torres promašio barem 3-4 100%-tne prilike nikoga ne zanima... U rezultatima 5. kola će pisati United - Chelsea 3:1, a ne "Chelsea bio bolji, United iz 3 prilike dao tri gola". Ista situacija je i na tabeli. Mislim da ni Abramovicha ne zanima što je Chelsea bio bolji jer on želi rezultate, a ako ih ne dobije u prvoj sezoni gotovo da sam siguran kako će AVB pakovati kofere prije nego što je mislio.

jedino se ne slazem sa tom zadnjom recenicom od zareza.. :-)

mislim da je AVB kvalitetam trener i da sigurno moze mnogo uraditi ako ima dobar tim i slobode....

jednom sam napisao da vise ne trebamo mijenjati trenere nego igrace... promijenili smo 5 trenera a kostur kluba je ostao skoro pa isit, promijenilo se dva- tri igraca... i od tih trenerskih promijena nismo postigli ono sto smo zeljeli... osvojili smo samo ligu prije dvije sezone.. znaci nije do trenera nego do igraca... abramovic treba da da slobode AVBu da on odlucuje koji mu igraci trebaju a ne da on ili neko drugi odredjuje koje igrace da kupi....

znaci ja sam za promjene igraca ali AVB treba ostati... (sve dok se Mourinho ne vrati.. :-PPP)

sto se tice utakmice, pregledao sam golove..

1:0 za manchetser gol iz ofsajda ocigledano ali bih dodao da je ovo jedna od gresaka koje vucemo par sezona, mnogo smo golova primili iz slicnih prekida pogotovo zadnje dvije sezone... samo je Terry pratio loptu od nasih igraca ostali pratili let lopte a cak 3 igraca manchestera su isla na loptu... jedan je morao pogoditi, ha ja

2:0 gol koji je nemoguce odbraniti, mata nije smio da pusti nanija onako da prodje i ostavi mu dosta prostora....

3:0 jbg nesretan ali je go...

3:1 hvala Bogu pa i Torres zabio...

i jos da dodam na onaj promasaj... stvarno je glup ispo´....

mozda bi i remizirali...

Malo su strasti smirile, pa da proanaliziram:

Dakle, svi smo već zakljuÄili da je tekma bila fenomenalna. Toliko je bilo napeto i toliko se brzo igralo da Äovjek ne smije ni u halu otići. :lol: Puno tempa, ritam na vrhunskom nivou, pasovi... Ovo je jedna od onih utakmica koja je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Da smo mi poveli lako se moglo desiti da i dobijemo velikom razlikom. Pregršt stvorenih šansi, ali manjak koncentracije i samopouzdanja u završnici. Ne bih rekao da je pobjeda ManUa nezaslužena, nego da i naša pobjeda ne bi bila nezaslužena. Jer, bili smo stvarno sjajni. Iako ne volim pojedinaÄne analize ipak ću to uraditi ovaj put:

Cech- bez greške, sigurno i mirno. Nemoćan kod golova.

Bosingwa- mislim da je sada svima jasno da ovaj Äovjek ne može igrati velike i važne utakmice. Užasan defanzivno, Young i Evra su ga razvaljivali po toj strani i zahvaljujući njegovoj igri gubili smo Sturridgea i njegovoj napadaÄki potencijal jer se puno trošio zatvarajući pozadi. Da je tu bio Ivanović sve bi bilo lakše.

Ivanović- dobar u duelu, Chicharito je bio nevidljiv jer ga je Bane strpao u džep. Loše pozicioniranje prilikom nekih offside zamki, ali sve u svemu bio je na oÄekivanom nivou. Fighterski.

Terry- hrabro kao i uvijek. Borio se, skakao i spašavao.

Cole- već drugi put zaredom siluju ga Manchesterovi krilni igraÄi. Prošli put Valencia, sad Nani. NapadaÄki nije ponudio apsolutno ništa, ali to ne bi bilo bitno da je bio na svojoj razini u odbrani. Jedan od krivaca za propuh u zadnjoj liniji.

Meireles- dobro se snalazi na poziciji zadnjeg veznog, ali je u ovakvim utakmicama oÄit nedostatak jednog pravog razbijaÄa, Essiena. S njim dobiješ i na mirnoći, ali i sigurnosti. Smatram da AVB nije pogriješio s njim mjesto dosta sporijeg Mikela što se i vidjelo kada je ovaj drugi ušao u igru.

Ramires- najviše pretrÄao, najviše se borio. Izrasta u važnog Älana ekipe. Mora popraviti pas igru jer Äesto proda loptu bespotrebno. Sve Äestitke za nastup. Ostaje mrlja radi onog zicera na 1-0.

Lampard- sasvim zasluženo zamijenjen. Bojim se da nećemo imati prilike da gledamo pravog Lamparda više. Izgubio je na brzini odigravanja i kretanja.

Sturridge- pokušavao jako puno, bez nekog uÄinka. Ima veliko sampouzdanje što znaÄi samo dobre stvari i budućnost je pred njim.

Mata- mislim da je izgubio jednu ili dvije lopte kroz 90 minuta. Kakvo pojaÄanje !

Torres- šta reći, a da nije već reÄeno ? Previše se priÄa vrti oko njega, momak to nije zaslužio.

Anelka- Briljantan. Opet kažem, na svoj dan ovaj Äovjek je match-solver.

Lukaku- ništa posebno.

Mikel- nedovoljno vremena da ocijenim

AVB- odliÄni potezi, nešto što sigurno ne bismo vidjeli od Carla. Šteta za rani gol koji je okrenuo stvari na njihov mlin.

Sve u svemu, jedna škola za budućnost. Svaka škola se plaća, mi smo svoje platili i idemo dalje. Drago mi je da raja prepoznaje napredak i dobru igru voljenog nam tima.

CAREFREE !

nasekiro sam se danas ono samo MAN UTD moze , napadaj ti brate cijelo prvo poluvrijeme i oni vode 3 0 , govori mi stari danas i on navija za Chelsea vazda nas na trehu uhvate , ista fora ko i prosle godine vazda zabiju i spasava ih nesto .. Dobro smo igrali da smo bar 3 4 sanse iskoristili bilo bi svasta , oni su u 2.poluvremenu imali al jbg , COME ON CHELSEA ! :) dokazali smo im da mozemo protiv njih , Torres strasan gol , jos da je zabio i ono , al konto covjek vec usla u mrezu hah :D

nasekiro sam se danas ono samo MAN UTD moze , napadaj ti brate cijelo prvo poluvrijeme i oni vode 3 0 , govori mi stari danas i on navija za Chelsea vazda nas na trehu uhvate , ista fora ko i prosle godine vazda zabiju i spasava ih nesto .. Dobro smo igrali da smo bar 3 4 sanse iskoristili bilo bi svasta , oni su u 2.poluvremenu imali al jbg , COME ON CHELSEA ! :) dokazali smo im da mozemo protiv njih , Torres strasan gol , jos da je zabio i ono , al konto covjek vec usla u mrezu hah :D

Mozemo napraviti puno toga ove sezone ako nastavimo podizat igru danas je Manchester u 1. pol imao srece 4 suta 3 gola ali et :D
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.