26. juli 2012.14 god. comment_67205 Goal.com izvještava kako je Chelsea već poslao ponudu ( ovu o kojoj smo pričali, navodno zadnjoj ) Wiganu za Mojsija tešku 9 milijuna funti. [url="http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/07/26/3266608/chelsea-make-new-9m-bid-for-moses-report?"]http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/07/26/3266608/chelsea-make-new-9m-bid-for-moses-report?[/url] Prijavi
26. juli 2012.14 god. Autor comment_67227 [url="http://www.standard.co.uk/sport/football/chelsea-increase-victor-moses-bid-7976107.html"]http://www.standard.co.uk/sport/football/chelsea-increase-victor-moses-bid-7976107.html[/url] Detaljan opis ponude. Sad je na Wiganu pošto su naši očito zagrizli. Prijavi
26. juli 2012.14 god. comment_67241 [quote name='true_blue' timestamp='1343314185' post='67237'] Bože ne još jednog anonimca. [/quote] Ja ne znam sta ti pratis i koju ligu pratis. PL ocito ne gledas. Ako za njega nisi dosad cuo, ne znam sta da ti kazem. Prijavi
26. juli 2012.14 god. comment_67298 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1343314348' post='67241'] Ja ne znam sta ti pratis i koju ligu pratis. PL ocito ne gledas. Ako za njega nisi dosad cuo, ne znam sta da ti kazem. [/quote] Bgt napravi anketu ali iskreno koliko je ljudi tu znalo za njega dok mi nismo zagrizli (kao i za Oscara), ak bude >15% onih koji su znali stavit ću njega na profilnu, pa bgt. taj Moses ni na Transfermarkt-u nema sliku kamoli da neko zna za njega(nemam ništa protiv što gubiš vrijeme na gledanje utakmica Wigana, osim ako ne igraju protiv Chelsea igrali, i što pratiš velike engleske talente). PS. Opet kažem dabogba ja bio u krivu pa on bio bolji od Hulk-a. Prijavi
26. juli 2012.14 god. comment_67313 Ja sam znao za njega, prvo sam sazno iz PES-a . Volim gledati strijelce, asistente i prvi sastav u svim utakmicama pa tako sam i kd Wigana gledao i viđao sam njega. Naravno nije mi poznat kao Hulk, ali gledo sam nekoliko utakmica Wigana, kad su bile na sportklubu protiv Man Uniteda, nas i ostalih koje su prenosili, tako da meni nije anonimac Prijavi
26. juli 2012.14 god. comment_67331 Za Oscara priznajem da ga nikad u životu nisam gledao, ali Mosesa itekako poznajem Prijavi
26. juli 2012.14 god. comment_67332 99% sljedece pojacanje Chelsea FC je Victor Moses! Chelsea je poslao ponudu od 6,5 miliona funti koja je odbijena, ali pitanje je vremena kad ce Wigan prihvatiti ponudu. Di Mateo danas izjavio da planira dovesti jos dvojicu igraca, po nekoj logici Moses je jedan , a drugi je desni bek, Cesar Azpilicueta i to bi bilo to sto se tice pojacanja! [b] [/b] Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67362 Nadam se iskreno da ce Viktor zaigrati za Chelsea. Jel znate zasto? Nije da mi je neki veoma zapazen igrac ili omilen lik, vec zato sto dolazi iz kluba iz PL, za maloj sumi novca, i ne radi se o izvikanom igracinom, verujem da ce u Chelsea napredovati mnogo, plus veoma so deficitarni na toj poziciji, od to sto ga imam videno, radi se za veoma brzog i prodornog igraca koj igra i levo i desno na bokovima. Wigan bi ovu ponudu trebao prifatiti zato sto mu je poslegna godina od ugovora, a da odbiju vec sledecu godinu bi ostali sa kurcem u ruke, to je to. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67364 Kad vec ne moze hulk, moze moses koji ce jos se razvijati, a uz to je homegrown igrac. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67366 [url="http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2179468/Chelsea-target-Victor-Moses-seeks-showdown-Martinez-Wigan-refuse-budge-10m-fee.html"]http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2179468/Chelsea-target-Victor-Moses-seeks-showdown-Martinez-Wigan-refuse-budge-10m-fee.html[/url] I on cvrsto resio da predje.Mislim da ce Vigan popustiti ubrzo. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67369 [quote name='true_blue' timestamp='1343339485' post='67298'] Bgt napravi anketu ali iskreno koliko je ljudi tu znalo za njega dok mi nismo zagrizli (kao i za Oscara), ak bude >15% onih koji su znali stavit ću njega na profilnu, pa bgt. taj Moses ni na Transfermarkt-u nema sliku kamoli da neko zna za njega(nemam ništa protiv što gubiš vrijeme na gledanje utakmica Wigana, osim ako ne igraju protiv Chelsea igrali, i što pratiš velike engleske talente). PS. Opet kažem dabogba ja bio u krivu pa on bio bolji od Hulk-a. [/quote] Ne interesuje me koliko je ljudi ovdje culo za njega. Ovdje ima samo par izuzetaka koji nesto i znaju o fudbalu, ostalo su sve klinci od 13-14 godina ili se bar tako ponasaju. Ja uzivam u fudbalu i nije mi mrsko gledati npr utakmice Wigana, Swanseaja, Norwicha itd. Bas u tim utakmicama postoji neka draz, napetost i moze se mnogo toga vidjeti i skontati. Uzivam u PL u potpunosti. Tvoj je problem sto samo pratis 3-4 kluba. Zato nemas pravo biti ovako ironican jer to izgleda smijesno posto nemas predstavu o kome pricam. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67372 Generalno nisam za njegov dolazak iz nekoliko razloga igra na poziciji na kojoj smo više nego dobro popunjeni. Nije ekstra talent jer na toj poziciji ima puno mlađih i boljih barem u ovom trenu. Cijena koja se spominje 9 mil eura previsoka. Primjer je da se za puno manje novaca može dobit bolji igrač Junior Hoilett koji bi koštao oko 2i pol mil eura. Zbilja mi nije jasno zbog čega inzistiraju na njegovom dovođenju rađe da se posvete desnom beku nego lijevom krilu kojih u klubu ima najviše. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67373 [quote name='Lampard' timestamp='1343379328' post='67372'] Generalno nisam za njegov dolazak iz nekoliko razloga igra na poziciji na kojoj smo više nego dobro popunjeni. Nije ekstra talent jer na toj poziciji ima puno mlađih i boljih barem u ovom trenu. Cijena koja se spominje 9 mil eura previsoka. Primjer je da se za puno manje novaca može dobit bolji igrač Junior Hoilett koji bi koštao oko 2i pol mil eura. Zbilja mi nije jasno zbog čega inzistiraju na njegovom dovođenju rađe da se posvete desnom beku nego [u][b]lijevom krilu[/b][/u] kojih u klubu ima najviše. [/quote] Moses je pre desno, nego levo krilo. Al dobro, mozda si skoro ustao, pa ne vidis dobro. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67386 [quote name='Lampard' timestamp='1343379328' post='67372'] Generalno nisam za njegov dolazak iz nekoliko razloga igra na poziciji na kojoj smo više nego dobro popunjeni. Nije ekstra talent jer na toj poziciji ima puno mlađih i boljih barem u ovom trenu. [b]Cijena koja se spominje 9 mil eura previsoka.[/b] Primjer je da se za puno manje novaca može dobit bolji igrač Junior Hoilett koji bi koštao oko 2i pol mil eura. Zbilja mi nije jasno zbog čega inzistiraju na njegovom dovođenju rađe da se posvete desnom beku nego lijevom krilu kojih u klubu ima najviše. [/quote] Salis se, zar ne? Igraci po ovim raspalim ligama na Balkanu vrijede po €9m a da ne vrijedi neko ko je talentovan, najbolji igrac je svog kluba + igra u PL. Nemoj se zajebavati. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67388 On nije visoka cijena, o cak vrijedi i više miliona. Nego ne mozes ti njega poredit niti sa jednim Balkancem npr. Lazarom Markovicem itd. nema šanse... Ovakvih igraca kao sto je Moses se treba najvise bojati kad igras protiv njih, nikad ne znas kakav ce biti za koju sezonu, na koji nacin ce pristupiti igri i da li ce se uklopiti u igru, jedan Marin za kojeg smo dali manje od 9 milki. nikad ne bi ni posumnjali da moze pruzat onakve partije kakvim se sada pokazao, njegova brzina, tehnika, dribling, anije nista lošiji od nekih igraca koji su placeni masnim parama. Moses moze biti cak i vise nego odlicna opcija backUp-a jednom večem ihracu kao sto je Hulk. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67389 Pa normalno da ne mozes porediti sa igracima sa Balkana jer je za sve njih izmisljen igrac, to je bila poenta. Fantastican back-up igrac, smijesne cijene, jak k'o beton, tehnicki potkovan, gladan dokazivanja i svakako neko ko moze promijeniti tok utakmice. Odlican posao. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67393 [quote name='Whisper#2' timestamp='1343379780' post='67373'] Moses je pre desno, nego levo krilo. Al dobro, mozda si skoro ustao, pa ne vidis dobro. [/quote] [quote name='Twelfth Man' timestamp='1343383368' post='67386'] Salis se, zar ne? Igraci po ovim raspalim ligama na Balkanu vrijede po €9m a da ne vrijedi neko ko je talentovan, najbolji igrac je svog kluba + igra u PL. Nemoj se zajebavati. [/quote] Moses je u Wiganu igrao na lijevoj strani većinu vremena govorim o lanjskoj sezoni. Twelfht ako imaš nekog za usporedbu vrlo rado bi volio da ga staviš.samo pazi jedno je realna vrijednost a drugo je trenutna cijena koja se traži. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67403 Što se tiče realnosti u cijenama, to je nogomet davno izgubio. Samo pogledaj brazilske talente koji odlaze za mnogo, mnogo više para nego što uistinu vrijede, tako da to u današnjim danima nije Bog zna kakav relevantan kriterij. Pogledaj transfer Carolla, Torresa, pa i Oscara koji je, po mišljenju mnogih koji su ga gledali, strašan igrač, ali realno ne vrijedi ta za njega plaćena 32 milijuna eura. Mosesova primarna pozicija je desno krilo i tu bi nam sjeo kao kec na desetku jer je Chelsea na toj poziciji jako tanak - nemamo niti jedno klasično desno krilo. Dobro, i Moses zna odigrati i lijevo, pa čak i u vršku napada, ali je bolji na poziciji desnog krila od svih koje mi imamo trenutno. Oscara ne brojim, nisam ga gledao, a čujem da i on može pokriti tu poziciju. Kako kvalitetno - ne znam. Njega prije svega smatram igračem sredine terena. Cijena od 9-10 milijuna eura za Mosesa je po meni sasvim pristojna uzevši u obzir trenutno stanje na tržišu i cijene koje postavljaju klubovi za svoje igrače. Ako ne može doći Hulk ( što ispada vrlo vjerojatno sada ), ja sam definitivno za Victorov dolazak. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67405 Ja sam za njegovo dovodjenje sta je to 9 mil za njih tamo? Nista. Ne ocekujem puno od njega a mogao bi nas sviju prijatno iznenaditi. Plus ako dodje vjerovatno odose nasi majstori malouda, benayoun i tak. Evo platili smo hazarda puno para, oscara, lukakua od njih vec ocekujem da opravdaju ulozene novce. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67408 cijena od 9 milja je super za igrača koji odlično igra u PL (još kad uzmeš u obzir da se raznorazni prosječni igrači prodaju po 15 milja eura i više...) pogotovo ako ne uspijemo Hulka dovest, a nećemo, Moses je super opcija Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67432 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1343377034' post='67369'] Ne interesuje me koliko je ljudi ovdje culo za njega. Ovdje ima samo par izuzetaka koji nesto i znaju o fudbalu, ostalo su sve klinci od 13-14 godina ili se bar tako ponasaju. Ja uzivam u fudbalu i nije mi mrsko gledati npr utakmice Wigana, Swanseaja, Norwicha itd. Bas u tim utakmicama postoji neka draz, napetost i moze se mnogo toga vidjeti i skontati. Uzivam u PL u potpunosti. Tvoj je problem sto samo pratis 3-4 kluba. Zato nemas pravo biti ovako ironican jer to izgleda smijesno posto nemas predstavu o kome pricam. [/quote] Prvo nemam vremena pratit više klubova pratim Chelsea skoro svaku utakmicu prošle sezone sam pogledao, osim eventualno 2, 3, i tako te neke "lijeve" klubove kad igraju protiv Ars, Tott, New; Man 1 i 2 ono bar sažetke pogledam ako ništa...ono jer su nam rivali, al da se sad trudim gledati utakmicu Wigan Blackburn jer se bore za opstanak stvarno ne želim pa makar i 5:4 završila, a Wigan mi je bio drag kad je predkraj sezone dobio i Ars i ManU, plus kasnije i direktnog nam rivala New i to su ih rasturili. I se osporavam tvoje ili nečije znanje o nogometu ti ako voliš ak ti je drago slobodno prati, a znaš i sam koliko smo mi puta popušili sa ovakvim igračima. A i ovu k'o da vidim doveli smo 5 igrača ne može svaki od njih ispast dobar igrač dostojan prvog tima. I neko iznad napisa Moses će doći za male pare, 9 milijuna funti nije malo za igrača kojem je ovo zadnja godina ugovora. Prijavi
27. juli 2012.14 god. comment_67448 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1343377034' post='67369'] Ne interesuje me koliko je ljudi ovdje culo za njega. Ovdje ima samo par izuzetaka koji nesto i znaju o fudbalu, ostalo su sve klinci od 13-14 godina ili se bar tako ponasaju. [b]Ja uzivam u fudbalu i nije mi mrsko gledati npr utakmice Wigana, Swanseaja, Norwicha itd.[/b] Bas u tim utakmicama postoji neka draz, napetost i moze se mnogo toga vidjeti i skontati. Uzivam u PL u potpunosti. Tvoj je problem sto samo pratis 3-4 kluba. Zato nemas pravo biti ovako ironican jer to izgleda smijesno posto nemas predstavu o kome pricam. [/quote] tu san se pronasa, s obzirom na obaveze i ja volim gledat balun bez obzira na klubove Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.