29. juli 2012.14 god. comment_67767 [quote name='trebevic' timestamp='1343520342' post='67766'] Luiz katastrofa veceras, iz greske u gresku... [/quote] Previše neozbiljno, zato mu se to i dešava. Sasvim bi prirodno bilo da odbrana za City izgleda ovako: Bane____Cahill____Terry____ColeLoše, loše, loše. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67776 Seattle [b]2-4 [/b]Chelsea Chelsea [b]1-1[/b] PSG MLS All-Stars [b]3-2[/b] Chelsea Chelsea[b] 0-1[/b] Milan Dati golovi : 7 Primljeni golovi : 7 Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67781 Eto zavrÅ¡ila je i utakmica s Milanom. I nju smo izgubili. Drugi poraz za redom. Ne bi mene brigao poraz i rezultat, da smo pokazali neku igru. Al nismo ni nju. I to boli. Zabrinjavajuće partije tokom cijele USA turneje. Na bljeskove igramo, toplo-hladno, ni na jednoj utakmici nismo igrali igru dostojnu prvaka Europe i kandidata za titulu Premershipa sljedeće sezone u komadu 20 minuta, a kamo li svih 90. Ne stvaramo Å¡anse, i ono Å¡to stvorimo napadaÄi teÅ¡ko iskoriÅ¡tavaju. Vezni red slabo organizira igru, mijenja strane, proigrava napad. Å turo je to sve. Shvaćam da ovo nije najjaÄa momÄad Chelseaja, ali ako želimo napraviti zapaženije rezultate onda ne smije biti ovakav jaz izmeÄ‘u prve i, nazovimo je, druge postave. Nećemo kroz sezonu uvijek biti u mogućnosti izvesti najboljih 11 na teren. Ponovo naglaÅ¡avam, danas je Terry odigrao za desetku, dok je on bio na terenu kupio je sve Å¡to mu je doÅ¡lo pod nogu, Milan nam nije prismrdio ozbiljnije golu s njim u postavi. I Gary je bio dobar, ali Luiz se previÅ¡e zafrkava i glumi playmakera sa stoperske pozicije. Nek uzme loptu, jednostavno je preda veznom igraÄu i ja zadovoljan. Bane je bio dobar u defenzivi, prema naprijed malo slabiji, ali zasigurno jedna viÅ¡e nego dobra partija. Ashley Cole takoÄ‘er. Izvrsno se nadopunjavao s Hazardom na lijevoj strani. Lamps mora shvatiti da on viÅ¡e nije taj koji će davati ton igri Chelseaja. Svojim odlaskom prema naprijed pred protivniÄkih 16 metara sa pozicije povuÄenijeg centralnog veznjaka stvara preveliku gužvu u toj zoni. Taj posao nek obavlja Hazard il tko već u tom trenutku bude na poziciji ofenzivnog veznjaka ( Mata, naprimjer ), a Lamps il nek daje loptu njemu, ili krilima. Ovako guÅ¡e jedan drugoga, to je oÄigledno. Hazard je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme dok je bio na krilu, kasnije se malo izgubio kad je preÅ¡ao u sredinu, razlog sam naveo, Lamps je obavljao njegov posao. Ramires je bio izgubljen cijelo vrijeme, vidi se da mu nedostaje igre, previÅ¡e pogreÅ¡nih pasova, previÅ¡e izgubljenih lopti, loÅ¡ih procjena i sl. Å to me najviÅ¡e iznenadilo, premalo trke je pokazao. Å ta reći o Lukakuu. Momak od kojeg sam oÄekivao da će biti stvarno dostojan back up Torresu sljedeće sezone ( i u to sam vjerovao ), ali s nastupima nakon utakmice sa Seattleom ( kad je odigrao odliÄno ) je vjerojatno sam sebi kupio kartu za posudbu. Nek ide negdje, nek se naigra, razvije, nadogradi nogometne osnove i vrati nam se za godinu, dvije kao igraÄ kojeg sam opisivao ranije. Nažalost, bio sam u krivu s njim. UÅ¡ao je kasnije Torres, ali niÅ¡ta posebno nije napravio. TakoÄ‘er je, kao i Lukaku, imao svojih Äudnih poteza na terenu, ali njemu to mogu i oprostiti jer je tek ubaÄen u vatru i ovo su mu prve minute na terenu tokom cijelih priprema. Usput reÄeno, on se i prikljuÄio momÄadi meÄ‘u posljednjima. Ova turneja nam je potvrdila dvije stvari. Prva: treba nam desno krilo. Mislim da je svima jasan razlog. Hulk se spominje, ali vjerojatnost da će on doći nije velika. Želio bih na tom mjestu vidjeti Victora Mosesa. Druga stvar, treba nam desni bek ( Cesar Azpilicueta ). Paulo Ferreira svoj dio posla gotovo uvijek odradi kako spada, al on je igraÄ na kojeg ne možemo raÄunati. Nije on taj koji bi mogao dostojno zamijeniti Baneta u sluÄaju suspenzije, ozljede ili umora potonjeg. Sam Hutchinson je pokazao da zna i može, ali mene bi osobno bili vrlo strah ući u sezonu samo s njim na klupi Å¡to se tiÄe ove pozicije. Znamo priÄu o ozljedi i jednostavno nisam siguran može li se na njega u potpunosti osloniti. Moram ga i pohvaliti jer je danas odigrao zaista sjajno dok je bio na terenu, onakvu požrtvovnost koju je on pokazao tokom cijelih priprema nisam vidio ni kod jednog igraÄa izuzev Terrya. Za svaku pohvalu Sam! Ima joÅ¡ jedna stvar koja je isplivala na povrÅ¡inu, a to je da ćemo vrlo vjerojatno trebati krenuti u kupovinu joÅ¡ jednog napadaÄa. Lukakua sam opisao i predvidio mu posudbu, Sturridge je pola krilo, a pola Å¡pic i ne ulijeva mi previÅ¡e povjerenja ( iako bih volio da se mani Å¡krtosti i iskoristi svoj Bogom dani potencijal ). Želio bih tu vidjeti Doumbiu, ali sumnjam da će Chelsea krenuti u utrku za nj. Treba naglasiti da nije jeftin, ali zato trpa nemilice. Vidjet ćemo.. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67792 [quote name='Brane' timestamp='1343523689' post='67781'] Eto zavrÅ¡ila je i utakmica s Milanom. I nju smo izgubili. Drugi poraz za redom. Ne bi mene brigao poraz i rezultat, da smo pokazali neku igru. Al nismo ni nju. I to boli. Zabrinjavajuće partije tokom cijele USA turneje. Na bljeskove igramo, toplo-hladno, ni na jednoj utakmici nismo igrali igru dostojnu prvaka Europe i kandidata za titulu Premershipa sljedeće sezone u komadu 20 minuta, a kamo li svih 90. Ne stvaramo Å¡anse, i ono Å¡to stvorimo napadaÄi teÅ¡ko iskoriÅ¡tavaju. Vezni red slabo organizira igru, mijenja strane, proigrava napad. Å turo je to sve. Shvaćam da ovo nije najjaÄa momÄad Chelseaja, ali ako želimo napraviti zapaženije rezultate onda ne smije biti ovakav jaz izmeÄ‘u prve i, nazovimo je, druge postave. Nećemo kroz sezonu uvijek biti u mogućnosti izvesti najboljih 11 na teren. Ponovo naglaÅ¡avam, danas je Terry odigrao za desetku, dok je on bio na terenu kupio je sve Å¡to mu je doÅ¡lo pod nogu, Milan nam nije prismrdio ozbiljnije golu s njim u postavi. I Gary je bio dobar, ali Luiz se previÅ¡e zafrkava i glumi playmakera sa stoperske pozicije. Nek uzme loptu, jednostavno je preda veznom igraÄu i ja zadovoljan. Bane je bio dobar u defenzivi, prema naprijed malo slabiji, ali zasigurno jedna viÅ¡e nego dobra partija. Ashley Cole takoÄ‘er. Izvrsno se nadopunjavao s Hazardom na lijevoj strani. Lamps mora shvatiti da on viÅ¡e nije taj koji će davati ton igri Chelseaja. Svojim odlaskom prema naprijed pred protivniÄkih 16 metara sa pozicije povuÄenijeg centralnog veznjaka stvara preveliku gužvu u toj zoni. Taj posao nek obavlja Hazard il tko već u tom trenutku bude na poziciji ofenzivnog veznjaka ( Mata, naprimjer ), a Lamps il nek daje loptu njemu, ili krilima. Ovako guÅ¡e jedan drugoga, to je oÄigledno. Hazard je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme dok je bio na krilu, kasnije se malo izgubio kad je preÅ¡ao u sredinu, razlog sam naveo, Lamps je obavljao njegov posao. Ramires je bio izgubljen cijelo vrijeme, vidi se da mu nedostaje igre, previÅ¡e pogreÅ¡nih pasova, previÅ¡e izgubljenih lopti, loÅ¡ih procjena i sl. Å to me najviÅ¡e iznenadilo, premalo trke je pokazao. Å ta reći o Lukakuu. Momak od kojeg sam oÄekivao da će biti stvarno dostojan back up Torresu sljedeće sezone ( i u to sam vjerovao ), ali s nastupima nakon utakmice sa Seattleom ( kad je odigrao odliÄno ) je vjerojatno sam sebi kupio kartu za posudbu. Nek ide negdje, nek se naigra, razvije, nadogradi nogometne osnove i vrati nam se za godinu, dvije kao igraÄ kojeg sam opisivao ranije. Nažalost, bio sam u krivu s njim. UÅ¡ao je kasnije Torres, ali niÅ¡ta posebno nije napravio. TakoÄ‘er je, kao i Lukaku, imao svojih Äudnih poteza na terenu, ali njemu to mogu i oprostiti jer je tek ubaÄen u vatru i ovo su mu prve minute na terenu tokom cijelih priprema. Usput reÄeno, on se i prikljuÄio momÄadi meÄ‘u posljednjima. Ova turneja nam je potvrdila dvije stvari. Prva: treba nam desno krilo. Mislim da je svima jasan razlog. Hulk se spominje, ali vjerojatnost da će on doći nije velika. Želio bih na tom mjestu vidjeti Victora Mosesa. Druga stvar, treba nam desni bek ( Cesar Azpilicueta ). Paulo Ferreira svoj dio posla gotovo uvijek odradi kako spada, al on je igraÄ na kojeg ne možemo raÄunati. Nije on taj koji bi mogao dostojno zamijeniti Baneta u sluÄaju suspenzije, ozljede ili umora potonjeg. Sam Hutchinson je pokazao da zna i može, ali mene bi osobno bili vrlo strah ući u sezonu samo s njim na klupi Å¡to se tiÄe ove pozicije. Znamo priÄu o ozljedi i jednostavno nisam siguran može li se na njega u potpunosti osloniti. Moram ga i pohvaliti jer je danas odigrao zaista sjajno dok je bio na terenu, onakvu požrtvovnost koju je on pokazao tokom cijelih priprema nisam vidio ni kod jednog igraÄa izuzev Terrya. Za svaku pohvalu Sam! Ima joÅ¡ jedna stvar koja je isplivala na povrÅ¡inu, a to je da ćemo vrlo vjerojatno trebati krenuti u kupovinu joÅ¡ jednog napadaÄa. Lukakua sam opisao i predvidio mu posudbu, Sturridge je pola krilo, a pola Å¡pic i ne ulijeva mi previÅ¡e povjerenja ( iako bih volio da se mani Å¡krtosti i iskoristi svoj Bogom dani potencijal ). Želio bih tu vidjeti Doumbiu, ali sumnjam da će Chelsea krenuti u utrku za nj. Treba naglasiti da nije jeftin, ali zato trpa nemilice. Vidjet ćemo.. [/quote] Iscrpno i istinito. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67796 E tek sad mi je drago sto sam zaspao nakon prvog poluvremena... Posto sam ja gledao samo prvo reci cu da smo ga odigrali losije od onoga sto smo ocekivali. Iako imamo bolje igrace, oni su napravili vise ozbiljnijih prilika nego mi, a mislim da mi nismo napravili ni jednu priliku (ako se ne varam). Jedino bih izdvojio A.Colea i Hazarda, dok Meireles, Lukaku i Ramires nista nisu ucinili za dobrobit tima... Vrlo losa turneja, dok je npr Barca postizala golove kao na treninzima mi u utakmice kao da nismo ulazili sa zeljom da nesto pokazemo ili da pobjedimo.. nisam neki optimista da ce Oscar nesto promijeniti ili donijeti nesto bolje, ali eto, vidjecemo sta to RDM ima u glavi sa tolikom djecom, dok npr nismo doveli pravu zamjenu za Lamparda... Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67799 Samo ne znam koji kurac RDM pokusva sa Meirelesom i Benayounom kad su obojica igraju lose,cim Marin udje odma to izgleda brze i bolje ! Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67802 igra nikakva , nadajmo se da ce u ozbiljnim utakmica koje slijede pokazat pravo lice, protiv cityija i protiv ath. madrida :) nadajmo se da cemo osvojit barem jedan od ta dva trofeja Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67804 [quote name='BoKa' timestamp='1343554116' post='67802'] igra nikakva , nadajmo se da ce u ozbiljnim utakmica koje slijede pokazat pravo lice, protiv cityija i protiv ath. madrida :) nadajmo se da cemo osvojit barem jedan od ta dva trofeja [/quote]Sta jedan ja ocekujem ta 2 i jos onaj FIFA Club World Cup ! Odma u pocetku sezone da se zgrnu 3 trofeja Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67808 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1343554391' post='67804'] Sta jedan ja ocekujem ta 2 i jos onaj FIFA Club World Cup ! Odma u pocetku sezone da se zgrnu 3 trofeja [/quote] uz ovakvu igru tesko Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67814 Negativne stvari ne mislim komentirati, jer je Brane uglavnom rekao sve. Å to se pozitivnih stvari tiÄe, ako ste zaboravili dobili smo jednog nevjerojatnog igraÄa - Marko Marin. Odigrao je pripreme bajno, baÅ¡ kao i Essien. Ramires, Hazard, Chalobah, Cole, Terry, ÄŒech, McEachran, Piazon i Hutch takoÄ‘er su odigrali pripreme dobro (po mom miÅ¡ljenju). Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67830 Rezultat potpuno nebitan ni na jednoj pripremnoj utakmici. Robbie je stalno sarao prvih 11, isprobavao. To je ono sto i treba raditi. Trebace vremena da se ova ekipa poveze. Svako ko je mislio da cemo odmah kidati sa novim igracima, zajeb'o se mnogo. Novi igraci ce biti nosioci nase igre u narednim godinama i od ogromnog je znacaja da se uigraju, da kontaju jedni druge bez ikakvog pricanja. Kao sto je Drogba uvijek znao sta da ocekuje od Lampsa, a Lamps od Drogbe. Tako se sada mora ostvariti veza medju Edenom, Matom i vjerovatno Oscarom. Oni ce bojiti nasu igru svakakvim bojama. Vrijeme je potrebno da se uigraju, a vjerujem da ce se uigrati. Zato bismo mi za godinu dana trebali biti najveci favoriti u prvenstvu. Ono sto je veliki plus svega je fantasticno odradjen prelazni rok zasad. Jedva cekam gledati genijalca Edena zajedno sa Oscarom i Matom. Kada se upoznaju na terenu, to ce biti poezija. Sada Robbie & Eddie trebaju izanalizirati pojedine segmente nase igre i staviti akcenat na one dijelove koje treba dodatno razviti. Potpuno vjerujem Robbieju i ovim momcima. Nimalo se ne bojim naredne sezone. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67837 Posto nisam bio 5-6 dana na forumu samo da se vratim na proslu utakmicu . Znaci ustanem u 2 ipo da gledam De Bruyne-a , Hazarda, Marina , Paizona , kao i vi vjerujem, i lik mi igra sa Benayounom, Essienom, Lampardom i kasnije uvede Maloudu .. nemogu vjerovat stvarno .. mozda su kasnije i usli navedeni igraci , al ja od 50-te minute nisam mogao gledat utakmicu od muke. _________ A za onu utamicu sinoc sam izgubio 20 km jer sam bio siguran da cemo pobjediti i kladio sam se sa prijateljem .. sa onakvom postavom i opet nista .. tuga i jad ..... Jedino jadnog Seattle-a u prvom poluvremenu dobili ostalo velika 0 ! Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67838 Ljudi moji ko da je neka utakmica za bodove il prolaz pa pitate sto je ubacio maloudu itd. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67839 [indent=1]Ljudi, pa morate da shvatite da i RDM stiti sebe. Mora probati i Maludu i Benayna i Meiralesa kako bi imao alibi da ih otera. Probao ih je, video da ne ide i sad ce biti adios amigosi. Ta 3 drugara mislim da ni igru fulama ne bi digli na visi nivo a kamoli nasu igru. Za Lukakua sam mislio da ne moze sam da igra napadaca u ovoj formaciji i bio sam u pravu. Pretpostavljam da bi radio dobro sa jos jednim spicem u paru, tj da dobija sazvakane lopte. Ovako sam moze da igra samo na kontru gde ima snagu kad se stusti prema 16 m a trom je do zla boga. Mnogo je stopera u PL koji su okretniji od njega. Sad je bar jasno da 3 pomenuta drugara + Lukaku+ Kakuta idu na loan :) A pravo uigravanje ekipe ide tek kasnije kad zna sa kojim snagama raspolaze i kad su tu Oskar i Mata. A ovaj nas trsavi Kajzer Franc mora pod hitno da se uozbilji. [/indent] [indent=1]Mene samo brine da ne izgubimo mnogo bodova u prvih 5 kola jer ako se to desi eto panike a gazda odmah reaguje, jer ionako ne mirise mnogo RDM a. [/indent] Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67842 nema razloga za brigu... ovo su potpuno nebitne utakmice, a brinuti se možemo tek ako se ovakve predstave ponove u službenim utakmicama Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67848 Mi bi s naÅ¡om igrom i ovoj Casablanci prepustili inicijativu i zavrÅ¡ilo bi 1-1 u najboljem sluÄaju...A oni 8-0: http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi-u-jednom-trenutku-bio-sam-mrtav-umoran/120729066 Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67850 igrali smo sinoc protiv Milana jednu od najslabijih utakmica na samom pocetku smo ih pritisli ali nista konkretno nismo napravili za 90.minuta,onaj Lukaku mora podhitno na posudbu kako je igrao protiv Seatlea mislio sam da ce razvalit na pripremama ali ocigledno je bio dobar samo za jednu utakmicu,zanimljivo na pripremama smo primili vise golova nego sto smo dali, dali 7 primili 8,ocekujem pocetkom augusta da RDM odabere igrace na koje racuna i da iskalimo na onom Brigtonu za sve Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67852 Ja se samo nadam da ce RDM ove utakmice iskoristiti na najbolji moguci nacin i donijeti neke odluke sto se tice pojedinih igraca... Turneja je pokazala da Lukaku ne moze biti dostojan drugog napadaca, da Kakuti treba posudba, da Meireles, Maluda i Benayoun kada igraju ne donose igri nista bolje, to znaci da ih se treba rijesiti... Slazem se sa Wilkinsom, ne samo utakmica protiv Milana nego i cijela turneja je pokazala da nismo nasli pravog desno krilo jer sve utakmice smo zakazali na toj poziciji i kad je Ramires igrao, i kad je Kakuta igrao itd. Niko na toj poziciji nije odusevio i smatram da tu poziciju trebamo ojacati... Treba staviti pare na sto za Hulka i dovesti igracinu na koju se mozemo osloniti. Sa Oscarom ne mogu biti siguran kao sa Hulkom na toj poziciji ali je Oscar igrac koji moze igrati vise pozicija i njegov talenat je neupitan (barem tako mnogi kazu)... Sto se tice Hazarda i Marina, sasvim sam zadovoljan jer kad se tu pridruzi Mata onda tek mozemo ocekivati dobre rezultate... Znaci bolje prodati Maloudu, Benayouna i Meirelesa jer mladji igraci kao sto su De Bruyne, Marin i Oscar ne mogu nista losije odigrati od njih, mogu samo bolje, ali bih zaista volio jakog igraca na desnom krilu jer tu smo tanki... Zelim reci da kada vrsimo izmjene, da se razlika u igri ne smije osjetiti a sa trenutnim igracima se to itekako osjeti. (Mislim na izmjene, Malouda, Meireles, Benayoun) Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67854 Ja sam uvjeren da će Oscar biti taj playmaker kojeg tražimo. Dijeli lopte i kapom i Å¡akom. ZnaÄi staviti ga s Mikelom u drugu liniju umjesto Lampsa, em će nam ubrzati igru, em će nam povećati broj prilika i postotak toÄnih dodavanja. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67868 [url="http://www.youtube.com/watch?v=UDLg5H3evTI&feature=player_embedded"]http://www.youtube.com/watch?v=UDLg5H3evTI&feature=player_embedded[/url] Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67893 [img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292940_414294588623252_188044206_n.jpg[/img] Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67918 Užasno su igrali,toliko loÅ¡e da mi se nije dalo gledat.Hutchinson je ugodno iznenaÄ‘enje,po mom miÅ¡ljenju odigrao je dobro.Hazard nije napravio niÅ¡ta konkretno iako je pokuÅ¡avao,bar to ako niÅ¡ta.Marin je dosta dobro odigrao ove pripreme i bit će dobro pojaÄanje.Lukaku-katastrofa,nije da sam oÄekivao da će napraviti odmah neÅ¡to,ali ono je preloÅ¡e,nisam ni ono oÄekiva.On definitivno treba ić na posudbu.Torres kad je uÅ¡a to je izgledalo dosta bolje,moga je sudac lako dosudit penal na njemu al eto..sve u svemu,nisam zadovoljan al sreća da su pripremne utakmice.ovo se samo ne smije ponovit. Prijavi
29. juli 2012.14 god. comment_67960 AmeriÄka turneja je iza nas, ali ne i predsezona. JoÅ¡ ima utakmica protiv Galebova 4.kolovoza i onda kljuÄamo temu. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.