22. januar 2018.8 god. comment_278425 Covjek u karijeri zabijao Bayernu, Dortmundu, Realu, Unitedu, Liverpoolu, Arsenalu, Tottenhamu, Chelseaju, Milanu, Juventusu, Interu, Laziu, zatim reprezentacijama Francuske, Belgije, Spanije i Njemacke a ovaj genijalno deducira da ce valjati samo u malim utakmicama. Znas kako Nice kaze, u mrznji je strah hehe Cuj sta nudi, pa Babo ce i sa 60 i umjetnim kukom biti korisniji nego sto ce Bacuaji sad u najboljim godinama Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278428 Daleko je Mitchy od najboljih godina za napadaca. Eh eh, zabijao. Smijesan igrac, napravio pravo dobru karijeru, svaka mu cast, ne zna ni on kako je to uspio. Sada mu je vrijeme da bude u Romi i zavrsava lagano karijeru za 2-3 godine. Nije mu vrijeme da uzima minute Morati i Mitchyu, jos kao ceka da vidi hoce li igrati redovno, kao on moze da odredjuje. Treba da bude sretan sto ga zeli klub kao Chelsea, a ne da odredjuje on nesto, k'o da je Aguero, a ne Dzeko. I dalje ima smisla da dodje kao druga violina, da ulazi u tih zadnjih 10-15 minuta da se moze nabijati na nekoga. A da Mitchy ide na posudbu negdje gdje ce igrati konstantno. Nema smisla da ostaje vise od godinu dana, i nema smisla da on bude prvi napadac. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278429 Eh eh, zabijao. Smijesan igrac, napravio pravo dobru karijeru, svaka mu cast, ne zna ni on kako je to uspio. Lagano log out poslije ovakvih argumenata, topla preporuka. Tacno se sam zaglupljujem citajuci Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278431 Pa ne zna ni on, ne zna ni on kako je otisao iz zelje, kao najdebilniji igrac ikad, ne zna ni on kako je otisao iz ceske u njemacku, jednostavno covjek ne zna kako je napravio karijeru koju je napravio. Sa svojih 30 godina, nema nista da ponudi osim glave, a glavu ima i Morata. To sto ga ti volis, volis i Begovica, a znamo svi kolika je to karina od igraca isto. Jbg, ne mozes ti pricati o igracima repke, kada je tebi vjerovatno i medunjanin bog. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278432 Pa ne zna ni on, ne zna ni on kako je otisao iz zelje, kao najdebilniji igrac ikad, ne zna ni on kako je otisao iz ceske u njemacku, jednostavno covjek ne zna kako je napravio karijeru koju je napravio. Hehe mora da je madjionicar, sihre neke baca, tajne moci ima :D Kakav lik, eh sto mi je drago sto cete se ti i takvi pojesti od mrznje kad Babo potpise.. Nista ljepse. Pisaj Edine po hejterima kao i stotine puta do sada. Pisaj po onima koji su te zvali klocem, vrijedjali te, jebali ti majku.. Samo jako, guzi ih kulturno sve. Znamo o tvojoj ekspertizi sve, sad fino se jedi od muke kao i dosad. Jos koji dan abd pa sluzbeno ali vidim da ce oni reLini aparati trebati vec sad, po ubrzanom postupku. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278433 E moj Wisey treba ti dati zlatnog ljiljana i orden ko Hajrudinu Mesicu s kim se ti upustas u raspravu. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278434 Navodno je još samo zapelo na dužini ugovora, ali i to će se riješiti. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278435 E moj Wisey treba ti dati zlatnog ljiljana i orden ko Hajrudinu Mesicu s kim se ti upustas u raspravu. Moj Zemo, treba se boriti protiv ovakvih, ovo su ti oni tipovi ljudi sto su Andricu, kad je dobio Nobelovu nagradu, onako seljacki dobacivali "pisac, napisel se sta" i slicno.. Tesko im podnijeti neciji uspjeh ako je nas covjek, pljuju po svakom i traze bilo sta da se toga uhvate i omalovaze ono sto je napravio. Ja sam mozda malo navijacki nastrojen po pitanju nasih (a ne mislim samo ovdje na bh. nego na cijelu ex-yu) ali nisam nerealan. Danas-sutra ce nasem djetetu koje se trudi i pokusava nesto u bilo kojoj sferi zivota ovakvi tipovi podcjenjivacki dobacivati " ta ce on, vidi mu glave " i ostale folove. Nego führeru, pocni stampati clanske kartice ponovo. :D Da dogodine napravimo opet onaj bronzani status sa nasim udruzenjem. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278436 Al meni nije jasno diablo kako i na osnovu cega ti iznosis takve tvrdnje za Dzeku?! Wisey ti napisao kontra argument na tvoje da je dobar za male utakmice i ekipe, i navede ti listu ekipa kojima je zabijao, i ti opet cisto na osnovu samo svog osjecaja tvrdis tako nesto. Znaci bukvalno nemas ni jedan opravdan argument kada kazes da ne znas kako je Dzeko napravio uspjesno karijeru. Dva puta bio prvi strijelac Bundeslige (jednom dijelio mjesto sa Grafiteom), osvojio Bundesligu, u Cityu i vise nego dobar utisak ostavio, u Romi najbolji strijelac ekipe u jednoj sezoni u historiji tog kluba, zabijao velikim i najboljim ekipama redovno, covjek koji suta podjednako dobro i lijevom i desnom, dobar u igri glavom, znaci za Moratu i Bacuaija je doktor fudbala. Ok, nije vise na vrhuncu i razumio bih da govoris samo kada je pitanje sadasnjost, ali ti iznosis nebuloze sputavajuci njegovu karijeru pri tome izdizuci poluamatere u vidu Morate i Bacuaija... Ono... kako te nije sramota? Ili si troler ili veze nemas o fudbalu, izvini ali drugacije ne mogu to protumaciti. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278439 Costa je bio drvo, al je davao golove, Džeko je malo drugaÄiji tip drveta, al takoÄ‘e je pokazao da se može raÄunati na njega kada fale golovi, a s obzirom na to sa kakvim smo se balvanima od napadaÄa povezivali, Džeko deluje kao brazilski Ronaldo. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278440 Za drugog napadaÄa i zamjenu realno sasvim dobro, ne znam baÅ¡ puno ekipa da imaju boljeg zamjenskog napadaÄa od džeke Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278443 Pa naravno da govorim o sadasnjosti. Dotakao sam se karijere, kada je wisey poceo o njoj. K'o da me boli kurac sta je uradio nekad. Boli me ono sto radi sada, a to je kita. Nema vise od njega nista, vuce se k'o kuja po terenu. Njegova karijera je vrhunska, i normalno da mu ne moze prismrditi Morata i Mitchy, kada nisu nista uradili, osim imali nekoliko dobrih sezona zajedno. Ja sam samo rekao da ne zna ni on kako je dobio ovakvu karijeru, i to je istina. Meni smeta Dzeko, jer nema on nista trenutno nama ponuditi ono sto vec nemamo i to je sva moja polemika. Bolje gledati kako se izgradjuju Morata i Batshuayi, trceci, fulajuci, trudeci se, nego da gledam Dzeku, kako sjedi na terenu, i cekajuci da mu padne nesto na tanjir ili jos gore ono kad se on izvuce na krilo pa kao hoce da dribla i naravno odmah izgubi loptu. Pored toga treba mu isto 3-4 sjajne prilike da bi nesto pogodio. I posto mi necemo praviti 10 sjajnih prilika protiv Citya i slicnih, samim tim vidim njegov smisao jedino protiv Stokea i takvih ekipa. P.S. Po novim informacijama, dzeki zeli molim te garantovanu minutazu, sto je smijesno, i meni bi normala bio da sjedi i ceka 10-15 minuta, ali ne, hajmo traziti da igra on svaki mec heh Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278444 Ne ulazim u to da li je trenutno dobar za Chelsea jer se slazem da lik hoda po terenu, nije vise pokretljiv ko nekada (ako je ikada i bio) ali moj post gore napisan je bio samo na njegovu karijeru do sada (cisto da znas zasto sam ono napisao). Ipak volio bih da dodje, realno jer je Bosanac a i vjerujem da je i sad bolji od Morate koji mi sve vise pici po zivcima svojim promasajimam nespretnoscu i padanjem ko padavicar. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278445 FK Gerijatrija. Sudeci po politici pojacanja, odlucili su da po nadimku naprave tim penzionera. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278446 Upravo tako..covjek ima 31 godinu.. Prije smo svojim legendama sa 30 jedva davali ugovor na sezonu, a sada dovodimo pojacanja koja imajj toliko pa i vise..to dovoljno govori o klubu i ambicijama a najvise o trenutnoj poziciji kluba tj kupovnoj moci chelseaja.. Da me nebi netko krivo razumio, nista apsolutno protiv dzeksona nemam, ako dode sigurno ce donijeti svoje kvalitete medutim kao i vjerujem vecina mislim da nam nece puno ponuditi, tj ne smatram ga sad nekim pojacanjem da bi mu se nesto jako veselio iako razumijem sve one koji mu se raduju jer ga vole sto zbog igre u citavoj karijeri sto zbog nacionalnosti..i to je u redu, postujem.. Uglavnom htio sam samo reci da ce ukoliko se ostvari ovo biti jos samo jedan transfer u nizu ovih nasih nedavnih po kojima se vidi gdje je chelsea sada kao klub tj koliko smo financijski (ne)mocni.. Bilo bi mi drago ako bi me u slucaju dolaska demantirao igrom i golovima, no do tada misljenja sam kako u Dzeksonu za nas nema buducnosti.. Sretno mu u Romi koju sezonu jos, pa u kinu il sad uzeti love i rijesiti potpuno zivotnu egzistenciju svoje familije, a o tome sanjamo svi..tako da, respect zaista za sve ali protiv sam Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278451 Jah politika dovodjenja gerijatrije, Barkley s 24 i Emerson s 23 didovi..Dete nemojte pretjerivati. Eto da nije bolji Kerol sa 27 od Dzeke sa 31. :D To sto je Uprava jebavala legende kluba s onim jednogodisnjim ugovorima, pa svake sezone one neizvjesnosti, preseravanja u medijima hoce li Lampard potpisati, hoce li Terry produziti, sta ce ako ne bude itd itd, to ne znaci da je ispravna politika i pristup. Pola tih ko da nikad nije gledalo Celzi, pa jedan Zola je s 30 godina potpisao za Chelsea, pa Ballack, Makelele, pa Etoo kojeg je Mourinho prozivao da ima 39 godina isto dosao i odigrao sasvim solidnu sezonu, zabijao golove i jos se sprdao kao ledja ga bole ono staracki.. To je smijesna prica, ne prestaje fudbal da se igra sa 30, ovi nasi iz Uprave peru mozgove ljudima. Sta je Drogba radio u 31. i 32. da ne pricam. Nije Dzeko prije hiljadu godina bio zlatna kopacka Serie A, vec prosle sezone. Sigurno ce ponuditi klasu, nesto drugacije od oba napadaca koja imamo, malo ce rasteretiti Moratu i dati svoj doprinos + iskustvo. Svjesni smo svi mi koji zagovaramo transfer da ne dovodimo Kanea, Lewandowskog ili nekog trenutno vrhunskog centarfora, ali za ono sto nama treba je ovo i vise nego dobar potez. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278453 Barkley i Emerson nisu odigrali zajedno 10 utakmica ove sezone ako se ne varam. Slažem se sa Drogbom, na stranu pristranost i sve...oÄajno je ovo odradjeno, a nama puÅ¡teno da se radujemo jer nećemo dovesti Carola i Croucha. Poredjenja sa Drogbom nisu na mestu. Kao Å¡to znamo postoje dobri igraÄi i van serijski. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278454 A da vas pitam sta hocete vi od, nominalno receno, "drugog" napadaca? Jer ocigledno je da klub nece tek tako dici ruke od Morate, pa jbt ovi nasi su durali Torresa, koji je opet 5 puta losiji ucinak imao, godinama. Ne znam kako si samo uspio grena izvuci poredjenje sa Drogbom, da mi bgt objasnis to. Citava poenta je bila da odredjeni ljudi u Upravi vode klub ko firmu, a ne ko fudbalski tim. Odnosno ne zaboravlja se fudbal igrati magicno preko noci, cim ti broj godina predje na 30. Cak neki igraci su tada najbolje utakmice karijere znali imati, izmedju 28. i 33-34. godine. A ovo sto sam napisao za Barkeya i Emersona, pa kakve veze ima koliko su utakmica odigrali u ovoj sezoni? To je bio odgovor na kerovu opasku da ovakvim pojacanjima postajemo Gerijatrija, a ustvari mi doveli dva momka 93. godiste !? Pa jbt u citavom timu, kad izuzmes ove rezervne golmane, imas tek Pedra, Fabregasa i Luiza sa 30 godina. Prijavi
22. januar 2018.8 god. comment_278457 Wisey ti ovo shvatas previÅ¡e liÄno. Ja nemam problem sto je Dzeko iz BiH ili slicno, odmah da se pogresno ne shvati. Pitanje je koliko ce moći dati u PL. Ja sam skeptiÄan oko ovog transfera. Razbio nas u LS i odmah ga dovedi. Problem je transfer politika kluba. Da smo zadovoljni sa ostalim transferima verovatno bi svi bili drugaÄije raspoloženi povodom ovog transfera. Problem je i to sto se dovodi napadac, druga opcija, a Morata trenutno ne zaslužuje ni p od prvog napadaÄa. Sta da radimo ako ovaj nastavi da pada i dalje, a Dzeko bude muku muÄio. Krpimo se transferima da bi proÅ¡li sto jeftinije i propadamo polako. ÄŒitao sam i komentare navijaca Rome, mnogi bi ga zapakovali u maÅ¡nicu i odneli peske do Londona za te pare. Ipak oni gledaju Romu i upuceniji su u to. Umesto da se dovode napadac da se ravnopravno bori sa Moratom, dovodi se igraÄ za sezonu, dve eventualno da bi se ovome udovoljilo. Misli se kratkoroÄno i to me nervira. Komplikovano je objasniti sta sve mislim, jer se puno toga mota po glavi. Nervira me transfer politika kluba. Dovodis mladice (Barkley, Emerson) koji nisu odigrali par meseci nista, dolaze ovde da ih lecimo i oživljavamo karijere. Dovodis starije igraÄe da bi se krpili. Konte ili ko vec toliko forsiraju tu Italiju kao da je jedino trziste na svetu. Å kripi nam na milion mesta, brdo klinaca po pozajmicama dovedeni eto samo da bi se doveli itd. Iznervirani smo generalno transfer politikom kluba. Tebi je leglo zato sto ga voliÅ¡ kao IgraÄa, gledaÅ¡ pozitivno i to je ok. Ja gledam sa druge strane, totalno posrnuće kluba uskoro ovakvim ponaÅ¡anjem uprave i kluba. Ne zbog Dzeke, nego zbog celokupne slike. Dzeko je najmanji problem, ali kod njega se povela politika. Prijavi
23. januar 2018.8 god. comment_278458 Ma nemam uopce problem s tim na nacionalnoj osnovi, ne zelim da to zakljucujete i onda osjecate potrebu da se svakim postom ogradjujete od toga, glupo mi je to skroz. Samo mi nije bilo jasno cemu negodovanje prvo radi godina pa onda radi ne znam ni ja sam cega. Sada si obrazlozio onaj prvi post, okej postujem misljenje, razumijem i zabrinutost u tom pogledu jer ima podloge pogotovo u svjetlu onog sto se desavalo proslog ljeta na tom polju transfera. Donekle je to i sasvim normalno. Nisam ni ja nimalo zadovoljan kako su ti novci ulozeni. Ono sto ti mogu reci jeste da ce u klubu dati Morati itekako sansu i trpjet ce ga dokle god budu smatrali oni da treba, jer jednostavno to je ono veliko pojacanje, taj neki napadac na kojeg su oni prvi put pljunuli masne novce jos od Torresa, rekord kluba a vjerujem da ce zbog Torresa i tog promasaja raditi neki dodatni inat kod Romana i Uprave da se ispravi ta greska u smislu da Morata proradi do kraja i opravda ulozeno u njega. Jednostavno to je tako, zato dovodjenje Dzeke itekako ima smisla jer ce ga rasteretiti kratkorocno i dozvoliti mu da se privikne na neke stvari. Ako ga nauci da ne pada na svaki dodir, Dzeko je opravdao bar 10 miliona. :D I ovo sto se Rome tice, njima je bitno da prodaju da zgrnu neku lovu a i hoce kao da podmladjuju ekipu (suplja prica), mada oni svake godine tako prodaju po nekog klasnog igraca umjesto da ih zadrze, dodaju jos kojeg i bore se za trofeje onda. Bilo je tako sa Pjanicem, bilo je tako sa Salahom i evo sada ce tako biti i sa Dzekom. Sljedeci vjerovatno Nainggolan u tom redu. Jednostavno klub nema te ambicije, luzerski mentalitet i tako je usadjeno kod navijaca. Vjeruj mi pratio sam ih dosta redovno posljednjih par sezona, pa oni su sebi dozvolili da otjeraju Spalletija koji je fantastican posao radio, samo zato jer je 40-godisnji Totti bio u ekipi i redovno je ispadao cirkus prema treneru zato sto ga nije ubacivao, iako Totti nije bio vise za ozbiljnijeg termina, kamoli profesionalnog fudbala. S druge strane, mozes to gledati da klub vjerovatno priprema teren i za odlazak Contea, sve su to neki transferi cudni pa mozda i kratkorocni da se odradi to do kraja i onda razlaz. Prijavi
23. januar 2018.8 god. comment_278460 Ma pusti ti to iskustvo, covjek hoce vecu minutazu, bukvalno hoce po njegovim uslovima da dodje. Sutra zasigurno dolazi onaj Emerson. Dzeko nece do cetvrtka, petka, a vjerovatno nece nikako. Prvo zbog ugovora, drugo zbog minutaze. Jos se nadam da nema nista od ovoga, ali eto, sve je na upravi, hoce li pristati na mjenjanje citave vizije oko kluba i toga oko davanja vise od jednogodisnjeg ugovora igracima 30+, do toga da ih neko ucjenjuje sa zahtjevima. Prijavi
23. januar 2018.8 god. comment_278463 Navodno je još samo zapelo na dužini ugovora, ali i to će se riješiti. problem je verovatno u njegovim godina, pa nismo od juce navijaci celzija za mene bi ovo bilo neverovatno da se dovede igrac koji je preso 31 a pise se da je Konteova zelja Prijavi
23. januar 2018.8 god. comment_278464 Rekao sam da neću viÅ¡e komentirat na ovom forumu jedno vrijeme, ali dok Äitam ovakve nebuloze moram jednostavno. Da ne komentiramo platni sustav samoodrživosti kluba, koji vi oÄito ne kužite pa i dalje plaÄete Å¡to mi nismo doveli Alexisa i dali mu tu astronomsku plaću koja bi ujebala sve Å¡to gradimo godinama. Osim toga, Roman viÅ¡e nije Å¡to je bio, tako da jednostavno nemožete oćekivati transfer rok sa 200 miliona i 4 igraÄa svjetske klase. Netko je rekao da dovodimo drugorazredne igraÄe.. Barkley je jedan od najvećih Engleskih neostvarenih potencijala, a za one pare je jedan od najjaÄih poslova ovaj prijelazni rok. Po emersonu isto svi seru, a kad zabije 2 gola biti će isus(ponavlja se sluÄaj Alonso). Mnogi su pisali da hoće beka koji izgleda i koji je graÄ‘en kao bek. E pa eto dobit ćemo to, Äovjek je fiziÄki suprotnost Alonsu. Å to se džeka tiÄe..koji klub u Europi ima jaÄi backup od Džeka? Å to je najsmjeÅ¡nije Äovjek i u ovim godinama je pokretljivi od Batsa , a i vrhunski je je target man(Å¡to smo i tražili). Bats nije za naÅ¡ sustav, nije napadaÄ prostora, otvaranja, napadaÄ koji sudjeluje u igri..Bats je poacher, koji će eksplodirati u takvom sustavu koji će ga hraniti loptama a on će trpati(npr Napoli). Na kraju krajeva, najbolja stvar kod ovih transfera je Å¡to je oÄito da su Conteove želje. Valjda smo napokon poÄeli sluÅ¡at svog trenera. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.